Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Cebul123
|
Wys³any: 2012-05-07, 21:55 Zakup Pistoletu
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-09, 15:32
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
Pomóg³: 2 razy Posty: 426 Sk±d: Wlkp.
|
Witam
Widzê ,¿e Ci nikt nie odpowiedzia³ ,wiêc ja spróbujê Ci doradziæ .
Nie wiem jak d³ugo bêdziesz siê zajmowa³ lakierowaniem ,ale jak d³u¿ej ,to na twoim miejscu ,dzisiaj po moich poszukiwaniach w³a¶ciwego pistoletu,nie kupi³bym ¿adnego ,z tych co napisa³e¶ .
Maj±c taki ma³y kompresorek kupi³bym satê 3000 mini z dysz± 1,2 sr (chyba takie s± ) .
A jak chcesz normalnej wielko¶ci pistolet to u¿ywan± Iwatê w400 (podobnie chyba kosztuj± ,bo iwaty ws400 ,któr± bym najbardziej poleca³,nie dostaniesz tanio)
Sata mini ma t± zaletê ,¿e jak z³apiesz bakcyla ,to sobie zostawisz do zaprawek i ma³ych elementów,i kupisz wiêkszy ale wtedy i kompresor.
Pozdr. |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorê wielkiemu, dziwi przeciêtnego, nadyma ma³ego.
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-05-11, 00:42
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-11, 06:48
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Cytat: | http://www.allegromat.pl/aukcja106102 Ciekawa opcja. |
Widzisz Cebul Nokia da³ ciekaw± propozycjê , o DV zapomnia³em ,mo¿e dlatego ,¿e go jeszcze nie mia³em.
Nie wiem tylko jakie ma zu¿ycie powietrza .
pozdr |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorê wielkiemu, dziwi przeciêtnego, nadyma ma³ego.
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-05-11, 07:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
Witam, ja mam airgunse az3 hte2 i odpukaæ jest jak narazie niezawodna i bardzo mile mi siê tym wszystko wylewa, oczywiscie od pistoletu za te 400parê z³otych nie mo¿na wymagaæ ze bedzie robi³ za nas wszytko ale to dobra alternatywa zamiast saty na któr± np. mnie nie staæ, reszty nie wiem bo nie u¿ywa³em, ale air gunse polecam |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-11, 08:33
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Dumel19 napisa³/a: | ale to dobra alternatywa zamiast saty na któr± np. mnie nie staæ |
Te pistolety ,które tu polecili¶my niew±tpliwie nieco dro¿sze od gunsy ,ale wierz mi Dumel ,te¿ poszukiwa³em dobrego pistoletu i Gunse te¿ mam i to z dwoma ró¿nymi dyszami ,i po chiñczykach my¶la³em ,¿e jest super ale jak kupi³em Iwatê Supernow± , a potem satê 4000rp,to wiem ,¿e air gunsy z czystym sumieniem nie móg³bym poleciæ .My¶lê ,¿e jak kilka razy polakierujesz którym¶ z tych co napisa³em ,to zmieni³by¶ te¿ zdanie .
Zaznaczam ,¿e te¿ jestem amatorem ,i w³a¶nie dobry pistolet wybacza wiele b³êdów.
Jak nie ma ¶rodków na nowy , to polecamy w³a¶nie u¿ywane .
Szkoda,¿e mieszkasz daleko ,bo da³bym ci wypróbowaæ którego¶ ,na pewno te¿ by¶ zauwa¿y³ przepa¶æ miêdzy nimi.
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-05-11, 16:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
jarbia napisa³/a: | Dumel19 napisa³/a: | ale to dobra alternatywa zamiast saty na któr± np. mnie nie staæ |
Te pistolety ,które tu polecili¶my niew±tpliwie nieco dro¿sze od gunsy ,ale wierz mi Dumel ,te¿ poszukiwa³em dobrego pistoletu i Gunse te¿ mam i to z dwoma ró¿nymi dyszami ,i po chiñczykach my¶la³em ,¿e jest super ale jak kupi³em Iwatê Supernow± , a potem satê 4000rp,to wiem ,¿e air gunsy z czystym sumieniem nie móg³bym poleciæ .My¶lê ,¿e jak kilka razy polakierujesz którym¶ z tych co napisa³em ,to zmieni³by¶ te¿ zdanie .
Zaznaczam ,¿e te¿ jestem amatorem ,i w³a¶nie dobry pistolet wybacza wiele b³êdów.
Jak nie ma ¶rodków na nowy , to polecamy w³a¶nie u¿ywane .
Szkoda,¿e mieszkasz daleko ,bo da³bym ci wypróbowaæ którego¶ ,na pewno te¿ by¶ zauwa¿y³ przepa¶æ miêdzy nimi.
pozdr. |
dzieki za wyrozumia³o¶æ, ja gunse uwa¿am za NIENAJGORSZY pistolet z dolnej pó³ki, nie uwa¿am jej te¿ za pistolet pokroju supernovej ani saty wiêc doskonale Ciê rozumiem, az3 hte2 to poprostu tania alternatywa dla takich amatorów jak ja. Dziêki ze na wstêpie nie dosta³em przys³owiowej "zje*y" za polecanie w³asnie tego "wiatropêdzla". Pozdrawiam. |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-11, 19:34
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Dumel19 napisa³/a: | Dziêki ze na wstêpie nie dosta³em przys³owiowej "zje*y" za polecanie w³asnie tego |
Ja Twoje obawy doskonale rozumiem ,te¿ mnie tu czasami zjad± ,ale jak siê dostanie po ³apach ,to zanim co¶ siê tu napisze ,to dwa razy siê cz³owiek zastanowi.
Co do Airgunsy ,to z dysz± 1,3 w ogóle siê nie sprawdzi³a za ma³a miot³a .
Dokupi³em do niej zestaw z dysz± 1,8 i teraz przynajmniej do podk³adu akrylowego mogê go stosowaæ w miarê dobra miot³a i pow³oka .
Tak sobie my¶lê,¿e t± gunse powinno siê kupowaæ nie tak , jak polecaj± z dysz± 1,3 ,ale z dysz± 1,4 a nawet 1,5. (ale teraz mi siê oberwie ) .
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-05-11, 21:28
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
Cytat: | Dokupi³em do niej zestaw z dysz± 1,8 |
widzê jednak kolega siê skusi³ na zestaw 1.8 kiedy¶ w innym w±tku pisali¶my o tym a mo¿na wiedzieæ za ile wytargany ten zestaw pozdrawiam |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-11, 22:25
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
diablo74 napisa³/a: | a mo¿na wiedzieæ za ile |
¯adna tajemnica ,i niestety nie wytargany ,tylko normalnie kupiony ok 210 z³ bo musi byæ ca³y zestaw g³owica ,iglica i dysza . |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
g_marker
|
Wys³any: 2012-05-16, 21:30
|
0
|
|
|
Crazy_Peon
|
ten slim dajê rade dobry gun co¶ pomiêdzy rp a hp ale zbiornik musisz miec 120 l |
|
|
|
|
lordik
|
Wys³any: 2012-05-17, 13:40
|
0
|
|
|
narazie amator :)
Pomóg³: 1 raz Posty: 199 Sk±d: Zahajki Lubelskie
|
Dumel19 napisa³/a: | Witam, ja mam airgunse az3 hte2 i odpukaæ jest jak narazie niezawodna i bardzo mile mi siê tym wszystko wylewa, oczywiscie od pistoletu za te 400parê z³otych nie mo¿na wymagaæ ze bedzie robi³ za nas wszytko ale to dobra alternatywa zamiast saty na któr± np. mnie nie staæ, reszty nie wiem bo nie u¿ywa³em, ale air gunse polecam |
Potwierdzam jak na pistolet za t± cenê to maluje siê nim naprawdê dobrze polecam |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2012-05-17, 16:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
g_marker napisa³/a: | ten slim dajê rade dobry gun co¶ pomiêdzy rp a hp ale zbiornik musisz miec 120 l |
tylko mnie w nim ma³a miot³a wpienia |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
|
|
|
|
|
g_marker
|
Wys³any: 2012-05-17, 20:01
|
0
|
|
|
Crazy_Peon
|
ale nie tak to wpienia jak kubek w air gunsa ha ha, nie wiem jak teraz co produkuj± ale jak mia³em air gunsa w ³apie i zakrywka na 5 mm to zawsze rêce brudne i regulacja powietrza która syczy. Slima wczoraj sobie przypomnia³em bo kiedy¶ tym robi³em i pamiêta³em tylko napis slim nawet nie wiedzia³em ¿e to walcom. Ale jak w bran¿y co komu w rêku pasuje. Wiêc nie nastawiam siê ¿e to jest dobre a to z³e, co komu pasuje jest popyt jest poda¿. |
|
|
|
|
okoñ
|
Wys³any: 2012-05-20, 18:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
Te¿ zamierzam siê do zakupu giwery. Co powiecie o Star Evo-t dok³adnie o tym:
http://allegro.pl/pistole...2318690174.html
Sprê¿ara to 100l i oko³o 400l/min efektywnie tak¿e my¶lê ¿e poci±gnie tyle co ja potrzebujê. Z lakiernictwem póki co nie wi±¿e wiêkszych nadziei jedynie tyle co dla siebie |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-05-21, 22:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-22, 00:45
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
|
|
|
|
bratcukierka
|
Wys³any: 2012-05-22, 07:47
|
0
|
|
|
|
Jak bêdzie trochê kasy to kupiê sobie Satê RP albo Iwatê Supernova...
wow ¶wietne porównanie, dziêki
akurat obecnie mam AirGunsê |
|
|
|
|
g_marker
|
Wys³any: 2012-05-22, 19:23
|
0
|
|
|
Crazy_Peon
|
nikt te¿ tu nie piszê o konstrukcji i trzymaniu tego w rêku jaki develbis i iwata inaczej siê to trzyma taka ma³a nie ergonomia jak w sata, i dysza powietrza owalem siê koñczy w develbais parê razy lakierowa³em owal na koñcu wiêc trzeba to odpowiednio precyzyjniej trzymaæ, nie wiem jaki to materia³ jaki procent stali glinu, i innych pierwiastków w tym jest bo siê na tym nie znam, ale to daje owal jak odsuniesz pistolet od materia³u, fachowcy bêd± siê spieraæ z czego dysza ¿e siê wyt³ucze jak strzelasz z cyngla itd.... dla mnie wa¿ny jest efekt i szybko¶æ, nie mam czasu ¿eby to mierzyæ wa¿yæ, dobrze siê tym robi efekt jest super albo dobry po co kombinowaæ ? Jak we¼miesz iwatê po sacie te¿ siê zdziwisz, mo¿e to rêka i kolejno¶æ nom ale ca³kiem inaczej, inne trzymanie pistoletu. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-22, 23:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
bratcukierka napisa³/a: | Jak bêdzie trochê kasy to kupiê sobie Satê RP albo Iwatê Supernova...
|
Albo now± optimê.
Mo¿na siê zdziwiæ jej ergonomi± i trzymaniem siê rêki.
Wygl±d spoko, jak wypada w testach... tego nie powiem.
Opinie ma bardzo pozytywne. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-23, 19:57
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
g_marker napisa³/a: | i dysza powietrza owalem siê koñczy w develbais parê razy lakierowa³em owal na koñcu wiêc trzeba to odpowiednio precyzyjniej trzymaæ, nie wiem jaki to materia³ jaki procent stali glinu, i innych pierwiastków w tym jest bo siê na tym nie znam, ale to daje owal jak odsuniesz pistolet od materia³u, |
Nie za bardzo rozumiem , o co chodzi ?
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-23, 20:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
jarbia napisa³/a: | Nie za bardzo rozumiem , o co chodzi ? |
I nic siê nie martw.
On sam nie kuma o czym pisze.
Ale niech pisze, niech pomaga, niech dzieli siê wiedza, niech...... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|