Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
pawel798
Wys³any: 2012-05-16, 20:27   Mo¿na lakierowac bez podk³adu na stary lakier ?
0
UP DOWN

Panowie czy mo¿na malowaæ bez podk³adu ? Chodzi mi oto ze lakier jest ³adny bez ubytków tylko chodzi o pomalowanie calego gdyz sa inne odcienie na tylnym blotniku i klapie a razi to w oczy. Chcialbym pomalowac caly samochod gdyz nigdy nie dobiore takiego samego lakieru na te dwa elementy.

diablo74 
Wys³any: 2012-05-16, 20:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
po mojemu matujesz i malujesz je¿eli jeste¶ pewien ¿e nie ma jakich¶ sprejów itp. :spoko:

pawel798
Wys³any: 2012-05-16, 20:41   
0
UP DOWN

no nie widac nigdzie zadnych zaprawek sprayem. Lakier po calosci jest ok tylko ten odcien inny. Kolor samochodu bedzie taki sam jak jest czyt. czarny metalik.

diablo74 
Wys³any: 2012-05-16, 20:45   
0
UP DOWN

no to jeszcze lepiej jak bez zmiany koloru, je¿eli bêdziesz matowa³ na mokro to trochê ludwika do wody polecam taki patent z forum :cool:

pawel798
Wys³any: 2012-05-16, 20:48   
0
UP DOWN

z podkladem juz malowalem koledze caly samochod, ale bez podkladu nigdy jeszcze nie robilem dlatego wole zapytac i sie upewnic czy napewno sie nic nie stanie, bo czytalem ze lakier lubi sie zwazyc ze starym a tego bym nie chcial ;P

pawel798
Wys³any: 2012-05-16, 20:49   
0
UP DOWN

a jakim papierkiem zmatowic ? 1000 czy 1200, a moze jeszcze jakims innym ?

diablo74 
Wys³any: 2012-05-16, 20:53   
0
UP DOWN

je¿eli mówimy o matowaniu na mokro to 800 wystarczy w zupe³no¶ci tak po mojemu a co do "zwa¿enia" siê lakieru to tylko jak masz robione wynalazkami dlatego spyta³em czy nie ma jakich¶ cudów typu sprey itp. :cool:

jacenty 741
Wys³any: 2012-05-17, 06:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Je¶li to naprawdê tylko zmiana odcienia,to kup szar± w³ókninê do matowania,i zmatuj ni± u¿ywaj±c zmywacza silikonu do równoczesnego odt³uszczenia.Mniejsze ryzyko (w³a¶ciwie zerowe),¿e przetrzesz siê gdzie¶ do bazy,a to jest najczêstszym powodem podnoszenia pow³oki.

pawel798
Wys³any: 2012-05-17, 07:22   
0
UP DOWN

a czym najlepiej odtluscic pod zmatowieniu ?

gugun 
Wys³any: 2012-05-17, 08:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
pawel798 napisa³/a:
a czym najlepiej odtluscic pod zmatowieniu ?

jacenty 741 napisa³/a:
Je¶li to naprawdê tylko zmiana odcienia,to kup szar± w³ókninê do matowania,i zmatuj ni± u¿ywaj±c zmywacza silikonu do równoczesnego odt³uszczenia.Mniejsze ryzyko (w³a¶ciwie zerowe),¿e przetrzesz siê gdzie¶ do bazy,a to jest najczêstszym powodem podnoszenia pow³oki.

pawel798
Wys³any: 2012-05-17, 14:23   
0
UP DOWN

aaa sorry zle przeczytalem. Przeczytalem nie uzywajac zmywacza silikonu ;p

yunivers 
Wys³any: 2012-05-22, 20:01   
0
UP DOWN

Sk±d: Tarnobrzeg
Koledzy mam felg pomalowane w granatowym metaliku i chce zmieniæ kolor na bia³y,czy musze zdzierac lakier do go³ego aluminium i na to podk³ad i baza,czy wystarczy zmatowiæ,odt³u¶ciæ i pomalowaæ?

g_marker 
Wys³any: 2012-05-22, 20:07   
0
UP DOWN
Crazy_Peon

wystarczy zmatowiæ daæ odpowieddnie widmo kolor podkladu i malowaæ :)

yunivers 
Wys³any: 2012-05-22, 20:11   
0
UP DOWN

Sk±d: Tarnobrzeg
Czyli po zmatowieniu musze po³o¿yæ podk³ad? A czym najlepiej zmatowiæ papierami czy w³óknin±?

jacenty 741
Wys³any: 2012-05-23, 18:42   
0
UP DOWN

g_marker napisa³/a:
odpowieddnie widmo kolor podkladu
A po jak± cho...rê????¯eby pasowa³ odcieñ do...czego?Przecie¿ to felgi!Jak wszystkie nawet bez podk³adu zrobi w ten sam sposób nak³adaj±c tyle samo takich samych warstw,to bêd± jednakowe!Podk³ad mo¿e zmniejszyæ ilo¶æ warstw,ale wyd³u¿y pracê!

g_marker 
Wys³any: 2012-05-23, 19:52   
0
UP DOWN
Crazy_Peon

po to ¿e szary podk³ad to t³o i na czerwony to s³abo np. spróbuj sam czerwony na szi wiêc wszelkie pytania do nich na pw to s± fachowcy reszta to s³abo :) ale jest prrzemo i ibumdoctor pomog± Ci :) z nimi nikt lepszy Ci nie doradzi wiêc odrazu na pw do nich po co pytaæ ktetynów co lakieruj± plekse aluminium metal itd...... masz go¶cia co sprzedajê novol i innego typa kupuj od nich :) oni s± najlepsi to forum jest nie potrzebne :)

jacenty 741
Wys³any: 2012-05-23, 20:02   
0
UP DOWN

Ale o czym Ty piszesz,Ty chyba naprawdê jeste¶ Crazy :shock: Kolega chce zmieniæ kolor felg,i nie ma mowy o pasowalno¶ci koloru do jakiego¶ ju¿ istniej±cego,je¶li na wszystkie cztery po³o¿y jednakow± ilo¶æ warstw nastêpnego koloru,to na wszystkich bêdzie mia³ taki sam!I nie musi dopasowywaæ do b³otników ani dachu!
Poza tym,jedynym rozs±dnym rozwi±zaniem by³oby danie podk³adu bia³ego m/m,ale zastanów siê:czy kto¶ zadaj±cy takie pytania ogarnie w³a¶ciwie tê technikê?
g_marker napisa³/a:
szary podk³ad i czerwony kolor to inny kolor
A tego to ju¿ zupe³nie nie rozumiem:Ty naprawdê masz jakie¶ pojêcie,czy zajmujesz siê tylko szpachlowaniem?Ba jak to drugie,to mo¿e udzielaj porad w tej dziedzinie,i nie wychylaj siê w tematach lakierowania.

g_marker 
Wys³any: 2012-05-23, 20:36   
0
UP DOWN
Crazy_Peon

szare t³o ro dno na czerwony ale jest lako doktor i jqaki¶ tam przemo oni s± specami ja to takie dno wiêc nie wypowiadam isiê to s± fachowcy wiêc widmop ich bro¿ka to s± fachowcy.

jacenty 741
Wys³any: 2012-05-25, 12:15   
0
UP DOWN

g_marker napisa³/a:

szare t³o ro dno na czerwony ale jest lako doktor i jqaki¶ tam przemo oni s± specami ja to takie dno wiêc nie wypowiadam isiê to s± fachowcy wiêc widmop ich bro¿ka to s± fachowcy.
Ja pitolê,teraz to ju¿ mi cycki opad³y...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: