Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mariusz514
|
Wys³any: 2012-09-25, 19:28 malowanie klapy
|
0
|
|
|
mariusz514
|
Witam, wczoraj zaj±³em siê naprawianiem tylnej klapy w samochodzie . samochód golf III jak wiadomo tylne klapy to bol±czka tych modeli. Nie chcia³em malowaæ ca³ej klapy tylko jej dó³ ok. 10 cm do rejestracji samochodu, ¿eby nie pomalowaæ za du¿o naklei³em ta¶mê malarsk±. teraz pytania:
1: ³±czenie spolerowaæ papierem wodnym 2500 czy od razu past± polersk±???
wydaje mi siê ¿e chyba najpierw papier wodny a pó¼niej polerka
2. do polerowania mam tak± g±bkê co zak³ada siê na wiertarkê , nanie¶æ ile ¶rodka poleruj±cego i jak szybkie ustawiæ obroty???
3. czy klar trzeba polerowaæ ??? jak na razie efekt jest fajny, lakier bezbarwny by³ akrylowy czy go te¿ trzeba lekko papierem wodnym przejechaæ a pó¼niej polerowaæ ?? a mo¿e mogê tak zostawiæ tylko ³±czeniem zaj±æ siê ???
bêdê wdziêczny za pomoc wszystkim osobom którzy znaj± siê na rzeczy |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-25, 19:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
mariusz514 napisa³/a: | Nie chcia³em malowaæ ca³ej klapy tylko jej dó³ ok. 10 cm do rejestracji samochodu, |
Nie rozumiem dlaczego boicie sie malowac co¶ wiecej niz NIBY trzeba.
Teraz jest problem.
Lakierowa³es DO tasmy,,, niestety.
I tego ju¿ nie poprawisz.
Poczytaj o cieniowaniu lakierem bezbarwnym i dopiero po tym we¼ siê za poprawianie tego co namiesza³es. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-26, 01:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Na l±czeniu mozesz dac taki pasek "ozdobny " heheh
Z takim ³aczeniem bedzie lipa. Najlepiej trzec równolegle do dlugiej lini po nowszym lakierze i stopniowo lagodzic przejscie. Ciezko ale da sie a jak sie nie da to pozniej to miejsce prysnij z grubsza no i polera
Moze byc widac odcine jak zrobisz to nie umiejetnie. tak ze lepieij by³o robic calosc bo to ¿adnej oszczednosci nie ma a i fajans dochodzi ;D
no chyba ze nie przeszkadza komus jazda samochodem w ³atki |
|
|
|
|
mariusz514
|
Wys³any: 2012-09-26, 08:02
|
0
|
|
|
mariusz514
|
Kolego Lackdoctor jak mia³bym sprê¿arkê i pistolet to bym pomalowa³ ca³± klapê , ale to co zrobi³em pomalowa³em sprayem , wiêc i tak jest dobrze .
Nie pierwszy raz robi³em co¶ takiego , du¿o zale¿y od dobranej bazy, bo jak idealna jak kolor samochodu to i ma³o bêdzie widoczne ³±czenie mimo naklejonej ta¶my. Zdajê sobie sprawê ¿e mo¿e byæ odcieñ tu ciemniejszy tam ja¶niejszy ale z materia³em i swoim czasem wysz³o mi 100 z³ a nie 250 plus. Wa¿ne ze sam zrobi³em i nie jest ¼le
poproszê tylko odpowiedz na pytanie 3 |
|
|
|
|
mariusz514
|
Wys³any: 2012-09-26, 08:04
|
0
|
|
|
mariusz514
|
jeszcze jedno pytanie jak lakiernicy maluj± sprê¿ark± i pistoletem to zawsze ca³e elementy??? |
|
|
|
|
bratcukierka
|
Wys³any: 2012-09-26, 08:17
|
0
|
|
|
|
nie, wykorzystuj± technikê cieniowania |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-27, 22:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Mriusz --> jak ktos lakieruje ³adnie i klar mu sie uda ladnie to nie musi trzec papierem niektorzy lubia lekka morke
Z mojego doswiadczenia lakeiry dobierane w psuzkach to syf, Co biore w piszce to wszystko jasniejsze :(
100 pln za pasek ???
50 Klar 30 baza rozpuch z 5 i jakis podk³ad za 28 wiec BIZNES zycia zrobi³es Tak to bys wymalowal caly element dojka³dajac moze z 30 pln ale by by³o ³adnie |
|
|
|