Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Kamek
Wysłany: 2012-08-20, 19:28   Koszt lakierowania - Soda Forman
0
UP DOWN

Witam, prosze was o pomoc jak to polakierowaĂŚ (zleciĂŚ polakierowanie) i ile moÂże kosztowaĂŚ taka impreza, sytuacja wyglÂąda tak:

- przednie drzwi kierowcy sÂą do wymiany a w moim kolorze (Granat z wersji na eksport) takich nie znajdĂŞ wiĂŞc trzeba malowaĂŚ caÂłe, powĂłd wymiany to dziura, tzn. pod pĂŞknietym pruchÂłem jak przyÂłoÂżyÂłem druciaka okazaÂła siĂŞ dziurka (w zasadzie sam jÂą zrobiÂłem bo patrzaÂłem czy te drzwi sÂą czegoÂś warte i przzebiÂłem jÂą ÂśrubokrĂŞtem)
- prawe drzwi przĂłd rĂłwnieÂż sÂą do wymiany bo jakiÂś kozacki lakiernik po wspawywaniu reperaturki tak je poszpachlowaÂł Âże nie majÂą oryginalnego zaÂłamania i nie wiem czy da rade to uratowaĂŚ.
- prawe tylne drzwi mia³y od do³u ma³e niegroŸne pruchle które usun¹³em i zabezpieczy³em bo wtedy nie mia³em kasy na lakiernika ale to trzeba pomalowaÌ i teoretycznie da³oby rade myœle wycieniowaÌ to i git tylko ¿e na rancie drzwi od strony s³upka jest kilka miejsc w których odpad³ lakier i nie wiem czy da³oby sie to tak pomalowaÌ by nie psikaÌ ca³oœci.
- lewe tylne drzwi teÂż zabezpieczaÂłem od doÂłu ale majÂą rĂłwnieÂż kwiatek rdzy na wysokoÂści klamki
- bÂłotniki przednie majÂą po pruchlu przy samym nadkolu
- prĂłg od kierowcy jest do malowania bo jest wytarty nogami lakier

Jak widaÌ roboty jest masa i ciekawi mnie koszt takiej imprezy bo jak mam us³yszeÌ po 350z³/el u lakiernika a jest tu do roboty du¿o to koszt lakierowania przekroczy wartoœÌ auta, co s¹dzicie o tym ¿enuj¹cym problemie ;p Ciekawi mnie jak wygl¹daj¹ ceny lakierników którzy po robocie dorabiaj¹ sobie w gara¿u i czy ktoœ na górnym œl¹sku sie tak bawi bo u profesjonalisty chyba nie op³aca mi sie tego robiÌ.

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2012-08-20, 20:33   
0
UP DOWN

Kolega za samo lakierowanie, caÂłego Golfa III 3d zapÂłaciÂł 2500zÂł z materiaÂłami + blacharka 1500zÂł. Robota w "norce" cena "netto" ;)
Patrz¹c na twój problem, koszt remontu blacharki na pewno przekroczy wartoœÌ auta.

Kamek
Wysłany: 2012-08-21, 09:32   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek, zdaje sobie sprawe, ale mo¿e ktoœ po robocie by sie tego podj¹³. Robi³em ju¿ kiedyœ blacharkê (ca³e auto bez dachu) malowane, spawane itp za 1200z³, 7 lat temu to by³o, na normalnym warsztacie tylko ¿e wtedy dzia³a³ jeszcze na dziko, a ju¿ od iluœ lat s¹ zarejestrowani i sobie ¿ycz¹.

MoÂże ktoÂś jeszcze pomoÂże.

gugun 
Wysłany: 2012-08-21, 10:31   
0
UP DOWN

Kamek napisał/a:
7 lat temu to byÂło
7 lat temu to te 1200zÂł mialo taka warstosc jak teraz 3-4k ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Off Topic

Odpowiedz do tematu