Autor |
Wiadomo¶æ |
|
zeniTh
|
Wys³any: 2012-07-16, 23:22 co to za farba ?
|
0
|
|
|
|
mam pytanie, poniewa¿ chcia³bym pomalowaæ sobie felgi
wpad³em ostatnio na pomys³ ¿eby zrobiæ je tak jak na foto, bo ju¿ kiedy¶ to widzia³em w necie
tylko powiedzcie mi jak to zrobiæ bo nie mam pomys³u :( tzn co to za farba i gdzie j± mozna dostaæ ?
|
|
|
|
|
hummel
|
Wys³any: 2012-07-17, 07:29
|
0
|
|
|
|
Lakier fluorescencyjny czy jakos tak, w House of Kolor widzialem ostatnio. |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2012-07-17, 07:48
|
0
|
|
|
LPLCC
Pomóg³: 7 razy Posty: 464 Sk±d: Warszawa
|
Zapraszam
http://sklep.custom-shop....kosmic-long-glo
Tak. To jest fluorescencyjny lakier (tudzie¿ luminencyjny ale ludziska cze¶ciej u¿wyaj± s³owa "fluorescencyjny" wiêc niech tak zostanie).
Proszeczek dosypywany do bezbarwnego wewn±trzwarstwowego. Nawalamy 3 warstwy na bia³ej bazie (na innych te¿ ¶wieci ale na bia³ej najlepiej), pokrywamy bezbarwnym i gotowe. |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-07-17, 09:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
Chino napisa³/a: | Proszeczek dosypywany do bezbarwnego wewn±trzwarstwowego. | mówi±c po polsku to takie co¶ mleczne troche co mieszasz ze specjalnym rozpuchem i dosypujesz do tego proszek,malujesz 3 warstwy i na to bezbarwny,to cos schnie jak zwyk³a baza,w podobnym czasie...
produkt fajny,nie kupuj gotowców nigdzie tylko gadaj z chinem,ja ostatnio malowalem tym i naprawde swieci |
|
|
|
|
hummel
|
Wys³any: 2012-07-17, 09:22
|
0
|
|
|
|
Mozna toto klasc na stary bezbarwny czy bezposrednio na baze? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-07-17, 11:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
normalnie k³adzie sie na bia³± baze..ale mysle ¿e jakby polo¿yc na zmatowany bia³y to tez by nie robi³o ró¿nicy.. |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2012-07-17, 12:08
|
0
|
|
|
LPLCC
|
gugun napisa³/a: | ja ostatnio malowalem tym i naprawde swieci |
Ja mam takow± puszeczke w pokoju i ostatnio obudzilem siê ok 3 w nocy i ca³y czas ¶wieci³a
Pytasz czy mo¿na na stary bezbarwny - zale¿y co masz dok³adnie na my¶li. BO jak we¼miesz pod pachiem ¿ó³tem beemkiem trujkiem .. przematuejsz papierem 100 i po³o¿ysz intercoat zmieszany z Long Glo to tylko zmarnujesz towar.
Ale jak dasz na leciutko przymatowany bia³y samochód i przykryjesz póxniej bezbarwnym wierzchnim to bedzie OK |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
hummel
|
Wys³any: 2012-07-17, 13:24
|
0
|
|
|
|
Chodziloby mi raczej o przymatowanie ~P1000 dowolnego lakieru, na to nalozenie w/w wynalazku i ewentualne pociagniecie bezbarwnym po calosci malowanej powierzchni... kolor nie wazny, oby swiecilo |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2012-07-17, 14:27
|
0
|
|
|
LPLCC
|
No i w³a¶nie to siê mija z technik± jakiej powinno siê u¿yæ.
Wyra¼nie mówimy (i Tech Manual) http://sklep.custom-shop.pl/47-pozostale-produkty
¿e Kosmic Long Glo k³adzie siê na bia³ej bazie (lub od biedy innej jasnej). Jak Ci nie szkoda pieniêdzy to mo¿esz po³o¿yæ sobie na dowolnej. Pewnie cos tam sobie bêdzie ¶wieci³o.. ale tu Ci nikt efektu gwarantowac nie mo¿e. |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-07-17, 17:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Jaki¶ czas temu te¿ zapozna³em siê z tym tematem
Panowie fluorescencyjny lakier dzia³a po na¶wietleniu ok. 10 sec.
Fotoluminescencyjny ¶wieci d³ugo. (nawet do 10 godzin)
Potrzebuje do tego bia³ego t³a nie kolorowego, poniewa¿ efektu odpowiedniego nie uzyskasz.
Ps. Tylko co na to Policja ?
To g³óny problem
Pozdrawiam |
|
|
|
|
hummel
|
Wys³any: 2012-07-18, 10:24
|
0
|
|
|
|
Chino napisa³/a: | No i w³a¶nie to siê mija z technik± jakiej powinno siê u¿yæ.
Wyra¼nie mówimy (i Tech Manual) http://sklep.custom-shop.pl/47-pozostale-produkty
¿e Kosmic Long Glo k³adzie siê na bia³ej bazie (lub od biedy innej jasnej). Jak Ci nie szkoda pieniêdzy to mo¿esz po³o¿yæ sobie na dowolnej. Pewnie cos tam sobie bêdzie ¶wieci³o.. ale tu Ci nikt efektu gwarantowac nie mo¿e. |
Jak najbardziej to rozumiem |
|
|
|