Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 05:39 |
Autor |
Wiadomość |
 |
Sharuga
|
Wysłany: 2008-03-01, 00:28
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: |
daj spokĂłj. warszawiak byl dobry ale 20 lat temu. |
ZastanawiaÂłeÂś siĂŞ, czy Polacy robiÂą pistolety wiĂŞc... robiÂą |
|
|
|
 |
dymi
|
Wysłany: 2008-05-17, 16:47
|
0
|
|
|
|
Witam!
ChciaÂłem siĂŞ dowiedzieĂŚ czegoÂś o tej wodzie Profixa, jako Âże w najbliÂższym czasie planuje zakup nowego mieszalnika wodnego, co moÂżecie powiedzieĂŚ - szczegĂłlnie ixell o ile dalej dziaÂłasz coÂś na nim - jak to sie sprawuje, czy warto wchodziĂŚ w ten temat... cena kusi ale jak z wydajnoÂścia i dopasowaniem kolorkĂłw czy nie ma jakis wiekszych problemĂłw...??? |
|
|
|
 |
elakiery.pl
|
Wysłany: 2008-05-19, 21:33
|
0
|
|
|
|
dymi napisał/a: | Witam!
ChciaÂłem siĂŞ dowiedzieĂŚ czegoÂś o tej wodzie Profixa, jako Âże w najbliÂższym czasie planuje zakup nowego mieszalnika wodnego, co moÂżecie powiedzieĂŚ - szczegĂłlnie ixell o ile dalej dziaÂłasz coÂś na nim - jak to sie sprawuje, czy warto wchodziĂŚ w ten temat... cena kusi ale jak z wydajnoÂścia i dopasowaniem kolorkĂłw czy nie ma jakis wiekszych problemĂłw...??? |
Proponuje wejœÌ na stronê www.elakiery.pl jest to autoryzowany dystrybutor Profixa i lakierów samochodowych, tam uzyskasz szczegó³owe wiadomoœci na ten temat |
_________________ Lakiery samochodowe, Stojaki lakiernicze oraz materiaÂły lakiernicze peÂłna gama usÂług i towarĂłw.
www.elakiery.pl Sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
ixell
|
Wysłany: 2008-05-20, 15:36
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
kpopis
|
Wysłany: 2008-05-22, 15:00
|
0
|
|
|
|
W mojej mieszalni pojawil sie mieszalnik wodny HAYA. Cena zaskakujaco niska - 50zl za litr. 7,5 tysiaca receptur. Pasowalnosc pewnie kiepska tak samo jak w konwencji HAYA ale na calosciowki konwencja byla w sam raz. |
|
|
|
 |
bart
|
Wysłany: 2008-11-05, 11:36
|
0
|
|
|
|
Zastanawiam siĂŞ nad wziĂŞciem wody profixa.JakiÂś czas temu byÂł u mnie technik i pokazaÂł jak tym siĂŞ robi i niby wszystko ok.MiesiÂąc temu kupiÂłem na prĂłbĂŞ trochĂŞ srebrnej bazy i zielonej perÂły,pomalowaÂłem kilka elementĂłw i na srebrze wyszÂły chmurki.MalowaÂłem satÂą 3000 rp na ciÂśnieniu 2 bar,przypyÂłka 1,5 bara.ByĂŚ moÂże za maÂło przypruszyÂłem albo pistolet powinien byĂŚ hvlp.Jak byÂł technik to jemu wyszÂło dobrze ale tak pyliÂł ostatniÂą warstwĂŞ,Âże powierzchnia bazy wyszÂła chropowata i to mi siĂŞ nie podobaÂło,bo wiadomo Âże potem bezbarwny wyjdzie taki.KolejnÂą rzeczÂą jest to,Âże gdy wszystko po malowaniu wystawiÂłem na zewnÂątrz to bezbarwny zrobiÂł siĂŞ matowy,zaznaczĂŞ tylko Âże nie byÂł wysuszony,tylko po malowaniu wystawiÂłem z kabiny na sÂłoĂące ale po kilku dniach wilgotnej pogody zmatowiaÂł.Jeden element byÂł malowany klarem profixa cp 2007,drugi dupontem 3750.JeÂśli macie jakieÂś doÂświadczenia z liniÂą wodnÂą profixa to proszĂŞ o odpowiedÂź. |
|
|
|
 |
jacklack
|
Wysłany: 2008-11-05, 13:44
|
0
|
|
|

|
[quote="bart"]Jeden element byÂł malowany klarem profixa cp 2007,drugi dupontem 3750.
Nie mam doÂświadczenia z Profixem ..ale jestem ciekawy czy oba te klary zmatowiaÂły czy jeden z nich? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-11-06, 18:33
|
0
|
|
|
|
jesli sa 2 firmy i DWA utardzacze to przy mieszaniu obu cos moze zmatowiec. Nie mieszmy utwardzaczy!! Klar Profixa jest fajny..ale nie rĂłbmy bydÂła i nie mieszajmy tegoz czyms innym to nie bedzie problemĂłw. ZdarzyÂło mi si eze po zmnieszniu dwĂłch rĂłznych harterĂłw sie scieÂły w kubku. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
bart
|
Wysłany: 2008-11-06, 21:50
|
0
|
|
|
|
Do ka¿dego klaru szed³ odpowiedni utwardzacz,nie by³y zamienione albo wlane coœ innego,wiem ¿e niektórzy nie zwracaj¹ na to uwagi i mieszaj¹ wszystko ze wszystkim ale ja robiê jak nale¿y.Obydwa klary zrobi³y siê matowe i podejrzewam ,¿e to od bazy wodnej bo nigdy mi nic tak nie zmatowia³o.Wyszed³ pó³mat.Baza by³a wyschniêta nie klei³a siê,wygl¹da³o ¿e dobrze odparowa³o. |
|
|
|
 |
jacklack
|
Wysłany: 2008-11-06, 22:12
|
0
|
|
|

|
[quote="bart" ,Âże to od bazy wodnej
Nie to nie moÂżliwe co dzieĂą kÂładĂŞ na bazĂŞ wodnÂą klar DP 3750 i nic nie jest matowe
Mo¿liwe ¿e mia³eœ zbyt grub¹ warstwê bazy ..a za cienk¹ 1 warstwê klaru..to mo¿e trochê wci¹gn¹Ì po³ysk.. ale tu nie mo¿na mówiÌ o zmatowieniu tylko o lekkiej poœwiacie matu |
|
|
|
 |
acidhouse
|
Wysłany: 2008-11-07, 09:04
|
0
|
|
|
Kustom Kulture

|
Profix tylko ca³oœciówka bo z cieniowaniem lipa na maxa, pasowalnoœÌ daj spokój |
_________________ Training all life
 |
|
|
|
 |
bart
|
Wysłany: 2008-11-07, 09:14
|
0
|