Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Adam Rentel
|
Wys³any: 2012-05-16, 05:57 Likwidacja dziury po wlewie od gazu w zderzaku
|
0
|
|
|
|
Witam ,jak w temacie ,zakupi³em u¿ywany zderzak który ma niestety wlew od gazu.Za³ataæ go mat± z ¿ywic±,czy macie jaki¶ inny patent? |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-05-16, 06:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Ja wycina³em kawa³ek z innego zderzaka z takiego samego materia³u,i wspawywa³em w miejsce po korku,a dopiero potem szpachla z w³óknem i na ni± zwyk³a. |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2012-05-16, 07:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
jw.
spawaæ |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
|
|
|
|
|
RYCHO35
|
Wys³any: 2012-05-16, 10:10
|
0
|
|
|
pasjonat
|
zale¿y czym dysponujesz i z jakiego tworzywa zderzak zrobiony. Ja w lgunie zrobi³em tak ¿e ze starego zderzaka wyci±³em taki element, od wewn±trz podklei³em ¿ywic± a na wierzch szpachla do zderzaków i jest ok. A kumpel w fordzie mondeo 1 stapia³ elementy zderzaka zwyk³± lutownic±, potem przeszpachlowa³ i te¿ ok. A je¶li masz mo¿liwo¶æ pospawaæ to oczywi¶cie najlepsze i najbardziej profi rozwi±zanie |
_________________ www.klubrenault5.pl
|
|
|
|
|
Adam Rentel
|
Wys³any: 2012-05-16, 12:09
|
0
|
|
|
|
W³a¶nie,tak my¶la³em ¿eby ze starego zderzaka wyci±æ (akurat mam zderzak),i wstawke zrobiæ,niestety nie mam gdzie pospawaæ,bêde kombinowa³ zgodnie z waszymi poradami.Dziêkuje za pomoc |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-16, 12:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2012-05-16, 14:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Adam Rentel napisa³/a: | W³a¶nie,tak my¶la³em ¿eby ze starego zderzaka wyci±æ (akurat mam zderzak) | tylko, ¿e zderzak, zderzakowi nie równy - jeden jest zrobiony z ABS lub PP lub innych wynalazków - musisz wspawaæ kawa³ek o takim samym oznaczeniu (czyli takie samo tworzywo, z którego zderzak jest wykonany) info o tym jest po wewnêtrznej stronie zderzaka. |
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2012-05-16, 15:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
kalbi napisa³/a: | Adam Rentel napisa³/a: | W³a¶nie,tak my¶la³em ¿eby ze starego zderzaka wyci±æ (akurat mam zderzak) | tylko, ¿e zderzak, zderzakowi nie równy - jeden jest zrobiony z ABS lub PP lub innych wynalazków - musisz wspawaæ kawa³ek o takim samym oznaczeniu (czyli takie samo tworzywo, z którego zderzak jest wykonany) info o tym jest po wewnêtrznej stronie zderzaka. |
Tak jak Kolega wy¿ej pisze ja dodatkowo za pomoc± lutownicy dekarskiej z zewn±trz zatapiam na ³±czeniu siatkê stalow± .Siatka z filtra powietrza np. VW LT . Nie trzeba zatapiaæ siatki na ca³± dziurê tylko kawa³kami szer. 1cm i 100% zadowolenia z naprawy .A tu przyk³ad
LGIM0892.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 720 raz(y) 857.8 KB |
|
|