Autor |
Wiadomo¶æ |
|
OphisR
|
Wys³any: 2012-05-12, 12:23 Jak± froterkê kupiæ?
|
0
|
|
|
|
Zada³em to pytanie w dziale "Dzi¶ pytanie, dzi¶ odpowied¼", ale niestety zginê³o ¶mierci± naturaln± w¶ród innych pytañ, wiêc ponawiam.
Chcê kupiæ tani± polerkê, ale ma mi s³u¿yæ tylko i wy³±cznie do froterowania wosku. Polerowanie zostawiam fachowcom.
Czy wystarczy co¶ takiego Bass Polska
czy mo¿e Power Up
a mo¿e co¶ innego by¶cie zaproponowali?
Trzymam autko pod chmurk± i staram siê, aby raz w miesi±cu by³o nawoskowane, wiem ¿e mo¿e przesadzam ale mam focusa MKI w kolorze ciemnym rok temu by³o polerowane, ale lakier tam jest lichutki i chcê o niego dbaæ jak najlepiej.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2012-05-12, 13:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
|
|
|
|
OphisR
|
Wys³any: 2012-05-12, 13:51
|
0
|
|
|
|
Ja w³a¶nie szukam czego¶ taniego, w sumie nie my¶la³em o polerce k±towej. Ona jest lepsza od tych dwurêcznych? |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-05-12, 18:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Do polerowania wosku "froterka"? polerka ?
Mi osobi¶cie wystarcza ¶ciereczka z MIKROFIBRY, taka z Tesco za 3.50 i jest dobrze...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-05-15, 07:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Panowie ale taka "dwurêczna zabawko-polerka" z marketu wygl±da ju¿ jak "Profi Super" sprzêcik do polerowania pod domem Pozdrawiam! |
|
|
|
|
OphisR
|
Wys³any: 2012-05-15, 17:28
|
0
|
|
|
|
Oj koledzy, ja nie zamierzam naprawdê braæ siê za polerowanie lakieru, w zesz³ym roku odda³em w rêce specjalisty samochód do polerowania, bo myjnia mechaniczna zrobi³a z lakieru lodowisko po meczu hokeja. Nie chce mi siê tylko przez ponad godzinê wosku nab³yszczaæ, st±d chcia³em poznaæ wasze opinie o tych wynalazkach.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-05-15, 18:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Moja opinia...
ok. 30 minut z na³o¿eniem i wypolerowaniem wosku, nie licz±c przerwy na podeschniêcie wystarcza na zabieg microfibr±.
Ps. Pod warunkiem, ¿e masz dobry wosk nie z marketu...
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
g_marker
|
Wys³any: 2012-05-16, 20:49
|
0
|
|
|
Crazy_Peon
|
Musisz patrzeæ po obrotach, to niby szlifierka k±towa ale szukaj z regulacja do maks 3 ty¶, to co kolega poleci³ ma sens ale firma jak z tesco jak poszukujesz czego¶ na lata kup firmy flex. |
|
|
|