|
|
|
Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41 |
Autor |
Wiadomość |
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2007-05-25, 12:16 PoÂłoÂżyÂłem klar na akryl i wyszÂła skĂłrka pomaraĂączy
|
0
|
|
|

|
rafall
Do³¹czy³: 08 Maj 2006
WysÂłany: Pon Maj 08, 2006 6:50 pm Temat postu: problem z klarem
--------------------------------------------------------------------------------
Otoz jestem poczatkujacym "zapalonym lakiernikiem" i malowalem juz kilka razy ale zawsze metalikiem. Niestety tym razem przyszlo mi malowac zwyklym akrylem i niestety pokrylem go klarem. Wyszedl mi efekt skorki pomaranczy. Dowiedzialem sie ze podobno jesli nie zdejme klaru to moze lakier odejsc po pol roku. czy to prawda? czy musze zdzierac i malowac od nowa czy wystarczy zpolerowac do lustra, czy tez trzeba caly klar zpolerowadz. POMOCY
PowrĂłt do gĂłry
andrew
Do³¹czy³: 11 Lut 2006
SkÂąd: gdynia
WysÂłany: Wto Maj 09, 2006 7:19 am Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
po prostu nie zachow¹³eœ w³asciwych czasów odparowania,
spoleruj ,ale pamiĂŞtaj jak przepolerujesz klar bĂŞdzie tak samo widoczne jak na metaliku.
jezeli kÂładÂłeÂś mokro na mokro , to nic nie odpadnie .
PowrĂłt do gĂłry
rafall
Do³¹czy³: 08 Maj 2006
WysÂłany: Wto Maj 09, 2006 7:52 am Temat postu:
kaldlem mokro na mokrom teraz mam zamiar spolerowac papierem 2000 a pozniej urzyc pasty polerskirj dorbnoziarnistej "komandos" chyba a na koniec jakies mleczko (mam nadzieje ze sie uda)
PowrĂłt do gĂłry
Yaro
Do³¹czy³: 31 Mar 2006
SkÂąd: ÂŁĂłdÂź
WysÂłany: Sro Maj 10, 2006 6:27 pm Temat postu:
nie musisz ciac klaru.Jezeli akryl odparowal w ok.80%i nalozyles niewielka warstwe to roznica bedzie niezauwazalna. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|