Autor |
Wiadomo¶æ |
|
maciejh92
|
Wys³any: 2012-08-06, 18:49 £uszczenie sie lakieru po drugiej warstwie
|
0
|
|
|
|
Witam. Dzisiaj malowa³em swoje auto. Normalnie przysz³a baza na podk³ad, pó¼niej ¶ciereczk± antystatyczn±. Na wierzch klar. Pierwsza warstwa ok. Po 20 minutach druga warstwa. Po krótkim czasie zauwa¿y³em w kilku miejscach jak by lakier siê z³uszczy³, lekko popêka³, cholera wie ;/ Malowa³em ca³e auto, wysz³o tylko w kilku miejscach: na b³otniku do góry i na drzwiach te¿ do góry. Za³±czam zdjêcia(widaæ, jak widaæ, nie sz³o zrobiæ inaczej, odbija sie wszystko, ale chyba skojarzycie )
Baza jest T4W + novol xyralic przepylony, klar novol 580 z szybkim utwardzaczem.
Czym to wogóle jest spowodowane? Jest jaka¶ opcja, zeby to ³atwym sposobem zlikwidowaæ? szlfowanie i polerka? Tak troche nie wiem. Czy czeka mnie malowanie od nowa?
101_2518.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 431 raz(y) 941.69 KB |
101_2520.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 477 raz(y) 964.2 KB |
|
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-08-06, 21:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
Kolego po strukturze lakieru mo¿na stwierdziæ tylko,¿e jest to niedomalowane,za szybki utwardzacz jak na te temperatury?Spróbuj to przeszlifowaæ 2000-2500 i wypoleruj.
Ciê¿ko stwierdziæ po tych zdjêciach.
Pozdro |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
|
kosior
|
Wys³any: 2012-08-07, 12:47
|
0
|
|
|
|
niedolane ... g³ówny problem pocz±tkuj±cych |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-08-07, 13:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Patrz±c na s³upek mo¿na stwierdziæ ¿e niedolane, ale na b³otniku ju¿ wyra¼nie widaæ ¿e siê powa¿y³o pod spodem.
Tym bardziej ¿e kolega napisa³ maciejh92 napisa³/a: | Po krótkim czasie zauwa¿y³em w kilku miejscach jak by lakier siê z³uszczy³, lekko popêka³, cholera wie |
Tak ¿e raczej siê po¿ar³o ze star± pow³ok±. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
maciejh92
|
Wys³any: 2012-08-07, 14:18
|
0
|
|
|
|
Nie nie. Normalnie by³o wylane na po³ysk i po kilku minutach siê takie co¶ zrobi³o. Troszkê popêka³o i jak by siê podnios³o. Ca³e auto by³o w podk³adzie(novol)... I malowane kilka dni wcze¶niej, wiêc raczej zd±rzy³o siê utwardziæ:)
Przeszlifuje i spróbuje spolerowaæ i dam znaæ, co wysz³o
Pierwszy raz mi co¶ takiego wysz³o. Zwykle wylewam na po³ysk lub ma³± cytryne, co pó¼niej szlifuje i poleruje, wiêc kurde... |
|
|
|
|
Chali68
|
Wys³any: 2012-08-07, 19:44
|
0
|
|
|
|
Koledzy maj± racjê. Lecz b³±d tkwi w czym innym tu kolego zabójstwem by³ szybki utwardzacz. Pierwsza przesch³a a druga zasch³a w powietrzu i siê niepo³±czy³o. Efektem tego jest ³uszczya. Kolego fast harter to do temperatur poni¿ej 20stopni a teraz temperatury powy¿ej 30stopni. Definitywny b³±d lakiernika. Zdzieraæ i od nowa. Bêdzie od³aziæ dalej i w drugich miejscach, a w szczegulno¶ci w zimie. Bêdziesz mia³ ³adne bia³e plamy. Pozdr. |
|
|
|