Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mariusz514 
Wys³any: 2012-09-25, 19:28   malowanie klapy
0
UP DOWN
mariusz514

Sk±d: Mr±gowo
Witam, wczoraj zaj±³em siê naprawianiem tylnej klapy w samochodzie . samochód golf III jak wiadomo tylne klapy to bol±czka tych modeli. Nie chcia³em malowaæ ca³ej klapy tylko jej dó³ ok. 10 cm do rejestracji samochodu, ¿eby nie pomalowaæ za du¿o naklei³em ta¶mê malarsk±. teraz pytania:
1: ³±czenie spolerowaæ papierem wodnym 2500 czy od razu past± polersk±???
wydaje mi siê ¿e chyba najpierw papier wodny a pó¼niej polerka
2. do polerowania mam tak± g±bkê co zak³ada siê na wiertarkê , nanie¶æ ile ¶rodka poleruj±cego i jak szybkie ustawiæ obroty???
3. czy klar trzeba polerowaæ ??? jak na razie efekt jest fajny, lakier bezbarwny by³ akrylowy czy go te¿ trzeba lekko papierem wodnym przejechaæ a pó¼niej polerowaæ ?? a mo¿e mogê tak zostawiæ tylko ³±czeniem zaj±æ siê ???

bêdê wdziêczny za pomoc wszystkim osobom którzy znaj± siê na rzeczy :help:

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-09-25, 19:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
mariusz514 napisa³/a:
Nie chcia³em malowaæ ca³ej klapy tylko jej dó³ ok. 10 cm do rejestracji samochodu,

Nie rozumiem dlaczego boicie sie malowac co¶ wiecej niz NIBY trzeba.
Teraz jest problem.
Lakierowa³es DO tasmy,,, niestety.
I tego ju¿ nie poprawisz.
Poczytaj o cieniowaniu lakierem bezbarwnym i dopiero po tym we¼ siê za poprawianie tego co namiesza³es.

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-26, 01:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Na l±czeniu mozesz dac taki pasek "ozdobny " :D heheh

Z takim ³aczeniem bedzie lipa. Najlepiej trzec równolegle do dlugiej lini po nowszym lakierze i stopniowo lagodzic przejscie. Ciezko ale da sie a jak sie nie da to pozniej to miejsce prysnij z grubsza no i polera :)

Moze byc widac odcine jak zrobisz to nie umiejetnie. ;) tak ze lepieij by³o robic calosc :D bo to ¿adnej oszczednosci nie ma :) a i fajans dochodzi ;D

no chyba ze nie przeszkadza komus jazda samochodem w ³atki :D

mariusz514 
Wys³any: 2012-09-26, 08:02   
0
UP DOWN
mariusz514

Kolego Lackdoctor jak mia³bym sprê¿arkê i pistolet to bym pomalowa³ ca³± klapê , ale to co zrobi³em pomalowa³em sprayem , wiêc i tak jest dobrze :) .
Nie pierwszy raz robi³em co¶ takiego , du¿o zale¿y od dobranej bazy, bo jak idealna jak kolor samochodu to i ma³o bêdzie widoczne ³±czenie mimo naklejonej ta¶my. Zdajê sobie sprawê ¿e mo¿e byæ odcieñ tu ciemniejszy tam ja¶niejszy ale z materia³em i swoim czasem wysz³o mi 100 z³ a nie 250 plus. Wa¿ne ze sam zrobi³em i nie jest ¼le :D

poproszê tylko odpowiedz na pytanie 3 ;)

mariusz514 
Wys³any: 2012-09-26, 08:04   
0
UP DOWN
mariusz514

jeszcze jedno pytanie jak lakiernicy maluj± sprê¿ark± i pistoletem to zawsze ca³e elementy???

bratcukierka
Wys³any: 2012-09-26, 08:17   
0
UP DOWN

nie, wykorzystuj± technikê cieniowania :)

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-27, 22:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Mriusz --> jak ktos lakieruje ³adnie i klar mu sie uda ladnie to nie musi trzec papierem :) niektorzy lubia lekka morke :D

Z mojego doswiadczenia lakeiry dobierane w psuzkach to syf, Co biore w piszce to wszystko jasniejsze :(

100 pln za pasek :D ???
50 Klar 30 baza rozpuch z 5 :D i jakis podk³ad za 28 :D wiec BIZNES zycia zrobi³es :D Tak to bys wymalowal caly element :D dojka³dajac moze z 30 pln ale by by³o ³adnie :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: