Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
plichciorhehe
Wysłany: 2012-06-04, 15:57   Peugeot 206 wymiana pasa tyÂł (nr. vin)
0
UP DOWN

Witam
Mam problem posiadam peugeot 206 uderzony w tyÂł pas tylny do wymiany zakupiÂłem na szrocie pas tyÂł z kawaÂłkiem podÂłogi ale na pasie jest nr vin wiĂŞc pytanie czy mogĂŞ zeszlifowaĂŚ na nowym pasie nr vin ?? i nabiĂŚ nowy na stacji czy przespawaĂŚ mĂłj vin czy co z tym zrobiĂŚ ??

Homer S. 
Wysłany: 2012-06-04, 16:14   
0
UP DOWN

Przed naprawÂą trzeba ,,zaprosiĂŚ ,, rzeczoznawcĂŞ PZM-motu i on przygotujĂŞ dokumentacjĂŞ pozwalajÂącÂą przyznanie nowego numeru nadwozia.

plichciorhehe
Wysłany: 2012-06-04, 16:21   
0
UP DOWN

mam ocenĂŞ technicznÂą pojazdu z tuw i tam jest info jakie sÂą szkody itd. to nie wystarczy zapewne a jaki jest koszt opinii rzeczoznawcy pzm-motu mniej wiecej ? i czy mogĂŞ zeszlifowaĂŚ nr vin z nowego pasa... czy to jest karalne ?

gugun 
Wysłany: 2012-06-04, 16:26   
0
UP DOWN

plichciorhehe napisał/a:
czy co z tym zrobiĂŚ ??
ja bym wiedziaÂł co z tym zrobiĂŚ :x:
plichciorhehe napisał/a:
czy to jest karalne ?
:tak:

Homer S. 
Wysłany: 2012-06-04, 16:30   
0
UP DOWN

Opinie masz NiemieckÂą a rejestracja bĂŞdzie w Polsce :tak: . Jaki koszt :?: zadzwoĂą a najlepiej spytaj w swoim Wydziale Komunikacji tam oni majÂą listĂŞ rzeczoznawcĂłw .

plichciorhehe
Wysłany: 2012-06-04, 16:34   
0
UP DOWN

aha czyli muszĂŞ kupiĂŚ nowÂą belkĂŞ bez nr ??

gugun 
Wysłany: 2012-06-04, 16:43   
0
UP DOWN

plichciorhehe napisał/a:
hehe Âżartujesz???wycinanie nabijanie szlifowanie nr jest nielegalne...wspawanie belki bez opini jest rĂłwnieÂż gÂłupota bo kto ci to kiedyÂś kupi?? ;)

Homer S. 
Wysłany: 2012-06-04, 16:50   
0
UP DOWN

Na 99% nowy numer bĂŞdziesz miaÂł nabity gdzie indziej np. na kielichu (miejsce okreÂśli rzeczoznawca) . Co do tej belki co sobie kupiÂłeÂś na podmiankĂŞ na niej masz jakiÂś obcy vin zaspawasz go ktoÂś kupi to auto (kiedyÂś) i przy kontroli Policji bĂŞdzie wyglÂądaÂło jak kradzione przebijane ^^ .Poszukaj moÂże moÂżna takÂą belkĂŞ kupiĂŚ jako zamiennik bez vin-u.

plichciorhehe
Wysłany: 2012-06-04, 16:51   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
plichciorhehe napisał/a:
hehe Âżartujesz???wycinanie nabijanie szlifowanie nr jest nielegalne...wspawanie belki bez opini jest rĂłwnieÂż gÂłupota bo kto ci to kiedyÂś kupi?? ;)

no wÂłaÂśnie heh i tak Âźle tak niedobrze :sciana: i co z tym zrobiĂŚ :( a jeÂśli bĂŞdĂŞ mieĂŚ opiniĂŞ rzeczoznawcy to jak wykorzystaĂŚ mojÂą belkĂŞ ze szrotu skoro ona ma juÂż jakiÂś inny win a nie mogĂŞ go zeszlifowaĂŚ Âżeby nabili mi nowy vin ??

[ Dodano: 2012-06-04, 17:20 ]
ok dziĂŞki dowiem siĂŞ co mi grozi za usuniĂŞcie vin z belki ze szrotu bo nie chcĂŞ kupowaĂŚ nastĂŞpnej nowej

Homer S. 
Wysłany: 2012-06-04, 17:29   
0
UP DOWN

plichciorhehe napisał/a:
ok dziĂŞki dowiem siĂŞ co mi grozi za usuniĂŞcie vin z belki ze szrotu bo nie chcĂŞ kupowaĂŚ nastĂŞpnej nowej

ZadzwoĂą umĂłw siĂŞ z rzeczoznawcÂą on ci pewnie coÂś doradzi w koĂącu za jego opinie pÂłacisz :spoko:

plichciorhehe
Wysłany: 2012-06-04, 17:38   
0
UP DOWN

zawsze mogĂŞ powiedzieĂŚ Âże kupiÂłem belkĂŞ bez nr :) ok dziĂŞki za pomoc

noxes
Wysłany: 2012-06-04, 18:07   
0
UP DOWN

Zeszlifuj numery zapodk³aduj ³adnie i gitara. Masz belkê bez vinu jako czêœÌ zamienna.

primex 
Wysłany: 2012-06-04, 18:39   
0
UP DOWN

Jak siĂŞ ma nowy numer VIN do VINu z fabryki? PrzecieÂż w numerze nadwozia zawarty jest caÂły opis auta, wyposaÂżenie itp. Powinien byĂŚ nabijany identyczny VIN.

Homer S. 
Wysłany: 2012-06-04, 19:11   
0
UP DOWN

primex napisał/a:
Jak siĂŞ ma nowy numer VIN do VINu z fabryki? PrzecieÂż w numerze nadwozia zawarty jest caÂły opis auta, wyposaÂżenie itp. Powinien byĂŚ nabijany identyczny VIN.

Nowy numer jest ca³kowicie inny i nic nie ma wspólnego z fabrycznym vin .Samochód ma swoj¹ historie pochodzenia mia³ fabrycznie nadany vin i jest to odnotowane np Briefie i przy op³acie akcyzy. W karcie pojazdu bêdzie vin i póŸniej adnotacja ¿e nadano nowy numer :tak: .

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu