Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
wania81 
Wysłany: 2012-06-04, 12:19   Co to za sprĂŞÂżarka??
0
UP DOWN
wania81

Co to za sprezarka??Nie ma na niej zadnej tabliczki znamionowej.Jakby ktos znal jej parametry techniczne i czy wystarczylaby do butli 100L??Z gory dziekuje za pomoc

sprezarka (2).jpg
Plik ściągnięto 478 raz(y) 296.32 KB

sprezarka (1).jpg
Plik ściągnięto 397 raz(y) 342.9 KB

jarbia
Wysłany: 2012-06-04, 13:01   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Witam
To jest prawdopodobnie stary jednocylindrowy Wan.
Co do wydajnoÂści zapytaj w serwisie tych sprĂŞÂżarek.

pozdr.

doriand
Wysłany: 2012-06-04, 23:24   
0
UP DOWN

wyglÂąda na fardome kp2 wydajnoÂśc okoÂło 110l/min przy 700 obr/min tyle przynajmniej pisze na tabliczce znamionowej ,rocznik koÂło 1960 , orginalnie montowali ja na zbiorniku 140 L potrzebuje silnika 1,5 kW . Sam mam takÂą ale nie mam czasu zamontowaĂŚ do niej silnika. Ale raczej do lakierowania sie nie nada
pozdrawiam

archeolog
Wysłany: 2012-06-04, 23:33   
0
UP DOWN

Bardzo trwa³a konstrukcja korba na pó³panewkach z br¹zu ³o¿yska kulkowe na wale 1200 obr/min zniesie ale trzeba na ni¹ dmuchn¹Ì bo g³owica jest skromnie o¿ebrowana wydajnoœÌ max ok 150-180L s¹ dwie wersje KP-2 KP-2A A jest mniejsza butla fabryczna doœÌ du¿a ok 140 L

jarbia
Wysłany: 2012-06-04, 23:45   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

A te kp2 nie miaÂły pod odpowietrznikiem takiej Âśruby?

Abaddon
Wysłany: 2012-08-16, 17:18   
0
UP DOWN

Witajcie. Nie bêdê zak³ada³ nowego tematu ¿eby nie œmieciÌ. Jako ¿e moja hs11 w kompresorze wysiad³a to wybra³em siê na z³om w poszukiwaniu nowej pompki. Teraz mam do wyboru sprê¿arkê dwut³okow¹ z jelcza i jednot³okow¹ z liaza ( taka http://auto.bazos.sk/inze...esor-Karosa.php ) mo¿e ktoœ mia³ z tym stycznoœÌ i jest w stanie mi doradziÌ co wybraÌ? ogólnie niewiele znalaz³em na temat tej sprê¿arki z liaza/tatry i tego jak¹ ma wydajnoœÌ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu