A wiec tak polozylem baze fajnie elegancko polozona ale czas na klar i oczywiscie skora pomaranczy delikatna ale ja oczywiscie nie czulem dosyt po 30 min dowalilem 4 warstwe z 20 % rozcienczalnikiem i teraz koszmar zero polysku nic jak mat .. Kolor niebieski metalik . No i powiedzcie co teraz zrobic :( poczekac juz az wyschnie do konca i zeszlifowac papierem recznie p1500 na mokro troche i polozyc od nowa warstwy? (2-3) czy macie jakies inne propozycje?
mam nadzieje ze jak odczekam az wyschnie na maxxa to nic sie nie stanie ze zostala taka pomarancza czy jak to nazwac? bo dzis juz nie mam czasu zeby to robic jutro sie wezme .. A was koledzy prosze was o pomoc jak to zrobic czy usunac jakos klar i od nowa polozyc i jakie dac mieszanie mi kazal rozlewnik 2:1 i tak zrobilem za pierwszym razem ale moj blad bo brud mi sie dostal na lakier i musialem zeszlifowac to i znow polozyc baze i klar i teraz dodalem 10% rozcienczalnika zrobilem 3 warstwy 10 min pausaa miedzy nimi i wyszlo skora pomaranczy taka srednia postanowilem siegnac po pomoc w google i przeczyralem gdzies zeby dac jeszcze jedna warstwe z wiekszym cisnieniem no to podkrecilem delikatnie i zrobilem mieszanke z 20% roz. i jak prysnalem to zawal serca i wkurw.. na maxxa w macie mi wyszlo ... I tak to bylo a teraz czekam az jakas dobra dusza powie mi jak i co zrobic zeby wyszlo jakies lustro z klaru:)
Moj sprzet to
kompresorek 50l
pistol ddcar hvlp 1.4 jakis za 130 zl
powiniene¶ przejechaæ to papierem p1200 na mokro a pó¼niej p 2000-2500 te¿ na mokro po³o¿yæ warstwê bazy i spróbowaæ po³o¿yæ klar i przejechaæ to past± ale niech sie wypowiedz± bardziej do¶wiadczeni ;d
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
Mo¿esz spróbowaæ zeszlifowaæ czê¶æ mory papierem 2000-2500 i polerka,byæ mo¿e uda Ci siê uzyskaæ satysfakcjonuj±c± powierzchniê.A jak nie,to tylko 1000 na mokro i jeszcze raz bezbarwny.Tylko nie poprzecieraj siê do bazy.
probowalem to pomarancze zlikwidowac wzialem 1200 woda pozniej 2000 i na koniec 3000 i polerka i nie wyszlo zadowalajaco jest jakis polysk ale to malo wiec jak myslicie polozyc delikatna warstwe bazy jedna oczywiscie i po 15 min polozyc 3 warstwy klaru ( 1 warstwa delikatnie przeleciecc kolejna mocna i 3 konczaca?) i przerwy miedzy klarem 10 min ? a jak z mieszanka klaru dodac 10% roz.? Proporcje mieszania tego co mi powiedzial mieszalnik do tego klaru to 2:1 i nic nie mowil o rozpuchu. WIec powiedzcie jak to zrobic: ) a I ustawic 2 bara na guna (ddcars hvlp 1.4)?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum