Autor |
Wiadomo¶æ |
|
LIMITED EDITION
|
Wys³any: 2012-09-05, 17:18 Baranek-ch³onno¶æ wilgoci!?
|
0
|
|
|
|
Witam
S³ysza³em od pewnych lakierników i¿ baranek nie pokryty lakierem ci±gnie wilgoæ,czy jest to prawd±????
Mam kupione cztery puszki Tectyl 190 szary, którym planujê zakonserwowaæ ca³e podwozie i nie wiem czy na to jeszcze k³a¶æ jak±¶ warstwê innego preparatu
Pozdrawiam |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-09-05, 17:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
znajdz sobie karte tech. produktu i poczytaj, tam powinno byc wszystko napisane. ale zazwyczaj na baranek trzeba polozyc lakier |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-09-05, 20:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
Baranek do podwozie to ¶redni pomys³ i tak go musisz czym¶ pokryæ (jakim¶ ¶rodkiem do konserwacji podwozia) a ze ¼le przygotowanej powierzchni bêdzie z³azi³ |
|
|
|
|
LIMITED EDITION
|
Wys³any: 2012-09-06, 10:39
|
0
|
|
|
|
Tak te¿ mysla³em,wiec kicha...
A co mo¿ecie poleciæ do konserwacji równie¿ w szarym kolorze????
[ Dodano: 2012-09-06, 12:45 ]
Tu jest karta tech.
http://www.valvolineeurop...dFiles/2588.pdf
Ogólnie my¶la³em aby zniwelowaæ wszystkie ogniska korozji daæ na to podk³ad NOVOL EPOKSYDOWY- PROTECT 360 i na to po³o¿yæ grub± warstwê Tectyl 190. |
|
|
shotzg
|
Wys³any: 2012-09-08, 12:26
|
0
|
|
|
|
po usunieciu ognisk rdzy bezposrednia na nie polozyc podklad wytrawiajacy (washprimer) i przykryc go podkladem epoksydowym. jesli chodzi o baranka to nie zawsze trzeba zalewac go klarem ja stosuje robello i nie ma takiej porzeby. teraz sie nasuwa pytanie czy auta maja lakier na podwoziu? nie maja wystarczy dobra konserwacja. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-08, 13:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
shotzg napisa³/a: | polozyc podklad wytrawiajacy (washprimer) i przykryc go podkladem epoksydowym. |
Widzê ju¿ drugi temat w którym polecasz z³± technologiê.
Nie do¶æ ¿e z pêdzla, to na jakiej podstawie nak³adasz epoksyd na reaktywny?
Na podstawie zaleceñ z karty technicznej?
Poka¿ je¶li uwa¿asz ¿e to prawid³owa technologia. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
shotzg
|
Wys³any: 2012-09-10, 19:20
|
0
|
|
|
|
po prostu zeby nie klasc akrylowego na wytrawke klade epoksyd tym bardziej ze to robimy od razu po piaskowaniu, nastepnie trafia do blacharza i tam siedzi miesiac czasu. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-10, 19:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
shotzg napisa³/a: | po prostu zeby nie klasc akrylowego na wytrawke |
A dlaczego nie dopuszczasz do po³o¿enia akrylowego na reaktywny?
|
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
LIMITED EDITION
|
Wys³any: 2012-09-16, 17:59
|
0
|
|