Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Giezet 
Wys³any: 2012-08-24, 21:35   Farecla G3 efekt lekko"mlecznego" claru.
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Krosno
Witam. Koledzy, mam problem - poleruje po lakierowaniu drzwi, i tylny b³otnik, lakier dwuwarstwowy, w g³êbokiej czerni, clar inter Troton master HS.
do momentu, kiedy pasta zaciera wszystkie rysy po papierze (2500) jest ok, natomiast nie mogê sie "dopolerowaæ" na lustro , normalnie mam jakby osad na bezbarwnym, to na pewno pozosta³o¶ci G3, ale nie mogê wyci±gnaæ czystego bezbarwnego, ca³y czas zostaj± mi lekkie smugi, troche sci±g³em szmatkami, ale mimo wszystko to nie jest ten efekt, który powinien byæ..
Pierwszy raz uzywa³em tego trotona, wczesniej robi³em na Glasurit Como MS, ostatnio robi³em b³otnik, i tylne drzwi w podobnym odcieniu w Touranie, i by³o lux, a tutaj cos nie idzie, mieliscie podobne problemy, macie jakies pomys³y?

Ide walczyc z tylnym b³otnikiem, musze rano oddac auto, i musze to skoñczyæ.
Bede wdzieczny za sugestie.

Giezet 
Wys³any: 2012-08-28, 19:10   
0
UP DOWN

Có¿, widocznie temat nie wart zainteresowania.
Dodam tylko, ¿e nadal nie znam przyczyny tego smu¿enia.

Temat do zamkniêcia.

bratcukierka
Wys³any: 2012-08-28, 19:18   
0
UP DOWN

du¿o u¿ywasz tej g3 na element??

próbowa³e¶ wykoñczyæ to G10??

Giezet 
Wys³any: 2012-08-28, 20:47   
0
UP DOWN

Ja kupujê G3 na wagê - 10dkg/8z³, akurat mia³em 10dkg, i zu¿y³em to na jedne, ca³e drzwi, i starczy³o mi jeszcze na kawa³ek tylnego b³otnika, resztê b³otnika koñczy³em na G6.

Z tego, co sie orientuje to w Systemie Farecli G10 to jest mleczko nab³yszczaj±ce na sam koniec, a wiec je¿eli nie by³o po³ysku, to raczej by nie by³o sensu tego aplikowaæ.

Po drodze mamy wspomniane G6, czyli pastê polerska "mniej agresywn±", stosujê ja w przypadku starych, wczesniej spolerowanych, i cienkich powierzchni, które wymagaj± od¶wie¿enia, a przy aplikacji G3 pewno by³bym za chwilkê na bazie, albo podk³adzie..

Kolego, mi tez wydawa³o sie, ze dosc duzo mi tego posz³o, jak na nieca³e pó³tora elementu, ale ja nak³adam paste, póki nie zatrê rys po szlifie..

Dziêki za odzew.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-08-28, 21:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Giezet napisa³/a:
Po drodze mamy wspomniane G6, czyli pastê polerska "mniej agresywn±"

B³±dzisz.
G6 - agresywna pasta z przeznaczeniem na stare lakiery
G3 - pasta polerska do wszystkiego :spoko:
G10 - pasta lekko scierna, nab³yszczaj±ca do likwidowania hologramów po G3 i G6 i do nadawania g³êbi ciemnym kolorom..... nie u¿ywam, robiê wsio G3 - jedna pasta bez holsów na s³oñcu.
Farecla uniwersalna - niestety nie znam, choæ s³ysza³em o niej jako tej uni do wszystkiego.
Tubka 250 gram powinna starczyæ na dwa autka, wiêc 10 gkg na element to strasznie za du¿o wysz³o.

YAMAHER
Wys³any: 2012-08-30, 22:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
hahah tam gdzie FARECLA tam i Lacdoctor :D :)

No ale co prawda to prawda :D :spoko:

GIEZET ---> Poleruj G3 tak az Ci zejdzie pasta praktycznie z elementu :) no i G10 daj na koniec :D z czarnym padem :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: