Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
sawyer
|
Wysłany: 2008-03-03, 21:54 Malowanie w tych warunkach pogodowych
|
0
|
|
|
|
BojĂŞ siĂŞ malowaĂŚ auta/ drzwi i bÂłotnika, bo moÂże popĂŞkaĂŚ lakier np od zmiennych warunkĂłw, pogoda/temperatura, ogrzewaĂŚ jakoÂś garaÂż, kiedy najlepiej malowaĂŚ gdy jest wligotno/sucho ciepÂło/zimno? |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-03-03, 22:05
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
najlepiej gdy sucho i cieplo, suche powietrze to podstawa garaz ogrzej czym tylko mozesz i lakieruj |
|
|
 |
sawyer
|
Wysłany: 2008-03-03, 22:07
|
0
|
|
|
|
mam zamiar podwiesiĂŚ na sufit i na Âścian, w ogĂłle wszĂŞdzie foliĂŞ, da to jakiÂś znaczÂący efekt? aby nie byÂło syfu? jak wietrzyĂŚ w czasie lakierowania? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2008-03-03, 22:32
|
0
|
|
|
|
sawyer napisał/a: | mam zamiar podwiesiĂŚ na sufit i na Âścian, w ogĂłle wszĂŞdzie foliĂŞ, da to jakiÂś znaczÂący efekt? aby nie byÂło syfu? jak wietrzyĂŚ w czasie lakierowania? |
na pewno ograniczy to iloœÌ syfu, jak wietrzyÌ?? otwieraÌ drzwi :P |
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-03-03, 22:55
|
0
|
|
|
|
sawyer napisał/a: | BojĂŞ siĂŞ malowaĂŚ auta/ drzwi i bÂłotnika, bo moÂże popĂŞkaĂŚ lakier np od zmiennych warunkĂłw |
nic ci nie popeka. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-03-03, 23:18
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
dokladnie, ale zeby nie otwierac wszystkich okien i wszystkich drzwi, aby nie robiĂŚ przeciagu. co masz do lakierowania? |
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-03-03, 23:31
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
sawyer
|
Wysłany: 2008-03-04, 09:44
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: |
dokladnie, ale zeby nie otwierac wszystkich okien i wszystkich drzwi, aby nie robiĂŚ przeciagu. co masz do lakierowania? |
drzwi i tylny b³otnik(taki wielki jak ddrzwi bo coupe) no i w ostatecznoœÌi klapa tylna bo mam takie wgiêcie i nie wiem czy jest sens cieniowania |
|
|
|
 |
vit
|
Wysłany: 2010-04-16, 00:21
|
0
|
|
|

|
Witajcie!
Mam pytanie w takiej pogodzie jak obecna czyli deszczowo temp. powietrze jakieÂś 12 stopnia to odpowiedni czas na lakierowanie elementĂłw plastikowych takich jak spojler?
W sobote ma byĂŚ sÂłonecznie. Czy nic siĂŞ nie stanie jak sobie prysnĂŞ poszczegĂłlny element?
ZapomniaÂłem dodaĂŚ. Warunki typowo garaÂżowe. |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2010-04-16, 23:47
|
0
|
|
|
|
vit napisał/a: | Witajcie!
Mam pytanie w takiej pogodzie jak obecna czyli deszczowo temp. powietrze jakieÂś 12 stopnia to odpowiedni czas na lakierowanie elementĂłw plastikowych takich jak spojler?
W sobote ma byĂŚ sÂłonecznie. Czy nic siĂŞ nie stanie jak sobie prysnĂŞ poszczegĂłlny element?
ZapomniaÂłem dodaĂŚ. Warunki typowo garaÂżowe. |
raczej nie powinno siĂŞ nic dziaĂŚ ale zaleÂży jakim lakierem pomalujesz proponuje jakimÂś z Âśredniej puÂłki bo te najtaĂąsze dÂługo schnÂą |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-04-21, 19:40
|
0
|
|
|

|
Kolego jeÂśli temp. jest na plusie to ÂśmiaÂło moÂżesz juÂż malowaĂŚ w garaÂżu. Kup tak jak zaznaczyÂł kolega wczeÂśniej "dobry" lakier bezbarwny oraz do niego "szybki" rozpuszczalnik ,ktĂłry wskazany jest przy lakierowaniu w temp. poniÂżej 18 stop. Pozdrawiam! |
|
|
|