Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
RadekNet 
Wysłany: 2012-06-15, 23:20   Wycena - Fiat Regata - nadkola i progi
0
UP DOWN

Witam!

Dostal mi sie w spadku Fiat Regata 84' - bardzo maly przebieg, pelna historia, jeden wlasciciel od 23 lat, ale jak to Fiat ... progi i nadkola do wymiany.
Ile moze kosztowac zrobienie tego _solidnie_? Zakladam, ze progi wewnetrzne tez nie beda najlepsze i pewnie jakies fragmenty podlogi beda po polatania.

Swoja droga - auto ze srednim przebiegiem rocznym 5 tys km, w Polsce NIGDY nie widzialo sniegu (pierwsze 5 zim jezdzilo w Niemczech), trzymane w murowanym suchym garazu a takie spustoszenia w blacharce ...

noxes
Wysłany: 2012-06-16, 23:03   
0
UP DOWN

myÂślĂŞ Âże 1000zÂł trzeba szykowaĂŚ lekkÂą rĂŞkÂą.

hematol 
Wysłany: 2012-06-16, 23:43   Re: Wycena - Fiat Regata - nadkola i progi
0
UP DOWN

Swoja droga - auto ze srednim przebiegiem rocznym 5 tys km, w Polsce NIGDY nie widzialo sniegu (pierwsze 5 zim jezdzilo w Niemczech), trzymane w murowanym suchym garazu a takie spustoszenia w blacharce ...[/quote]
RadekNet,auto z niemiec nie zawsze jest MADE IN GERMANY!
trzymane w murowanym suchym garazu a takie spustoszenia w blacharce ...

...A dziwsz sie?przecieÂż ma dopiero 28lat!
Tylko nie mĂłw ,ze to masz jeszcze do opÂłat?
NawiÂązujÂąc do pytania,jeÂżeli zrobisz sobie sam i wiesz jak to skromnie tysiak moze i starczy...

RadekNet 
Wysłany: 2012-06-17, 10:30   Re: Wycena - Fiat Regata - nadkola i progi
0
UP DOWN

hematol napisał/a:
Swoja droga - auto ze srednim przebiegiem rocznym 5 tys km, w Polsce NIGDY nie widzialo sniegu (pierwsze 5 zim jezdzilo w Niemczech), trzymane w murowanym suchym garazu a takie spustoszenia w blacharce ...

RadekNet,auto z niemiec nie zawsze jest MADE IN GERMANY!
[/quote]

A Made in Germany gwarancja sukcesu? Moze mam skrzywiony obraz rzeczywistosci, bo do Volvo prownuje, ale Wlosi sobie z zabezpieczeniem samochodu nie poradzili skoro po takiej delikatnej eksploatacji sa te elementy do wymiany :( Bo Fiat to wloskie auto ;)

hematol napisał/a:

...A dziwsz sie?przecieÂż ma dopiero 28lat!
Tylko nie mĂłw ,ze to masz jeszcze do opÂłat?
NawiÂązujÂąc do pytania,jeÂżeli zrobisz sobie sam i wiesz jak to skromnie tysiak moze i starczy...

1000 zl ... liczycie za robocizne czy juz z reparaturkami i na gotowo?

Wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic np. Shermana 130 i pobawic sie samemu, ale boje sie, ze wiecej zepsuje niz naprawie ;)

hematol 
Wysłany: 2012-06-17, 11:27   
0
UP DOWN

Cytat:
A Made in Germany gwarancja sukcesu?

OczywiÂście,Âże nie ale to tak jakby porĂłwnywaĂŚ pistolet Sico do Saty.Fiata do np. VW.
te 1000zÂł to raczej na materiaÂły,mĂłgÂłbyÂś wrzuciĂŚ fotkĂŞ to moÂżna by lepiej okreÂśliĂŚ.

RadekNet 
Wysłany: 2012-06-18, 23:44   
0
UP DOWN

Tak patrze na ceny reperaturek to progi + nadkola ok. 500 zl. W co jeszcze musze sie zaopatrzyc (niezaleznie od tego czy oddam auto blacharzowi, czy samemu sprobuje sie pobawic - kusi, oj kusi :) )?
Fotki beda lada dzien - mam daleko do auta i czekam az mi rodzina je zrobi.

hematol 
Wysłany: 2012-06-19, 00:35   
0
UP DOWN

Cytat:
W co jeszcze musze sie zaopatrzyc

W podkÂłady antykorozyjne,akrylowe,lakiery wierzchnie,konserwcje (coÂś na podÂłogĂŞ i do profili),szpachlĂŞ,materiaÂły Âścierne,odtÂłuszczacz,folie,taÂśmy maskujÂące,papier do oklejania,coÂś na spawy,itp.
Jeœli chodzi o narzêdzia to : spawarka mig-mag,szlifierka + ró¿ne tarcze,blacha,kompresor,pistolet lakierniczy i do konserwacji,klocki szlifierskie,....Pewno sie coœ jeszcze znajdzie,na razie wiêcej mi przychodzi do g³owy....
:fiu:
Czy dalej kusi? :D

RadekNet 
Wysłany: 2012-06-20, 22:40   
0
UP DOWN

Nadal ;) Srodki do konserwacji mam po Volvo 142 ;)

OK, teraz mi powiedzcie czy zupelny amator powinen sie za to brac czy chcac uratowa to auto lepiej oddac je w rece fachowca? Tylko jak znalezc blacharza, ktory to zrobi z mysla, ze auto za dwa lata NIE ma isc na zlom? ;)
https://picasaweb.google.com/wrodarczyk/FiatRegata1984?authkey=Gv1sRgCMySpM78rMf6xgE

Kardwa
Wysłany: 2012-06-28, 16:45   
0
UP DOWN

Po co siĂŞ w to pchaĂŚ. Naprawa tego pochÂłonie wiĂŞcej niÂż auto warte a po roku i tak ruda powyÂłazi w innych miejscach. Na Âżyletki.

RadekNet 
Wysłany: 2012-06-28, 16:54   
0
UP DOWN

Sentymenty. Widziales ile Regat jest na Allegro?

Kardwa
Wysłany: 2012-06-28, 18:05   
0
UP DOWN

Klasykiem on nigdy nie byÂł i nie bĂŞdzie. DuÂżo kasy stracisz umoczysz a pomyÂśl Âże moÂżesz jÂą wydaĂŚ na coÂś przyjemniejszego :) Nie warto.

RadekNet 
Wysłany: 2012-06-28, 18:43   
0
UP DOWN

Na szczescie dla starych samochodow ... nie wiesz o czym piszesz :) Mam za soba odbudowe auta z 69' - na szczescie nikt nie pomyslal wtedy o nim tak jak Ty o tej Regacie - a to duzo bardziej popularne auto.

Kardwa
Wysłany: 2012-06-28, 20:08   
0
UP DOWN

Zrobisz jak bĂŞdziesz chciaÂł. Ja chciaÂłem tylko wyraziĂŚ wÂłasnÂą opiniĂŞ. Moim zdaniem Regata to jeden z gorszych i brzydszych FiatĂłw. Gdyby to byÂł 132, 500, 125, 126, Uno Turbo ...
Stan jego rozk³adu jest bardzo zaawansowany jak sam zauwa¿y³eœ i naprawa poch³onie jego kilkukrotn¹ wartoœÌ.

RadekNet 
Wysłany: 2012-06-28, 20:24   
0
UP DOWN

Jesli Cie urazilem to przepraszam - mnie tez sie to auto nie podoba, ale ... jest po dziadku, jest w nienagannym stanie mechanicznym, dobrze wyposazona wersja, ma pelna historie i jest ich strasznie malo.
Jakby nie takie "wyrzucone w bloto" pieniadze to teraz wielu ciekawych (a z 10 lat temu pogardzanych) samochodow by w ogole nie bylo. Takie male szalenstwo :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu