Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
przemekw2305 
Wys³any: 2012-08-11, 19:56   maska
0
UP DOWN

Witam.
Malowa³em dzi¶ maskê w daewoo matiz na srebrny (92U) tylko ¿e sam± baz± i zauwa¿y³em ¿e co malowa³em maskê kolor jest ciemniejszy (po wyschniêciu) ni¿ ten co jest na starej masce.

Czy do puki gdy nie po³o¿ê klaru kolory siê bêd± ró¿ni³y czy po prostu go¶ciu w mieszalni ¼le dobra³?

Bo nie wiem co mam robiæ czy znowu mam zmatowaæ t± bazê co po³o¿y³em i jechaæ do go¶cia co dobiera³ bazê by dobra³ w³a¶ciw±, czy mo¿e klar wszystko zmieni.

To s± moje pocz±tki, zreszt± to widaæ.

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-08-11, 22:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
Zale¿y jak du¿a jest ró¿nica. Na odcieñ bazy ma wp³yw bardzo wiele czynników tj. wilgotno¶æ powietrza, odcieñ podk³adu itd. Wszystko to jest opisane na forum. Po za tym kolory z ró¿nych mieszalników maj± lepsz± lub gorsz± pasowalno¶æ koloru. Czy kolorysta dobra³ kolor w/g numeru lakieru, czy/oraz "pasowa³ go" wzglêdem odcienia na np. b³otnikach :?:
Je¿eli chcesz mieæ pewno¶æ co do odcienia na masce i b³otnikach powiniene¶ pocieniowaæ b³otniki i el. przylegaj±ce do maski. Wszystko to jest opisane na forum.

pawel1108 
Wys³any: 2012-08-11, 22:41   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
Kolego lakier bezbarwny jest transparentny czyli bezbarwny wiêc nie powinien zmieniaæ odcienia koloru,czasem zdarza siê ,¿e z¿ó³knie ale sam tego nie do¶wiadczy³em,to opinie wyczytane na forum.
Zanim stracisz nastêpny materia³ zrób sobie na test karcie natrysk próbny i porównaj z oryginalnym kolorem.
Pozdro

przemekw2305 
Wys³any: 2012-08-12, 01:30   
0
UP DOWN

Da³em mu brewkê do dobrania ale dobra³ go w/g nr. lakieru i powiedzia³ ¿e bêdzie taki sam. Ale widocznie siê pomyli³

pawel1108 
Wys³any: 2012-08-12, 07:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
to po czê¶ci i Twój b³±d.Nie dobiera siê lakieru do elementów plastikowych,zw³aszcza nieoryginalnych.Zawie¼ jaki¶ metalowy element,niech do niego dobior± kolor.
Pozdro

Homer S. 
Wys³any: 2012-08-12, 09:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
U mnie w mieszalni jest tak ,,próbny natrysk jest podstaw± do reklamacji ,,. :tak: .
Wykonanie próby koloru to chwila-moment a oszczêdza czas i pieni±dze :tak:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: