Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
sawyer
Wysłany: 2008-03-03, 21:54   Malowanie w tych warunkach pogodowych
0
UP DOWN

BojĂŞ siĂŞ malowaĂŚ auta/ drzwi i bÂłotnika, bo moÂże popĂŞkaĂŚ lakier np od zmiennych warunkĂłw, pogoda/temperatura, ogrzewaĂŚ jakoÂś garaÂż, kiedy najlepiej malowaĂŚ gdy jest wligotno/sucho ciepÂło/zimno?

Wysłany: 2008-03-03, 22:05   
0
UP DOWN
MTGarage.

najlepiej gdy sucho i cieplo, suche powietrze to podstawa :!: garaz ogrzej czym tylko mozesz i lakieruj :wink:

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

sawyer
Wysłany: 2008-03-03, 22:07   
0
UP DOWN

mam zamiar podwiesiĂŚ na sufit i na Âścian, w ogĂłle wszĂŞdzie foliĂŞ, da to jakiÂś znaczÂący efekt? aby nie byÂło syfu? jak wietrzyĂŚ w czasie lakierowania?

kalbi 
Wysłany: 2008-03-03, 22:32   
0
UP DOWN

sawyer napisał/a:
mam zamiar podwiesiĂŚ na sufit i na Âścian, w ogĂłle wszĂŞdzie foliĂŞ, da to jakiÂś znaczÂący efekt? aby nie byÂło syfu? jak wietrzyĂŚ w czasie lakierowania?

na pewno ograniczy to iloœÌ syfu, jak wietrzyÌ?? otwieraÌ drzwi :P

rbfm 
Wysłany: 2008-03-03, 22:55   
0
UP DOWN

sawyer napisał/a:
BojĂŞ siĂŞ malowaĂŚ auta/ drzwi i bÂłotnika, bo moÂże popĂŞkaĂŚ lakier np od zmiennych warunkĂłw

nic ci nie popeka.

Wysłany: 2008-03-03, 23:18   
0
UP DOWN
MTGarage.

Cytat:
otwieraĂŚ drzwi

dokladnie, ale zeby nie otwierac wszystkich okien i wszystkich drzwi, aby nie robiĂŚ przeciagu. :wink: co masz do lakierowania? :roll:

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

rbfm 
Wysłany: 2008-03-03, 23:31   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
na pewno ograniczy to iloœÌ syfu, jak wietrzyÌ?? otwieraÌ drzwi :P

http://allegro.pl/item320..._hit_z_usa.html

stawiasz to w drzwiach i masz wywiew jak cholera.

sawyer
Wysłany: 2008-03-04, 09:44   
0
UP DOWN

online napisał/a:
Cytat:
otwieraĂŚ drzwi

dokladnie, ale zeby nie otwierac wszystkich okien i wszystkich drzwi, aby nie robiĂŚ przeciagu. :wink: co masz do lakierowania? :roll:

drzwi i tylny b³otnik(taki wielki jak ddrzwi bo coupe) no i w ostatecznoœÌi klapa tylna bo mam takie wgiêcie i nie wiem czy jest sens cieniowania

vit
Wysłany: 2010-04-16, 00:21   
0
UP DOWN

Witajcie!
Mam pytanie w takiej pogodzie jak obecna czyli deszczowo temp. powietrze jakieÂś 12 stopnia to odpowiedni czas na lakierowanie elementĂłw plastikowych takich jak spojler?
W sobote ma byĂŚ sÂłonecznie. Czy nic siĂŞ nie stanie jak sobie prysnĂŞ poszczegĂłlny element?
ZapomniaÂłem dodaĂŚ. Warunki typowo garaÂżowe.

lakierok 
Wysłany: 2010-04-16, 23:47   
0
UP DOWN

vit napisał/a:
Witajcie!
Mam pytanie w takiej pogodzie jak obecna czyli deszczowo temp. powietrze jakieÂś 12 stopnia to odpowiedni czas na lakierowanie elementĂłw plastikowych takich jak spojler?
W sobote ma byĂŚ sÂłonecznie. Czy nic siĂŞ nie stanie jak sobie prysnĂŞ poszczegĂłlny element?
ZapomniaÂłem dodaĂŚ. Warunki typowo garaÂżowe.

raczej nie powinno siĂŞ nic dziaĂŚ ale zaleÂży jakim lakierem pomalujesz proponuje jakimÂś z Âśredniej puÂłki bo te najtaĂąsze dÂługo schnÂą

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-04-21, 19:40   
0
UP DOWN

Kolego jeÂśli temp. jest na plusie to ÂśmiaÂło moÂżesz juÂż malowaĂŚ w garaÂżu. Kup tak jak zaznaczyÂł kolega wczeÂśniej "dobry" lakier bezbarwny oraz do niego "szybki" rozpuszczalnik ,ktĂłry wskazany jest przy lakierowaniu w temp. poniÂżej 18 stop. Pozdrawiam! :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu