Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Adam Rentel
Wys³any: 2012-05-16, 05:57   Likwidacja dziury po wlewie od gazu w zderzaku
0
UP DOWN

Witam ,jak w temacie ,zakupi³em u¿ywany zderzak który ma niestety wlew od gazu.Za³ataæ go mat± z ¿ywic±,czy macie jaki¶ inny patent?

jacenty 741
Wys³any: 2012-05-16, 06:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Ja wycina³em kawa³ek z innego zderzaka z takiego samego materia³u,i wspawywa³em w miejsce po korku,a dopiero potem szpachla z w³óknem i na ni± zwyk³a.

ksenonn 
Wys³any: 2012-05-16, 07:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
jw.
spawaæ

RYCHO35 
Wys³any: 2012-05-16, 10:10   
0
UP DOWN
pasjonat

Sk±d: Bytom
zale¿y czym dysponujesz i z jakiego tworzywa zderzak zrobiony. Ja w lgunie zrobi³em tak ¿e ze starego zderzaka wyci±³em taki element, od wewn±trz podklei³em ¿ywic± a na wierzch szpachla do zderzaków i jest ok. A kumpel w fordzie mondeo 1 stapia³ elementy zderzaka zwyk³± lutownic±, potem przeszpachlowa³ i te¿ ok. A je¶li masz mo¿liwo¶æ pospawaæ to oczywi¶cie najlepsze i najbardziej profi rozwi±zanie

Adam Rentel
Wys³any: 2012-05-16, 12:09   
0
UP DOWN

W³a¶nie,tak my¶la³em ¿eby ze starego zderzaka wyci±æ (akurat mam zderzak),i wstawke zrobiæ,niestety nie mam gdzie pospawaæ,bêde kombinowa³ zgodnie z waszymi poradami.Dziêkuje za pomoc :spoko:

gugun 
Wys³any: 2012-05-16, 12:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
lutownica pospawaj:)

kalbi 
Wys³any: 2012-05-16, 14:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
Adam Rentel napisa³/a:
W³a¶nie,tak my¶la³em ¿eby ze starego zderzaka wyci±æ (akurat mam zderzak)
tylko, ¿e zderzak, zderzakowi nie równy - jeden jest zrobiony z ABS lub PP lub innych wynalazków - musisz wspawaæ kawa³ek o takim samym oznaczeniu (czyli takie samo tworzywo, z którego zderzak jest wykonany) info o tym jest po wewnêtrznej stronie zderzaka.

Homer S. 
Wys³any: 2012-05-16, 15:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
kalbi napisa³/a:
Adam Rentel napisa³/a:
W³a¶nie,tak my¶la³em ¿eby ze starego zderzaka wyci±æ (akurat mam zderzak)
tylko, ¿e zderzak, zderzakowi nie równy - jeden jest zrobiony z ABS lub PP lub innych wynalazków - musisz wspawaæ kawa³ek o takim samym oznaczeniu (czyli takie samo tworzywo, z którego zderzak jest wykonany) info o tym jest po wewnêtrznej stronie zderzaka.

Tak jak Kolega wy¿ej pisze ja dodatkowo za pomoc± lutownicy dekarskiej z zewn±trz zatapiam na ³±czeniu siatkê stalow± .Siatka z filtra powietrza np. VW LT . Nie trzeba zatapiaæ siatki na ca³± dziurê tylko kawa³kami szer. 1cm i 100% zadowolenia z naprawy .A tu przyk³ad ^^

LGIM0892.jpg
Plik ¶ci±gniêto 720 raz(y) 857.8 KB

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: