Autor |
Wiadomość |
 |
Nial
|
Wysłany: 2012-09-20, 14:45 Odrdzewienie lub piaskowanie, konserwacja podwozia
|
0
|
|
|
|
Witam, mam problem z CorollÂą 2003. Tylne zawieszenie, belka, bak, miejscami z tyÂłu podÂłoga - korozja. Nie ma Âżadnych dziur, powierzchowna rdza, cienka warstwa na podÂłodze, grubsza na belce.
PrĂłbowaÂłem to czyÂściĂŚ szczotkÂą na wiertarce i szpachelkÂą, ale problem jest ze zdjĂŞciem starej konserwacji, nie nadajĂŞ siĂŞ do takiej roboty Nie mam wÂłasnego garaÂżu ani dojÂścia do kanaÂłu, wiĂŞc po prostu nie mam gdzie tego dobrze zrobiĂŚ.
PoszukujĂŞ kogoÂś, kto siĂŞ tym zajmuje. Najlepsze byÂłoby chyba wypiaskowanie tego? ChcĂŞ jeszcze dÂługo pojeÂździĂŚ tym samochodem, bo raz Âże go lubiĂŞ, dwa Âże ma niski przebieg i nie robi mi Âżadnych niespodzianek. Mieszkam w kujawsko-pomorskim, czy ktoÂś wie gdzie mogĂŞ oddaĂŚ to auto na takÂą operacjĂŞ - najlepiej w wojewĂłdztwie i okolicach, ale dalej teÂż moÂże byĂŚ jeÂśli nie bĂŞdzie wyboru.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2012-09-21, 00:44
|
0
|
|
|

|
ZdjÂąc trzeba caÂła belke zeby sie z tym nie cackac czas koÂło 3 H pozniej najlepiej paiskowanko ale mysle ze flex z papierem da rade hehe Wez od razu zastanĂłw sie i zoabcz zcy nie trzeba wymienic tylnych okÂładzin |
|
|
|
 |
Nial
|
Wysłany: 2012-09-21, 08:55
|
0
|
|
|
|
Tak jak napisaÂłem, nie ma szans Âżebym sam to zrobiÂł.
NaprawdĂŞ nikt siĂŞ czymÂś takim nie zajmuje?? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2012-09-21, 09:12
|
0
|
|
|

|
ZÂły dziaÂł kolego wybraÂłeÂś powinieneÂś daĂŚ to "ogÂłoszenie" w dziale z ogÂłoszeniami
W ÂŁodzi to spokojnie Ci takie coÂś by usunĂŞli
Pozdrawiam!
ps. MogĂŞ podesÂłaĂŚ zdjĂŞcia jak jest odnowiona tylna belka i caÂłe tylne zawieszenie w 15-letniej Sonacie Wszystko poszÂło do piachu. Flexem to nigdy tak tego nie doczyÂścisz a tylko "pokaleczysz" powierzchniĂŞ |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2012-09-22, 00:43
|
0
|
|
|

|
no zalezy jak ma ta rdze mocno no a piach najlepiej
NIAL --> a nie masz jakiegos znajomego co udostepni Ci hale garaz czy cos ?? na 2 -3 dni ?
Jak na flexie jest niebieski papier i sie robi pÂłynnie to sie nic nie porzezbi
Tylko trzeba zÂłapac w 1 reke i objac silnik tak np jak sie trzyma w BOSCHU a nie w B&D |
|
|
|
 |
Nial
|
Wysłany: 2012-09-25, 09:42
|
0
|
|
|
|
PrĂłbowaÂłem siĂŞ za to zabraĂŚ, naprawdĂŞ mam dwie lewe rĂŞce do tego No przyznajĂŞ siĂŞ bez bicia, nie nadajĂŞ siĂŞ
A gdzie w ÂŁodzi? Do tej pory znalazÂłem tylko w Krakowie. W ogĂłle w kuj-pom wszyscy narzekajÂą, Âże tu niczego nie ma, z gÂłupim toczeniem trzeba jak ze ÂświecÂą szukaĂŚ.
No i wÂłaÂśnie na piaskowaniu mi zaleÂży, mechanicznie siĂŞ tam nie ma szans siĂŞ wszĂŞdzie dostaĂŚ. Tej rdzy jest duÂżo, naprawdĂŞ duÂżo, ale wszĂŞdzie pÂłytka, Âże moÂżna ÂśrubokrĂŞtem zeskrobaĂŚ, druciakiem na wiertarce bÂłyskawicznie schodzi tylko problem jest z oryginalnÂą konserwacjÂą, papierem na kÂątĂłwce siĂŞ nie mogÂłem dostaĂŚ i w ogĂłle mi to szÂło strasznie powoli, miaÂłem garaÂż na jeden dzieĂą i pod koniec dnia siĂŞ poddaÂłem
Zgodnie z radÂą dam ogÂłoszenie w odpowiednim dziale, tylko nie chcĂŞ siĂŞ moderatorom naraÂżaĂŚ za dublowanie. |
|
|
|
 |
killer2000
|
Wysłany: 2012-09-26, 23:02
|
0
|
|
|
|
ja to bym zrobiÂł tak pojechaÂł do mechanika jakiegoÂś niech Ci rozbierze zawieche ty oddasz czĂŞÂści do wypiaskowania i mechanik niech zamontuje spowrotem jak nie masz mechanika co by Ci to zrobiÂł to wal na PW cos siĂŞ wymyÂśli |
|
|
|
 |
bratcukierka
|
Wysłany: 2012-09-27, 13:41
|
0
|
|
|
|
gdzie dokÂładnie mieszkasz w kuj-pom?? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-09-27, 18:32
|
0
|
|
|

|
w bydgoszczy, spieeerdalac |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-27, 18:54
|
|
|
|
gugun napisał/a: | w bydgoszczy, spieeerdalac |
a nie kurna w Toruniu ??? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-09-28, 10:16
|
0
|
|
|

|
POLYKAR.PL napisał/a: | a nie kurna w Toruniu ??? | mam na mysli pana co piaskowac i konserwowac chce |
|
|
|
 |
water
|
Wysłany: 2012-09-30, 17:39
|
0
|
|
|

|
MogĂŞ Ci daĂŚ namiary, ale na... WarszawĂŞ. Jak CiĂŞ interesuje ta lokalizacja to daj znaĂŚ. Konserwacja podwozia 1200 zÂł z piĂŞcioletniÂą gwarancjÂą.
[ Dodano: 2012-10-04, 01:06 ]
Tu masz peÂłnÂą ofertĂŞ: sztukawyciszania.pl/antykorozja |
|