|
|
|
Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41 |
Autor |
Wiadomość |
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2007-05-25, 12:31 Klar siĂŞ nie rozlaÂł + zacieki. Co robiĂŚ?
|
0
|
|
|

|
GoœÌ
WysÂłany: PiÂą Maj 12, 2006 9:04 pm Temat postu: Co radzicie!!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Mam pytanie malowaÂłem maske klarem i jakis lipny ten klar byÂł bo w ogole mi sie nie rozlaÂł a do tego wyszaÂł mi firanka i moje pytanie jest nastepujace czy da rade usunac jakos czyli zeslifowac albo wyrownac nierownosci i zmatowic sam klar bez bazy a potem naÂłozyc od nowa sam klar czy trzeba zeslifowa i polozyc baze a potem klar co radzicie??????
PowrĂłt do gĂłry
andrew
Do³¹czy³: 11 Lut 2006
SkÂąd: gdynia
WysÂłany: Sob Maj 13, 2006 8:52 am Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
nie klar lipny, tylko daÂłes ciaÂła, nie da siĂŞ nierozlac i zrobiĂŚ zwisa.
jeÂżeli poÂłozysz rĂłwno , to albo wyjdzie Ci kasza po caÂłoÂści albo lustro z zwisami.
zmatuj wszystko, jesli przeszlifujesz klar wal od nowa baza , jak zejdzie wszystko bez przeszlifu tylko sam klar, ale tez zalezy od koloru, jezeli to srebrny to lepiej wal od razu baze, bo rysy od ciĂŞcia bĂŞda widoczne.
jezeli nie chce sie rozlewaĂŚ daj dÂłuÂższy rozpuszczalnik, rozcieĂącz delikatnie mocniej.
sprawd¿ jeszcze raz pistolet, mo¿e pluÌ , lub dawaÌ któr¹œ stron¹ mocniej.
jeÂżeli jest tak obrĂłc dysze do gĂłry stronÂą ktĂłra dakje mocniej, i tak mamy tendencje do prostowania nadgarstka.
PowrĂłt do gĂłry
GoœÌ
WysÂłany: Sob Maj 13, 2006 10:28 pm Temat postu:
No wiem ze mi nie wyszÂło z tym klarem .Kolor jakim maluje to jest ciemy niebieski wpadajacy w granat wiec sproboje tylko seszfilowc sam klar moze mi cos z tego wyjdzie jak nie to bede musiaÂł walnac baza od nowa i dopiero klar jeszcze jedno pytanie do ANDREWA jakim najlepiej papierem zeszlifowac ten klar czy to mam robic papierem na sucho czy papierem na wode poradz mi bo nie mam pojecia jakim papierem to zrobic pozdrawiam.
PowrĂłt do gĂłry
andrew
WysÂłany: Nie Maj 14, 2006 8:05 am Temat postu:
zalezy od tego jak to wyglÂąda.
zwisa trzeba œci¹Ì na pewno 600 - potem poprawiÌ drobniejszym.
ja bym uzyÂł wodnego , chociaÂż teÂż moÂżna maszyny, papier 360 .
PowrĂłt do gĂłry
GoœÌ
WysÂłany: Nie Maj 14, 2006 1:19 pm Temat postu:
Zwisuw zaciekow to w sumie nie ma bo juz usuneÂłem tylko jakos ten bez barwny spier....em i pasowaÂł by mi jeszcez raz to wymalowac to sproboje troche wodnym a troche maszynowo i zobacze ktory daje lepszy efekt
PowrĂłt do gĂłry
andrew
WysÂłany: Nie Maj 14, 2006 1:24 pm Temat postu:
na sucho szybciej |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|