Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
pacos
|
Wys³any: 2012-08-21, 23:06 Czym niezobowi±zuj±ce polerowanie
|
0
|
|
|
|
Witam, wiem ze tematow dotyczacych tego o co bede pytac jest juz troche ale nie moglem znalezc odpowiedzi na moje pytania gdyz nie wszystko stamtad rozumiem.
Otoz pacjent to fiat punto z 2002 roku. Teraz stoi u lakiernika/blacharza i jutro odbieram go poniewaz bylo reanimowane niestety nadkole, ale do rzeczy. Kolor srebrny, nie ma jakichs specjalnych rys, zwykly srebrny po 10 latach uzytkowania. Chce go delikatnie domowymi sposobami wypolerowac o ile to mozliwe aby uzyskac choc troche lepszy po³ysk lakieru.
I teraz tak, nie mam zadnej maszyny do polerowania, chce jedynie kupic to co niezbedne i wypolerowac sobie go ktoregos popoludnia. Mozecie napisac co mi jest potrzebne i jakie czynnosci mam wykonywac? Rozumiem ze mam kupic paste polerska (farecla? Jaka bedzie dla mnie odpowiednia biorac pod uwage to co dotychczas napisalem?) gabke (jaka to gabka? ile mam ich zakupic) i umyc dokladnie auto, wysuszyc, nastepnie nalozyc ta gabka paste i co dalej? Po nalozeniu na cale auto zmyc wod±, czy co sie robi
Sorry za tak prozaiczne pytania, jednak jestem w tym temacie zielony i mam nadzieje ze pomozecie mi na podstawie tego o co tu pytam i ze bede mogl sam ten zabieg sobie przeprowadzic. |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-08-21, 23:13
|
|
|
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2012-08-22, 07:37
|
0
|
|
|

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
moze jak nie ma zadnych specjalnych rys i juz stoi u lakiernika to warto by bylo doplacic zeby ci w godzine lekko przelecial?? mysle ze koszt bedzie dla ciebie mniejszy,nie liczac czasu i efektu koncowego.
a jezeli juz sie upierasz i auto nie ma zadnych rys wielkich,jest srebrne itp to kup sobie tempo i 2 szmaty z mikrofibry |
|
|
|
 |
pacos
|
Wys³any: 2012-08-22, 09:13
|
0
|
|
|
|
Wlasnie ostatnio jak go oddawalem to pytalem, ale gosc mi zaspiewal 300zl za taka robote to ja wole sam sobie go przetrzec i zaoszczedzic te pieniadze.
O tej tempo czytalem ze sciarna jest za bardzo?
W ogole to ja musze najpierw natrzec cale auto pasta polerska a potem woskiem? czy jak? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-08-22, 10:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
pacos napisa³/a: | czy jak? |
Tempo to z³a porada.
Zniszczysz lakier i lakiernik bêdzie potem ratowa³ to co tempo zniszczy.
Ja bym Ci radzi³ pastê poleruj±co nab³yszczaj±c± któr± nak³ada siê rêcznie.
Efekt murowany, poprawisz co jaki¶ czas i krzywdy lakierowi nie zrobisz. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
teac27
|
Wys³any: 2012-09-24, 08:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 155 Sk±d: podkarpacie
|
Tempo te¿ jest tylko nab³yszczaj±ce z K2 nie niszczy lakieru tylko go ,,nat³uszcza '' ze nie widaæ rys efekt na ok 2 tygodnie max |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-24, 16:31
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
hEHEH tutaj nie chcielismy wchodzic w koszta i Tempo na bia³ego pada i heja hahah
Dach przed polerka a maska po:D
Mimo ze to taki badziew to efekt widac hahah
DSC00529.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 81 raz(y) 214.81 KB |
|
|
|
|
 |
kalbi
|
Wys³any: 2012-09-27, 20:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
to nie jest wypolerowane tylko, zosta³ ¶ci±gniêty nalot. Lakier akrylowy skredowa³ i zrobi³a siê bia³a po¶wiata. Do polerki to jeszcze dalekoooo niestety |
|
 |
Fragles
|
Wys³any: 2012-09-28, 20:13
|
0
|
|
|
|
Je¿eli zleceniodawce albo przysz³ego nabywce satysfakcjonuje taka robota(tymi ¶rodkami) i za to p³aci to w³a¶nie jest wypolerowane
Zwyk³e tempo a ile milej samochód wygl±da i w³a¶nie taki zabieg proponowa³ bym autorowi szmatka w d³oñ i jazda, chocia¿ na metalicu sza³u bym siê nie spodziewa³ takim sposobem. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-10-01, 00:25
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
panowie duzo autek poleruje farecla a ten to by³ tak zrobiony na pa³e bo by³ tanio kupiony tanio sprzedany i tanio mia³ byc ( nab³ysczony , odnowiony ) ;D
Wiec tempo sz³o
A co do prawidzwego polerowania to mam autka do pokazania a nie takie sztrucle |
|
|
|
 |
barslo
|
Wys³any: 2012-10-02, 23:09
|
0
|
|
|