Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
kpopis
Wys³any: 2008-10-17, 12:21   4cr - opinie
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Wszedlem na 4cr.com.pl i ceny sa zaskakujaca nieskie np. bezbarwny HS 5l 120zl. Robil ktos na produktach tej firmy?

Wys³any: 2008-10-17, 12:31   
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomóg³: 10 razy
Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
ja robilem i ju¿ Ci pisa³em, ¿e warto. W dodatku nie moge uwierzyc w te ceny. No chyba, ¿e jesli kupujesz ca³e opakowania :> bêde musia³ tam zadzwonic i siê dowiedzieæ, bo je¶li moge kupic dowoln± ilo¶æ i nie zrobi± mnie w chuja, to robie tam grube zamowienie. jesli ktos bylby przede mn± to prosze napisaæ jak wspolpraca z nimi!

Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/

gatar85
Wys³any: 2008-10-17, 15:32   
0
UP DOWN

robi³em tylko podk³adem, ale jest spoko :spoko: wydajny i dobrze sie sypie ;)

mebArth 
Wys³any: 2008-10-17, 18:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Poczytaj moje posty na DRUGIM forum na temat 4CR. G±bka na felce lux, lepka lux, szpacha soft LUX. Bezbarwny....taki sobie...lepiej mi sie maluje novolem. Podk³ad nie wiem bo nie robi³em.
Zreszta nawet nie wiem czy na tym forum nie pisa³em o 4CR. Nie pamiêtam.

kpopis
Wys³any: 2008-10-17, 18:57   
0
UP DOWN

Czemu bezbarwny taki sobie? Ceny bezbarwnego sa najatrakcyjniejsze.

mebArth 
Wys³any: 2008-10-17, 21:00   
0
UP DOWN

wiadomoze 4CR, Novol i profix i to sa alternatywy dla Standoxa DPonta i Sikkensa. Novola wylewam sat± 3000 hvlp na 2 razy tak jak dPonta. Profixa musze zmniejszyc cisnienie bo leca pyty.
a 4CR... ja jego nie umiem ustawic. Nie umiem nim malowac.

Wys³any: 2008-10-18, 07:24   
0
UP DOWN
MTGarage.

mebArth napisa³/a:
wiadomoze 4CR, Novol i profix i to sa alternatywy dla Standoxa DPonta i Sikkensa. Novola wylewam sat± 3000 hvlp na 2 razy tak jak dPonta. Profixa musze zmniejszyc cisnienie bo leca pyty.
a 4CR... ja jego nie umiem ustawic. Nie umiem nim malowac.

ja mam wysokie ci¶nienie, rzadki i lece. pierwsza prawie lustro, potem schniêcie do prawie sucho¶ci (15/20 min) i lece druga warstwê na lustro.

mebArth 
Wys³any: 2008-10-18, 13:10   
0
UP DOWN

Cytat:
potem schniêcie do prawie sucho¶ci (15/20 min)

e..cos za d³ugo.Normalnie (tym co maluje i malowa³em i innymi wynalazkami) to ja mam pauze 5 minut ( ¶rednio) miedzy warstwami. Zrobie jedn±, ida na fajke i maluje drug±. Dzis robi³em b³otniczek Volvo...pauza miedzy warstwami to 2 minutki... Bezbarwny PROFIX, pierwsza warstwa prawie na wylanie (groszek) a potem na 2gi raz odkrêcam materia³ i cisnienie i cacanie sie wylewa. 4CR nigdy nie umia³em ustawic.

Wys³any: 2008-10-18, 17:44   
0
UP DOWN
MTGarage.

mebArth napisa³/a:
Cytat:
potem schniêcie do prawie sucho¶ci (15/20 min)

e..cos za d³ugo.Normalnie (tym co maluje i malowa³em i innymi wynalazkami) to ja mam pauze 5 minut ( ¶rednio) miedzy warstwami. Zrobie jedn±, ida na fajke i maluje drug±. Dzis robi³em b³otniczek Volvo...pauza miedzy warstwami to 2 minutki... Bezbarwny PROFIX, pierwsza warstwa prawie na wylanie (groszek) a potem na 2gi raz odkrêcam materia³ i cisnienie i cacanie sie wylewa. 4CR nigdy nie umia³em ustawic.

ja tak mam w 4cr bez grzania garazu w takiej pogodzie. teraz robie takie roboty, ze sie grac nie oplaca. te 12 stopni zawsze jest. a miejsce naprawy grzeje punktowo. jak pare el. to grzeje garaz.

kazdyr obi inaczej. ja lakuje na 2 warstwy, ostatnio tylko na lustro, bo robie auta od handlarza/posrednika i 99% jest lakierowanych. dzi¶ przyjecha³a bmw e38 (seria 7) na kazdym lemencie tak na oko 3-5 kg szpachlu. górny zawias drzwi kierowcy wyrwany z budy, bo drzwi takie ciê¿kie. klapa tylnia tam ciê¿ka, ¿e szok :fiu:

kpopis
Wys³any: 2008-10-18, 20:26   
0
UP DOWN

Uuuuaaaa, nie lubie takich gruzow robic, czasem schodzi sie tyle ze mozna by w tym czasie kilka wozkow cenzura...

Wys³any: 2008-10-18, 22:06   
0
UP DOWN
MTGarage.

kpopis napisa³/a:
Uuuuaaaa, nie lubie takich gruzow robic, czasem schodzi sie tyle ze mozna by w tym czasie kilka wozkow cenzura...

o to chodzi, ¿e auto do mnie idzie przez 1 albo dwoch go¶ci. wlasciciel nie wie, gdzie auto bylo robione. ja mam odpicowac na sprzeda¿ brykê. szybko, tanio. nowe elementy, czasem rze¼ba. ogolnie sa to male rysy, przetarcia, wgnioty itd.

a ta bejca to rzeczywiscie fenomem. betonu co nie miara, ale nie powiem- auto zostalo dobrze zrobione. 10 lat minelo od roboty beton nie popeka³, nie poodpada³. tylko ten zawias na przodzie ^^

kpopis
Wys³any: 2008-10-18, 22:24   
0
UP DOWN

Ciekaw jestem jak sprawuja sie szpachle 4cr. Na stronce sa tanie (kolo 22zl za 2kg) ale u mnie w mieszalni za kit alu z tej firmy krzycza 35zl...

mebArth 
Wys³any: 2008-10-19, 08:39   
0
UP DOWN

kpopis napisa³/a:
Ciekaw jestem jak sprawuja sie szpachle 4cr. Na stronce sa tanie (kolo 22zl za 2kg) ale u mnie w mieszalni za kit alu z tej firmy krzycza 35zl...

Jak sie sprawuj± to nie wiem ale obrabiaj± sie PIEKNIE! Miêciunie jak wata.

glover
Wys³any: 2008-10-21, 08:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Powiem, ¿e cena dobra, mo¿na ¶mia³o braæ bo w sklepie w tej cenie nikt nie da rady sprzedaæ, przynajmniej dla mnie jest to mocne zaskoczenie i w³a¶nie od teraz koñczê wspó³pracê z dostawc± 4CR-a

Có¿, z czego¶ trzeba ¿yæ a tu widzê, ¿e na tym towarze nie da rady. Jak powiem o tym swojemu kumplowi mocno zaanga¿owanemu w 4 CR-a to siê mocno wkurzy i na pewno zrobi zadymê dystrybutorowi :D

pearlaga
Wys³any: 2008-10-21, 20:30   
0
UP DOWN

cos ta stronk www.4cr.com.pl szwankuje, ceny jakies dziwne i duuuuzo bledow, wystarczy poszperac na necie i mozna sie dowiedziec ze 4cr to niemiecka firma nalezaca do http://www.kwk-holding.com/ do ktorej naleza jeszcze dwie inne firmy okololakirnicze.
przedstawicielem na polske jest pan z firmy http://www.autocolor.pl/ Nowy S±cz czyli sprzedawca ici (ppg). zapewne wspolwlasciciel J & J Sp. z o.o. czyli dystrybutora 4cr na polske. zapewne drugim wspolwlacicielem jest pan Jaroslaw Niewiadomski http://www.autocolor.com.pl/ tym razem £ódz. widocznie dystrybucja PPG zbyt duzych $$$$ nie przynosi.:) pozdrawiam

mebArth 
Wys³any: 2008-10-21, 21:00   
0
UP DOWN

Cytat:
szwankuje

Polecam naprawic przegl±darke lub zmienic system lub inne przgladarki zainstalowac. Jakos u mnie dziala.

glover
Wys³any: 2008-10-22, 07:33   
0
UP DOWN

U mnie te¿ chodzi, niemiecka wersja równie¿.

Co tu mówiæ, ceny s± bardzo niskie, ciekawe czy w tych cenach wysy³aj± z tego sklepu?
Mówi³em koledze o tych cenach i stwierdz³ ¿e ten Pan o którym piszesz to kombinator i wcale siê nie dziwi ¿e taki e-sklepik sobie sprawi³. Powiedzia³ te¿ ¿e on powoli rezygnuje z handlu z nim bo przekrêty na bazach konwecjonalnych robi i lakiernikom z³a¿± klary z bazy autokoloru. Pytanie czy to jest autokolor czy co¶ innego bo na zg³oszone reklamacje jako¶ nie reaguj± a aut oblezionych coraz wiêcej.

mebArth 
Wys³any: 2008-10-22, 15:15   
0
UP DOWN

Co ma piernik do wiatraka? Ja pisze o 4CR a wy o PANACH z PPG. nosz kurde. Nie dziwie sie ze sie robi burdel i nikt nic nie moze znale¼c.

pearlaga
Wys³any: 2008-10-22, 15:19   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
Cytat:
szwankuje

Polecam naprawic przegl±darke lub zmienic system lub inne przgladarki zainstalowac. Jakos u mnie dziala.

mowie o bledach w cenach na stronie tego sklepu
kolego bart.

tomimoto 
Wys³any: 2008-10-22, 18:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Robi³em dzi¶ pierwszy raz drobne elementy tym clarem 4CRa.
Mam pytanko do kolegi Online mt Garage,
Ile dodajesz rozcieczalnika do tego claru, bo piszesz ¿e rzadkim i jakie ci¶nienie, bo wydawa³ mi siê do¶æ gêsty z utwardzaczem co¶ w rodzaju jak standox easy, tylko a¿ tak sie nie rozlewa.

Wys³any: 2008-10-22, 19:27   
0
UP DOWN
MTGarage.

ok 15 do 20 % max. jak najrzadszy.

ixell
Wys³any: 2008-10-22, 23:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Kalisz
Czym Wy siê podniecacie? Przecie¿ to szajs. Ju¿ go dawno testowa³em. Lakier tani? Czytajcie uwa¿nie. ceny s± podane bez utwardzaczy. Na zwyk³um utwardzaczu pora¿ka, na szybki ujdzie. Podk³ad kosmos cena. ¯adna rewelka. Jako¶æ, tak jak cena. Pewno novola economy jest lepszy i porównywalnej jako¶ci.
www.autolakier.pl

mebArth 
Wys³any: 2008-10-23, 17:36   
0
UP DOWN

ixell ty tylko swoje chwalisz tak jak RB jest za nowolem a BAQU za DP. Przeciez s± inne produkty równie dobre. 4CR to nie tylko lepka czy klar. Ja jestem za standoxem i DP ale tez uzywam innych firm i mówie co wiem, co mia³emw rêkach i jak mi sie tym pracowa³o. IXELL Otwórz sie troszke na swiat...

marikk 
Wys³any: 2008-10-23, 18:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Bart i du pont i novol chwalony przez RB nie jest taki wcale z³y nie powiem niektóre produkty novola s± ch....e nie bêde tego ukrywaæ ale maj± bardzo szeroki asortyment materia³ów wiêc du¿o siê znajdzie z novola materia³ów co mnie zadowol± a je¶li chodzi o 4CR to sie nie wypowiem bo nie robi³em nigdy tym pozdro l

arti
Wys³any: 2008-10-23, 19:23   
0
UP DOWN

ixell napisa³/a:
Czym Wy siê podniecacie? Przecie¿ to szajs.......

A ten pistolet, który oferujesz to nie jest szajs....??? :D

http://www.allegro.pl/ite...wszy_model.html

Bodzio 
Wys³any: 2008-10-23, 19:45   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: lubuskie
G...o które rozpada siê po kilku elementach (sprawdzone)... szkoda kasy na to

gatar85
Wys³any: 2008-10-23, 19:47   
0
UP DOWN

he he he malowalem kiedys takim pistoletem i nie byl kiepski :D zalezy od umiejetnosci i ustawienia ;] ale co ja bede sie wcinal :P
rozmowa odbiega od tematu..
4CR dla mnie podklad spoko....
reszta nie wiem bo robie sikkensem, glasuritem i zastanawiam sie nad SW bo dobra cena :D
pozdro

ixell
Wys³any: 2008-10-23, 20:14   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
ixell ty tylko swoje chwalisz tak jak RB jest za nowolem a BAQU za DP. Przeciez s± inne produkty równie dobre. 4CR to nie tylko lepka czy klar. Ja jestem za standoxem i DP ale tez uzywam innych firm i mówie co wiem, co mia³emw rêkach i jak mi sie tym pracowa³o. IXELL Otwórz sie troszke na swiat...

Sory, ale chwali³em siê czym¶? Pisa³em tylko, ¿e mam ten towar na sklepie i nie jest to ¿adna podnieta. W tej cenie znajdziesz du¿o lepszych towarów.
Co do pistoletu... arti, pochwal siê filozofie czym lakierujesz. Znam takich, którzy siê chwal±, a robi± jeszcze wiêkszym gównem.
www.autolakier.pl

arti
Wys³any: 2008-10-23, 20:26   
0
UP DOWN

Iwata w400...
P.S. ixell prawie pod Twoim nosem lakieruje w Ostr....motocykle. Pozdrawiam.

gatar85
Wys³any: 2008-10-23, 20:28   
0
UP DOWN

brawo arti :spoko:

ixell
Wys³any: 2008-10-23, 20:42   
0
UP DOWN

arti napisa³/a:
Iwata w400...
P.S. ixell prawie pod Twoim nosem lakieruje w Ostr....motocykle. Pozdrawiam.

No to nawet wiem sk±d masz ten towarek :spoko:
www.autolakier.pl

wro-lak.pl 
Wys³any: 2012-07-26, 13:00   
0
UP DOWN

Sam pracuje na produktach 4CR i je polecam. Szpachle fajnie sie obrabia, podklad delikatne przeszlifowanie i jest gotowe, a na koniec lakier HS. Nie chce tu robic samo reklamy... Mam tez sklepik z materia³ami lakierniczymi w Ole¶nicy, sprzedaje glownie 4CR , jesli by was interesowala wspolpraca to zapraszam. Taniej nie znajdziecie, daje fajne rabaty. www.wro-lak.pl www.4cr.com.pl 533-21-20-99

gugun 
Wys³any: 2012-07-26, 13:04   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
http://screenshooter.net/2163152/hatgfqe faktycznie super rabaty a o asortymencie nie wspomne... macie cos w ofercie oprócz tych 2 gabek po przeszlo 1k sztuka?? ^^ ^^ ^^

wro-lak.pl 
Wys³any: 2012-07-26, 13:08   
0
UP DOWN

:) no no, sklep w budowie-ogrom pracy, cennik na maila po¶le jak potrzeba;)

gugun 
Wys³any: 2012-07-26, 13:17   
0
UP DOWN

wystarcza przyk³adowe ceny :
gabka polerska
szpachlówka z w³óknem, soft uni
lakier hs
podk³ad akrylowy

gugun 
Wys³any: 2012-07-26, 13:17   
0
UP DOWN

pytam o detal

wro-lak.pl 
Wys³any: 2012-07-26, 14:06   
0
UP DOWN

G±bki:
Farecla bia³a i czarna po 16z³, pomarañcz-14

SZPACHLE 4CR 1,8KG: 2015 UNI- 33Z£, 2200 WYKOÑCZENIOWA MASE£KO-40Z£, 2020 ALU-45Z£, 2100 W£ÓKNO-42Z£. 2030 NA PLASTIK 1kg-30Z£

LAKIERY: HS 7201-5L+2,5 330Z£, MS-310Z£

PODK£ADY szary czarny 4175,4170 1,25L 43Z£

gugun 
Wys³any: 2012-07-26, 14:28   
0
UP DOWN

bez szaleñstwa .jednak zostane przy swoim polykarku ;) gdzie cena za 2kg jakiejkolwiek szpachlówki nie przekracza 30z³ brutto hehe mo¿e jest pan zainteresowany ofert± ?? ;)
a co do g±bek to te¿ nie najlepsza oferta bo kupuje farecle po 11 z³ brutto a zamienniki po 8,50z³ brutto

wro-lak.pl 
Wys³any: 2012-07-26, 14:34   
0
UP DOWN

To siê nazywa tzn JAKO¦Æ W ROZS¡DNEJ CENIE;) powodzenia przy tarciu i pi³owaniu szpachlami za 3 dychy;) kto spróbowa³ 4CR ten wie, pozdrowionka

gugun 
Wys³any: 2012-07-26, 14:42   
0
UP DOWN

akurat co do tarcia to chyba nikt nie moze powiedzieæ z³ego s³owa na temat szpachli poly...
4CR firmy nie znam ale cenowo rewelacji zadnej. wszystko powy¿ej 40 z³. cenowo porównywalnie do duponta,mipy i innych czo³owych producentów materia³ów lak...
a jako¶ciowo...?? nie s±dze, o firmie nawet nie s³ysza³em...
a mo¿e zamiast jako¶ci w rozs±dnej cenie rozchodzi siê o do¶c wysoka mar¿e?? skoro ja kupuje gabki farecli po 11 - jakie¶ 5z³ taniej i ktos jeszcze na tym zarabia.....

Chino 
Wys³any: 2012-07-26, 14:48   
0
UP DOWN
LPLCC

Sk±d: Warszawa
gugun napisa³/a:
a jako¶ciowo...?? nie s±dze, o firmie nawet nie s³ysza³em....

A ja mia³em troche tego w ³apach. Czy to u siebie czy mojego zaprzyja¼nionego lakiernika.
Dobry, naprawdê dobry towar. Cenowo tak jak mówisz - bez rewelacji. Ale jako¶ciowo z tych co ja u¿ywa³em (a u¿ywa³em ma³o) jest bdb

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

gugun 
Wys³any: 2012-07-26, 14:53   
0
UP DOWN

Chino napisa³/a: