Autor |
Wiadomość |
 |
woweu
|
Wysłany: 2012-08-01, 18:39 Cena naprawy/prostowania
|
0
|
|
|
|
Witam, chcia³abym siê dowiedzieÌ jaki mo¿e byÌ przybli¿ony koszt naprawy/prostowania. Mechanik zmieniaj¹cy mi tyln¹ klapê powiedzia³ ze jest to skrzywiona rama, sama sie na tym nie znam wiêc nie wiem gdzie le¿y problem. Baga¿nik zamyka i otwiera siê bez problemu jednak z prawej strony jest doœÌ spory przeœwit,, sama klapa jest prosta. Na parkingu ktoœ wjecha³ w praw¹ tyln¹ czêœÌ auta, œwiat³o tak¿e lekko nie pasuje.
Pozdrawiam
Anna
DSC_0326.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 248 raz(y) 1.03 MB |
DSC_0327.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 247 raz(y) 1.04 MB |
|
|
|
|
 |
...kuba...
|
Wysłany: 2012-08-01, 20:32 Re: Cena naprawy/prostowania
|
0
|
|
|
|
woweu napisał/a: | Mechanik zmieniajÂący mi tylnÂą klapĂŞ powiedziaÂł ze jest to skrzywiona rama, sama sie na tym nie znam wiĂŞc nie wiem gdzie leÂży problem. BagaÂżnik zamyka i otwiera siĂŞ bez problemu jednak z prawej strony jest doœÌ spory przeÂświt,, sama klapa jest prosta.
Pozdrawiam
Anna |
z Twojej wypowiedzi wnioskujĂŞ, Âże klapa zostaÂła zmieniona na innÂą, i nie trzeba przy niej juÂż nic robiĂŚ? zderzak na foto teÂż wyglÂąda na nienaruszony, jedynie odkrĂŞcajÂąc lampĂŞ moÂżna byloby mu siĂŞ przyjrzeĂŚ czy nic siĂŞ za nim nie staÂło... co do prostowania, to trzeba odkrĂŞciĂŚ lampĂŞ i wyprostowaĂŚ karoseriĂŞ w jej okolicach... moÂże starej lampie nic nie jest i nie trzeba bĂŞdzie jej wymieniaĂŚ... |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-08-01, 21:38
|
0
|
|
|
|
A wg.mnie Pani Anno widzÂąc stary popĂŞkany szpachel w miejscu ktĂłre zaznaczyÂłem auto byÂło uszkodzone i Âźle naprawione.W tym miejscu najprawdopodobniej byÂł wymieniany bÂłotnik lub jego fragment i popĂŞkaÂło.Tak czy inaczej naleÂżaÂłoby to rozebraĂŚ i siĂŞ temu przyjrzeĂŚ.
Pewnie bÂłotnik byÂł wstawiany i pasowany do drzwi i lampy ale do klapy juÂż nie.
Pozdrawiam
DSC_0326.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 413 raz(y) 1.48 MB |
|
|
|
|
 |
woweu
|
Wysłany: 2012-08-02, 21:36
|
0
|
|
|
|
Klapa jest juÂż wymienina na nowÂą, zderak takÂże jednak troszeczkĂŞ nie pasuja. DziÂś byÂłam w jednym zakÂładzie po geometri powiedzieli mi Âże auto musi byĂŚ "naciagniete na rampie bo zostwia Pani 4 slady" (nie wiem co to znaczy):P jaki powinien byĂŚ tego koszt? ChcĂŞ siĂŞ upewniĂŚ czy nie zdzierajÂą za bardzo ze mnie.
Miejsce zaznaczone przez pawel1108 to rysa po stÂłuczce(rĂłg klapy jÂą zostawiÂł) |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-08-02, 21:44
|
0
|
|
|
|
pawel1108 napisał/a: | przez pawel1108 to rysa po stÂłuczce(rĂłg klapy jÂą zostawiÂł) |
to nie jest rysa tylko pĂŞkniĂŞty szpachel,pod ktĂłrym jest rdza.
Co do naprawy na ramie koszt moÂże wynosiĂŚ od 600 do 2000 zÂł zaleÂżnie od jakoÂści wykonanej usÂługi.
Nale¿y wzi¹Ì pod uwagê,¿e taka krzywa betoniarka (czyt. Ÿle naprawiony po wypadku,poszpachlowany samochód) w trakcie naci¹gania go na ramie blacharskiej w celu ustalenia oryginalnych wymiarów auta mo¿e czasami nieŸle popêkaÌ i wtedy dodatkowe koszta.Wszystko zale¿y od tego jak to by³o rozbite.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-08-02, 21:47 ]
woweu napisał/a: | jednak troszeczkĂŞ nie pasuja |
wcale nie pasujÂą,jeÂżeli nie pasujÂą troszeczkĂŞ to moÂżna podregulowaĂŚ
woweu napisał/a: | bo zostwia Pani 4 slady" (nie wiem co to znaczy |
chodzi o to ,Âże auto jest krzywe, |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
Chali68
|
Wysłany: 2012-08-02, 22:02
|
0
|
|
|
|
Witam. Bo to auto byÂło wczeÂśniej uderzone i niedociÂągniĂŞte. A teraz wylazÂło szydÂło z worka. I kicik popĂŞkaÂł. I tu PaweÂł masz racjĂŞ, to dopiero popĂŞka Âładnie przy naciÂąganiu. Pozdr.
[ Dodano: 2012-08-02, 22:04 ]
A moÂże tam Âźle ĂŚwiartka wstawiona. |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-08-03, 01:32
|
0
|
|
|
|
jesli dopiero co kupione auto to bym poszedÂł do sprzedawcy i zapytaÂł:
1. czy nie byÂło "bite"
2. czy nie podjĂŞte byÂły naprawy blacharskie?
3. czy auto byÂło jezdzone do koÂścioÂła przez staruszka??
a tak na serio to ktoÂś PaniÂą obuÂł w koszty, auto zostaÂło przygotowane do sprzedazy, teraz albo sie kÂłuciĂŚ albo do porzÂądnego zakÂładu, w naszych rejonach tak jak juÂż pawel1108 napisaÂł koszty sa wysokie ale liczac pĂŞkajÂącÂą szpachle bĂŞda wyzsze bo kto wie czy i dach nie popĂŞka albo nawet sÂłupek czy co innego, jedno jest pewne, napewno popeka... |
|
|
|
 |
woweu
|
Wysłany: 2012-08-03, 10:48
|
0
|
|
|
|
To miejsce nie jest pĂŞkniĂŞte, na zdjĂŞciu po prostu Âźle widaĂŚ. Jest to rysa oraz obity kawaÂłeczek lakieru. Jest tam normalna srebrna blacha, pod spodem nie ma Âżadnej szpachli, jak ona wyglÂąda to akurat wiem;P I na pewno nie ma tam Âżadnych pĂŞkniĂŞĂŚ. |
|
|
|
 |
primex
|
Wysłany: 2012-08-03, 11:38
|
0
|
|
|
|
Po takim lekkim uderzeniu auto by nie zostawiaÂło 4 ÂśladĂłw :P MusiaÂło byĂŚ wczeÂśniej ruszone. |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-08-03, 12:36
|
0
|
|
|
|
woweu napisał/a: | To miejsce nie jest pĂŞkniĂŞte, na zdjĂŞciu po prostu Âźle widaĂŚ. |
z pewnoÂściÂą
nawet na zdjĂŞciu dobrze widaĂŚ beton
woweu napisał/a: | Jest to rysa oraz obity kawaÂłeczek lakieru |
kawaÂłeczek lakieru o gruboÂści 5mm
woweu napisał/a: | Jest tam normalna srebrna blacha |
moÂże ĂŚwiartka jest ze srebrnego auta
woweu napisał/a: | pod spodem nie ma Âżadnej szpachli |
bo jest na wierzchu
woweu napisał/a: | jak ona wyglÂąda to akurat wiem |
z caÂłym szacunkiem dla Pani ale Âśmiem wÂątpiĂŚ,Âże tak nie jest.
A klienci przychodzÂą kupiĂŚ auta z fachowcami,miernikami,czujnikami a jednak szpachlowozy dalej siĂŞ sprzedajÂą.
Pozdrawiam i ÂżyczĂŞ powodzenia w naprawie,oby nie tak samo jak jest teraz. |
|
|
|
 |
...kuba...
|
Wysłany: 2012-08-03, 23:30
|
0
|
|
|
|
woweu napisał/a: | Klapa jest juÂż wymienina na nowÂą, zderak takÂże jednak troszeczkĂŞ nie pasuja. DziÂś byÂłam w jednym zakÂładzie po geometri powiedzieli mi Âże auto musi byĂŚ "naciagniete na rampie bo zostwia Pani 4 slady" (nie wiem co to znaczy):P |
a moze faktycznie w tym miejscu jest obtarty lakier przez klapê... tylko podejrzanie wygl¹da to zagiêcie... Hym... i mo¿e jeden zak³ad zajmuj¹cy siê geometri¹ kó³ to za ma³o? Sk¹d Pani jest? mo¿e warto gdzieœ jeszcze siê wybraÌ i sprawdziÌ czy samochód nie zostawia 4 œladów( chodzi tu o to, ¿e przy jeŸdzie na wprost przednie œlady pozostawiane przez ko³a na nawierzchni nie pokrywaj¹ siê z tylnymi, powinny zostaÌ 2 œlady, a nie 4) |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-08-04, 00:51
|
0
|
|
|