Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
Tomek77
Wys³any: 2008-03-03, 20:24   szpachla natryskowa
0
UP DOWN

koledzy chcialem zapytac jakie macie zdanie na temat szpachli natryskowej .czy na wyszpachlowany element dawac szpachle natryskow± i potem podklad czy podklad wypelniajacy szczyscic i jeszcze raz cieniutko podkladem pod lakierowanie .chodzi mi oto ze zawsze po natryskowej szpachli mozna lepiej wyprowadzic element mam na mysli duze powierzchnie szpachlowania np drzwi cale..ale slyszalem ze po natryskowej szpachli lubi siadac i sie zsychac co radzicie i jaka szpachla natryskowa najlepsza i podklad... ja do tej pory uzywalem novola ..Pozdrawiam !!!!!!

marikk 
Wys³any: 2008-03-03, 21:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Ja uwa¿am,¿e zamiast szpachli natryskowej lepiej u¿yæ dobrego podk³adu wype³niaj±cego np NOVOL Trio bez rozcieñczalnika dysza 2.0 szlif na sucho na klocuszku jeszcze raz podk³adzik ale gruntuj±cy tym razem na mokro wymatowaæ i lakierowanko

kalbi 
Wys³any: 2008-03-03, 21:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
marikk napisa³/a:
Ja uwa¿am,¿e zamiast szpachli natryskowej lepiej u¿yæ dobrego podk³adu wype³niaj±cego np NOVOL Trio bez rozcieñczalnika dysza 2.0 szlif na sucho na klocuszku jeszcze raz podk³adzik ale gruntuj±cy tym razem na mokro wymatowaæ i lakierowanko

dobry podk³ad to podstawa, ja u¿ywam podk³adu bez rozcieñczania z dysz± 2.0 (1 warstwa przypruszam delikanie w same ryski, druga g³ebsza, trzecia jeszcze bardziej, promiennik na nastêpny dzieñ na 15 min, klocek na mokro 400/800/1200 i cud malina, czasem trzeba wyg³askaæ rêk± i tyle...

marikk 
Wys³any: 2008-03-03, 21:30   
0
UP DOWN

Te¿ tak idzie kalbi u¿ywa³e¶ mo¿e kiedy¶ klocka piankowego ??

Amiggo 
Wys³any: 2008-03-03, 21:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Na dobrze wyszpachlowany element powinien wystarczyæ podk³ad izoluj±cy i podk³ad akrylowy. Je¿eli wszystko (gradacje papierów ¶ciernych, szpachlowanie i pod³adowanie) by³o wykonane zgodnie z zaleceniami nic nie ma prawa siadaæ.

Wys³any: 2008-03-03, 21:33   
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomóg³: 10 razy
Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
spryc kit sam w sobie jest bdb produktem, tylko trzeba uzasadnic jego stosowanie. bylo juz pare takich tematów, raczej rzadko kiedy w samochodówce uzywany jest przez lakierników, jednak ja sobie nie wyobra¿am pracy bez sprzycy :wink: klade na miejsca przerabianych plastikowych el. motocykli :roll:

a jakie¶ siadanie czy zesuszenia do bzdura do kwadratu wykreowana przez tych, którzy nie potrafia wysezonowaæ pow³ok i tyle :!: :!: :!:

Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/

kalbi 
Wys³any: 2008-03-03, 21:51   
0
UP DOWN

marikk napisa³/a:
Te¿ tak idzie kalbi u¿ywa³e¶ mo¿e kiedy¶ klocka piankowego ??

piankowego? hmm mo¿e z nazwy nie znam ale moze posiadam he he, a jak wygl±da bo troche tych rodzai klocków mam...

marikk 
Wys³any: 2008-03-03, 21:55   
0
UP DOWN

http://www.bodziotasmy.com/klocki1.php?lang=pl

kalbi 
Wys³any: 2008-03-03, 21:59   
0
UP DOWN

marikk napisa³/a:
http://www.bodziotasmy.com/klocki1.php?lang=pl
a takie buty, nawet nie wiedzia³em, ¿e siê tak nazywa ten klocek, a¿ g³upio siê przyznaæ, pewnie, ¿e mam,

marikk 
Wys³any: 2008-03-03, 22:04   
0
UP DOWN

I jak warto go kupiæ dobrze sie nim pracuje mam zamiar go kupiæ w³a¶nie ale chce zapytaæ kogo¶ co go u¿ywa³ a jednak troche on kosztuje i niechcia³bym ¿eby le¿a³ na darmo do czego go u¿ywasz ??

kalbi 
Wys³any: 2008-03-03, 22:13   
0
UP DOWN

marikk napisa³/a:
I jak warto go kupiæ dobrze sie nim pracuje mam zamiar go kupiæ w³a¶nie ale chce zapytaæ kogo¶ co go u¿ywa³ a jednak troche on kosztuje i niechcia³bym ¿eby le¿a³ na darmo do czego go u¿ywasz ??

klocek u¿ywam do obrabiania szpachli na prostych elementach lub do docierania podk³adu (wstêpnie 400 na mokro, resztê robiê rêcznie.

marikk 
Wys³any: 2008-03-03, 22:15   
0
UP DOWN

Dziêki Kalbi chyba zakupie ten klocek wiesz wiem do czego s³u¿y klocek ale mi chodzi³o do czego u¿ywasz w³a¶nie piankowego klocka o który by³e¶ zaskoczony ¿e to tak sie nazywa

kalbi 
Wys³any: 2008-03-03, 22:23   
0
UP DOWN

marikk napisa³/a:
Dziêki Kalbi chyba zakupie ten klocek wiesz wiem do czego s³u¿y klocek ale mi chodzi³o do czego u¿ywasz w³a¶nie piankowego klocka o który by³e¶ zaskoczony ¿e to tak sie nazywa
a do czego innego mo¿na go u¿ywaæ?? powiedzmy domy¶la³em siê o który chodzi:P

marikk 
Wys³any: 2008-03-04, 19:41   
0
UP DOWN

Kalbi ja chcia³em wiedzieæ tylko czy u¿ywasz klocka piankowego do szlifowania szpachlu czy matowania podk³adu

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: