Autor |
Wiadomość |
 |
hematol
|
Wysłany: 2012-05-04, 22:01 jaka maska lakiernicza?
|
0
|
|
|

|
lakierujê niekiedy i to pojedyncze elementy w "pó³masce" 3M,wszystko ok,ale od jakiegoœ czasu zauwazy³em ze mnie zaczynaj¹ oczy piec,czy jest jakiœ sposób,jakaœ maska ,która by w jakiœ sposób chroni³a tak¿e oczy? |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2012-05-04, 22:42
|
0
|
|
|

|
No pewnie :http://allegro.pl/maska-pelna-3m-6900-lakiernicza-seria-6000-r-duzy-i2282673610.html |
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2012-05-05, 07:54
|
0
|
|
|

|
dziĂŞki ,juny,o to chodziÂło!Temat zamkniĂŞty. |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-05-05, 09:08
|
0
|
|
|
:)

|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-05, 09:21
|
0
|
|
|
|
hematol napisał/a: | ale od jakiegoÂś czasu zauwazyÂłem ze mnie zaczynajÂą oczy piec |
Zainwestuj w wentylacjĂŞ, bo maska po chwili zajdzie lakierami i nic nie bĂŞdziesz widziaÂł. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-05-05, 09:38
|
0
|
|
|

|
Sa na to szybki jednorazĂłwki, po za tym mozna samemu zrobic.
PS.SzczypiÂą Cie oczy przy bazie czy bezbarwnym ? Ja miaÂłem to samo, zmieniaÂłem bezbarwny i po problemie. |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2012-05-05, 17:29
|
0
|
|
|

|
albo wystarczy jak¹œ folie przezroczyst¹ i co jakiœ czas wymieniaÌ |
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2012-05-05, 19:06
|
0
|
|
|
|
Fajna taka maska , ale w porównaniu do pó³ maski to cena bardzo wysoka. Dla osób nie lakieruj¹cych zawodowo a jedynie hobbistycznie nie warto takiego sprzêtu kupowaÌ |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2012-05-06, 00:06
|
0
|
|
|

|
Nokia napisał/a: | Sa na to szybki jednorazĂłwki, po za tym mozna samemu zrobic.
PS.SzczypiÂą Cie oczy przy bazie czy bezbarwnym ? Ja miaÂłem to samo, zmieniaÂłem bezbarwny i po problemie. |
Tak,sÂą szybki wymienne i wÂłaÂśnie znajomy wczoraj powiedziaÂł mi ,Âże mi takÂą zaÂłatwi w cenie (dla mnie rewelacyjnej) 120zÂł!!!A co do szczypanie to wÂłaÂśne po klarze zaczĂŞÂły mnie piec,uÂżyÂłem klaru Challenger (w sumie mi nie znzany ale kolega go sobie kupiÂł i mu polakierowaÂłem tym zderzak GolfIV).
Tak czy tak maska musi byĂŚ-peÂłna,zdrowie najwaÂżniejsze.
[ Dodano: 2012-05-06, 01:09 ]
Lackdoctor napisał/a: | hematol napisał/a: | ale od jakiegoÂś czasu zauwazyÂłem ze mnie zaczynajÂą oczy piec |
Zainwestuj w wentylacjĂŞ, bo maska po chwili zajdzie lakierami i nic nie bĂŞdziesz widziaÂł. |
Wentylacja to podstawa ale na razie pĂłki nie znajdĂŞ innego pomieszczenia nie bĂŞdÂą nic robiÂł,ja lakiero maÂło i tylko pojedyncze elementy,gÂłownei zajmujÂą sie mechanikÂą,przyznam Âże mnie lakierowanie mocno krĂŞci ,na razie Âśredni sprzĂŞ,sÂłabe warunki ale zobaczyny w przyszÂłoÂści co przyniesie Âżycie.... |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-05-06, 07:48
|
0
|
|
|

|
chudson napisał/a: | Fajna taka maska , ale w porĂłwnaniu do pó³ maski to cena bardzo wysoka. Dla osĂłb nie lakierujÂących zawodowo a jedynie hobbistycznie nie warto takiego sprzĂŞtu kupowaĂŚ |
Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzĂŞtem |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2012-05-06, 08:40
|
0
|
|
|

|
Nokia napisał/a: | chudson napisał/a: | Fajna taka maska , ale w porĂłwnaniu do pó³ maski to cena bardzo wysoka. Dla osĂłb nie lakierujÂących zawodowo a jedynie hobbistycznie nie warto takiego sprzĂŞtu kupowaĂŚ |
Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzĂŞtem |
.....ÂŚwiĂŞte sÂłowa!!!
Ja nie oszczêdzam na sprzêcie bo to sie potem mœci.Teraz np. chce kupiÌ spryskiwacz do zmywacza za oko³o 100z³ (cena z wysy³ka) ale wiem ¿e komfort pracy +osczêdnoœÌ zmywacza zrekompensuje szybko taki wydatek.
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-05-06, 13:47 ]
Czy to taka oszczĂŞdnosc zmywacza to nie wiem bo tez ostatnio kupiÂłem i idzie go wiecej niz zmywanie na 2 reczkniki Ale za to szybsze i bezproblemowe mycie, idzie raz dwa. |
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2012-05-06, 13:47
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzĂŞtem |
Taak ale kupowaÌ pe³n¹ maskê za ponad 400z³ jeœli maluje siê œrednio trzy razy w roku ( i jest to jedno auto co dwa lata , dwa kaski rocznie, dwa motory rocznie i troszke dupereli ) Mam pó³maskê 3m za nieca³¹ 100z³ i te¿ uwa¿am ,¿e jest to fajny sprzêt jak na hobbystê. |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2012-05-06, 14:27
|
0
|
|
|

|
chudson napisał/a: | Cytat: | Hm, a ja jestem takiego zdania ze mozna byc hobbysta z fajnym sprzĂŞtem |
Taak ale kupowaÌ pe³n¹ maskê za ponad 400z³ jeœli maluje siê œrednio trzy razy w roku ( i jest to jedno auto co dwa lata , dwa kaski rocznie, dwa motory rocznie i troszke dupereli ) Mam pó³maskê 3m za nieca³¹ 100z³ i te¿ uwa¿am ,¿e jest to fajny sprzêt jak na hobbystê. |
za 400zl to moze i drogo ale ja napisalem kilka postĂłw wyzej,ze bede miec taka-peÂłnÂą za 120zÂł,znajomy mi zaÂłatwi i to tez z 3m-a.LakierujĂŞ troche wiecej elementow niz myÂślisz. |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-05-06, 14:43
|
0
|
|
|

|
chudson napisał/a: | jeÂśli maluje siĂŞ Âśrednio trzy razy w roku |
Jakbym tyle tylko robiÂł to jak dla mnie chyba odpada z kategorii hobbystyczne lakierowanie Co do ceny ja tam wkleiÂłem link z duÂżo taĂąszÂą |
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2012-05-06, 16:37
|
0
|
|
|
|
Nom teraz sÂą taĂąsze , jak kupowaÂłem mojÂą ponad 2 lata temu to byÂło trochĂŞ inaczej.
A wracaj¹c do tematu nie ma na rynku gogli ¿adnych , które mo¿na by stosowac razem z pó³mask¹ ?? |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-05-06, 17:10
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2012-05-06, 21:29
|
0
|
|
|
|
Hmm , jeÂżeli faktycznie przez wentylacje nie dostaje siĂŞ nic do wnĂŞtrza to chyba sobie takie sprawie |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2012-05-06, 21:45
|
0
|
|
|

|
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-05-06, 13:47 ]
Czy to taka oszczĂŞdnosc zmywacza to nie wiem bo tez ostatnio kupiÂłem i idzie go wiecej niz zmywanie na 2 reczkniki Ale za to szybsze i bezproblemowe mycie, idzie raz dwa.[/quote]
Trochê sie z tym nie zgodzê,bo: np.,je¿eli zmywasz na 2 rêczniki to 1 "rêcznik myj¹cy" wpija du¿¹ iloœÌ zmywacza i to tracisz,czego nie ma w przypadku spryskiwacza,no chyba ¿e nie trafisz w element...
Komfort pracy ze spryskiwaczem a 2 rĂŞcznikami daje sie mocno odczuĂŚ bynajmniej dla mnie.
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-05-07, 23:41 ]
Ja sie tez nie zgodze z TobÂą Masz juz ten spryskiwacz czy dopiero go bĂŞdziesz miaÂł ?
Z tego co zauwaÂżyÂłem duzo szybciej ucieka zmywacz ze spryskiwacza niz gdy myjĂŞ na rĂŞczniki. Zawsze wiecej go wylejesz psikajÂąc niz moczac jeden recznik. Jak dla mnie ma to jeden plus ze szybciej robota idzie, nie mowie juz o robocie przy felgach, mycie felg na 2 reczniki to byÂł koszmar. |
|
|
|