Jak w przyszÂłoÂści bĂŞdĂŞ chciaÂł siĂŞ zaopatrywaĂŚ w materiaÂły lakiernicze? |
1. Wszystko bĂŞdĂŞ kupowaÂł w zaprzyjaÂźnionej mieszalni. |
|
29% |
[ 15 ] |
2. WstawiĂŞ u siebie w lakierni mieszalnik a materiaÂły uzupeÂłniajÂące bĂŞdĂŞ kupowaÂł w sklepie. |
|
13% |
[ 7 ] |
3. WstawiĂŞ u siebie w lakierni mieszalnik i wszystko bĂŞdĂŞ kupowaÂł u dystrybutora. |
|
15% |
[ 8 ] |
4. Wstawiê u siebie w lakierni mieszalnik a resztê materia³ów bêdê kupowa³ przez internet. |
|
9% |
[ 5 ] |
5. Lakiery bêdê kupowa³ w mieszalni a resztê materia³ów przez internet. |
|
17% |
[ 9 ] |
6. WstawiĂŞ u siebie w lakierni mieszalnik a resztĂŞ chcĂŞ aby ktoÂś przywiĂłzÂł (peÂłny asortyment na samochodzie) |
|
13% |
[ 7 ] |
|
Głosowań: 36 |
Wszystkich Głosów: 51 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2007-11-26, 12:57 Zakupy w przyszÂłoÂści :)
|
0
|
|
|

|
Witam.
Czas leci szybko, za kilka tygodni kolejny Nowy Rok, w branÂży lakierniczej WIELKIE ZMIANY, wiĂŞc proponujĂŞ zastanowiĂŚ siĂŞ nad takim tematem:
Jak w przyszÂłoÂści niedalekiej lub dalszej chciaÂłbyÂś siĂŞ zaopatrywaĂŚ w materiaÂły lakiernicze?
A moÂże juÂż zdecydowaÂłeÂś siĂŞ na jakieÂś rozwiÂązanie, wiĂŞc teÂż je zaznacz.
Zanaczajcie max 2 opcje, ktĂłre sÂą dla was najlepsze albo pomiĂŞdzy ktĂłrymi sie wahacie.
Co sÂądzicie o przyszÂłoÂści branÂży lakierniczej w Polsce? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-11-26, 13:13
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Co sÂądzicie o przyszÂłoÂści branÂży lakierniczej w Polsce? |
mysle ze paproki pozegnaja sie z branza i jakosc uslug pojdzie w gore. |
|
|
|
 |
ÂŁukasz1
|
Wysłany: 2007-11-27, 18:14
|
0
|
|
|

|
rbfm napisał/a: | mysle ze paproki pozegnaja sie z branza i jakosc uslug pojdzie w gore. |
Popieram!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2007-11-27, 21:41
|
0
|
|
|

|
Mam nadziejĂŞ Âże, skoĂączy siĂŞ robota po stodoÂłach. Komu uda siĂŞ adoptowaĂŚ do nowych warunkĂłw temu chwaÂła.
Jestem za !!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
vwaraf
|
Wysłany: 2007-11-27, 23:16
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | Cytat: | Co sÂądzicie o przyszÂłoÂści branÂży lakierniczej w Polsce? |
mysle ze paproki pozegnaja sie z branza i jakosc uslug pojdzie w gore. |
uwaÂżam Âże czas artystĂłw ludowych tal szybko siĂŞ nie skoĂączy |
|
|
|
 |
ted1370
|
Wysłany: 2007-11-29, 20:01
|
0
|
|
|
|
ludzie zaczna odruzniac fuszerke od fachowego lakierowania |
|
|
|
 |
seba
|
Wysłany: 2007-11-30, 05:43
|
0
|
|
|
|
tak powinno byĂŚ DORA ROBOTA,ZA DOBRÂĄ KASĂ |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2007-12-02, 02:12
|
0
|
|
|

|
A ja wcale nie jestem przekonany, Âże te "paproki" tak Âłatwo zrezygnujÂą. Jak ceny za element pĂłjdÂą w gĂłrĂŞ a pĂłjdÂą napewno to bĂŞdÂą oni mieli jeszcze wiĂŞkszÂą motywacjĂŞ do tego procederu. Wszak jest parĂŞ systemĂłw wodnych, ktĂłrymi siĂŞ da w garaÂżu malowaĂŚ. |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2007-12-02, 15:14
|
0
|
|
|
|
Witam w moim pierwszym poscie i chyba zgadzam siĂŞ z poprzednikiem, garaÂżowcy nie odpuszczÂą a maÂłe warsztaty zarejestrowane mogÂą mieĂŚ kÂłopoty. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-12-02, 22:26
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Tylko co ma garage zwiÂązanego z paproctwem?
Ka¿dy kto tak pisze mia³ pewno pó³ mln. z³oty na rozpoczêcie warsztatu, albo pracuje w autoryzowanym pkt. lakierczniczym jakiejœ marki...
OsobiÂście uwaÂżam, ze w garage moÂżna rĂłwnieÂż b. dobrze zrobiĂŚ. Trzeba tylko potrafiĂŚ. MoÂże i nie kaÂżdy ma komore Saico+ najlepszy sprzĂŞt saty, ale do paproctwa tez niektĂłrym daleko |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2007-12-02, 23:27
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: | Tylko co ma garage zwiÂązanego z paproctwem?
Ka¿dy kto tak pisze mia³ pewno pó³ mln. z³oty na rozpoczêcie warsztatu, albo pracuje w autoryzowanym pkt. lakierczniczym jakiejœ marki...
OsobiÂście uwaÂżam, ze w garage moÂżna rĂłwnieÂż b. dobrze zrobiĂŚ. Trzeba tylko potrafiĂŚ. MoÂże i nie kaÂżdy ma komore Saico+ najlepszy sprzĂŞt saty, ale do paproctwa tez niektĂłrym daleko |
garaz - tutaj bardziej chodzi o ogol, technologie, a nie tylko pomieszczenie. czyli kiepski sprzet, kiepska znajomosc chemii i materialow, ciecie kosztow itd
osobiscie tez uwazam ze w monster garaÂżu mozna dobrze zrobic, bo czymze jest komora? to tez garaz tyle ze zbudowany przez jakas firme. cudow nie ma panowie. ogrzewanie, sprawny wyciag i juz jest komora. |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2007-12-03, 17:59
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: | Tylko co ma garage zwiÂązanego z paproctwem?
JeÂżeli ciĂŞ uraziÂłem to sorry, ja nie jestem lakiernikiem a tylko prowadzĂŞ mieszalniĂŞ i u nas takie okreÂślenie przyjĂŞÂło siĂŞ jak mĂłwimy o lakiernikach ktĂłrzy nie majÂą zarejestrowanej dziaÂłalnoÂści gospodarczej a takich jest bardzo wielu i teÂż jestem zdania Âże oni gorzej nie robiÂą. MajÂą oni niÂższe koszty i wÂłaÂśnie dlatego uwaÂżam, Âże takie osoby Âłatwo nie zrezygnujÂą, . Ja z takich ludzi ÂżyjĂŞ wiĂŞc jestem daleki od obraÂżania ich. To tylko takie okreÂślenie. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-12-03, 18:13
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Ja sie wcale nie obraÂżam
Dobrze mĂłwicie.
SpĂłjrzcie na to tak- ja jestem nastolatkiem. Wiem, Âże chce siĂŞ w tym kierunku rozwijaĂŚ.
Nie mam skoĂączonej nawet szkoÂły Âśredniej, mimo to chce siĂŞ juÂż od najmÂłodszych lat rozwijaĂŚ (cel zarobku tutaj pomijam).
Mnie osobiÂście nie staĂŚ, aby kupiĂŚ sprzĂŞt
Sam sobie garaÂż robie- elektryka, Âściany etc. Zero pomocy finansowej skÂąd kolwiek
Mimo wszytsko staram siĂŞ wszytsko dociÂągaĂŚ jak najlepiej... Tym bardziej, Âże mieszkam na zadupiu- wsi. Do tego ÂślÂąsk...
Tak czy tak robie co tylko moge, Âżeby coÂś ulepszyĂŚ w swoich usÂługach czy samym miejscu pracy. Paprokiem siĂŞ nie uwaÂżam i tyle. Zastanowie siĂŞ nad tym w wieku lat ok 30.
Trudno jest sie wybiĂŚ dziÂś kaÂżdemu mÂłodemu, ktĂłry jest sam. IdÂąc za jakiego kolwiek pomocnika zamiata sie i tyle. DuÂżo juÂż miaÂłem takich 'prac'.
Pozdro panowie |
|
|
|
 |
MAJSTER [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-12-12, 21:51
|
|
|
|
Du¿e uznanie dla mojego przedmówcy i chwa³a za to, ¿e podj¹³ siê trudnego startu i przez to nie jest na paùstwowym garnuszku.
Ja znam ludzi - lakierników, którzy kiedyœ tak samo zaczynali i wtedy ¿adne du¿e koncerny z lakierami nie chcia³y z nimi rozmawiaÌ, dziœ maj¹ mniejsze schludne lakiernie i co najwa¿niejsze swoje, sprzêt kupuja za swoje i odganiaj¹ siê teraz od du¿ych koncernów bo oni chc¹ teraz wspó³pracowaÌ, daj¹ nawet "ZA DARMO" jakieœ wyposa¿enia ale jak wiemy nie ma nic za darmo, wiêc dziêkuj¹ im bo teraz to oni sami sobie inwestuj¹.
Taka to historia z Âżycia, pewnie nie tylko ja takie znam, trochĂŞ odbiegÂłem od tematu za co przepraszam. |
|
|
|
 |
maverik
|
Wysłany: 2008-01-05, 20:16 Re: Zakupy w przyszÂłoÂści :)
|
0
|
|
|
|
DrCruel napisał/a: | Witam.
Czas leci szybko, za kilka tygodni kolejny Nowy Rok, w branÂży lakierniczej WIELKIE ZMIANY, wiĂŞc proponujĂŞ zastanowiĂŚ siĂŞ nad takim tematem:
Jak w przyszÂłoÂści niedalekiej lub dalszej chciaÂłbyÂś siĂŞ zaopatrywaĂŚ w materiaÂły lakiernicze?
A moÂże juÂż zdecydowaÂłeÂś siĂŞ na jakieÂś rozwiÂązanie, wiĂŞc teÂż je zaznacz.
Zanaczajcie max 2 opcje, ktĂłre sÂą dla was najlepsze albo pomiĂŞdzy ktĂłrymi sie wahacie.
Co sÂądzicie o przyszÂłoÂści branÂży lakierniczej w Polsce? |
nie zapominajcie o jednej rzeczy, Polak potrafi, Ci co maja garaze (ja narazie tez, jeszcze miesiac, dwa) zakupia co trzeba i przejda na wode, a prace bedzie mial zawsze ten kto dba o swoja opninie, ja swoj wizerunek buduje juz 7y rok, ale aerograf troche sie rozni, jednak poprzez rozwoj w 7 lat mam pracownie i kabine lakiernicza w osobnym budynku ok 80 m2, zostalo mi podlaczyc ogrzewanie, tak wiec popieram mlodego, jesli naprawde chcesz wszystko jest mozliwe...
pozdr. |
|
|
|
 |
ewa
|
Wysłany: 2008-02-07, 17:17
|
0
|
|
|
|
hmmm... a ja myœlê ,¿e gara¿owcy prze¿yj¹ . rynek zostanie g³ównie dla aso i dla nich . œredniaków dzia³aj¹cych legalnie wymiot¹ kosztownymi przepisami o ochronie œrodowiska i zbieractwem kasy przez wszystkie mo¿liwe kontrole. |
|
|
|
 |
wartownik100
|
Wysłany: 2008-02-27, 23:37
|
0
|
|
|
|
Panowie nie chcĂŞ tu nikogo obraziĂŚ a niekiedy ten garaÂżowy lakiernik potrafi wiĂŞcej od tego z komorÂą i sprzĂŞtem za grubÂą kasĂŞ bo do tego wszystkiego trzeba mieĂŚ jeszcze talent i RĂKE . |
|
|
|
 |
marikk
|
Wysłany: 2008-02-28, 19:21
|
0
|
|
|
|
wartownik100 napisał/a: | Panowie nie chcĂŞ tu nikogo obraziĂŚ a niekiedy ten garaÂżowy lakiernik potrafi wiĂŞcej od tego z komorÂą i sprzĂŞtem za grubÂą kasĂŞ bo do tego wszystkiego trzeba mieĂŚ jeszcze talent i RĂKE . | WÂłaÂśnie zgadzam siĂŞ z tym i to jak najbardziej jak lakiernik jest do dupy to nawet majÂąc pistolet sata i komore saico to nie pomaluje dobrze |
|
|
|
 |
dawid
|
Wysłany: 2008-03-28, 17:38
|
0
|
|
|

|
Tych dwoch kolezkowcow wyzej zna sie na zeczy i mysle ze daja rade
Online jesli masz taka banie to napewno tez bedziez dobrze malowal
Ja jak zaczynalem fuchy po garazach to i przy 5 celsjuszach malowalem cale auta dzieki ciezkim warunkom mozna sie kozacko podszkolic na scianniu zacieksow polerce i wogole radzeniu sobie, mysle ze garazowka nauczyla mnie wszystkiego co wiem:)) to byly czasy hehehe a jakosc po calosciowej polerce przebijala komornikow:)) |
_________________ hmmm |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-03-31, 22:36
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
lol ja juÂż dobrze robie
Cytat: | Ja jak zaczynalem fuchy po garazach to i przy 5 celsjuszach malowalem cale auta dzieki ciezkim warunkom mozna sie kozacko podszkolic na scianniu zacieksow polerce i wogole radzeniu sobie, mysle ze garazowka nauczyla mnie wszystkiego co wiem:)) to byly czasy hehehe a jakosc po calosciowej polerce przebijala komornikow:)) |
ÂświĂŞta racja. ja sobie nie wyobraÂżam tego, jak pochÂłonĂŞÂłem caÂła wiedze z wÂłasnych doÂświadczeĂą |
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2008-06-11, 16:13
|
0
|
|
|

|
Ogrzewanie, wyciag i juz jest komora... No niezle...
Po pierwsze komora dziala na zasadzie nadmuchu czystego powietrza a nie na zasadzie wyciagu, z tym ogrzewaniem tez nie jest prosta sprawa, wiesz ile powietrza przeplywa przez kabine w ciagu 1 godz.pracy ?(ile metrow szesciennych) Sprobuj ta ilosc zagrzac w zime od-10 do + 25 stopni...Jak?Kaloryferem? :wink:Woda wchodzi w wielkim stylu, kto nie ma profesjonalnej kabinki ten pojdzie z torbami, niedosuszona baza i za 2 miechy klar zmywasz karherem z samochodu Zreszta co to za robota-pomalowac baza w kurniku i co ?Isc do domu na obiad Kiedy to wyschnie, za godzine, dwie, w miendzyczasie lapiac smieci , muchy itp. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-06-12, 13:05
|
0
|
|
|
|
wiesz, znam mnostwo ludzi ktorzy nie maja 'komory' i jakos im nie siadaja ani muchy ani smieci. |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2008-06-12, 13:37
|
0
|
|
|

|
Zaczynalem u Klosa na Ochocie (warszawiacy kojarza zaklad ) w czasie gdy nie mial jeszcze kabin, byly tylko pomieszczenia z wyciagami.Tajemnica calego sukcesu to to, ze byly to pomieszczenia TYLKO DO MALOWANIA, zadne przygotowanie nie wchodzilo w gre, natomiast wiekszosc kurnikow jakie znam szpachluje, obrabia podklad i maluje w jednym i tym samym miejscu, znam nawet takich fachowcow ktorzy oklejaja samochod TYLKO JEDEN RAZ-do primera i do lakieru |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-06-12, 13:39
|
0
|
|
|
|
no i o to chodzi. i wlasnie to mialem na mysli piszac 'komora'. a ty sie czepiles jakiegos przeplywu powietrza i innych dupereli :P
a co do oklejania to znam takich ktorzy oklejaja czesciowo lub wcale do niektorych 'napraw'. |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2008-06-12, 13:57
|
0
|
|
|

|
Wielkie Sorry , po prostu znam goscia ktory na reklamie swojego "zakladu"napisal "KOMORA LAKIERNICZA" a tak naprawde to ta dziupla miala tylko wymiary komory, byla zrobiona z plyt gipsowych,pomalowanych w srodku chyba wapnem Wyciag to rura kanalizacyjna fi 200 z jakims wiatrakiem."suszylo sie"palnikiem gazowym (samobojca -otwarty plomien?) Po malowaniu na samochodzie mozna bylo utrzec marchewke tyle bylo smieci. "Firma "ta przeszla ostatnio na wode Welcome to hell drodzy klijeci,zapraszamy na poprawki |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|