Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41
Autor Wiadomość
DrCruel
Wysłany: 2007-05-25, 12:33   Lakierowanie duÂżych powierzchni
0
UP DOWN

Darek

Do³¹czy³: 06 Lut 2006

WysÂłany: Sro Maj 10, 2006 8:58 pm Temat postu: Lakierowanie duÂżych powierzchni

--------------------------------------------------------------------------------

Witam!!
Mam pewien problem, mianowicie. Zawsze lakierowaÂłem elementy na ktĂłrych nie byÂło potrzeby ze tak powiem zawracaĂŚ na nich. Teraz przyszedÂł czas Âże niestety nie jestem w stanie poprowadziĂŚ pistoletu od poczÂątku do koĂąca elementu lakierowanego i bede musiaÂł zawracaĂŚ , i tu mam dylemat jak to zrobiĂŚ aby nie narozrabiaĂŚ zbytnio. ObmysliÂłem strategie byĂŚ moÂże sÂłuszna : tryskam element od poczÂątku do momentu gdzie lakier zaczyna powiedzmy "Âżle kryĂŚ", potem zaczynam od momentu "zÂłego krycia" do koĂąca elementu starajÂąc sie nie wchodziĂŚ na miejsce dobrze wylane.
TrochĂŞ namieszaÂłem z tym tÂłumaczeniem,ale liczĂŞ Âże Wszyscy rozumiejÂą.
ProszĂŞ o podpowiedÂź i pozdrawiam.

P.S Dla lepszego obrazu powiedzmy Âże jest to bok jakiegoÂś busa,lub caÂły bok z furtkami (drzwiami) w osobĂłwce .

PowrĂłt do gĂłry

andrew

Do³¹czy³: 11 Lut 2006
SkÂąd: gdynia
WysÂłany: Czw Maj 11, 2006 8:10 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

po co komu dwa identyczne posty lepiej zdjĂŞcie wkleje

Ostatnio zmieniony przez andrew dnia PiÂą Maj 12, 2006 9:36 am, w caÂłoÂści zmieniany 1 raz

PowrĂłt do gĂłry

andrew

Do³¹czy³: 11 Lut 2006
SkÂąd: gdynia
WysÂłany: Czw Maj 11, 2006 8:12 pm Temat postu:

nie ma ró¿nicy czy malujesz element od koùca do koùca , czy do po³owy.
tak samo siĂŞ maluje , zresztÂą ja nigdy nie maluje do koĂąca elementu, z reguÂły koĂączĂŞ na nastĂŞpnym elemencie okoÂło 15 cm poza jego krawĂŞdziÂą , najlepiej na wysokoÂści klamki , kierunkowskazu, czy lusterka.
wa¿ne jest tylko to aby na ca³ej wysokoœci elementu koùczyÌ w tym samym miejscu, ¿eby gruboœÌ lakieru by³a identyczna w ka¿dym momencie.
nie rozciÂągaj siĂŞ tak mocno ( do granicy siĂŞgania rĂŞki)- bo to jest mĂŞczÂące, malujÂąc calaka i majÂąc peÂłen pistolet . po pierwszej warstwie bĂŞdziesz juÂż miaÂł zmĂŞczonÂą Âłape, nie bĂŞdziesz miaÂł czucia i Âłatwiej jest spieprzyĂŚ , przejÂści anie bĂŞdÂą tak precyzyjne.

PowrĂłt do gĂłry

fifka

Do³¹czy³: 14 Lis 2005
SkÂąd: otwock
WysÂłany: PiÂą Maj 12, 2006 9:20 am Temat postu:

Andrew dobrze gada,ale nie zapomnij o wolnym rozcienczalniku i utwardzaczu bo bĂŞdzie siĂŞ osadzaÂł odkurz.
WymalowaÂłem duÂżo SprinterĂłw i innych duÂżych busĂłw

PowrĂłt do gĂłry

Darek

Do³¹czy³: 06 Lut 2006

WysÂłany: Wto Maj 16, 2006 11:03 pm Temat postu:

Witam!!
Fakt malowanie od koùca do koùca jest delikatnie piszac mecz¹ce a czasem wygl¹da to komicznie robi¹Ì akrobacje przy wiekszym elemencie, ale jak to mówie "ka¿demu jest ciê¿ko" . Teraz u¿yje wolnych materia³ów tak jak pisze Fifka i podziele robote jak pisze Andrew i zakoùcze te "spacery" zobaczymy co z tego wyczaruje.
Wielkie dziĂŞki za pomoc.
Pozdrawiam.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu