Autor |
Wiadomość |
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-23, 18:13
|
0
|
|
|
|
Po szkoleniu zmiana podejÂścia.
Zakupy pierwsze zrobione w celu wykorzystania nabytej wiedzy i pracy z oszczĂŞdnoÂściÂą materiaÂłu i ...CZASU.
Nie ¿ebym nie mia³ materia³ów novola u siebie, lecz podk³ady epoksy i protect 310 to jednak nie wszystko co trzeba posiadaÌ aby zdobyt¹ wiedzê w praktykê zamieniÌ.
Stan materia³ów novola mo¿na oceniÌ na filmiku.
http://www.youtube.com/watch?v=E25TUUjO-w0
Puszki no name to popularne u nas w mieszalni podkÂłady i szpryce robione na zamĂłwienie dla prywatnych odbiorcĂłw przez firme novol.
TrochĂŞ resztek polykara i jak wiecie to nieszczĂŞsne rozcieĂączalniki innych firm.
Do podkÂładĂłw trio nie dostaÂłem rozcieĂączalnika wolnego, ale zamĂłwiÂłem wiĂŞc bĂŞdzie 5 litrĂłw z novola. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-23, 18:32
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Witam
A na szkoleniu mĂłwili coÂś o grubowarstwowym epoksydzie ( niby industrial ) Novol 365 4 do 1 ?
Ja wszystko ,co pod nawierzchniowymi uÂżywam Novola rĂłwnieÂż z linii Spectral i nigdy nie miaÂłem z nimi problemĂłw .
MoÂże kiedyÂś amatorĂłw teÂż bĂŞdÂą szkoliĂŚ ...
pozdr. |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorĂŞ wielkiemu, dziwi przeciĂŞtnego, nadyma maÂłego.
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 18:35
|
0
|
|
|
|
[quote="gugun"] pawel1108 napisał/a: | a ja o krok od Niego | krok w tyÂł w przĂłd czy w bok??? a co z resztÂą??dawaĂŚ po nickach od lewej strony.. pan xx,xx2,doctore,xx3...
od lewej PaweÂł,szkoleniowiec Romek,Doctore,obok Krzysia najlepszy spawacz na ÂŚlunsku i potem jarogts z KoleÂżankÂą rodzynkiem oraz Kolega z KoÂźla,nicka nie pamiĂŞtam.
Na gĂłrze Marcin nick bodajÂże Marcin.G (najwiĂŞksze chÂłopisko w zaÂłodze) i Damian-przepraszam jeÂśli pomyliÂłem imiĂŞ nie mam pamiĂŞci do imion.
[ Dodano: 2012-05-23, 18:38 ]
Lackdoctor napisał/a: | Po szkoleniu zmiana podejÂścia. |
ot cwaniaczek
a gdzie jest spectral 565 vhs?
jest tylko w 5L baniakach,ja zamĂłwiÂłem 10L
[ Dodano: 2012-05-23, 18:42 ]
jarbia napisał/a: | MoÂże kiedyÂś amatorĂłw teÂż bĂŞdÂą szkoliĂŚ ... |
bo to byÂło szkolenie dla amatorĂłw zwÂłaszcza |
|
|
|
 |
JAROGTS
|
Wysłany: 2012-05-23, 18:42
|
0
|
|
|
|
SzkolÂą amatorĂłw.. A ja to niby kto?!;p |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-23, 18:45
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
pawel1108 napisał/a: | a gdzie jest spectral 565 vhs? |
Do jakiego byÂś porĂłwnaÂł te lakier ?
Bezbarwnych Novola jeszcze nie stosowaÂłem .
Ps. Sorry ,Âże siĂŞ wcinam w dyskusjĂŞ ,ale to z zazdroÂści o to szkolenie .
[ Dodano: 2012-05-23, 18:49 ]
pawel1108 napisał/a: | bo to byÂło szkolenie dla amatorĂłw zwÂłaszcza |
Szkoda ,Âże nie wiedziaÂłem ,bo bym skorzystaÂł .Czy to byÂło pod Poznaniem ? |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorĂŞ wielkiemu, dziwi przeciĂŞtnego, nadyma maÂłego.
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 18:52
|
0
|
|
|
|
jarbia napisał/a: | Ps. Sorry ,Âże siĂŞ wcinam w dyskusjĂŞ |
po to jest forum,aby wszyscy korzystali
jarbia napisał/a: | ale to z zazdroÂści o to szkolenie |
i dobrze Ci tak,bo jest czego zazdroÂściĂŚ
jarbia napisał/a: |
Do jakiego byÂś porĂłwnaÂł te lakier ? |
z palcem w dupie dla mnie jest lepszy od Diamondclear CP a ten u mnie klasyfikowaÂł siĂŞ na 1 miejscu.
MoÂże bĂŞdĂŞ trochĂŞ niegrzeczny,ale nie rĂłb nim bo napiszesz,Âże jest taki sobie zwykÂły.A tajemnica jego zajebistoÂści to sposĂłb aplikacji w peÂłni pokazany na szkoleniu .
w kabince
bok poloneza 0,3L+utw 2:1 po³ysk g³êbia struktura bajka |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-23, 18:59
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
pawel1108 napisał/a: | to sposĂłb aplikacji w peÂłni pokazany na szkoleniu .
w kabince |
Czyli do norki siĂŞ nie nadaje ?
pawel1108 napisał/a: | Diamondclear CP |
Tego u nas na wsi nie ma .
Do tej pory uÂżywaÂłem Max Meyera ,tw4444 i profixa cp1500 .
Czy tego 565vhs trzeba wygrzewaĂŚ ? |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:02
|
0
|
|
|
|
jarbia napisał/a: | to sposĂłb aplikacji w peÂłni pokazany na szkoleniu .
w kabince
Czyli do norki siĂŞ nie nadaje ? |
siĂŞ tylko tak ucieszyÂłem,Âże w kabince bo mam norkĂŞ,nadaje siĂŞ do nory teÂż
jarbia napisał/a: | Czy tego 565vhs trzeba wygrzewaĂŚ ? |
nie ma takiego obowiÂązku, 7h w 20stop.c |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:05
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Rozlewa siĂŞ od razu ,czy po chwili ?
Jak z gĂŞstoÂściÂą ? |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:09
|
0
|
|
|
|
jarbia napisał/a: | Rozlewa siĂŞ od razu ,czy po chwili ?
Jak z gĂŞstoÂściÂą ? |
i widzisz wÂłaÂśnie o to chodzi,naleÂży jechaĂŚ na szkolenie.
popatrzeÌ ,dotkn¹Ì,polakierowaÌ. |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:10
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
No dobra ... jeszcze jedno pytanie ,gdzie sÂą szkolenia ? |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:10
|
0
|
|
|
|
zaleÂży co rozumiesz pod pojĂŞciem chwili,z pewnoÂściÂą nie musisz tego przewidywaĂŚ,Âże dasz za ostro to popÂłynie.
[ Dodano: 2012-05-23, 19:11 ]
jarbia napisał/a: | gdzie sÂą szkolenia ? |
Komorniki ul.ÂŻabikowska 7/9 POLSKA |
|
|
|
 |
jedi9
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:13
|
0
|
|
|
|
Cytat: | najlepszy spawacz na ÂŚlunsku | z akcentem
Pawle dziĂŞkujĂŞ ci za tak pochlebnÂą opiniĂŞ normalnie aÂż "wyskocyÂłech z laci " tak w ogole to ekipa spoko gbybym miaÂł czas i troszke wiĂŞcej kapuch to chĂŞtnie odwiedziÂłbym kaÂżdego
ogĂłlnie z tej ekscytacji to zapomniaÂłem wiekszoÂśc tego o czym gadaliÂśmy , ale na szczĂŞÂście "suweniry" ktĂłre dostaliÂśmy szybko przypominajÂą
A tak na marginesie to gdyby nie to szkolenia to niema opcji ze jakikolwiek fachowiec w 2 dni przekaza³by tyle istotnych informacji . a œmiem twierdziÌ ze wiêkszoœÌ o tym co by³o poruszane albo nie wie , albo nie chce powiedzieÌ . |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:14
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
pawel1108 napisał/a: |
Komorniki ul.ÂŻabikowska 7/9 POLSKA |
A to koÂło mojej wsi ,to moÂże siĂŞ zaÂłapiĂŞ jako dojeÂżdÂżajÂący .
Pozdr. |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:16
|
0
|
|
|
|
jarbia napisał/a: | Szkoda ,Âże nie wiedziaÂłem ,bo bym skorzystaÂł .Czy to byÂło pod Poznaniem ? |
No wielka szkoda.
PrzecieÂż jesteÂś z wlkp... miaÂłes blisko a dwie osoby nie dojechaÂły... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:17
|
0
|
|
|
|
jarbia napisał/a: | A to koÂło mojej wsi ,to moÂże siĂŞ zaÂłapiĂŞ jako dojeÂżdÂżajÂący .
Pozdr. |
Priv |
|
|
|
 |
jedi9
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:18
|
0
|
|
|
|
jedi9 napisał/a: | albo nie wie , albo nie chce powiedzieĂŚ . |
nie wie,po prostu nie wie.
A my wiemy |
|
|
|
 |
ksenonn
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:19
|
0
|
|
|

|
to moÂże napiszecie kto jest kto na foto? |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
 |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:19
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Pawle dziĂŞkujĂŞ ci za tak pochlebnÂą opiniĂŞ normalnie aÂż "wyskocyÂłech z laci " |
wystarczy posiedzieĂŚ z TobÂą przy 2-3 piwkach i od razu czÂłowiek wie ,Âże jesteÂś kozak w tym co robisz
[ Dodano: 2012-05-23, 19:20 ]
Cytat: | to moÂże napiszecie kto jest kto na foto? |
przecieÂż napisaÂłem wczeÂśniej |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:21
|
0
|
|
|
|
pawel1108 napisał/a: | Âże jesteÂś kozak w tym co robisz |
DokÂładnie.
No i caÂła ekipa byÂła wÂłaÂśnie taka.
Jedyna w swoim rodzaju.
Jedyna co nie robiÂła zaciekĂłw, a jak robiÂła to profesjonalnie ze same siĂŞ rozpÂływaÂły.... |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:22
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
jedi9 napisał/a: | Âśmiem twierdziĂŚ ze wiĂŞkszoœÌ o tym co byÂło poruszane albo nie wie , albo nie chce powiedzieĂŚ |
WiêkszoœÌ fachowców ,których znam po prostu uwa¿a ,¿e wszystko wiedz¹ i na szkolenia nie je¿d¿¹ ,dlatego na ogó³ ....nie wiedz¹ .Maj¹ tylko swoje przyzwyczajenia i zero otwartoœci na nowoœci . |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:22
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | a jak robiÂła to profesjonalnie ze same siĂŞ rozpÂływaÂły.... |
no i wÂłaÂśnie po to ,Âżeby siĂŞ przekonaĂŚ jak to by byÂło gdyby siĂŞ zdarzyÂło. |
|
|
|
 |
jedi9
|
Wysłany: 2012-05-23, 19:24
|
0
|
|
|
|
do kozaka to jeszcze duzo mi brakuje , ale warunki w jakich pracuje i przede wszystkim ludzie sprawiajÂą ze niektĂłre rzeczy sÂą na prawde banalne . ciesze sie bo taki pozimo jak nasza grupa miaÂła byÂł naprawde ok. kaÂżdy kaÂżdemu coÂś podpowiedziaÂł i wszyscy mieli takiego banana , zĂŞ gdyby nie uszy , to byÂłby do okoÂła gÂłowy
[ Dodano: 2012-05-23, 19:29 ]
paweÂł maÂłe ps. jak dziÂś wrĂłciÂłem to zaraz pytanie od znajomego kiedy mu nastepne progi i podÂłoge w kolejnym "zÂłoMvano" zrobiĂŞ :P |
|
|
|
 |
JAROGTS
|
Wysłany: 2012-05-23, 21:23
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
damian
|
Wysłany: 2012-05-23, 22:30
|
0
|
|
|
|
no to teraz ja coœ napiszê, do domu dotar³em dopiero dziœ po 10 dziêkujê organizatorom za szkolenie, oraz wszystkim za œwietn¹ atmosferê. ze szkolenia wynios³em bardzo du¿o wiedzy (saty niestety siê nie uda³o bo kombinezony kieszeù nie mia³y ) cieszy mnie bardzo, ¿e "starzy wyjadacze" nie patrzyli na "m³odego" z góry, tylko t³umaczyli i pokazywali jak siê powinno robiÌ, nigdzie indziej do tej pory nie mia³em okazji zdobyÌ takiej wiedzy. ju¿ wiem co robiê Ÿle i co robiÌ aby by³o lepiej. bardzo fajne jest to, ¿e NOVOL nie robi szkoleù tylko dla zawodowców, ale te¿ dla tych, którzy dopiero zaczynaj¹ siê w to bawiÌ, wiaÌ tutaj, ¿e nie nastawiaj¹ siê od razu na zysk, tylko na prawdê chc¹ pomóc, bo ktoœ taki jak ja nie ma takiego stanu materia³ów jak Lackdoctor, powiem wiêcej, nawet dosta³em w prezencie materia³, ¿ebym mia³ siê na czym uczyÌ
kto miaÂł okazjĂŞ byĂŚ na szkoleniu a nie byÂł, niech ÂżaÂłuje, nawet jeÂśli ktoÂś siedzi w tym kilka/kilkanaÂście/kilkadziesiÂąt lat, poznaÂł by wiele sposobĂłw jak uÂłatwiĂŚ sobie Âżycie, o osobach dopiero zaczynajÂących nawet nie wspominam, bo lepszej okazji do zaczerpniĂŞcia takiej wiedzy chyba nie moÂżna mieĂŚ. warto byÂło jechaĂŚ tyle kilometrĂłw, dziĂŞkujĂŞ raz jeszcze wszystkim, bardzo miÂło byÂło poznaĂŚ. |
|
|
|
 |
darek1
|
Wysłany: 2012-05-23, 22:43
|
0
|
|
|
|
CzeœÌ ekipa!
Szkolenie byÂło naprawdĂŞ fajne, profesjonalne podejÂście. DowiedziaÂłem siĂŞ wielu nowoÂści i oczywiÂście fajna ekipa
Krzysiu, znowu zaszala³eœ z materia³ami chyba wykupi³eœ ca³¹ hurtowniê :P |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-23, 23:36
|
0
|
|
|
|
darek1 napisał/a: | znowu zaszalaÂłeÂś z materiaÂłami |
Nie.
Bo po prostu zaczÂąwszy od caddiego potrzebujĂŞ przyspieszyĂŚ pracĂŞ.
W caddim zrobiÂłem jasne tÂło pod srebrna bazĂŞ.
ZmieniÂła siĂŞ baza na grafitowÂą i krycie lakierĂłw HOK jest tragiczne z powodu grubego, efektownego ziarna (wiecie o czym mĂłwie)
Dlatego potrzebujĂŞ m/m trio aby mi bazy starczyÂło na caÂłego a to sÂą m2 do obielenia z obu stron.
Gdyby nie szkolenie i bezpoÂśredni przekaz trafiajÂący do odbiorcy, pewnie bym zadzwoniÂł po nastepnÂą puszkĂŞ bazy grafitowej...
Jedno maskowanie, jedno odtÂłuszczanie i juÂż moÂżna siĂŞ cieszyĂŚ.
Bez szkolenia zrobiÂł bym trochĂŞ inaczej posiÂłkujÂąc siĂŞ bazÂą w podobnym kolorze np z haya.
Ale sami widzieliœcie skutecznoœÌ odpowiedniego vs i iloœÌ materia³u jaka jest potrzebna do zrobienia izolacji i t³a.
Bardzo fajne szkolenie,,, nie spaÂłem w ostatniej Âławce jak to zwykle lubiĂŞ czyniĂŚ. |
|
|
|
 |
Marcin.G
|
Wysłany: 2012-05-23, 23:52
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich niestety dopiero teraz mam chwilkê ¿eby napisaÌ swoje wra¿enia po szkoleniu (no ale lepiej póŸno ni¿ wcale):)
Przede wszystkim pragnê podziêkowaÌ firmie NOVOL szczególnie Romkowi i Micha³owi za profesjonalne podejœcie do sprawy. Jestem pod du¿ym wra¿eniem jak te dwa dni szkolenia potrafi¹ dostarczyÌ ogrom informacji w wielu kwestiach(Ci co nie dotarli niech ¿a³uj¹ bo maj¹ czego). Nastêpnie dziêkujê ca³ej grupie za bardzo mi³o spêdzony czas, Krzyœkowi i Paw³owi, których to mêczy³em swoimi pytaniami i którzy bardzo chêtnie dzielili siê swoj¹ wiedz¹ kompanowi podró¿y najlepszemu spawaczowi na Œl¹sku, Jarkowi z "kole¿ank¹" (mam nadzieje ¿e nie musia³eœ wracaÌ poci¹giem:D) którzy to namówili nas na wycieczkê do miasta:) , oraz Damianowi i Darkowi którzy robili kawa³ dobrego zamieszania, z reszt¹ tak jak i ca³a reszta
Mam nadzieje Âże jeszcze siĂŞ spotkamy na takim szkoleniu
Co do materia³ów firmy NOVOL to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Przede wszystkim przy odpowiednim doborze produktów mo¿na zrobiÌ na prawdê dobr¹ robotê minimalizuj¹c czas, który to jest dla nas najcenniejszy
Szczególnie polecam, podk³ad tzw trio (kto by³ ten wie dlaczego), i to co mnie najbardziej zaskoczy³o to klar zarówno 565 jak i 505 , po prostu pierwsza liga, (jak do tej pory pracowa³em na glasuricie tak teraz novol vhs 505 do³¹czy na pó³eczkê) nawet próba zrobienia zacieku leg³a w gruzach i schowa³ siê tam gdzie go widaÌ nie by³o |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-24, 00:27
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Ja jako ten upier dliwy amator, jeszcze raz uprzejmie siĂŞ zapytam ,czy na szkoleniu mĂłwili coÂś o grubowarstwowym epoksydzie ( niby industrial ) Novol 365 4 do 1 ?
MoÂże ktoÂś go stosowaÂł w lakiernictwie samochodowym ?
Pozdrawiam |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-24, 01:13
|
0
|
|
|
|
jarbia, Nie pytaliÂśmy. |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-24, 01:15
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Szkoda,Âże nie pytaliÂście ,bo jestem ciekawy co to za produkt.
I siĂŞ dowiem . |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
berag1
|
Wysłany: 2012-05-24, 08:34
|
0
|
|
|

|
jarbia napisał/a: | Ja jako ten upier dliwy amator, jeszcze raz uprzejmie siĂŞ zapytam ,czy na szkoleniu mĂłwili coÂś o grubowarstwowym epoksydzie ( niby industrial ) Novol 365 4 do 1 ? |
Po co Ci kolego przemys³ówka skoro podk³ad 360 epoksydowy mo¿na stosowaÌ w proporcji 4:1 z innym utwardzaczem ni¿ w przypadku proporcji 1:1.
http://professional.novol...PROTECT_360.pdf |
|
|
|
 |
jarbia
|
Wysłany: 2012-05-24, 10:54
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
berag1 napisał/a: |
Po co Ci kolego przemys³ówka skoro podk³ad 360 epoksydowy mo¿na stosowaÌ w proporcji 4:1 |
WÂłaÂśnie pytam, jakie zalety ew. wady ma ten 365 grubowarstwowy , w stosunku do 360 i Spectral 385 ?
pozdr. |
- Lew ToÂłstoj |
|
|
|
 |
bratcukierka
|
Wysłany: 2012-05-24, 11:47
|
0
|
|
|
|
MoÂżna wiĂŞcej informacji o lakierze 505 vhs??
Zalety, aplikacja itp. itd. w porĂłwnianiu do novakryl 580 hs
Nadaje siĂŞ do lakierowania bez kabiny?? |
|
|
|
 |
jedi9
|
Wysłany: 2012-05-24, 14:31
|
0
|
|
|
|
powiem tak 505 mozna zrobiĂŚ na wiele sposobĂłw w zaleÂżnoÂści od oczekiwanego efektu. bardzo Âładnie pokazaÂł to Romek na szkoleniu. niestety nie pracowalem na 580. ale na twoje pytanie moÂże lackdoctor odpowie . |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-24, 16:48
|
0
|
|
|
|
jedi9 napisał/a: | ale na twoje pytanie moÂże lackdoctor odpowie . |
A jaki ze mnie autorytet po szkoleniu w ktĂłrym uczestniczyÂłem z Wami.
WidzieliÂście to samo, wiĂŞc bez problemu opiszcie to swoimi sÂłowami .... zobaczymy czy wiedza na podatny grunt trafiÂła.
Dodam Âże wiele sposobĂłw to dokÂładnie dwa sposoby a aplikacja na 1.5 warstwy to niekoniecznie tylko warstwa kÂładziona poprzez jedno przejÂście pistoletem.
Do tego mo¿na opisaÌ stabilnoœÌ takiej wylanej pow³oki gdzie mimo 3-4 dodatkowych warstw po³o¿onych raz za razem, bez czasów odparowania..... nie pociek³o, lekko siê ruszy³o z kantów i po wygrzaniu tak grubej warstwy (pewnie duzo ponad 100 mikronów) nie zagazowa³o.
Piszcie a nie czekajcie na moje wypociny, bo wiecie to samo. |
|
|
|
 |
jedi9
|
Wysłany: 2012-05-24, 18:26
|
0
|
|
|
|
krzysiu miaÂłem na myÂśli porĂłwnanie do 580. bo mĂłwiÂłeÂś ze teÂż kiedys taki ogarniaÂłeÂś a na pewno napisaÂłby to co akurat juz powiedziaÂłeÂś |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-05-25, 16:31
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Dodam Âże wiele sposobĂłw to dokÂładnie dwa sposoby a aplikacja na 1.5 warstwy to niekoniecznie tylko warstwa kÂładziona poprzez jedno przejÂście pistoletem. | dokÂładnie aplikacja na 1,5 warstwy moÂże rĂłwnac sie 4 warstwÂą...czytaĂŚ wylewka+3-4 minimalne przejscia/dolewki bez przejscia na inne elementy i czasu odparowania... czyli takÂą lekko wylana warstwe + x cienkich warstewek uzupeÂłniajacych traktujemy mimo wszystko jako 1 ca³¹.prawda krzysiu?? pisz tak Âżeby wszyscy zrozumieli bo ameryki nie odkryÂłeÂś |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-25, 19:34
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | 1,5 warstwy moÂże rĂłwnac sie 4 warstwÂą... |
WeÂź mnie nie raĂą.
gugun napisał/a: | czyli takÂą lekko wylana warstwe + x cienkich warstewek uzupeÂłniajacych traktujemy mimo wszystko jako 1 ca³¹.prawda krzysiu?? |
Niestety ale nie.
DziwiĂŞ siĂŞ Âże takie coÂś napisaÂłeÂś.
Czy mam jeszcze raz przetÂłumaczyĂŚ z naszego na Twoj, co miaÂłem na myÂśli piszÂąc o stabilnoÂści powÂłoki jak jakiernik taki jak gugun napisał/a: | 1,5 warstwy moÂże rĂłwnac sie 4 warstwÂą | ten z przykÂładu wywali na element 4 warstwy raz za razem myÂślÂąc Âże bez czasu odparowania bĂŞdzie to jedna warstwa.
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-05-25, 20:03
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | ten z przykÂładu wywali na element 4 warstwy raz za razem myÂślÂąc Âże bez czasu odparowania bĂŞdzie to jedna warstwa. | faktycznie "4" warstwy
Lackdoctor napisał/a: | DziwiĂŞ siĂŞ Âże takie coÂś napisaÂłeÂś. | wiem krzysiu co napisaÂłem,i nie sÂądze ÂżebyÂś ty jako lakiernik nie zaÂłapaÂł o czym pisze???no chyba Âże nauczyÂłeÂś sie lakierowaĂŚ dopiero 2 dni temu bo z tej podniety twojej w temacie na to wychodzi ze wczeÂśniej byÂłeÂś cienki wafel a teraz po 2 dniach nauki super majster
i nie kozacz juÂż tylko maluj koledze,bo ci nogi z dupy powyrywa jak wrĂłci z pikniku a robota wraz bedzie nie zrobiona a szkoda by cie krzysiu byÂło |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-05-25, 20:11
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | i nie kozacz juÂż tylko maluj koledze,bo ci nogi z dupy powyrywa jak wrĂłci z pikniku a robota wraz bedzie nie zrobiona |
Tobie ..uj do tego.
Nie lansuj siĂŞ za bardzo bo nie chcĂŞ nikomu tu szkodziĂŚ a odpisujÂąc w innym niÂż novol temacie, bardzo bym zaszkodziÂł temu co tam zdziaÂłaÂłeÂś.
Ale zaczynasz pisac takie bzdury Âże Robertowi siĂŞ nie dziwiĂŞ Âże czytaĂŚ tego nie moÂże.
Czy ja siĂŞ czepiam Âże lakierujesz na dworze jak wiatru niema????
I twierdzisz Âże wtrÂąceĂą masz mniej niÂż w garaÂżu?
I na dodatek chwalisz siê ¿e klient na kolana pad³ jak zobaczy³ ig³ê bez wtr¹cenia.
PrzecieÂż to gÂłupie,, durne, jak wolisz.
Mam pisaĂŚ dalej?
Czeski techniku????
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-05-25, 20:20
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | aplikacja na 1.5 warstwy to niekoniecznie tylko warstwa kÂładziona poprzez jedno przejÂście pistoletem. | wiesz zrozumialem ze masz na mysli ze daje sie lekko wylanÂą i uzupelnia do momentu uzyskania porzÂądanej struktury lakieru,z tym Âże nie robi siĂŞ tego odrazu 1 przejsciem pistoletu na warstwe tylko 2-3 przejscia efekt podobny i wraz 1 caÂła/peÂłna warstwa...
wydaje mi sie ¿e jasno siê wyrazilem w poprzednim poscie??pytam powa¿nie kolego krzysiu bo nie wiem czy sie dla jaj czep³eœ mimo ze wiesz o co chodzi??czy mam cie traktowaÌ inacze czyt. jak osobe ma³o ogarnieta/pojetna i pisaÌ ci wszystko lopatologicznie ¿ebyœ ty zrozumia³??? nie znam lakieru novola ale skoro piszesz o 1 warstwie na kilka przejsc pistoletu to ciut przet³umaczy³em bo ty robisz wielka tajemnice jak po³o¿yÌ noola zeby bylo ³adnie... ja nie mam przed innymi ¿adnych tajemnic bo czasem nayeba³em sie z lakierem z pó³ roku zanim polo¿y³em go zayebiœcie...i nie tylko novol ma dobry lakier bo inne firmy powy¿ej 50z³ za litr te¿ tylko kwesti¹ jest metoda prób i b³edów...tobie pokazali akurat na szkoleniu jak sie k³adzie nowola i sikasz,by ci nie pokazali to za rok bys sam do tego doszed³,taka jest kolej rzeczy,ale jeœli za³apa³eœ sprawe to mile widziana by by³a pomoc z twojej strony ¿eby inni mogli unikn¹Ì pora¿ek w przysz³oœci i odrazu wiedzieli jak maj¹ podejsc do sprawy |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-05-25, 20:31
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Mam pisaĂŚ dalej?
Czeski techniku???? | pisz krzysiu co chcesz nawet wklejaj pw jak chcesz
Lackdoctor napisał/a: | Tobie ..uj do tego. | nie obraÂżaj siĂŞ jak dzieciak,wiem Âże uj mi do tego ale tylko dobrze ci radze ÂżebyÂś wzi¹³ siĂŞ do roboty bo zbyt wiele masz do stracenia.bo cie lubie i mi cie bĂŞdzie szkoda chÂłopie jak znowu kolege w uja zrobisz
Lackdoctor napisał/a: | Nie lansuj siĂŞ za bardzo bo nie chcĂŞ nikomu tu szkodziĂŚ a odpisujÂąc w innym niÂż novol temacie, bardzo bym zaszkodziÂł temu co tam zdziaÂłaÂłeÂś. | pisz co chcesz ja mam wyebane co ty napiszesz i gdzie,wiem akurat co masz na myÂśli,akurat kurcze wiem ale spoko
Lackdoctor napisał/a: | Czy ja siĂŞ czepiam Âże lakierujesz na dworze jak wiatru niema????
I twierdzisz Âże wtrÂąceĂą masz mniej niÂż w garaÂżu?
I na dodatek chwalisz siê ¿e klient na kolana pad³ jak zobaczy³ ig³ê bez wtr¹cenia.
Przecie¿ to g³upie,, durne, jak wolisz. | ciekawe gdzie ty bys pomalowa³ 4m kabine,gdzie by ci wesz³a??? nie b¹dz sam dureù bo wiesz ze roboty na 3 dni a kasa nie mala,a pod chmurk¹ te¿ idzie coœ zrobiÌ??to na uj sie odzywasz?? ty robisz 1 3 miechy a ja scanie 3 dni ³¹cznie za t¹ sam¹ kase prawie wiec te¿ by ci gara¿ pod chmurk¹ chyba nie przeszkadza³??wiec juz przestaù sie wyg³upiac |
|
|
|
 |
JAROGTS
|
Wysłany: 2012-05-25, 20:40
|
0
|
|
|
|
Kurde , jesteœcie dwoma najfajniejszymi u¿ytkownikami na forum i to siê musicie gryŸÌ? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-05-25, 20:48
|
0
|
|
|

|
JAROGTS napisał/a: | Kurde , jesteÂście dwoma najfajniejszymi uÂżytkownikami na forum i to siĂŞ musicie gryŸÌ? | a bo krzychu ma chyba kryzys wieku sredniego bo wie o co mi chodzi a gÂłupka struga krzysiek ogarnij sie bo wiesz co mialem na mysli a sie czepiasz |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-25, 21:15
|
0
|
|
|
|
w sumie to chyba dobrze,Âże siĂŞ nie odzywam bo takie koko euro spoko awantury tu siĂŞ robiÂą,Âże aÂż gÂłupio
... ale
gugun napisał/a: | wiesz zrozumialem ze masz na mysli ze daje sie lekko wylanÂą i uzupelnia do momentu uzyskania porzÂądanej struktury lakieru,z tym Âże nie robi siĂŞ tego odrazu 1 przejsciem pistoletu na warstwe tylko 2-3 przejscia efekt podobny i wraz 1 caÂła/peÂłna warstwa... |
dokÂładnie tak,jak to Gugun zrozumiaÂł i napisaÂł.Prezentacja lakieru VHS565 na tym polegaÂła,na dolakierowywaniu kolejnych szybkich warstw bez czekania na odparowanie.
OgĂłlnie to masz Damian racjĂŞ,bynajmniej ja zawsze uwaÂżam,Âże jak siĂŞ trochĂŞ wiĂŞcej to naleÂży siĂŞ podzieliĂŚ wiedzÂą zwÂłaszcza w miejscu takim jak to a nie kozaczyĂŚ,ale to sprawa indywidualna.
I ¿eby nie by³o nie chcê nikogo sk³óciÌ,poprostu Gugun ma racjê a powiem wiêcej ju¿ do tego doszed³ i o tym sposobie aplikacji wiedzia³,ja dowiedzia³em siê dopiero na szkoleniu,z tego co widzia³em to inni pewnie te¿.
Pozdrawiam serdecznie Szacunek Awanturnicy |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-25, 21:36
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Czeski techniku???? |
a to obraza czy pochwaÂła ?
Krzysztof - prosiÂłem o rzetelne i prawdziwe opinie na temat POLYKAR ... a rozumiem , Âże chodzi o opiniĂŞ na temat czeskich produktĂłw . Nie krĂŞpuj siĂŞ ... nie dawaj poÂżywki pieniaczom tylko napisz co jest nie tak wg Ciebie , czy produkt nie speÂłniÂł oczekiwaĂą - jeÂśli tak to dlaczego , czy cena byÂła za wysoka , czy produkt w porĂłwnaniu do znanych i cenionych marek wypadÂł sÂłabo ... Krzysztof , przecieÂż o to prosiÂłem jak mody zakÂładaÂły temat
PS . Napiszcie jak cena tego VHS Novola ... Bo chyba nie kaÂżdego staĂŚ bĂŞdzie na uzywanie tego klaru |
|
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-05-25, 21:37
|
0
|
|
|

|
Lockdoctor vel MKautos nie moze pocwaniaczyc na innym forum to co mu zaszkodzi zrobic z siebie kozaka na innym ...
Gugun zmienie zdanie o Tobie po twojej odpowiedzi do L... doktor ( niechce mi sie tego pisac nawet) bo naprawde pokazaÂłes klase tym ze nie rzucaÂłes miesem na lewo i prawo i podchodzis do tematu z klasÂą ... podoba mi sie twoje podejscie . |
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-05-25, 21:48
|
0
|
|
|
|
POLYKAR.PL napisał/a: | Napiszcie jak cena tego VHS Novola ... Bo chyba nie kaÂżdego staĂŚ bĂŞdzie na uzywanie tego klaru |
vhs 565 tylko w opakowaniach 5L to koszt ok 700-800 zÂł za komplet,zaleÂżnie od sprzedawcy
vhs 505 w opakowaniach 1L od 60-80zÂł
tyle z tego,co ja siĂŞ zorientowaÂłem. |
|
|
|