Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gall
Wys³any: 2012-08-13, 14:19   Karta techniczna produktu a rzeczywisto¶æ.
0
UP DOWN

Hej,

Ostatnio przejecha³em siê na zestawie naprawczym. Na puszce du¿ymi literami by³o napisane, ¿e przy 20st.C po 45 minutach ju¿ bêdzie mo¿na szlifowaæ i...

...po 3 godzinach jeszcze siê lepi³o, dopiero po 3,5h mo¿na by³o uznaæ ¿e jest ok, ale podczas szlifowania jeszcze "zakleja³o" papier. Temperatura by³a powy¿ej 20st.C, tak wiêc o co chodzi? Marketing? Oszustwo?

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-08-13, 19:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
Widocznie kupi³e¶ produkt od importera chiñskiego badziewia. "Ten typ tak ma". Napisze wszystko co klient chcia³ by us³yszeæ... tj. HVLP i zapotrzebowanie na powietrze 120 litrów, lub szlifierka pneumatyczna z zapotrzebowaniem na powietrze 250 litrów :rotfl: Niestety sam siê wpakowa³em w ten typ badziewia :( Jakiej marki kupi³e¶ ten zestaw :?:

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2012-08-13, 20:10   

Cytat:
Niestety sam siê wpakowa³em w ten typ badziewia :( Jakiej marki kupi³e¶ ten zestaw :?:

¦wiêty ... @gall mia³ na my¶li , jak s±dzê , zestaw naprawczy ( reperacyjny ) a nie szlifierkê czy inn± maszynkê ... zestaw , czyli ¿ywica , mata szklana i utwardzacz ... tak my¶lê ... ale oczywi¶cie mogê siê myliæ :-)

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-08-13, 21:06   
0
UP DOWN

Wieeem ;)

gall
Wys³any: 2012-08-14, 05:49   
0
UP DOWN

Zestaw naprawczy firmy BOOL. Czy to chiñskie badziewie?

...i to nie jest odosobniony przypadek podk³ad NOVOL'a te¿ jako¶ dziwnie schnie d³u¿ej ni¿ wynika to z oznaczenia na puszce. Generalnie niby jest ju¿ suchy, ale po na³o¿eniu lakieru tworz± siê kraterki(takie uk³ucia szpilk±) tak jakby spod spodu jeszcze rozcieñczalnik z podk³adu odparowywa³.

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-08-14, 11:21   
0
UP DOWN

W³a¶nie mi podk³ady Novol Economy oraz epoksyd Novol 360 schn± zadziwiaj±co szybko. Nie mam z nimi ¿adnych problemów.

gall
Wys³any: 2012-08-14, 16:13   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisa³/a:
W³a¶nie mi podk³ady Novol Economy oraz epoksyd Novol 360 schn± zadziwiaj±co szybko. Nie mam z nimi ¿adnych problemów.

Hmm...

...masz choæby namiastkê komory? Czy co?

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-08-14, 16:30   
0
UP DOWN

hmmmm w slangu lakierników mo¿na powiedzieæ ¿e lakierujê w norce, czyli w gara¿u. Temperatura w pomieszczeniu (gara¿u) to ok 20 stopni celsjusza.

gall
Wys³any: 2012-08-14, 17:48   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisa³/a:
hmmmm w slangu lakierników mo¿na powiedzieæ ¿e lakierujê w norce, czyli w gara¿u. Temperatura w pomieszczeniu (gara¿u) to ok 20 stopni celsjusza.

Mo¿e po prostu mam pecha i trafi³em na trefny zestaw naprawczy i ewentualnie podk³ad. :neutral:

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2012-08-14, 18:40   

Cytat:
Mo¿e po prostu mam pecha i trafi³em na trefny zestaw naprawczy i ewentualnie podk³ad.

To jest czysta chemia ... mo¿e kupi³e¶ przeterminowany , mo¿e ¼le u¿ywasz .... , mo¿e , mo¿e , mo¿e ...

gall
Wys³any: 2012-08-15, 18:35   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisa³/a:
Cytat:
Mo¿e po prostu mam pecha i trafi³em na trefny zestaw naprawczy i ewentualnie podk³ad.

To jest czysta chemia ... mo¿e kupi³e¶ przeterminowany , mo¿e ¼le u¿ywasz .... , mo¿e , mo¿e , mo¿e ...

Zmieni³em podk³ad na inny i jest ok. W przysz³y weekend drugie podej¶cie z zestawem naprawczym.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: