Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
kosior
Wysłany: 2012-05-25, 21:51   
0
UP DOWN

ja mam 505 -5L za 330 zÂł kpl

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-05-25, 22:05   

pawel1108 napisał/a:
POLYKAR.PL napisał/a:
Napiszcie jak cena tego VHS Novola ... Bo chyba nie kaÂżdego staĂŚ bĂŞdzie na uzywanie tego klaru :cool:

vhs 565 tylko w opakowaniach 5L to koszt ok 700-800 zÂł za komplet,zaleÂżnie od sprzedawcy
vhs 505 w opakowaniach 1L od 60-80zÂł
tyle z tego,co ja siĂŞ zorientowaÂłem.

No to juÂż widzĂŞ tÂłumy chĂŞtnych lakiernikĂłw z forum w kolejce po nowy produkt :spoko:

Benos77
Wysłany: 2012-05-25, 23:05   
0
UP DOWN

Ja robiĂŞ na Spectral 555 wiĂŞc nie mogĂŞ byĂŚ pewny ale stawiam tezĂŞ Âże 565 pewnie jest duÂżo bardziej wydajny, od Polykara (wg. karty Polykar- 7m2 z 1l. a Spectral 565-10,6m2 z 1l.), pewnie duÂżo szybciej siĂŞ nim robi i jest pewnie ze 2 klasy lepszy jakoÂściowo.

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-05-25, 23:13   
0
UP DOWN

ZauwaÂżyÂłem wielkÂą ekscytacjĂŞ po szkoleniu wÂśrĂłd uczestnikĂłw szkolenia produktami Novola, nie Âżebym coÂś miaÂł do firmy bo sam uÂżywam kilku ich produktĂłw, ale to podniecenie nieco opadnie kiedy zaczniecie uÂżywaĂŚ produktĂłw na swoim sprzĂŞcie i we wÂłasnych garaÂżach i okaÂże siĂŞ, Âże nie wszystko wychodzi tak jak na szkoleniu.
MiaÂłem tak po szkoleniu w CSV w Szczecinie ale po powrocie do wÂłasnej nory okazaÂło siĂŞ , Âże wiedza zdobyta jest bezcenna ale efekty pracy nie byÂły juÂż takie jak w tych laboratoryjnych warunkach na szkoleniu i trzeba byÂło zweryfikowaĂŚ podejÂście do produktĂłw i dopasowaĂŚ to do wÂłasnej nory.
Proponujê wiêc kilka g³êbokich wdechów i spokojne podejœcie do sprawy bo tajnej magii to tam chyba nie by³o choÌ niektórzy zachowuj¹ siê tak jakby j¹ w³aœnie posiedli ;)
TrochĂŞ luzu Pany :cool: :piwo:

gugun 
Wysłany: 2012-05-26, 09:32   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
No to juÂż widzĂŞ tÂłumy chĂŞtnych lakiernikĂłw z forum w kolejce po nowy produkt
ja chyba sie pokusze o zakup w ramach testów i polakieruje kilka elementów kilkoma ró¿nymi technikami i wtedy co najwy¿ej postaram sie cos w tej kwetsti podpowiedzieÌ tym co nie byli na szkoleniu a byli by zainteresowani. bo nie wiem jak to jest z tym ¿e wylewaj¹c t¹ sam¹ iloœÌ lakieru w jednej warstwie jazda pistoletem na raz a wylewaj¹c t¹ sam¹ iloœÌ w lekko wylanej + z 2 cienkie pociagniecia zyskujemy wieksze rozlanie lakieru i mniejsze prawdopodobieùstwo ¿yda mimo ¿e iloœc lakieru na elemencie taka sama..wydaje mi siê ¿e 1 warstwa przez te pare sekund zlapie juz jak¹œ tam przyczepnoœÌ do elementu i nastepne cieniutkie wartwy slu¿¹ tylko lepszemu rozlaniu lakieru a nie "oderwaniu" i ciekniêciu jak to sie ma przy 1 dobrze wylanej warstwie...ale to mo¿e ktoœ m¹drzejszy sie wypowie na ten temat?? w sumie podobn¹ sytuacje mo¿na zaobserwowaÌ podczas lakierowania s¹siednich elementów gdzie lakieruj¹c blotnik lakierujemy czêœc drzwi a lakieruj¹c drzwi robimy wjazd na b³otnik..teoretycznie w miejscach ³¹czenia drzwi z blotnikiem jest o wiele wiecej lakieru i te¿ nie robi¹ sie zacieki .... ale to ja ju¿ mogê tylko gdybaÌ bo technikiem nie jestem,a w czechach tego nie ma ;)

lakierok 
Wysłany: 2012-05-26, 09:40   
0
UP DOWN

Nowy klar Novola wed³ug ceny katalogowej , klar 5L- 429 z³ , utw 2.5 L 182 z³ czyli ca³oœÌ 611 z³ :D

Frostt.pl

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-26, 10:58   
0
UP DOWN

lakierok napisał/a:
Nowy klar Novola

Nowy klar novola byÂł pokazany jako nowoÂśc i rĂłwnolegle z klarem 505, ktĂłry byÂł polecany jako wybĂłr ekonomicznie poprawny.
Klar 565 nie jest dla nas, lecz dla firm z przerobem i potrzebÂą zwiĂŞkszenia przerobu kabiny lakierniczej.
To tyle na temat nowoÂści.

grzechoo2008 napisał/a:
kiedy zaczniecie uÂżywaĂŚ produktĂłw na swoim sprzĂŞcie

Hmm,, a co nie tak moÂże byĂŚ ze sprzĂŞtem ?
Albo czêœÌ z nas ma, albo jest œwiadoma ¿e niektórych czynnoœci s³abym sprzêtem nie da siê prawid³owo wykonaÌ.
Mi siĂŞ bardzo podobaÂło na szkoleniu kiedy chÂłopaki pierwszy raz dostali satĂŞ w rĂŞce i dzieki temu doÂświadczeniu mogli stwierdziĂŚ Âże dobry sprzĂŞt to podstawa w rozwoju.
kosior napisał/a:
505 -5L za 330 zÂł kpl

Inny produkt naszych sÂąsiadĂłw jest w podobnej cenie, no po rabacie bĂŞdzie jednak ciut taĂąszy.
Ale czy porĂłwnywalny?

To zostawiam do rozwaÂżaĂą.

POLYKAR.PL,

Nie chciaÂłem Cie mieszac, ale guguÂś napisaÂł Âże kaÂżdy gÂłupi potrafiĂŚ musi odczytaĂŚ kartĂŞ technicznÂą i siĂŞ do niej zastosowaĂŚ.
WiĂŞc produkty sÂą normalne, ale opis pozostawia wiele do Âżyczenia.
Dla amatora co w myÂśl stwierdzenia guguna ... przygotuje powierzchniĂŞ P40 i pokryje szpachel KAÂŻDÂĄ farbÂą, bĂŞdzie to wtopa.
I gdzie wtedy ma uderzyĂŚ?
No do technika guguna, bo sam sie zadeklarowaÂł piszac o kaÂżdym gÂłupim co potrafi karty czytaĂŚ.

Produkty sa jakie sa, ale nie majÂą wsparcia technicznego i nie sa nasze, polskie.
Po co mam napychaĂŚ kieszenie czechĂłw kiedy mozna zadbaĂŚ o wÂłasne podwĂłrko?

Co otrzymam w zamian?

Dbaj¹c o swoje podwórko (novol) otrzymujê wsparcie techniczne, nastepne szkolenia, rozwój (hehe, nie o mnie ten temat zbytnio, ale có¿.. jak sie zaczyna tak sie konczy ;P ) a w problematycznych przypadkach wizyta technika i rozwi¹zywanie problemu na miejscu.

Najlepsze jest to ¿e novol nie wciska nam kitu ¿e musimy braÌ wszystko od nich , lecz wyraŸnie da³ do zrozumienia ¿e wybieraÌ materia³y bêdziemy my i fajnie dla nas by by³o aby CHOCIA¯ na poszczególnych etapach zachowac zgodnoœÌ produktów producenta.
Np, podkÂład - rozcieĂączalnik - nie rĂłzni producenci, lecz jeden.
Utwardzacz do akryli 2K (kolorowych)
Jaka jest praktyka w mieszaliach?
Lakier helios, utwardzacz.... exlak :tak:

Sam tego doÂświadczaÂłem i nic przeciwko nie miaÂłem, bo skoro tak daje to wie co robi.

Tak Âże sory o zamieszanie polykara, bo nie to miaÂłem na myÂśli, lecz korekta w kartach technicznych wymagana !!!!

[ Dodano: 2012-05-26, 11:02 ]
gugun napisał/a:
.wydaje mi siĂŞ Âże

No to jest podstawÂą prawidÂłowych dziaÂłaĂą w kaÂżdej branÂży, nie tylko lakierniczej.

I uwierz Âże mi teÂż siĂŞ wydawaÂło Âże jakoÂś tak to siĂŞ robi i nawet wychodzi.

Krótka demonstracja prawid³owej aplikacji i otrzymany efekt po pierwszej samodzielnej próbie daj¹ wiêcej ni¿ to co napisa³eœ wczeœniej... po pó³ roku uda siê w koùcu naumieÌ aplikowaÌ akceptowalnie nowy lakier.

gugun 
Wysłany: 2012-05-26, 12:04   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
bo sam sie zadeklarowaÂł piszac o kaÂżdym gÂłupim co potrafi karty czytaĂŚ.
czytajÂąc ze zrozumieniem z czym ostatnio chyba masz problem idzie stwierdziĂŚ Âże napisaÂłem Âże kaÂżdy potrafi naloÂżyĂŚ szpachlĂłwke czy teÂż urobiĂŚ podkÂład bez pomocy technika czy teÂż nawet karty technicznej... :tak:
Lackdoctor napisał/a:
Krótka demonstracja prawid³owej aplikacji i otrzymany efekt po pierwszej samodzielnej próbie daj¹ wiêcej ni¿ to co napisa³eœ wczeœniej... po pó³ roku uda siê w koùcu naumieÌ aplikowaÌ akceptowalnie nowy lakier.
rĂłwnoznacznie wrĂłciÂł bys z duponta i lakierowaÂł dupontem bo tam cie nim nauczyli lakierowaĂŚ ;) bajki i cuda na kiju opowiadasz troche bo robisz z siebie w tym momencie totalnego amatora ktĂłry bez tego Âże nauczyÂł siĂŞ na szkoleniu posÂługiwaĂŚ pistoletem nigdy by nie polakierowaÂł nic na wysokim poziomie,no chyba Âże ja teÂż mam problemy z czytaniem ale z tego co piszesz wynika Âże byÂłeÂś totalnym amatorem wczeÂśniej i te 2 dni nauczyÂły cie fachu :tak:
Lackdoctor napisał/a:
korekta w kartach technicznych wymagana !!!!
faktycznie jeÂśli chodzi o samochodĂłwke to wymagana,osobiÂście nawet nie zaglÂądalem do kart tech. bo juÂż dawno bym zwrĂłciÂł na to uwage ale czulem sie na tyle na siÂłeach ze wiem jak siĂŞ posÂługiwaĂŚ materiaÂłami lak. bo nie od dzisiaj sie tym zajmuje...a wracajac do kart tech. to juÂż projekter do tego nawiÂązaÂł jednym zdaniem,ale narazie zobaczymy co z tego wyjdzie i jak polykarek z tego wybrnie :x:
Lackdoctor napisał/a:
lecz wyraŸnie da³ do zrozumienia ¿e wybieraÌ materia³y bêdziemy my i fajnie dla nas by by³o aby CHOCIA¯ na poszczególnych etapach zachowac zgodnoœÌ produktów producenta.
Np, podkÂład - rozcieĂączalnik - nie rĂłzni producenci, lecz jeden.
Utwardzacz do akryli 2K (kolorowych)
Lakier helios, utwardzacz.... exlak
no kolejna wpada,bo to akurat jasne jak sloĂące :!: do podkladu nowola lejesz utwardzacz i rozpuch novola :!: do lakieru novola lejesz utwardzacz i rozpuch novola :!: do bazy novola lejesz rozpuch novola :!: ale nikt cie nie zmusza zebyÂś uÂżywal szpachlĂłwek podkÂładĂłw lakierĂłw novola,aczkolwiek jest to po czesci wskazane,ale nie konieczne. mieszanie poszczegĂłlnych skÂładnikĂłw danego produktu jednej firmy jest bylo i bĂŞdzie koniecznoÂściÂą i jestem w ogromnym szoku Âże dowiedziaÂłeÂś sie tego dopiero teraz :?: w mieszalni zazwyczaj pracujÂą ludzie co tylko materiaÂł sprzedajÂą i nie majÂą nic wspĂłlnego z malowaniem aut...to juz lakiernik powinien o to zadbaĂŚ Âżeby odpowiednio dobieraĂŚ do siebie skladniki. :!:

Lackdoctor napisał/a:
otrzymujĂŞ wsparcie techniczne, nastepne szkolenia, rozwĂłj
ucz sie ucz krzysiek bo nauka to... :tak:

ale szkolenie 1 klasa,jak widaĂŚ wielu na tym skoÂżystalo i siĂŞ nawrĂłciÂło :D sam chetnie bym skoÂżystaÂł,zapewne bym sie dowiedziaÂł paru nowych ciekawostek ale liczba miejsc jest ograniczona wiĂŞc z tego powodu wole zostawic miejsce osobÂą ktĂłrym bardziej siĂŞ szkolenie przyda i od poczÂątku bĂŞdÂą mogli sie nauczyĂŚ profesjonalnej pracy,nie dopiero po xx latach.

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-05-26, 12:37   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
skoÂżystaÂł,

Ja teÂż korzystam czasami z opcji w jĂŞzyku polskim... RZ.
WiĂŞc moÂże maÂłe szkolenie przypominajÂące z klas 1-3 szkoÂły podstawowej?

Ja teÂż byki walĂŞ, ale skoro we wszystkim takiÂś mocny to popraw pietĂŞ achillesowÂą i bĂŞdziesz nietykalny.

WidzĂŞ Âże zrobiÂłeÂś siĂŞ mega bogiem wszechwiedzÂącym i juÂż od cycka mamy nie mieszasz produktĂłw do dziÂś.
Hmm,, jest tu kilka postĂłw,,,, ale ok, zostaĂą bogiem tego forum.
Mi to lotto.

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-05-26, 13:00   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Mi siĂŞ bardzo podobaÂło na szkoleniu kiedy chÂłopaki pierwszy raz dostali satĂŞ w rĂŞce i dzieki temu doÂświadczeniu mogli stwierdziĂŚ Âże dobry sprzĂŞt to podstawa w rozwoju.

I to jest jedna z kilku zaje - bistych korzyœci takich szkoleù, mo¿liwoœÌ pracy na super sprzêcie i w super warunkach.
Ma to niestety te¿ z³¹ stronê, po powrocie z takiego szkolenia odczuwa siê pewien niesmak wchodz¹c do swojej nory i uœwiadamia siê sobie jak daleko w tyle jesteœmy z warunkami pracy.

Lackdoctor napisał/a:
Lakier helios, utwardzacz.... exlak

...Âże o jednym rozcieĂączalniku firmy krzak do wszystkiego nie wspomnĂŞ.
WÂłaÂśnie przez takie praktyki podziĂŞkowaÂłem juÂż dwĂłm mieszalniom :sciana:

gugun 
Wysłany: 2012-05-26, 13:16   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
WidzĂŞ Âże zrobiÂłeÂś siĂŞ mega bogiem wszechwiedzÂącym i juÂż od cycka mamy nie mieszasz produktĂłw do dziÂś.
tak ba ja zanim zaczeÂłem sie w to bawic to przedemnÂą ojciec 20lat lakierowaÂł a jeszcze przed nim dziadek tak wiĂŞc od poczÂątku zostaÂłem nauczony prawidlowej technologi do ktĂłrej ktos przedemna dochodzil wiele lat a ty leszcze wiele bedziesz dochodzil...
Lackdoctor napisał/a:
a teÂż korzystam czasami z opcji w jĂŞzyku polskim... RZ.
to jest forum lakiernicze a nie ortograficzne aczkolwiek kurcze jestem wzrokowcem i cos mi sie nie podobalo ale mimo wszystko wiadomo o co chodzi
grzechoo2008 napisał/a:
WÂłaÂśnie przez takie praktyki podziĂŞkowaÂłem juÂż dwĂłm mieszalniom
bo mieszalnia sprzedaje towar a obowiazkiem lakiernika jest wiedzieĂŚ co kupuje

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-05-26, 13:20   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
bo mieszalnia sprzedaje towar a obowiazkiem lakiernika jest wiedzieĂŚ co kupuje

A ty patrzysz im na rĂŞce co ci nalewajÂą czy zostawiasz coÂś z kolorem i spier... do swojej roboty???
Taka wspó³praca musi opieraÌ siê na wzajemnym zaufaniu a nie na próbach wyebania jednej ze stron tanim kosztem :nie:

gugun 
Wysłany: 2012-05-26, 13:24   
0
UP DOWN

grzechoo2008 napisał/a:
A ty patrzysz im na rĂŞce co ci nalewajÂą czy zostawiasz coÂś z kolorem i spier... do swojej roboty???
u mnie akurat robi¹ od rêki farby,no a 2 to maja 3 mieszalniki i zawsze podpisuja, wiec nie ma problemu bo rozcienczalniki kazdej firmy dostêpne na miejscu,jeœli nie to zamiennik.jak w przypadku novola gdzie w karcie tech. rozpucha bazowego maja napisane ¿e wspó³pracuje z dupontem,stanoxem i paroma innymi systemami...

pawel1108 
Wysłany: 2012-05-26, 19:47   
0
UP DOWN

lakierok napisał/a:
Nowy klar Novola wed³ug ceny katalogowej , klar 5L- 429 z³ , utw 2.5 L 182 z³ czyli ca³oœÌ 611 z³

chodzi o 565?
a gdzie moÂżna nabyĂŚ w takiej cenie,czy to po jakimÂś osobistym rabacie?

lakierok 
Wysłany: 2012-05-26, 20:24   
0
UP DOWN

pawel1108 napisał/a:
lakierok napisał/a:
Nowy klar Novola wed³ug ceny katalogowej , klar 5L- 429 z³ , utw 2.5 L 182 z³ czyli ca³oœÌ 611 z³

chodzi o 565?
a gdzie moÂżna nabyĂŚ w takiej cenie,czy to po jakimÂś osobistym rabacie?

pytaj tam gdzie maj¹ mieszalnik novola lub u kolegi berag1 tutaj z forum, bo to równy GoœÌ.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-05-28, 08:22   
0
UP DOWN

grzechoo2008 napisał/a:
Lackdoctor napisał/a:

I to jest jedna z kilku zaje - bistych korzyœci takich szkoleù, mo¿liwoœÌ pracy na super sprzêcie i w super warunkach.
Ma to niestety te¿ z³¹ stronê, po powrocie z takiego szkolenia odczuwa siê pewien niesmak wchodz¹c do swojej nory i uœwiadamia siê sobie jak daleko w tyle jesteœmy z warunkami pracy....

Jedno zdjêcie tysi¹c s³ów .... Jedno trzy dniowe szkolenie zawodowe to 3 albo nawet 5 lat samodzielnej nauki :tak:

Szkoda tylko Panowie Lakiernicy, Âże dochodzicie dopiero teraz do wnioskĂłw ktĂłre sÂą dla mnie oczywistÂą oczywistoÂściÂą i jedynÂą prawdÂą o tym zawodzie, jedynym kierunkiem rozwoju od kiedy napisaÂłem tu pierwszy post. Po co to przyjmowaĂŚ wiedzĂŞ z postĂłw @PROJEKTER jak moÂżna siĂŞ latami ciskaĂŚ .... wydrapaĂŚ "zarozumialcowi", oczy uznaĂŚ go za przybysza z kosmosu i w efekcie odzwyczaiĂŚ tego "pieniacza" i "chama" od dalszego pisania postĂłw o tajnikach technologi materiaÂłowej, budowie pistoletĂłw, kabin lakierniczych, czy organizacji warsztatu. Co mi teraz pozostaje napisaĂŚ ... a nie mĂłwiÂłem ? ^^ .

Fajne szkolenie ... ale skoro jedno potrafi totalnie zmieniÌ wasze nastawienie do ca³oœci tego co robicie i standardu waszych norek ... to ciekawe co napiszecie w postach na forum jak po 20 latach kariery zawodowej przejdziecie przez 14 takich szkoleù w ró¿nych technologiach i to pod okiem ro¿nych techników ... z czego 6 to szkolenia w fabrykach producentów lakierów ... a przy odrobinie szczêœcia w miêdzy czasie odwiedzicie kilku producentów wyposa¿enia. Wiedza nie wyskakuje niestety sama z szuflady biurka.

Ciekawe, czy za kilka miesiêcy, czy lat, gdy kto¶, kto nie robi ju¿ zacieków, zacznie wypisywaæ na forum publicznie niestworzone g³upoty i broniæ ich jak lew .... to napiszecie mu .... t³umacz±c w w jakiej czarnejdupie siê znajduje .... "DROGI KOLEGO nie masz niestety racji" ... Czy jednak JEBNIJSIÊ WRESZCIE W £EB DURNIU i jed¼ na jakie¶ szkolenie ... :sciana: Co napiszecie po tym jak cztery, lata grzecznie i kulturalnie bêdziecie prostowaæ durne teorie wiedz± z kilku szkoleñ, a idioci na forach internetowych bêd± siê zrzeszaæ w organizacje wzajemnego wspierania postarnychpomys³ów ^^ . ? Jeden przeciw ogó³owi Usherów ;)

Ciekawy jestem na ile starczy wam cierpliwoÂści, Âżeby trzymaĂŚ nerwy na wodzy i odpowiadaĂŚ kulturÂą na zniewagi ? :x: .

POWODZENIA :spoko:

g_marker 
Wysłany: 2012-05-28, 20:44   
0
UP DOWN
Crazy_Peon

Kiedyœ o tym ktoœ pisa³ jak to sprawdzaÌ ¿eby siê uczyÌ wracasz do tego ale do b³êdu siê nie przyznasz, dalej uwa¿am ¿e fachowiec i gówno skrêci ale ³atwiej aplikowaÌ powtarzalnoœci¹ i po to jest marka powtarzalnoœÌ. i dlatego wole coœ czego jestem pewny. wiêc panowie œmiejmy siê razem ale jak ktoœ aplikuje lakier speedwayem i mówi ¿e jest w porz¹dku to nie widzia³ niczego lepszego, laco doktor to nie spec od novolu ? przepraszam nowy jestem poczytam :) zanim zacznê siê œmiaÌ.

Novol rafman
Wysłany: 2012-06-13, 08:32   Szkolenia w Novolu oraz lakier VHS 565
0
UP DOWN

Witam!
W imieniu caÂłego DziaÂłu SzkoleĂą NOVOL bardzo dziĂŞkujĂŞ uczestnikom szkoleĂą za ciepÂłe sÂłowa i uwagi ,ktĂłre dla kaÂżdego z nas sÂą bardzo waÂżne.

Osoby ktĂłre goÂściÂły u nas wiedzÂą i mogÂą potwierdziĂŚ, Âże nigdy nie wyraÂżamy swoich opinii na temat konkurencji i ich produktĂłw.

Jako technicy koncentrujemy siĂŞ na zademonstrowaniu wÂłaÂściwoÂści poszczegĂłlnych produktĂłw, ich moÂżliwoÂści, a przede wszystkim na rozwiÂązywaniu problemĂłw klientĂłw.

PodkreÂślamy fakt , iÂż sprawy cen produktĂłw nie sÂą naszÂą kwestiÂą
JednoczeÂśnie jednak , rozumiejÂąc problem , staramy siĂŞ zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ w jaki sposĂłb naleÂży kalkulowaĂŚ swojÂą pracĂŞ.

I tutaj uwaga do Pana Polykara, ktĂłry sarkastycznie Âżyczy nam powodzenia z lakierem VHS 565 odnoÂśnie ceny.

RzeczywiÂście lakier nie naleÂży do najtaĂąszych na rynku, ale zapewniam ,Âże w swojej klasie jest.
Natomiast liczyĂŚ koszty naleÂży trochĂŞ inaczej.
JeÂśli litr gotowej mieszanki kosztuje (przykÂładowo )120 zÂł. , a na wymalowanie elementu zuÂżywa siĂŞ 100- 200 ml czyli 12 do 24 zÂłote to naleÂży zadaĂŚ sobie proste pytanie:Czy staĂŚ mnie na to?.......

JeÂśli zaÂś chodzi o warunki aplikacji , to nie potrzebna jest komora i wygrzewanie w temperaturze 60 stopni tego lakieru ,aby mĂłc nim pracowaĂŚ.
OdsyÂłam do filmu na You Tube lub Facebooku gdzie podane sÂą parametry

Pozdrawiam RafaÂł Mania DziaÂł SzkoleĂą NOVOL

PROJEKTER
Wysłany: 2012-06-13, 09:23   Re: Szkolenia w Novolu oraz lakier VHS 565
0
UP DOWN

Novol rafman napisał/a:
.... Natomiast liczyĂŚ koszty naleÂży trochĂŞ inaczej.
JeÂśli litr gotowej mieszanki kosztuje (przykÂładowo )120 zÂł. , a na wymalowanie elementu zuÂżywa siĂŞ 100- 200 ml czyli 12 do 24 zÂłote to naleÂży zadaĂŚ sobie proste pytanie:Czy staĂŚ mnie na to?....... JeÂśli zaÂś chodzi o warunki aplikacji , to nie potrzebna jest komora i wygrzewanie w temperaturze 60 stopni tego lakieru ,aby mĂłc nim pracowaĂŚ. ... Pozdrawiam RafaÂł Mania DziaÂł SzkoleĂą NOVOL

Jak ktoÂś opanowuje sztukĂŞ bilansowania efektĂłw finansowych swojej pracy to zostaje "szefem". Ekonomia dziaÂłaĂą zawodowych kontra wybĂłr pracy tanim lub droÂższym produktem, czy tanim, lub droÂższym pistoletem, czasami na forum internetowym robi wraÂżenie wiedzy i obcej galaktyce odlegle milion lat Âświetlnych od nery w ktĂłrej ktoÂś "umalowuje" elementy od samochodĂłw.

Jak komuœ wyt³umaczyÌ, ¿e pistolet za 100 z³ to gówno, jak argumentem jest to ¿e inny polecany kosztuje a¿ 1000 z³ .... ale tego ¿e ka¿de malowanie to strata po³owy materia³u wartego kolejne 100 z³ to ju¿ œlepiec nie widzi. To samo dotyczy jakoœci, czy wydajnoœci materia³ów. Najgorsze jest jednak to, ¿e to oczywista oczywistoœÌ i ka¿dy o tym wie. Gdy jednak przychodzi podejmowaÌ decyzje rozs¹dny "ka¿dy" zamienia siê w debila i kupuje tani klar, nitro do rozcieùczenia, SICO do lakierowania, sprê¿arkê 50 litrów spiralny w¹¿ do powietrza, a na forum pyta o radê w jakim kolorze ma byÌ ten w¹¿ i czy niebieski jest lepszy od pomaraùczowego. :x:

Panie Rafale ! PoproszĂŞ o kilka rzetelnych i ciekawych informacji o NOVOL PROTECT 341
http://industrial.novol.pl/produkt.php?id=31

berag1 
Wysłany: 2012-06-13, 17:39   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:

Panie Rafale ! PoproszĂŞ o kilka rzetelnych i ciekawych informacji o NOVOL PROTECT 341
http://industrial.novol.pl/produkt.php?id=31

Panie Robercie, myÂślĂŞ, Âże to pytanie naleÂżaÂło by skierowaĂŚ do jednego z technikĂłw Novol Industrial np.
Andrzej Tyrka a.tyrka@novol.pl

Tel. kom. 785 018 858

ZnajÂąc RafaÂła ManiĂŞ mogĂŞ potwierdziĂŚ, Âże zapewne wie sporo o tym produkcie pomimo tego, Âże jest odpowiedzialny za szkolenia z refinishu, natomiast Andrzej bĂŞdzie wiedziaÂł zapewne duÂżo wiĂŞcej na temat tego produktu z racji tego, Âże jest technikiem z linii Industrial i Âże na nim pracuje.

JeÂżeli jest takie zainteresowanie tym produktem, to proszĂŞ o wypisanie tego wszystkiego co Was interesuje na temat tego podkÂładu, a ja postaram siĂŞ skontaktowaĂŚ telefonicznie lub teÂż osobiÂście z Andrzejem i uzyskaĂŚ informacje i odpowiedzi na wszystkie nurtujÂące Was pytania.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-06-14, 10:07   
0
UP DOWN

W zasadzie to nikt TU nie zna tego produktu z praktyki. Jego techniczny opis po prostu jest wielce zaskakujÂący. Brakuje tylko moÂżliwoÂści pokrywania go poliestrem Âżeby uznaĂŚ Âże jest materiaÂłem idealnym. :shock:

DoskonaÂły grunt antykorozyjny
Lekki wypeÂłniacz
Izolator
Szybko schnie
Pokrywalny : akrylem poliuretanem i bazÂą

Produkt 1K ... i do tego ... niska cena !

:help:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu