Autor |
Wiadomość |
 |
Joka
|
Wysłany: 2007-05-14, 08:23 jak pomalowac srebna baze
|
|
|
Gość
|
siemano potrzebuje pomocy nam do pomalowania samochod w srebnym metaliku perla chodzi mi o to jak to malowac zeby nie bylo takich czarnych cieni podczas malowania bazy jakie mam miec cisnienie i jka by byl adysza najlepsza |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-18, 14:34
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Ca³oœÌ do malowania czy elementy?
Dysza od 1.3-1.4 do gĂłra 1.5 (wszystkich trzech uÂżywaÂłem do baz). RozcieĂączone wg proporcji zalec. przez producenta bazy. Malujesz jak zwyczajnÂą bazÂą, najwaÂżniejsze, Âżeby mieĂŚ odpowiednio szeroki strumien. Gdy bĂŞdzie on za wÂąski, albo najwĂŞÂższy jaki moÂże byĂŚ to cienie gwarantowane (tak samo z klarem, moÂżna rozpuÂściĂŚ baze...). |
|
|
|
 |
ÂŁukasz
|
Wysłany: 2007-05-18, 20:26
|
0
|
|
|
|
Witam! ja maluje satÂą rp na 2bary z dyszÂą 1.3 pamiĂŞtaj aby nie malowaĂŚ na taka kaszĂŞ bo potem nie Âładnie wyglÂąda przylej ja i oczywiÂście tak jak online pisaÂł rozcieĂączaj zgodnie z proporcjami (a jakiej firmy masz bazĂŞ) |
_________________ Kto pyta nie bÂładzi!! |
|
|
|
 |
joka
|
Wysłany: 2007-05-19, 08:13
|
|
|
Gość
|
baza jest duponta i klar tak samo |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-19, 08:37
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
To produkt bd. klasy jakoœciowo. Jedynie co moge dodaÌ od siebie to tak, ¿eby nie ma³owa³ na "sucho", a znowu, ¿ebyœ nie malowa³ ca³oœÌi pokrywaj¹c jedn¹ warstw¹ (wiesz ocb?)
Bo jeÂśli ziarno/perÂłe za mocno przelejesz to nie bĂŞdzie to efekt metaliku/perÂły a akrylu z piaskiem. |
|
|
|
 |
joka
|
Wysłany: 2007-05-19, 19:06
|
|
|
Gość
|
samochod juz pomalowany i wyszlo super i przy ozakji kupile se ten pistoles sata jet 3000 rp do malowania tego wlasnie samochodu a tak sie balem malowac srebna perlo a wyszlo super |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-20, 09:43
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Sorry, Âże pytam ale jaki koszt takiego pistoletu? Jest taĂąszy od hvlp jet 3000? Bo na www saty nie ma cennika. Pzdr. |
|
|
|
 |
ÂŁukasz
|
Wysłany: 2007-05-20, 16:02
|
0
|
|
|
|
ceny staty wÂąchajÂą sie od 1600 do 2100 ta wersja bez elektronicznego manometra jest taĂąsza a ta z (digital) droÂższa ja osobiÂście polecam sate rp jest to pistolet ze zredukowanym ciÂśnieniem (reduced presure) pobiera ok 290l powietrza jest trochĂŞ mniej oszczĂŞdny od hvlp ale za to duÂżo szybszy |
|
|
|
 |
Joka
|
Wysłany: 2007-05-20, 20:22
|
|
|
Gość
|
ale wart tych pieniedzy jest bo mialem jakis nie firmowy to do tego saty jest dzien do nocy |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-21, 22:54
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Czyli cena Saty Jet 3000 rp w najtaĂąszej wersji wynosi 1600zÂł? W pobliskiej mieszalni widziaÂłem Jeta 3000 HVLP za 1500 zÂł w promocji, lecz rĂłwnieÂż bez wyÂświetlacza. Ja mam jeszcze pytanie do tego digitala-ona posiada tylko elektroniczny wyÂświetlacz pokazujÂący ciÂśnienie na wejÂściu lub na dyszy? A sama reg. ciÂś. na dyszy odbywa siĂŞ rĂŞcznie, tradycyjnym manometrem? |
|
|
|
 |
ÂŁukasz
|
Wysłany: 2007-05-22, 13:39
|
0
|
|
|
|
DokÂładnie to nie wiem ja kupiÂłem sate jet 3000 RP za 1650 zÂł tÂą bez elektronicznego manometra ale to byÂło 3 miesiÂące temu teraz na pewno jest taĂąsza a ten wyÂświetlacz pokazuje ciÂśnienie jakie wchodzi do pistoletu a regulacja odbywa sie tradycyjnym reduktorem ciÂśnienia
ps. online interesuje ciĂŞ zakup tego sprzĂŞtu |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-22, 22:11
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
InteresowaÌ mnie interesuje ale i tak narazie nie mam funduszy. W te lato zabieram siê za remont gara¿u*przerabianie na lepsz¹ lakiernie* i myœle ¿e juz na przysz³y rok musi byÌ po¿¹dny pistolet Sam sie zastanawia³em najpierw nad jet 2000 ale mysle, ¿e lepiej do³o¿yÌ i kupiÌ nowego, lepszego jet 3000. Sie zobaczy mo¿e wyjdzie jeszcze coœ nowego w ci¹gu najbli¿szego roku Bo szczerze powiedziawszy malowanie tymi tanimi sprzêtami nie jest zbyt konfortowe, oszczêdne a te¿ jakoœÌ samego sprzêtu pozostawia wiele do ¿yczenia po roku u¿ytkowania
Sorry za OT i dziĂŞki za odpowiedÂź! |
|
|
|
 |
ÂŁukasz
|
Wysłany: 2007-05-25, 08:00
|
0
|
|
|
|
A jeÂśli chodzi o sate jet 2000 Hvlp i jet RP zostaÂła wycofana z produkcji poniewaÂż weszÂła nowa sata jet 3000 RP i hvlp wiec za bardzo nie kupisz tej 2000 nowej |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-25, 23:01
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
"ale mysle, Âże lepiej doÂłoÂżyĂŚ i kupiĂŚ nowego, lepszego jet 3000"
WÂłaÂśnie to napisaÂłem. Ale ogladajÂąc ceny sat 2000 w jakims lepszym stanie tomysle, Âże lepiej kupic nowke jest 3000. Pzdr. |
|
|
|
 |
ÂŁukasz
|
Wysłany: 2007-05-25, 23:18
|
0
|
|
|
|
pewnie ze lepiej naprawdĂŞ polecam ta SATA JET 3000 RP trochĂŞ mniej oszczĂŞdna od HVLP ale za to duÂżo szybsza i ma mniejsze wymagania co do kompresora i jest mniej czuÂła na spadki ciÂśnienia jak ta HVLP |
|
|
|