Autor |
Wiadomo¶æ |
|
virus_rc
|
Wys³any: 2012-08-21, 20:57 mini pistolet w normalnych pieni±dzach :)
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich, na wstêpie zaznaczê ze wolê do³o¿yæ do czego¶ "normalnego" ni¿ kupowaæ taniznê.
Chwilowo podci±³em sobie finansowe ¿y³ki kupuj±c h&s evo 2in1, zaznaczam ¿e na mini nie znajdê ¿aden sposób 1000 PLN, szukam najtañszego pistoletu z dostêpnymi czê¶ciami zamiennymi, nie nazywaj±cymi siê "kolejny pistolet". Nie pracujê zawodowo jako psikacz, nie bêdzie s³u¿y³ do zaprawek, lub innych elementów na blacharce samochodowej. Ma s³u¿yæ do wype³niania powierzchni na modelach moich, kolegów, jaka¶ obudowa do pc, laptop i to raczej w odstêpach miesiêcznych.
Za³o¿enia co do pistoletu:
zakaz plucia i smarkania maj±c dedykowan± farbê do aerografu
uszczelki teflonowe / mo¿liwo¶æ dokupienia ich, lub dorobienia
tanie i ogólnodostêpne uszczelki gumowe w przypadku braku teflonowych
plastik-fantastik raczej odpada |
_________________ H&S evo 2in1
as189 3L 4bar
kolorki createx i zwyk³e samochodowe |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-08-23, 06:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
virus_rc napisa³/a: | na mini nie znajdê ¿aden sposób 1000 PLN, |
To do jakiej kwoty kolega szuka tego ... mini?
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
virus_rc
|
Wys³any: 2012-08-25, 07:30
|
0
|
|
|
|
200-400 |
as189 3L 4bar
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-08-25, 10:15
|
0
|
|
|
|
W takiej kwocie to mogê poleciæ pistolecik o oznaczeniu R100 w czerwonym korpusie Mam te¿ takiego i bardzo mi³o siê nim maluje ,nawet ca³e elementy mo¿na nim pomalowaæ np. zderzak baz± metaliczn±. Kosztuje co¶ ponad 100z³ nie jest to super cudo ale do¶æ sympatyczny pistolecik bez gumowych uszczelek
Za to nie polecam tych "podróbek wizualnych" ala-Sata minijet mia³em ich kilka (4szt.) i wszystkie "pada³y" (uszczelki w nich) zaledwie po kilku minutach "pracy" (je¶li mo¿na to tak nazwaæ) Albo nowy z pude³ka o "charakterystyce pracy" jako "ci±g³y pluja"
Jednak ten R100 "daje rade" na zaprawkach czy czasami nawet jaki¶ ma³y element Do kupienia na Alle..o ,kszta³t korpusu co¶ "ala-ma³a Iwata W400"
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-08-25, 11:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Robertlodz09 napisa³/a: | W takiej kwocie to mogê poleciæ pistolecik o oznaczeniu R100 w czerwonym korpusie |
Pewnie to ta sama fabryka co ten
http://allegro.pl/pistole...2549577248.html
Sam potrzebujê co¶ mini na stare sztrucle, bo 1000 z³ na wyprawkê sat± nie dam a nowe auta i wyprawka... to mi siê jeszcze nie zdarzy³o.
Która dysza do bazy bêdzie pewniejsza?
0.8 pewnie??? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-08-25, 21:59
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Pewnie to ta sama fabryka co ten |
Mo¿e i ta sama ......kszta³t jest ten sam ,ale Lackdoctor ,ten czerwony R100 jest w miarê "pewny" poniewa¿ jest ju¿ u mnie ponad 4 lata i nic w nim nie "wysiad³o" Tak¿e lepiej poszukaj go dysze do bazy to mo¿esz 0.8 albo lepiej 1.0
ewentualnie mo¿na ... kupiæ dwa ,jeden 0.8 a drugi 1.0
Pozdrawiam!
ps.Ja go kupowa³em ponad 4 lata temu w sklepie w £odzi i kosztowa³ wtedy a¿ .... 120z³ ale na Alle..ro chodz± co¶ oko³o 100z³ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-08-25, 22:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Robertlodz09 napisa³/a: | ale na Alle..ro chodz± co¶ oko³o 100z³ |
Widzia³em za 102 z³.
Pewnie sobie go sprawie.
Pozdro.
PS.
Da³e¶ radê u kolegi z £odzi i poradzi³e¶ mu z ci¶nieniami na sacie? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-08-25, 22:10
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Da³e¶ radê u kolegi z £odzi i poradzi³e¶ mu z ci¶nieniami na sacie? |
Dok³adnie to kolega mieszka ko³o £odzi ale by³em pistolet jest nowy tylko kolega pozak³ada³ bardzo d³ugie przewody powietrza (oko³o 20m.),ró¿ne z³±czki i mia³ olbrzymi spadek ci¶nienia przy pistolecie tak¿e jak podniós³ ci¶nienie na wyj¶ciu kompresora (4 atm.) i skróci³ w±¿ (oko³o 10m.) to pistolet zacz±³ dzia³aæ jak Sata jet 3000 RP |
|
|
|
|
virus_rc
|
Wys³any: 2012-08-26, 22:05
|
0
|
|
|
|
Wychodzi na to ¿e nie ma sensu wariowaæ z wiêkszymi kwotami jak pistolecik za 100 dzia³a... co mnie wbrew pozorom cieszy za resztê dodatkowe dysze i takie tam |
as189 3L 4bar
|
|
|