Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Nrbt93
Wys³any: 2012-07-06, 18:18   egzamin potwiedzajacy wykonywanie zawodu
0
UP DOWN

witam jutro zdaje egzamin na lakiernika i mam wielka prosbe do wytlumaczenia kilku w sumie prostych rzeczy , chcialbym wiedziec mianowicie : w jakich proporcjach miesza sie klar lakier oraz jak rozrobic grunt zeby miec go gotowego do uzycia z pistoletu i jezeli ktos zdawal taki egzamin prosze o odpowiedz a szczegolnie w Myslowicach ul. Miko³owska 44a ;d jezeli ktos by mi udzielic wskazowek i wytumaczyc o co chodzi w zagadnieniu obliczenia szkice rysunki itp bardzo bylbym wdziecy mam czas do 6 takze zapraszam i prosze o porady ( bardzo zalezy mi na zdaniu tego egzaminu , prosze o wszelaka pomoc dzikekuje pozdrawiam :) ))

Nrbt93
Wys³any: 2012-07-06, 18:55   
0
UP DOWN

bardzo bym prosil o pomoc ... jezeli nie chcecie to trudno ale prosze o konkretna pomoc i jakies wskazowki ..

pawel1108 
Wys³any: 2012-07-06, 20:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
Nrbt93 napisa³/a:
w jakich proporcjach miesza sie klar lakier

Zawsze w takich ,jak zaleca producent.Informacje takie znajdziesz w karcie technicznej takiego produktu a nawet proporcje mieszania s± przewa¿nie zamieszczone na opakowaniu.
Nrbt93 napisa³/a:
jak rozrobic grunt zeby miec go gotowego do uzycia

tak samo jak inne produkty-patrz karta techniczna
Jak co to pytaj...
Pozdro

Nrbt93
Wys³any: 2012-07-06, 20:09   
0
UP DOWN

czyli mam rozumiec ze kazde z tych prodoktow moge ogarnach poprzez dokladne przeczytanie ze tak powiem " etykiety " ? a jeszcz jedno tylko pytanko poda jakim cisnieniem i z jakiej odleglosci najlepiej nakladac kazdy produkt , i o co chodzi z tymi rysunkami ilustraciami itp ;d

pawel1108 
Wys³any: 2012-07-06, 20:13   
0
UP DOWN

Nrbt93 napisa³/a:
poprzez dokladne przeczytanie ze tak powiem " etykiety " ?

poprzez przeczytanie KARTY TECHNICZNEJ,na etykiecie bywaj± ,choæ nie zawsze tylko podstawowe informacje o produkcie.
Nrbt93 napisa³/a:
poda jakim cisnieniem i z jakiej odleglosci najlepiej nakladac kazdy produkt

No i to samo-informacje zawarte s± w kartach-jakie ci¶nienie,a odleg³o¶æ przewa¿nie jest podawana przez producentów pistoletów,np SATA 3000 - 15cm
a o jakie rysunki,ilustracje Ci chodzi?

Nrbt93
Wys³any: 2012-07-06, 20:17   
0
UP DOWN

jakiej rysunki z egzaminu wlasnie sam nie wiem o co w tym chodzi jakies rysunki techniczne albo ilustracje ... nie wiem sam wszystko do egzaminu ...

pawel1108 
Wys³any: 2012-07-06, 20:19   
0
UP DOWN

to ja nie wiem ja nie zdawa³em takiego egzaminu,tu Ci nie pomogê.
Pozdro

PROJEKTER
Wys³any: 2012-07-07, 08:55   Re: egzamin potwiedzajacy wykonywanie zawodu
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Nrbt93 napisa³/a:
witam jutro zdaje egzamin na lakiernika i mam wielka prosbe do wytlumaczenia kilku w sumie prostych rzeczy , chcialbym wiedziec mianowicie : w jakich proporcjach miesza sie klar lakier oraz jak rozrobic grunt zeby miec go gotowego do uzycia z pistoletu .....

Zawsze zgodnie z kart± techniczn± i wskazówkami producenta. Obecnie nie ma ¿adnej ¿elaznej zasady. Pewnie sam nawet nie do koñca wiesz o co pytasz ? .... piszesz grunt a my¶lisz podk³ad ... a nie ma czego¶ takiego jak podk³ad ... to kolokwializm. Bran¿owy ¿argon.

Nrbt93 napisa³/a:
... i jezeli ktos zdawal taki egzamin prosze o odpowiedz a szczegolnie w Myslowicach ul. Miko³owska 44a ;d jezeli ktos by mi udzielic wskazowek i wytumaczyc o co chodzi w zagadnieniu obliczenia szkice rysunki itp bardzo bylbym wdziecy mam czas do 6 takze zapraszam i prosze o porady ( bardzo zalezy mi na zdaniu tego egzaminu , prosze o wszelaka pomoc dzikekuje pozdrawiam :) ))

... a mo¿esz jako¶ konkretnie sformu³owaæ pytanie ? O co dok³adnie ( precyzyjnie ) ci chodzi ?

gugun 
Wys³any: 2012-07-07, 09:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
ja tam nie wiem jak taki egzamin wygl±da ale wydaje mi sie ¿e do ka¿dego produktu powinni do³±czyæ ci karte w której jest wszystko napisane...je¶li nie to ja np. zrobil bym z nich baranów i poprosi³ o karte bo chce sie zapoznaæ z produktem bo skad niby mam wiedzieæ jaka ma miec lepko¶æ natryskow±,jak go aplikowaæ , jakie ma w³a¶ciwo¶ci??
na etykiecie s± tylko podstawowe informacje a co mi po nich?? je¶li zdaje egzamin i mam im powiedzieæ cokolwiek o produkcie albo cokolwiek u¿yæ to musze sie zapoznaæ z kart± a nawet z calym systemem wtedy moge powiedzieæ co nalezy uzyc,w jakiej kolejno¶ci,co z czym sie je itp itd...no chyba ze egzaminowaæ bedzie cie jakis pan x z piecioletnim do¶wiadczeniem w norce i wystarczy im ¿e wiesz co to "pistolet" potrafisz rozrobiæ podklad 5:1 i go tam wlaæ:)

PROJEKTER
Wys³any: 2012-07-07, 13:41   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
gugun napisa³/a:
... do ka¿dego produktu powinni do³±czyæ ci karte w której jest wszystko napisane...je¶li nie to ja np. zrobil bym z nich baranów i poprosi³ o karte bo chce sie zapoznaæ z produktem bo skad niby mam wiedzieæ jaka ma miec lepko¶æ natryskow±,jak go aplikowaæ , jakie ma w³a¶ciwo¶ci??

... i w ogóle do czego jest przeznaczony taki produkt. We¼miesz lakier bezbarwny akrylowy, a ta cholera bêdzie na drewno ... albo gorzej ... poliuretan modyfikowany wod± -wodorozcieñczalny. Czasy gdy wszytko by³o proste bo na miniê k³ad³o siê lakier syntetyczny ju¿ siê skoñczy³y ^^ . Nie ma czytelnej karty technicznej po polsku z konkretami i zrozumia³e napisanej i taki produkt jest gów no wart. :tak:

936
Wys³any: 2012-07-10, 19:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Nrbt93
Napisz chocia¿ jak posz³o ?
Pozdrawiam

Dumel19
Wys³any: 2012-07-10, 19:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
albo zda³ i zala³ sie w trupa albo nie zda³ i te¿ dojad³ do odciny ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: