Autor |
Wiadomość |
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2012-06-04, 15:57 Peugeot 206 wymiana pasa tyÂł (nr. vin)
|
0
|
|
|
|
Witam
Mam problem posiadam peugeot 206 uderzony w tyÂł pas tylny do wymiany zakupiÂłem na szrocie pas tyÂł z kawaÂłkiem podÂłogi ale na pasie jest nr vin wiĂŞc pytanie czy mogĂŞ zeszlifowaĂŚ na nowym pasie nr vin ?? i nabiĂŚ nowy na stacji czy przespawaĂŚ mĂłj vin czy co z tym zrobiĂŚ ?? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:14
|
0
|
|
|

|
Przed naprawÂą trzeba ,,zaprosiĂŚ ,, rzeczoznawcĂŞ PZM-motu i on przygotujĂŞ dokumentacjĂŞ pozwalajÂącÂą przyznanie nowego numeru nadwozia. |
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:21
|
0
|
|
|
|
mam ocenĂŞ technicznÂą pojazdu z tuw i tam jest info jakie sÂą szkody itd. to nie wystarczy zapewne a jaki jest koszt opinii rzeczoznawcy pzm-motu mniej wiecej ? i czy mogĂŞ zeszlifowaĂŚ nr vin z nowego pasa... czy to jest karalne ? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:26
|
0
|
|
|

|
plichciorhehe napisał/a: | czy co z tym zrobiĂŚ ?? | ja bym wiedziaÂł co z tym zrobiĂŚ
plichciorhehe napisał/a: | czy to jest karalne ? | |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:30
|
0
|
|
|

|
Opinie masz NiemieckÂą a rejestracja bĂŞdzie w Polsce . Jaki koszt zadzwoĂą a najlepiej spytaj w swoim Wydziale Komunikacji tam oni majÂą listĂŞ rzeczoznawcĂłw . |
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:34
|
0
|
|
|
|
aha czyli muszĂŞ kupiĂŚ nowÂą belkĂŞ bez nr ?? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:43
|
0
|
|
|

|
plichciorhehe napisał/a: | aha czyli muszĂŞ kupiĂŚ nowÂą belkĂŞ bez nr ?? | hehe Âżartujesz???wycinanie nabijanie szlifowanie nr jest nielegalne...wspawanie belki bez opini jest rĂłwnieÂż gÂłupota bo kto ci to kiedyÂś kupi?? |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:50
|
0
|
|
|

|
Na 99% nowy numer bĂŞdziesz miaÂł nabity gdzie indziej np. na kielichu (miejsce okreÂśli rzeczoznawca) . Co do tej belki co sobie kupiÂłeÂś na podmiankĂŞ na niej masz jakiÂś obcy vin zaspawasz go ktoÂś kupi to auto (kiedyÂś) i przy kontroli Policji bĂŞdzie wyglÂądaÂło jak kradzione przebijane .Poszukaj moÂże moÂżna takÂą belkĂŞ kupiĂŚ jako zamiennik bez vin-u. |
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2012-06-04, 16:51
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | plichciorhehe napisał/a: | aha czyli muszĂŞ kupiĂŚ nowÂą belkĂŞ bez nr ?? | hehe Âżartujesz???wycinanie nabijanie szlifowanie nr jest nielegalne...wspawanie belki bez opini jest rĂłwnieÂż gÂłupota bo kto ci to kiedyÂś kupi?? |
no wÂłaÂśnie heh i tak Âźle tak niedobrze i co z tym zrobiĂŚ :( a jeÂśli bĂŞdĂŞ mieĂŚ opiniĂŞ rzeczoznawcy to jak wykorzystaĂŚ mojÂą belkĂŞ ze szrotu skoro ona ma juÂż jakiÂś inny win a nie mogĂŞ go zeszlifowaĂŚ Âżeby nabili mi nowy vin ??
[ Dodano: 2012-06-04, 17:20 ]
ok dziĂŞki dowiem siĂŞ co mi grozi za usuniĂŞcie vin z belki ze szrotu bo nie chcĂŞ kupowaĂŚ nastĂŞpnej nowej |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-06-04, 17:29
|
0
|
|
|

|
plichciorhehe napisał/a: | ok dziĂŞki dowiem siĂŞ co mi grozi za usuniĂŞcie vin z belki ze szrotu bo nie chcĂŞ kupowaĂŚ nastĂŞpnej nowej |
ZadzwoĂą umĂłw siĂŞ z rzeczoznawcÂą on ci pewnie coÂś doradzi w koĂącu za jego opinie pÂłacisz |
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2012-06-04, 17:38
|
0
|
|
|
|
zawsze mogĂŞ powiedzieĂŚ Âże kupiÂłem belkĂŞ bez nr ok dziĂŞki za pomoc |
|
|
|
 |
noxes
|
Wysłany: 2012-06-04, 18:07
|
0
|
|
|
|
Zeszlifuj numery zapodk³aduj ³adnie i gitara. Masz belkê bez vinu jako czêœÌ zamienna. |
|
|
|
 |
primex
|
Wysłany: 2012-06-04, 18:39
|
0
|
|
|
|
Jak siĂŞ ma nowy numer VIN do VINu z fabryki? PrzecieÂż w numerze nadwozia zawarty jest caÂły opis auta, wyposaÂżenie itp. Powinien byĂŚ nabijany identyczny VIN. |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-06-04, 19:11
|
0
|
|
|

|
primex napisał/a: | Jak siĂŞ ma nowy numer VIN do VINu z fabryki? PrzecieÂż w numerze nadwozia zawarty jest caÂły opis auta, wyposaÂżenie itp. Powinien byĂŚ nabijany identyczny VIN. |
Nowy numer jest ca³kowicie inny i nic nie ma wspólnego z fabrycznym vin .Samochód ma swoj¹ historie pochodzenia mia³ fabrycznie nadany vin i jest to odnotowane np Briefie i przy op³acie akcyzy. W karcie pojazdu bêdzie vin i póŸniej adnotacja ¿e nadano nowy numer . |
|