Wysłany: 2012-07-20, 22:47 bojler 120L czy sie nada?
0
Mam takie trochĂŞ dziwne pytanie,a wiĂŞc wczoraj w moim domu wymieniÂłem bojler elektryczny 120L na mniejszy i zastanawiam sie czy zbiornik po nim nada sie na budowĂŞ kompresora?Pytam bo nie wiem do jakich ciÂśnieĂą on wytrzmuje,moze ktoÂś sie w tym temacie orientuje?Szkoda wyrzuciĂŚ baĂąke,jest ocynkowana.
Dodam od siebie,¿e by³ zamontowany zawór bezp. 0.6mpa,a mi chodzi o wytrzyma³oœÌ takiego zbiornika,niestety nie ma ¿adnej tabliczki znamionowej a ni nic innego...
Zrobisz bombkĂŞ na wÂłasne Âżyczenie ktĂłrÂą zdetonujesz ?? sam nie wiesz kiedy hehe.
ParĂŞ lat temu znajomy miaÂł taki pomysÂł i dodaÂł wÂłaÂśnie bojler jako zbiornik dodatkowy. Za kaÂżdym razem kiedy napijaÂł do niego powietrze bojler dosÂłownie strzelaÂł;) tak Âże decyzja nalezy do Ciebie bo jak wiadomo nie takie rzeczy majÂą miejsce
Wysłany: 2012-07-21, 09:44 Re: bojler 120L czy sie nada?
0
hematol napisał/a:
zastanawiam sie czy zbiornik po nim nada sie na budowĂŞ kompresora?
Nadaje siê .... jak najbardziej siê nadaje. Wszyscy tak robi¹. Bêdzie z tego super kompresor ... @hematol naprawdê ... zrób kompresor z tego bojlera .... zrób ... no zrób. Nie s³uchaj ich oni siê tam guzik znaj¹. Wszystkie zbiorniki do kompresorów na œwicie robi ta sama fabryka co produkuje bojlery. Rób, rób .... i jak w³¹czysz agregat .... to nagraj filmik na YouTube
po co na zÂłom jak kolega Krzysztof chĂŞtnie odkupi
myœla³em o tym ale bojler by³ doœÌ problematyczny,dlatego min. go wymieni³em i od razu na mniejszy-oszczêdniejszy.....Nówka parê stówek kosztuje wiêc jaki sens jechaÌ po z³om kilkaset km.....
i jak w³¹czysz agregat .... to nagraj filmik na YouTube
Przed w³¹czeniem tego "kompresora" poproœ kogoœ ze znajomych aby po "zdarzeniu" jakie bêdzie mia³o miejsce odnalaz³ kamerê i zamieœci³ filmik
Proponuje daĂŚ tytuÂł coÂś ala np. "Likwidacja.... nory"
Pozdrawiam z humorem!
ps. BĂŞdĂŞ klikaÂł jak znajdĂŞ ten filmik : - "podoba mi siĂŞ to"
Przed w³¹czeniem tego "kompresora" poproœ kogoœ ze znajomych aby po "zdarzeniu" jakie bêdzie mia³o miejsce odnalaz³ kamerê i zamieœci³ filmik
kurde,ludzie!!!!"kompresor" dawno wybuch³ na szczêœcie ja ca³y ¿yje,nic sobie nie zrobi³em,nie zd¹¿y³em nagraÌ filma bo kamerê szlag tyrafi³!Na z³omie dali mi 3 dychy za zw³oki kompresora a teraz op³akujê przy kufelku piwa stratê mojej nory!......
Gugun,zamknij ten temat bo mi zyĂŚ nie dajÂą,poradzili,posÂłuchaÂłem,a oni dalej swoje...
Ja gada³em parê dni temu z szefem pewnego warsztatu i powiedzia³ mi ¿e jeszcze 15 lat temu za zbiornik 200l u¿ywali... beczki po poliwie/oleju;) a na moje pytanie czy to im nie wymierdzieli³o odpowiedzia³ , ¿e spokojnie bo ta beczka by³¹ wkopana w ziemiê
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum