Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
jelon
Wys³any: 2012-09-18, 15:12   Kompresor , Pistolet
0
UP DOWN

Witam , mam kompresor Specair HL 275/50 olejowy jedno t³okowy , Moc silnika - 2KM/1,5 kW, 230V/50 Hz, 8 barów, 275 l./min

i chcia³em siê dowiedzieæ czy zagra mi do niego ten oto pistolet?

Pistolet

oraz jaka dysza najlepsza do lakierowania baz± metaliczn± i bezbarwnym. pozdro

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-09-18, 15:53   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
Nie ma szans. Ten kompresor ma wydajno¶æ ok 110-144 litrów na minutê. Pistolecik Sico HVLP realnie potrzebuje ok 430 litrów na minutê. To 120-210 jest bzdur± wyssan± z palca.
Jak by tego by³o ma³o Sico, Auarita, Fobo itp to lakiernicze dno. Tak¿e z daleka omijaj te sprzêty.
Do mini kompresorów s± mini pistolety.

jelon
Wys³any: 2012-09-18, 17:40   
0
UP DOWN

to co proponujesz w kasie do 100z³? w katalogu piszê ¿e mój kompresor ma wydajno¶æ 176 litrów na minutê ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-09-18, 18:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
W cenie do 100z³ nie ma nic dobrego.

diablo74 
Wys³any: 2012-09-18, 19:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Do stówy to kup "ciesz±cy siê s³aw±" sico bronze dysza 1.3 ale i tak bêdziesz zadowolony dopiero jak siê go pozbêdziesz jak chcesz byæ zadowolony z efektów swojej pracy to inwestycja na poziomie 400-500 pln(czyt. air gunsa) , kiedy¶ mia³em taki pistolet jak pokazujesz w linku do baz jak cie mogê, bezbarwny dla pocz±tkuj±cego nie wykonalny, a butlê du¿o wiêksz± ni¿ masz bardzo szybki opró¿ni pozdrawiam :D
a z tym kompresorem to chyba nawet gns± nie zaszalejesz chyba ¿e z przerwami

jelon
Wys³any: 2012-09-18, 19:20   
0
UP DOWN

wcze¶niej lakierowa³em motocykle zazwyczaj akrylem i mia³em zwyk³y pistolet z zestawu i ³adnie wychodzi³o , teraz kupi³em sobie Renault Megane i robiê tylne b³otniki wiêc chcia³em kupiæ jaki¶ lepszy pistolet do bazy i bezbarwnego ¿eby jako¶ to dobrze wygl±da³o :)

diablo74 
Wys³any: 2012-09-18, 19:38   
0
UP DOWN

Rozumiemy ale co ci poradziæ, wiêkszo¶æ co odpisuje ma ju¿ za sob± "pistolety z kompletu ' i "inne" widz± ró¿nice w jako¶ci pracy, jej czasie, powtarzalno¶ci natrysku, mo¿esz unikn±æ niektórych b³êdów w sumie to zaoszczêdziæ czas i pieni±dze kupuj±c co¶ lepszego, pomalujesz swój samochód co¶ znajomemu i pistolet zwrócony a komfort pracy i zadowolenie z niej "bezcenne" ,gdybym policzy³ ile wyda³em na "wynalazki" przy obecnym stanie wiedzy du¿o bym zaoszczêdzi³, forum "otworzy³o mi oczy" na wiele aspektów zwi±zanych z szeroko rozumianym lakiernictwem, samemu te¿ dojdziesz do tego o czym dzisiaj czytasz ale po co w sumie tu na forum masz gotowe rozwi±zania ludzie dziel± siê swoimi do¶wiadczeniami za darmo, a "eksperymenty" we w³asnym zakresie to strata kasy i czasu pozdrawiam :cool:

jelon
Wys³any: 2012-09-18, 19:45   
0
UP DOWN

heh tylko ¿e sprawa wygl±da tak ¿e nie mam potrzeby kupna dro¿szego pistoletu skoro wiem ¿e to tylko jedno razowa sprawa ;) zdaje sobie sprawê z komfortu pracy i zadowolenia bo mia³em do czynienia z pistoletami wysokiej klasy jeszcze za czasów praktyk .

diablo74 
Wys³any: 2012-09-18, 19:47   
0
UP DOWN

No to jest tu na forum temat "Pistolet do 100 z³." powodzenia

jelon
Wys³any: 2012-09-18, 19:49   
0
UP DOWN

na co mi lepszy pistolet jak chce sobie prysn±æ 2 b³otniki do starej meganki ? bo za tym funduszy nie mam za du¿ych

jacenty 741
Wys³any: 2012-09-18, 20:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
jelon napisa³/a:
na co mi lepszy pistolet jak chce sobie prysn±æ 2 b³otniki do starej meganki
A jak±¶ tani± wywa¿arkê do kó³ ju¿ znalaz³e¶?A mo¿e skupujesz zu¿yty i przepracowany olej od rosyjskich tirowców?Bo przecie¿ masz star± megankê,to nie ma sensu inwestowaæ i robiæ jak Pan Bóg przykaza³...

gugun 
Wys³any: 2012-09-18, 20:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
sie nie pytaj tylko bier ten z kpl. i cyknij te blotniki,itak nie bedzie roznicy a na 2 kraty co zostanie to zostanie

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-09-18, 20:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
gugun napisa³/a:
sie nie pytaj tylko bier ten z kpl. i cyknij te blotniki,itak nie bedzie roznicy

To s± kolego "¶wiête s³owa" ;) tak¿e po co masz wydawaæ t± swoj± "kase" na super-hiper-profi-pistoletos za ...... tak ,plus minus 100z³ :nie: Maluj te b³otniki ju¿ tym "pistoletem z zestawu" co masz :tak: a za zaoszczêdzone pieni±¿ki "id¿ na imprezkê" ,itp. :D
Materia³y te¿ kupuj najtañsze ,przecie¿ to tylko "stara" Megane ;)
Od siebie dodam ¿e ja to zamiast pistoletem to "obmalowuje" takie autka zwyk³ym "wa³kiem na g±bce" ;) Pó¿niej tylko szlif papierem na wodê ,polerka i jest gotowa "fabryka" ;) ^^
Pozdrawiam! :spoko:

henieck
Wys³any: 2012-10-17, 08:54   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisa³/a:
Do mini kompresorów s± mini pistolety.

- czy mini pistoletami mo¿na malowaæ te¿ tymi samymi lakierami, gruntami co pe³nowymiarowymi? No i zastanawiam siê ¿e jak normalnym pistoletem mo¿na pomalowaæ tira, tylko, ¿e odpowiednio d³ugo - to ma³ym tak samo pewnie mo¿na pomalowaæ ca³e drzwi samochodu czy b³otnik, tylko d³u¿ej ni¿ 20 sekund jak w przypadku normalnego. Mo¿e to jest dobra alternatywa dla tych maluj±cych okazjonalnie baki motoru i b³otniki samochodowe - czy wystarczy tania ma³a sprê¿arka i mini pistolecik???

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: