Autor |
Wiadomo¶æ |
|
scarab
|
Wys³any: 2012-07-16, 19:23 Zestaw dla amatora do zaprawek / ma³ego lakierowania
|
0
|
|
|
|
Witam,
Wiem, ¿e temat jest ma³o oryginalny, ale trochê siê podoktoryzowa³em na forum i mimo wszystko tak do koñca nie jestem w pe³ni przekonany. Otó¿ chcia³bym kupiæ kompresor oraz pistolet ¿eby móc od czasu do czasu w zasadzie dla w³asnej satysfakcji móc sobie zrobiæ przyzwoit± zaprawkê lub w absolutnych porywach pomalowaæ jeden element, ewentualnie machn±æ konserwacjê podwozia/profili. I tak jak mówiê - chodzi tu o okazjonalne dzia³anie z w³asnymi samochodami wiêc nie ma sensu wydawaæ fortuny na profesjonaln± sprê¿arkê itd. Dobry efekt wizualny oczywi¶cie jest wa¿ny bo wszelkie niedoróbki mnie bardzo dra¿ni±, ale je¶li bêdzie musia³ byæ okupiony dodatkowym czasem i prac± z racji niedomagañ sprzêtowych - nie ma problemu. My¶lê np. o takim kompresorze:
http://allegro.pl/kompres...2472287852.html
oraz do bazy i klaru:
http://allegro.pl/najtani...2468985460.html
w wersji RP i do kompletu:
http://allegro.pl/wysoka-...2483127995.html
Co s±dzicie o takim zestawie do moich potrzeb?
Czy za pomoc± tego kompresora jest szansa cokolwiek wypiaskowaæ? I tak jak wy¿ej nie chodzi mi nawet o zastosowanie pó³profesjonalne, efekt mo¿e byæ powolny i pracoch³onny (jestem cierpliwy i lubiê wyzwania ) - kwestia czy w ogóle da radê uci±gn±æ jakikolwiek pistolet do piaskowania?
Bêdê wdziêczny za wszelk± pomoc i sugestie |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-07-16, 22:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kolego jak dla amatora to tylko "oczy zamkn±æ i kupowaæ" ¦mia³o sobie bêdziesz malowa³ tym kompresorem i tymi pistoletami
Co do piaskowania ,to je¶li jeste¶ jak piszesz "cierpliwy i masz czas" to mo¿esz do tego "kompletu" zakupiæ taki pistolecik do piaskowania (z doln± bañk±) za oko³o 50z³ "Co¶ tam ,co¶ tam" trochê tym sobie "popiaskujesz" (je¶li mo¿na to tak "nazwaæ") ,ale nie licz na zbyt wiele Nic innego nie pójdzie na tej sprê¿arce
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Fragles
|
Wys³any: 2012-07-16, 23:17
|
0
|
|
|
|
Jedyne do czego wystarczy ci ten kompresor to napompowanie ko³a w samochodzie zak³adaj±c ¿e jeste¶ cierpliwy, sam jednofazowy silnik 3,3kw kosztuje tyle co ca³y ten kompresor na twoim miejscu nie zawraca³ bym sobie tym g³owy szkoda pieniêdzy. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-07-17, 22:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
No pistoleciku to tez nie ma co kupwoac do piaskowania ja mam banke 650 L/min i pistolet do piaskowania adlera no i mozna tym wypiaskowac ma³e elementy a jak bys chcia³ wieksze to krzyz na droge heheh
A jak jakis masz nalocik to polecam dobre kwasy hahaha |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2012-07-21, 22:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Nasikaj na to samo zejdzie |
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-07-21, 23:09
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
Pomóg³: 2 razy Posty: 426 Sk±d: Wlkp.
|
A ja dodam tylko , ¿e wszystko z Eurotec to najwiêkszy szajs ,z chiñskiego g ...na.
pozdr.
Eurotec-owi mówimy stanowcze nie.. |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorê wielkiemu, dziwi przeciêtnego, nadyma ma³ego.
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-07-21, 23:19
|
0
|
|
|
|
jarbia napisa³/a: | Eurotec-owi mówimy stanowcze nie.. |
Eeeee bez przesady ....... dla "amatora" to "jak znalaz³" Jeszcze tylko pistolecik ala-profi-china-super-machina za oko³o 100z³ z wielkim napisem na korpusie "HVLP"
Pozdrawiam!
ps. W komplecie "dla amatorka" koniecznie nale¿y zakupiæ "w±¿ spiraleczke" coby siê "dobrze obija³" o malowane przedmioty A i im mniejsza ¶rednica tym lepszy do HVLP guna |
|
|
|
|
scarab
|
Wys³any: 2012-07-22, 23:01
|
0
|
|
|
|
Chcecie powiedzieæ ¿e do wykonania zaprawki ubytku wielko¶ci paznokcia bez baniaka 200L i SATY za 2k PLN ani rusz? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-07-22, 23:03
|
0
|
|
|
|
scarab napisa³/a: | do wykonania zaprawki ubytku wielko¶ci paznokcia |
Wystarczy ci kolego ma³y pêdzelek i ju¿ masz zaprawkê |
|
|
|
|
scarab
|
Wys³any: 2012-07-22, 23:11
|
0
|
|
|
|
Na pêdzelek to jednak za du¿a powierzchnia... Sprayami te¿ ju¿ nie chcê siê bawiæ - zrobi³em nimi kilka zaprawek, wysz³o bardzo dobrze, aczkolwiek nie jest dobrany idealnie (w mieszalni dobrali mi spray jedynie po numerze lakieru ) oraz wiadomo - twardo¶æ i wytrzyma³o¶æ nie ta, dlatego chcia³bym zrobiæ pistoletem ¿eby to mia³o rêce i nogi... Naprawdê ¿aden kompresor w granicach 600-700z³ siê do tego nie nada? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-07-22, 23:16
|
0
|
|
|
|
Na takie ma³e zaprawki to polecam pistolet mini z dysz± 0.8 lub 1.0 A taki ma³y pistolet to "uci±gnie ci" nawet kompresor z bañk± 25 litrow± |
|
|
|
|
Fragles
|
Wys³any: 2012-07-23, 19:49
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Chcecie powiedzieæ ¿e do wykonania zaprawki ubytku wielko¶ci paznokcia bez baniaka 200L i SATY za 2k PLN ani rusz?
Naprawdê ¿aden kompresor w granicach 600-700z³ siê do tego nie nada? |
Powiem tak jak zaczyna³em kupi³em sobie migomat z marketu do spawania cenzuraó³ dok³adnie tak jak ty chcesz kupiæ kompresor do zaprawek, teraz mogê powiedzieæ ¿e wywali³em pieni±dze w b³oto bo mój czas pieni±dze i nerwy nie by³y warte u¿erania siê nawet minuty z tym badziewem ostatecznie zrobi³em z niego zgrzewarkê.
Kupisz kompresor pistolety i prêdzej ni¿ pó¼niej dojdziesz do wniosku ¿e to badziewie i szkoda twoich wysi³ków na prace takim czym¶ bo efekty s± mizerne, zaczniesz my¶leæ nad modernizacj± tylko ¿e tego nie da siê modernizowaæ a jedynie postawiæ w krzakach za gara¿em, to tak jak z kupowaniem butów mo¿esz kupiæ na targu a jednak kupujesz kilku krotnie dro¿sze firmowe w sklepie sam odpowied¼ sobie dlaczego. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-07-23, 21:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
Sprê¿arka o której wspomnia³e¶ wystarczy do zasilenia pistoletu który nie jest zbyt ³akomy na powietrze.
Jednak o pistolecie który wymieni³e¶ - zapomnij, to badziewie. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|