Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Demonoz 
Wys³any: 2012-08-14, 16:01   Spawarka
0
UP DOWN

Witam . W planach jest migomat i mniejsza spawarka transformatorowa. I tu pojawia sie Pytanie jakie polecacie firmy i zeby ile mniej wiecej mia³a ...A ( o ile nie myle sie to Amperów)? Zeby nie by³o to jakie¶ gówno ¿e tylko lepi jak plastelina. Aby by³ a w miare dobra I zeby w migomacie nie by³o tak ze 5 minut roboty a 2 godziny odpoczynku.. Cena za migomat to ok 2000z³ a za ma³a to jakies 200-300z³ wiem ze nie jest to duzo. Od transformatorowej nie bêde wiele oczekiwa³.

Z góry dzieki :D

diablo74 
Wys³any: 2012-08-14, 20:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Chcesz dobry sprzêt do blacharki to bierz to:
http://allegro.pl/automig...2552024585.html
sam kupi³em co prawda nie na tej aukcji ale u tego go¶cia przedtem mia³em mini magstera 1500n turbo i nie ma porównania
A po co ci transformatorówka bêdziesz mia³ miga to ci siê nie przyda takie moje zdanie pozdrawiam :cool:

marer 
Wys³any: 2012-08-15, 07:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
Ja od pó³ roku mam Tigera 2200 i jestem z niego bardzo zadowolony.
Polecam ten sprzêt.
http://www.allegromat.pl/aukcja114774

Demonoz 
Wys³any: 2012-08-15, 08:57   
0
UP DOWN

A czy to prawda ze Firma Bester jest bardzo dobra? Bo gdzies to wyczyta³em.

I ile powinien miec aperów taki lepszy migomat?

Fragles
Wys³any: 2012-08-15, 13:31   
0
UP DOWN

Bester by³ bardzo dobry kiedy¶(nie mówiê o wy¿szej pó³ce) tañsze modele w granicach 2k to plastik jak reszta marketówek w tej cenie.

Ilo¶æ amperów nie jest wyznacznikiem jako¶ci sprzêtu Jak dobrze pamiêtam na milimetr grubo¶ci spawanej stali potrzeba ~ 40A dalej ty decydujesz co bêdziesz spawa³ i jakiej grubo¶ci w migomacie do blacharki powinno wystarczyæ 120A(nie mniej) w cyklu 100% je¿eli producent nie podaje cykli nie kupujesz.

Spawarka 200A dolna granica

Firm nie polecê bo nowe w tej cenie to wszystko market z tej samej pó³ki.
Chyba ¿e u¿ywki kemppi, electra, migatronic, cebora, ozas, Lorch, Esab, Fronius Oerlikon, Elma, Dalex, Miller, Hobart, Cloos, Esetti, Merkle, Rowac, bester. nazw nie poda³em przypadkowo wszystkie s± serwisowane w polce i dostêpne s± czê¶ci zamienne do starych modeli te¿.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: