|
|
|
Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:41 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
DrCruel
|
Wys³any: 2007-05-25, 11:16 Po³o¿y³em klar na akryl i wysz³a skórka pomarañczy
|
0
|
|
|
|
rafall
Do³±czy³: 08 Maj 2006
Wys³any: Pon Maj 08, 2006 6:50 pm Temat postu: problem z klarem
--------------------------------------------------------------------------------
Otoz jestem poczatkujacym "zapalonym lakiernikiem" i malowalem juz kilka razy ale zawsze metalikiem. Niestety tym razem przyszlo mi malowac zwyklym akrylem i niestety pokrylem go klarem. Wyszedl mi efekt skorki pomaranczy. Dowiedzialem sie ze podobno jesli nie zdejme klaru to moze lakier odejsc po pol roku. czy to prawda? czy musze zdzierac i malowac od nowa czy wystarczy zpolerowac do lustra, czy tez trzeba caly klar zpolerowadz. POMOCY
Powrót do góry
andrew
Do³±czy³: 11 Lut 2006
Sk±d: gdynia
Wys³any: Wto Maj 09, 2006 7:19 am Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
po prostu nie zachow±³e¶ w³asciwych czasów odparowania,
spoleruj ,ale pamiêtaj jak przepolerujesz klar bêdzie tak samo widoczne jak na metaliku.
jezeli k³ad³e¶ mokro na mokro , to nic nie odpadnie .
Powrót do góry
rafall
Do³±czy³: 08 Maj 2006
Wys³any: Wto Maj 09, 2006 7:52 am Temat postu:
kaldlem mokro na mokrom teraz mam zamiar spolerowac papierem 2000 a pozniej urzyc pasty polerskirj dorbnoziarnistej "komandos" chyba a na koniec jakies mleczko (mam nadzieje ze sie uda)
Powrót do góry
Yaro
Do³±czy³: 31 Mar 2006
Sk±d: £ód¼
Wys³any: Sro Maj 10, 2006 6:27 pm Temat postu:
nie musisz ciac klaru.Jezeli akryl odparowal w ok.80%i nalozyles niewielka warstwe to roznica bedzie niezauwazalna. |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|