Autor |
Wiadomo¶æ |
|
motyka
|
Wys³any: 2012-05-12, 17:17 szpachla na kantach
|
0
|
|
|
szukam przyuczenia
Pomóg³: 1 raz Posty: 78 Sk±d: Gowarczów
|
Witam , jestem nowym uzytkownikiem wiem blady jak sciana mam problem gdyz maske juz fajnie pokrylem podkladem ale jak chce dotrzec na kantach to blacha mi wychodzi no i powiedzcie mi jak to zrobic zeby to zrobic dobrze:D? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2012-05-12, 17:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
no jak blacha wychodzi to pewnie jest jaka¶ górka i nale¿a³oby j± sklepaæ najpierw, a potem szpachlowaæ. |
|
|
motyka
|
Wys³any: 2012-05-12, 18:23
|
0
|
|
|
szukam przyuczenia
|
nie kolego nie o to chodzi;P juz daje zdjecie
|
_________________ Kocham robote |
|
|
|
|
motyka
|
Wys³any: 2012-05-12, 18:23
|
0
|
|
|
szukam przyuczenia
|
tu jest problem bo przetre papierem i zaraz blacha wyjdzie bo nie wiem jak ta szpachle rzucic |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-05-12, 18:29
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Witam
Polecam
1. Podk³aduj najpierw wszystkie ranty nastêpnie p³aszczyzne (u¿ywaj±c sztuczki "na wywijke")
2. Nie przecieraj siê na rantach ( mniejszy nacisk na papier )
3. U¿ywaj w³ókniny do rantów
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-05-12, 18:31
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Musisz tak podk³ad matowac zeby nie przetrzeæ , a jak juz przetrzesz to najlepiej przecierke zapodk³adowac podk³adem epoxydowym w spreju np. DuPont 44R smigasz tym przed lakierowaniem kolorem czekasz az odparuje i lecisz z baz± bez matowania tego podk³adu. |
|
|
|
|
motyka
|
Wys³any: 2012-05-12, 18:45
|
0
|
|
|
szukam przyuczenia
|
sztuczka na wywijke? |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-05-12, 19:03
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Troche poczytaj.
Chodzi, ¿eby nie pokryæ maski pod spodem odkurzem z podk³adu.. |
|
|
|
|
motyka
|
Wys³any: 2012-05-16, 17:08
|
0
|
|
|
szukam przyuczenia
|
kurde no nie moze mi wyjsc to ... nie wiem jak juz sie za to zabrac.. |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2012-05-16, 19:37
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
To jest proste jak przecierasz na rantach to zrób pierwsz± warstwê podk³adu ja¶niejsz± a nastêpne ciemniejsze (barwi±c podk³ad szary czarnym lub odwrotnie) . Jak docieraj±c na rantach bêdzie widaæ pierwsz± ja¶niejsz± warstwê to bêdziesz mia³ taki ABS i siê zatrzymasz nie dojedziesz do blachy . Proste pomog³o |
|
|
motyka
|
Wys³any: 2012-05-17, 16:25
|
0
|
|
|
szukam przyuczenia
|
teraz kolega mi dal super rade pomoze napewno:D |
|
|
|
|
g_marker
|
Wys³any: 2012-05-17, 18:54
|
0
|
|
|
Crazy_Peon
|
Mo¿esz zastosowaæ lakier kontrolny do szlifowania lub puder kontrolny, ja polecam lakier w sprayu, od razu mo¿esz szlifowaæ, i widzisz gdzie przestaæ bo usun±³e¶ lakier kontrolny a wtedy jest g³adko. Dwa podk³ady te¿ dobry pomys³ tylko dwa razy materia³u. |
|
|
|
|
...kuba...
|
Wys³any: 2012-05-22, 18:22
|
0
|
|
|
|
g_marker napisa³/a: | Mo¿esz zastosowaæ lakier kontrolny do szlifowania lub puder kontrolny, ja polecam lakier w sprayu, od razu mo¿esz szlifowaæ, i widzisz gdzie przestaæ bo usun±³e¶ lakier kontrolny a wtedy jest g³adko. Dwa podk³ady te¿ dobry pomys³ tylko dwa razy materia³u. |
odno¶nie tego lakieru/pudru kontrolnego, to aplikuje siê go ju¿ na wyschniêty podk³ad? a potem, tak± powierzchniê ¶ciera siê a¿ ca³kiem zniknie ta warstwa kontrolna? |
|
|
|
|
g_marker
|
Wys³any: 2012-05-22, 18:31
|
0
|
|
|
Crazy_Peon
|
tak jak wyschnie podk³ad i przystêpujesz do szlifowania, pudru u¿ywa³em z 2 lata, ale potrafi go usuwaæ odkurzacz pod³±czony do szlifierki, lakieru nie usunie bo jest przyklejony wiêc lakier lepszy, ja u¿ywam nowolu, a wcze¶niej je¶li chodzi o puder to 3M, raz kupi³em puder z firmy 4CR czy 4Car ju¿ nie pamiêtam, efekt do 3m mizerny, wszêdzie masz ten puder i jeste¶ brudny jak by¶ robi³ w kopalni, ja u¿ywam czarnych, ale pewnie i jasne maj± do ciemnych podk³adów. Novola lakier schnie w jakie¶ 10 sekund mimo ¿e napisali 5 minut a puder odrazu po na³o¿eniu mo¿na obrabiaæ. |
|
|
|