Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
pawellubr
|
Wysłany: 2008-02-17, 16:30 dokÂąd sie wpylaĂŚ FOTO
|
0
|
|
|
|
Witam malowa³em auto juz 3 razy mieszaÌ lakierów nie moze trafiÌ z kolorem bez sensu malowac i malowac pomsla³em wiec o wpy³ce.Nie robi³em tego niegdy wiec nie próbowa³em ale jak to sie mówi jak trwoga to trwoga .Zamieszczam foto i prosze o podpowiedŸ dok¹d malowaÌ i jak to sie robi t¹ wpy³ke bo lakierem to wiadomo ca³y element.Malowany by³ ca³y przód wiec chyba najrozsadniejsze bedzie wpylic sie w drzwi nie czekaj¹Ì a¿ uda sie dorobiÌ idea³.
Foto znikneÂło ale chodzi o wpyÂłke na drzwi |
|
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-02-17, 16:44
|
0
|
|
|

|
Ja bym nie wykonaÂł cieniowania jak na fotce, ale bym przecieniowaÂł drzwi pod kÂątem od klamki do przedniego-dolnego rogu tych drzwi. WykonujÂąc cieniowanie w ten sposĂłb Âłatwiej oszukaĂŚ oko. SÂłupek drzwi trochĂŞ wyÂżej, ok poÂłowy wysokoÂści szyby przedniej. |
|
|
|
 |
pawellubr
|
Wysłany: 2008-02-17, 16:50
|
0
|
|
|
|
ok ale czy zbliÂżajÂąc sie do klamki maluje normalnie czy zmiejszam iloÂśc farby lub powietrza??? |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-02-17, 17:31
|
0
|
|
|

|
PeÂłne warstwy musisz skoĂączyĂŚ przed klamkÂą, koĂącĂłwka peÂłnej warstwy w miejscu cieniowania moÂże byĂŚ lÂżejsza, a na klamkĂŞ idzie tylko wypyÂłka ustawiajÂąca ziarno. Ja nic nie zmieniam w ustawieniach pistoletu do wypylenia, pistolet pozostawiam tak ustawiony jak do zwykÂłego malowania a jedynie odsuwam go dalej od elementy co powoduje naÂłoÂżenie na niego mniejszej iloÂści materiaÂłu, ostatnia warstwa warstwa jest sucha. InnÂą metodÂą wypylenia jest zmniejszenie iloÂści podawanego materiaÂłu i co pozwala z mniejszej odlegÂłoÂści poÂłoÂżyĂŚ suchÂą warstwĂŞ. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-02-17, 17:58
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-02-17, 18:37
|
0
|
|
|
|
ja bym zmieni³ ,, mieszacza lakierów" bo jak jest du¿a ró¿nica odcienia koloru ,to to nie bêdzie fajnie wygl¹daÌ i ktoœ mo¿e sie dopatrzyÌ np .przy nastêpnym dorabianiu koloru , a potem opinia poleci po wiosce !!! |
|
|
|