Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Gonzo81
Wys³any: 2012-05-08, 19:23   Pytanie odno¶nie zakupu pistoletu i ...
0
UP DOWN

Witam,
planujê zakup pistoletu i nie bardzo wiem na co siê zdecydowaæ.
Na pocz±tek "na warsztat" idzie autko do przemalowania ale o tym pó¼niej.
Znajomy poleci³ mi co¶ takiego (do bazy i klaru) + zestaw naprawczy z dysz± 1,8 (do podk³adu wype³niaj±cego) + reduktor ci¶nienia wraz z filtrem firmy Bass Polska.

Pewien sprzedawca wyceni³ mi w/w zestaw za oko³o 700 z³

I tu moje pytanie czy takie zestaw zda egzamin?

Posiadam taki kompresor ale przegl±daj±c posty chyba raczej nie zda egzaminu chyba ¿e spróbujê podpi±æ do niego dwie butle po gazie ka¿da oko³o 70 litrów które stacjonuj± w gara¿u.

Ewentualnie znajomy posiada jaka¶ sprê¿arkê ze zbiornikiem 300l która zasila narzêdzia w zak³adzie wulkanizacyjnym wiêc my¶lê ¿e poradzi sobie.

Dodam na koniec ¿e to mój pierwszy tak powa¿ny projekt i wcze¶niej jakie¶ tam podstawy tego fachu lizn±³em w tech. samochodowym.

Wspomniane wcze¶niej auto to Citroen Berlingo do ca³kowitego przemalowania, oryginalnie by³ granatowy i bardzo poobijany cze¶æ napraw ju¿ wykona³em.

Jako kolor bazowy chyba zdecydujê siê na niebieski co¶ jak ten od s³awnego Subaru Imprez-y, na to pójdzie jak±¶ grafika prawdopodobnie czernie szaro¶ci i biele nak³adane aerografem (PAASCHE TALON FULL SET TG-3F) i na to dopiero Klar

Proszê o radê do¶wiadczonych Kolegów

Chali68
Wys³any: 2012-05-08, 21:11   
0
UP DOWN

A co to to basss. To mo¿e z Laosu new tools? Kup sobie normalny tañszy wyrób renomowanej firmy a nie ping pong. Tu na forum masz wszystko,wystarczy trochê poczytaæ opini u¿ytk.aby wybraæ ten jeden potrzebny. Pozdo.

Gonzo81
Wys³any: 2012-05-08, 21:29   
0
UP DOWN

Mo¿e i sit z Laosu ale do aerografu siê nadaje i przez ostatnie 2 lata nie mia³em z nim problemów i nadal sprawdza siê w swojej roli
moje g³ówne pytanie tyczy³o siê pistoletu sprawa kompresora do rzecz drugorzêdna bo jak pisa³em wcze¶niej
Cytat:
Ewentualnie znajomy posiada jaka¶ sprê¿arkê ze zbiornikiem 300l która zasila narzêdzia w zak³adzie wulkanizacyjnym wiêc my¶lê ¿e poradzi sobie.

Chali68
Wys³any: 2012-05-08, 22:19   
0
UP DOWN

Kup Air gunse az3 hte2 bêdziesz mia³ jak±¶ powta¿alno¶æ pow³oki lakierniczej i trwa³y sprzêt.

diablo74 
Wys³any: 2012-05-08, 23:15   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Chali68 napisa³/a:
Kup Air gunse az3 hte2 bêdziesz mia³ jak±¶ powta¿alno¶æ pow³oki lakierniczej i trwa³y sprzêt.

popieram :spoko:

g_marker 
Wys³any: 2012-05-16, 20:55   
0
UP DOWN
Crazy_Peon

jak na pocz±tek to na prawdê dobry wybór, te ich kubki mnie wku.....a³y, zaczyna³em od ¶mieci za 50 z³ :/

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: