Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Dzimi
|
Wys³any: 2012-07-22, 09:16 pistolet do malowania trudno dostêpnych miejsc
|
0
|
|
|
|
Witam serdecznie, jako ¿e zaczynam siê bawiæ w "smarkanie" felg w kolor (inaczej tego nie mogê nazwaæ ) to chcia³em siê was poradziæ w kilku rzeczach, co najlepiej wybraæ do malowania trudno dostêpnych miejsc ? typu ranty od felgi ? jakie¶ kó³ka w feldze itp. ? chodzi g³ównie o rozmiary itp. bo na razie bawiê siê w malowanie akrylem. Posiadam trochê tych felg stalowych i jest na czym siê bawiæ z czasem wezmê jak±¶ alufelgê ze szrotu i na tym te¿ bêdê siê bawi³. Prosi³bym o propozycje co kupiæ je¿eli chodzi o ma³e pistolety (z tego co widzia³em na allegro to s± chyba areografy) robiê to we w³asnym zakresie, dla zabawy dla tego nie chcê szukaæ na obecn± chwilê czego¶ drogiego.
No i w sumie pytanie dodatkowe z innej beczki, czy po zrobieniu felgi, czyli usuniêciu z niej starego lakieru mo¿na bezpo¶rednio na go³± blachê malowaæ akrylem ? czy warto jednak jaki¶ podk³ad dawaæ na felgê ? i czy po malowaniu akrylem i powiedzmy zmianie koncepcji mo¿na na³o¿yæ na akryl drug± warstwê akrylu w innym kolorze ? czy lepiej zedrzeæ farbê
pozdrawiam serdecznie i dziêki za odpowied¼ |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2012-07-23, 07:32
|
0
|
|
|
LPLCC
Pomóg³: 7 razy Posty: 464 Sk±d: Warszawa
|
Cze¶æ
Specem nie jestem ale z tego co widzia³em to ludziska maluj± albo "zwyk³ym" pistoletem albo miniSAT¡ albo .. aerografem |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
Dzimi
|
Wys³any: 2012-07-23, 08:17
|
0
|
|
|
|
w³a¶nie te¿ poszpera³em trochê i do w³a¶nie takich trudno dostêpnych miejsc najlepszym wyborem bêdzie areograf, tylko mnie po prostu zastanawia czy areograf normalnie bêdzie akryl bez problemu wyrzucal ? czy trzeba go mocno rozcienczaæ |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-07-23, 19:23
|
0
|
|
|
Ride To Live
Pomóg³: 1 raz Posty: 48
|
Do aerografu musisz mieæ akryl jak wodê, jednak aerograf s³u¿y do czego innego, profesjonalnie felgi powinno siê lakierowaæ proszkowo, a w tradycyjny sposób to najlepsza by by³a Sata mini jet, ja do felg u¿ywam tego samego guna co do lakierowania innych elementów, Saty 3000 RP, i bez najmniejszych problemów to robiê.
Zawsze powinno siê daæ na felgi podk³ad akrylowy. |
|
|
|
|
okoñ
|
Wys³any: 2012-07-23, 19:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-07-23, 20:13
|
0
|
|
|
Ride To Live
Pomóg³: 1 raz Posty: 48
|
okoñ napisa³/a: | A nie czasem epoxydowy? |
Je¿eli zachodzi taka potrzeba, to owszem. |
|
|
|
|
Dzimi
|
Wys³any: 2012-07-23, 21:06
|
0
|
|
|
|
wiem, ¿e proszkowo, ale jak siê nie ma co siê lubi resztê mo¿esz dokoñczyæ
niestety nie mam takich umiejêtno¶ci by próbowaæ malowaæ du¿ym pistoletem, ale co¶ chêtnie bym chcia³ ma³ego kupiæ co by czasami wnêtrza jakie¶ albo ciê¿ko dostêpne miejsca robiæ tak wiêc mówisz, ¿e areograf odpada ? |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-07-24, 06:43
|
0
|
|
|