Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gsekulski
Wys³any: 2012-08-04, 11:16   W jakiej proporcji rozcieñcza siê lakier??
0
UP DOWN

Witam. Samodzielnie lakieruje autko (audi A3) i prosi³ bym o pomoc...a mianowicie w jakiej proporcji rozcieñczyæ lakier z rozcieñczalnikiem?? kolor to niebieska per³a a lakieru kupi³em 150ml. I jeszcze jedna sprawa gdy¿ bedzie to robione z przejsciem (element 5cm) i czy trzeba to zrobiæ ¶wie¿o po na³o¿eniu lakieru czy mo¿na np za 2, 3 dni?? Pozdrawiam

ksenonn 
Wys³any: 2012-08-04, 12:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
najlepiej zapytaæ tam gdzie kupi³e¶ lakier 1 do 1 mo¿e 2 do 1 a mo¿e ju¿ rozcieñczony
drugiej czê¶ci pytania nie ogarniam, ale jak siê lakieruje to nie robi siê 2-3 dniowych przerw (domy¶lam siê, ¿e masz na my¶li bezbarwny)..

czarno widzê t± robotê ;)

te¿ Ciê pozdrawiam :)

gsekulski
Wys³any: 2012-08-04, 14:34   
0
UP DOWN

w tym sklepie w którym kupi³em powiedzia³, 2 do 1. Natomiast pyta³em siê w innym to radzili tak ok 1 do 1 i teraz sam nie wiem kto lepiej mówi:/ a w drugim pytaniu chodzi³o mi o to aby nie by³o znaæ przejscia w lakierze tzn miejsca w którym siê ³±czy stary lakier z nowym. S± preparaty która w¿eraj± siê w lakier i niweluj± t± ró¿nice lecz nie wiem czy to trzeba robiæ natychmiast czy mozna po jakims czasie.

karlos2 
Wys³any: 2012-08-04, 15:15   
+1
UP DOWN
Ride To Live

Pomóg³: 1 raz
Pewnie w tej mieszalni gdzie kupi³e¶ wiedz± lepiej,bo wiedz± jakiego producenta jest lakier i maj± jego karte technologiczn±.
Wycieniowujê siê bazê, a klarem ci±gnie ca³y element.

pawel1108 
Wys³any: 2012-08-04, 15:45   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
gsekulski napisa³/a:
w tym sklepie w którym kupi³em powiedzia³, 2 do 1. Natomiast pyta³em siê w innym to radzili tak ok 1 do 1 i teraz sam nie wiem kto lepiej mówi:

Najlepiej mówi o tym karta techniczna,zapoznaj siê to bêdziesz wszystko wiedzia³.
Kartê przedstawi Ci sprzedawca lakieru.
gsekulski napisa³/a:
S± preparaty która w¿eraj± siê w lakier i niweluj± t± ró¿nice

s± ¶rodki do cieniowania lakierów bazowych i s± rozcieñczalniki do cieniowania lakierów akrylowych,czyli klaru.
Tak czy inaczej cieniuje siê w trakcie lakierowania a nie za 2,3 dni.
Jest du¿o tematów o cieniowaniu,zachêcam do poszukania na forum.
Pozdro

lakierok 
Wys³any: 2012-08-04, 18:59   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Okolice
gsekulski napisa³/a:
w tym sklepie w którym kupi³em powiedzia³, 2 do 1. Natomiast pyta³em siê w innym to radzili tak ok 1 do 1 i teraz sam nie wiem kto lepiej mówi:/ a w drugim pytaniu chodzi³o mi o to aby nie by³o znaæ przejscia w lakierze tzn miejsca w którym siê ³±czy stary lakier z nowym. S± preparaty która w¿eraj± siê w lakier i niweluj± t± ró¿nice lecz nie wiem czy to trzeba robiæ natychmiast czy mozna po jakims czasie.

jaka firma lakieru ? baza czy bezbarwny ?

po pomalowaniu bazy , po odparowaniu rozpuszczalnika ( wyschniêciu np.ok 15 min ) malujesz bezbarwnym .

gsekulski
Wys³any: 2012-08-04, 19:13   
0
UP DOWN

No dzieki za pomoc:) autko ju¿ zrobione. ¦ci±gn±³em znajomego i ju¿ wszystko odpowiednio pomalowa³. W poniedzia³ek tylko spoleruje siê bezbarwny i powinno byæ dobrze:)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: