Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Homer S. 
Wysłany: 2012-09-25, 17:08   Sata 4000RP 1.2RP
0
UP DOWN

Usterka pistoletu jak u Lackdoctor-a tylko u mnie uszczelka jest caÂła a i tak puszcza .Co do jakoÂści nakÂładanej powÂłoki to jestem w 100% zadowolony ale Âżeby taka marka jak Sata nie dopracowaÂła tej nieszczĂŞsnej uszczelka gÂłowicy :nie: . Mam teÂż i 3000RP ale tu jest wszystko OK.
Pewnie porada bĂŞdzie taka Âżebym sobie kupiÂł zestaw uszczelek Nr 172429 (5szt.) za 22,60Euro .Mi siĂŞ wydajĂŞ Âże powinna nastÂąpiĂŚ jakaÂś akcja naprawcza Firmy Sata w formie gratisowego zestawu naprawczego taÂśma izolacyjna zestaw 20m ^^ a i rĂŞkawiczki lateksowe jednorazowe 20szt. bo odkurz odkÂłada siĂŞ na rĂŞce ^^ .

25092012404.jpg
Plik ściągnięto 294 raz(y) 1.6 MB

25092012403.jpg
Plik ściągnięto 416 raz(y) 1.33 MB

25092012402.jpg
Plik ściągnięto 454 raz(y) 1.16 MB

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-25, 17:34   
0
UP DOWN

Homer S. napisał/a:
Usterka pistoletu jak u Lackdoctor-a tylko u mnie uszczelka jest caÂła a i tak puszcza

Olali mnie w serwisie podczas rozmowy telefonicznej.
Ba, powiedzieli Âże Robert G. tu na forum znany jako @Projekter, cenzura gÂłupoty o akcji naprawczej i wymianach wadliwych czĂŞÂści na nowe.
Mam wysÂłaĂŚ satĂŞ do serwisu a oni zadzior usunÂą i poskrobiÂą pilnikiem po dyszy rozpylacza .
No to juÂż wysÂłaÂłem,, hehehe.
W sumie to olali mnie, bo na moje pytanie czy mogĂŞ jakoÂś sprawdziĂŚ czy moja sata jest zarejstrowana,,,, to mĂłj problem.
Takie podejÂście majÂą do klienta.
MoÂże mi wysÂłaĂŚ listem poleconym ten uszczelniacz za 22, lub 24 zÂł plus wysyÂłka.

Wiesz co... to ja juÂż wolĂŞ kupiĂŚ sobie taÂśme i owijaĂŚ przed malowaniem korpus i rozpylacz.

Dwa uszczelnienia zaÂłatwione przy zwykÂłym rozkrĂŞcaniu po lakierowaniu, ba jedno uszkodziÂło siĂŞ zaraz na dzieĂą dobry po otwarciu paczki i zaglÂądniĂŞciu z ciekawoÂści jak wyglÂąda pistolet w Âśrodku.
TrochĂŞ wyprostowaÂłem ten uszczelniacz i przed kaÂżdym skrĂŞceniem uzywam oleju z rupesa i jest baja. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Trzeba dopisaĂŚ nowy punkt do instrukcji sata.
OliwiĂŚ przed kaÂżdym skrĂŞceniem.
UwaÂżaĂŚ na opĂłr przy rozkrĂŞcaniu - w razie oporu zalaĂŚ rozcieĂączalnikiem. ;P
Wada o ktĂłrej sata dobrze wie, ale takich przedmuchĂłw nie ma sico po piĂŞciu latach byle jakiego obchodzenia sie z nim. :tak:

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-25, 17:58   
0
UP DOWN

To jest Sata kaÂżdy komplet dysza iglica i gÂłowica rĂŞcznie spasowana i poddana rygorystycznej kontroli w fabryce ^^ ^^ ^^ czy jak to siĂŞ tam chwalÂą . Do bubla nie ma siĂŞ kto przyznaĂŚ :fiu: . Serwis jak jest autoryzowany to po zadaniu paru pytaĂą przez telefon i np po podaniu nr pistoletu powinien tylko poprosiĂŚ o adres gdzie ma przesÂłaĂŚ zestaw naprawczy z gratisem w formie przeprosin Âżeby klient/lakiernik nie musiaÂł smarowaĂŚ Âżali na forach Âże go olewajÂą i naciÂągajÂą na dodatkowe koszty :sciana: .
Jest u mnie w okolicy Gumeks czy jakoÂś tak majÂą tam oringi wszelkiej maÂści i rodzaju sprĂłbujĂŞ tam coÂś dobraĂŚ :roll:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-25, 18:15   
0
UP DOWN

Homer S. napisał/a:
i poddana rygorystycznej kontroli w fabryce

Helga mia³a z³y dzieù a nó¿ w tokarce by³ ,, hmm, podjechany?

Ja zamiast gumexu mam wiadro z przepracowanym olejem, wiĂŞc nie problem bĂŞdzie umoczyĂŚ trochĂŞ satĂŞ , bedzie teÂż antykorozyjnie zabezpieczona przy okazji.

Normalnie olali problem, ba, wrĂŞcz powiedzieli ze to mĂłj problem i niewÂłasciwe uzytkowanie pistoletu.
https://picasaweb.google.com/116720131614707624098/Sata4000IJejAwaria?authkey=Gv1sRgCKHV6L2a9Pie-wE#
Tak wyglÂąda pistolet chyba po prawie 2 latach w moich rekach.
Strasznie zaniedbany,, hehe.
Tu po lakierowaniu, wiĂŞc ciut przypylony.

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-25, 18:32   
0
UP DOWN

WychodzÂą z zaÂłoÂżenia Âże to nie samochĂłd ktĂłry ma wadĂŞ fabrycznÂą np. pĂŞkajÂący przewĂłd hamulcowy i nie muszÂą ogÂłaszaĂŚ darmowej akcji naprawczej :idea: . Przez uszczelkĂŞ nikt nie zginie ^^ . JuÂż widzĂŞ jak Helga siĂŞ przykÂłada i robi ,,pasowanie kompletu,, to lipa ^^ dla naiwniakĂłw walÂą wszystko ze stempla i skÂładajÂą jak popadnie liczy siĂŞ marka :D i cena :blee:
Odkurz na gÂłowicy Twojego pistoletu ukÂłada siĂŞ idealnie tak samo jak u mnie :?:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-25, 18:47   
0
UP DOWN

Homer S. napisał/a:
Odkurz na gÂłowicy Twojego pistoletu ukÂłada siĂŞ idealnie tak samo jak u mnie

Jak widaĂŚ z przodu teÂż mam nieszczelnoÂści a z tyÂłu w strone korpusu dawaÂło tak Âże zimno w rĂŞkĂŞ byÂło.
Musia³em owin¹Ì taœm¹ bo mi na lakier spada³y syfy i nie wiedzia³em sk¹d.
ZobaczyÂłem rĂŞkĂŞ, korpus... zrozumiaÂłem skÂąd.
Homer S. napisał/a:
JuÂż widzĂŞ jak Helga siĂŞ przykÂłada i robi ,,pasowanie kompletu,, to lipa dla naiwniakĂłw walÂą wszystko ze stempla i skÂładajÂą jak popadnie liczy siĂŞ marka i cena

Tez tak to widzĂŞ.
Ale czy jest inna alternatywa?
Supernova i jej odpadajÂące plastikowe pokrĂŞteÂłka?
Wiesz ile razy ich szukaÂłem podczas lakierowania?

Sata jako ca³oœÌ to du¿y plus.
Sata jako 2000 zÂł z takÂą podstawowa wadÂą??? Duzy minus niestety.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-27, 09:56   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Homer S. napisał/a:
Usterka pistoletu jak u Lackdoctor-a tylko u mnie uszczelka jest caÂła a i tak puszcza

Olali mnie w serwisie podczas rozmowy telefonicznej.
Ba, powiedzieli Âże Robert G. tu na forum znany jako @Projekter, cenzura gÂłupoty o akcji naprawczej i wymianach wadliwych czĂŞÂści na nowe.

To w takiej sytuacji Robert .G znany jako @Projekter poprosi o adres tego serwisu, albo nr telefonu. ;) ... a tak dla rzetelnoœci to raczej pamiêtaj ¿e akcja serwisowe trwa od ... do i obejmuje konkretne modele wyprodukowane miêdzy dniem x a y. Potem wadê siê usuwa w fabryce i wypuszcza dany model bez niedoróbek. Nikt wiecznie nie wymienia jakiejœ czêœci w kó³ko. Problemy z uszczelniaczami w SATA 4000 by³y w pierwszych egzemplarzach. Akcja serwisowa z tym zwi¹zana to dziœ ju¿ historia Panie Krzysiu ... po za tym jak sobie przypominam TY o tej akcji wiesz z PW, a nie z publicznych postów kolegi @Projekter ... Tak¿e uwa¿aj co gdzie piszesz ... bo wiêcej nie dostaniesz ju¿ informacji które nie powinny przenikaÌ do publicznego obiegu :x:

Twoje pistolety Krzysiu jak pamiĂŞtam nie byÂły zakupione u dystrybutora SATA ... tylko pochodzÂą z aukcji internetowych. Nie dziw siĂŞ wiĂŞc kolego, Âże serwis jaki by nie byÂł ... olewa ciĂŞ wielkim sikiem. Gwarancja producenta to jedno, a jej rozliczenie przez dystrybutora to zupeÂłnie inna sprawa. SÂą firmy kupujÂące towar bezpoÂśrednio od SATA i takie ktĂłre poÂśredniczÂą przez jakiegoÂś centralnego importera.

Jak moÂżesz nie zdawaĂŚ sobie z tego sprawy ... gdy tyle miejsca na forum poÂświĂŞcane jest opisom tego co dzieje siĂŞ w ASO ? SamochĂłd jest 40 razy droÂższy od pistoletu lakierniczego, a mechanizm reklamacji jest taki sam .... spadaj tam gdzie kupiÂłeÂś ... do sprzedawcy, albo na drzewo :tak: Pisz sobie do generalnego importera ale nie truj du py dealerowi w twoim mieÂście.

Ka¿dy klient salonu czy sklepu z narzêdziami który ma gwarancjê z drugiej reki to gorszy sort klienta. Szczególnie w przypadku pistoletów lakierniczych, maszyn, sprê¿arek. Dlaczego niby ktoœ ma stawaÌ na bacznoœÌ przed cwaniakiem który kupi³ sobie taniej i nie da³ zarobiÌ konkretnej firmie do której teraz przy³azi z pretensjami na temat jakoœci wyrobu ? .... a poszo³ won ... od razy ci odpowiem, ¿e twoja opinia o producencie lata sieci dystrybucyjnej ko³o ty³ka bo niweluje j¹ kilkuset innych klientów bardzo zadowolonych z dzia³ania serwisu ... gdy za SATA zap³acili 2320 z³ bez ¿adnych rabatów :tak: Musisz wiedzieÌ ¿e szacunek do klienta jest wprost proporcjonalny do zysków jakie siê osi¹ga ze wspó³pracy z nim. Pie r do³y o tym ¿e ka¿dy klient jest tak samo wa¿ny dla firmy to ju¿ zostawmy szkoleniowcom i marketingowcom. ^^

Jak uznamy, ¿e ¿yjemy w Nibylandi i jesteœmy bez mózgowymi Elfami, a w tej krainie wszytko jest idealistyczne ... to oczywiœcie producent od razu zareaguje na uwagi nabywcy towaru i pewnie wymieni go na nowy .... Jak wrócimy jednak do kraju nad Wis³¹ to zauwa¿ymy szybko, ¿e w realnym œwiecie rz¹dzi kasa. Myœlisz Krzysiu ¿e gdybym by³ oficjalnie dystrybutorem SATA i by³ zwi¹zany z SATA umow¹ i mia³ do tego w³asny serwis to przyj¹³bym od Ciebie zg³oszenie gwarancyjne ? :x: NIEDOCZEKANIE. Natychmiast bym ci odpisa³ ¿ebyœ siê zg³osi³ z FV zakupu do sprzedawcy, lub bezpoœrednio do producenta w Kornwesthaim.

Powiedz no która to firma sprzedaj¹ca pistolety prowadzi sprzeda¿ w Nibylandi ? ... bo moim zdaniem .... ¿adna. Zobaczysz nied³ugo jak bêd¹ wygl¹da³y reklamacje i naprawy gwarancyjne w FESTOO. Nie po to producent wyznacza cenê i daje od niej rabat handlowy zarejestrowanemu sprzedawcy ¿eby ten zarabia³ 100 z³ na maszynie i sprzeda³ j¹ za pó³ ceny oficjalnej. Zysk dystrybutora jest po to ¿eby mia³ bud¿et na szybkie naprawy we w³asnym zakresie bez trucia dupy fabryce, po to ¿ebyœ jako klient dosta³ na czas naprawy zastêpcz¹ maszynê, po to ¿eby nie lutowaÌ i nie skrêcaÌ urz¹dzenia na druty czy stosowaÌ zamienników tylko zamówiÌ ca³y nowy oryginalny uszkodzony podzespó³.

Fajnie jest kupowaÌ du¿o, du¿o taniej ... niestety ma to swoje pod³e konsekwencje i powoli ka¿dy powa¿ny dystrybutor zaczyna o tym otwarcie mówiÌ bo taka sytuacja gdy prowadzi siê firmê bez zysku ze sprzeda¿y nie pozwala na utrzymanie sprawnego serwisu, zapasu czêœci zamiennych i zastêpczych urz¹dzeù. Jednym zdaniem - nabywców dzieli siê powoli na szacownych klientów ... i olewanych gównozjadów :tak: Sam decydujesz w której grupie chcesz siê znaleŸÌ bo szacunek w biznesie siê ....kupuje. :tak:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-27, 10:14   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Akcja serwisowa z tym zwiÂązana to dziÂś juÂż historia Panie Krzysiu ... po za tym jak sobie przypominam TY o tej akcji wiesz z PW, a nie z publicznych postĂłw kolegi @Projekter ... TakÂże uwaÂżaj co gdzie piszesz ...

Sory, rozpedziÂłem siĂŞ. Sory.

PROJEKTER napisał/a:
Twoje pistolety Krzysiu jak pamiĂŞtam nie byÂły zakupione u dystrybutora SATA ...

PrzecieÂż to Ty ten pistolet zaÂłatwiÂłes, sprzedaÂłeÂś, poÂśredniczyÂłes dla @ÂŁysego.
To kupiÂłes go na aukcji internetowej?????

Mowa o 4000 1.3 rp digital.
Teraz od tamtego czasu co Andrzejowi nie przypasiÂł jest u mnie.

Powiedz ¿e gwarancja traci wa¿noœÌ jak odkupi³em od kogoœ?

Serwis to ten sam z ktĂłrego pochodzi ta sata.

Szkoda Âże sata 3000 sie nie psuje bo i ta nie jest z aukcji allegro,, hehe - pokazac fakturĂŞ zakupu?

Serwisant uj¹³ mnie tym ¿e bêdzie mi zadziory szlifowa³ pilnikiem, bo to na pewno moja wina.
Zapyta³em jeszcze o mozliwoœÌ sprawdzenia czy gwarancja jest przed³u¿ona poprzez rejstracje na stronie sata, odpowiedzia³ ze to mój problem.

Jedyne co moÂże zrobic to wysÂłaĂŚ mi uszczelniacz....

[ Dodano: 2012-09-27, 10:18 ]
PROJEKTER napisał/a:
Myœlisz Krzysiu ¿e gdybym by³ oficjalnie dystrybutorem SATA i by³ zwi¹zany z SATA umow¹ i mia³ do tego w³asny serwis to przyj¹³bym od Ciebie zg³oszenie gwarancyjne ? NIEDOCZEKANIE. Natychmiast bym ci odpisa³ ¿ebyœ siê zg³osi³ z FV zakupu do sprzedawcy,

No to miaÂł bys pecha.
Faktura by byÂła od Ciebie, na ten pistolet konkretnie ,,, hehe.
Prawda?

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-27, 10:54   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
PROJEKTER napisał/a:
Twoje pistolety Krzysiu jak pamiĂŞtam nie byÂły zakupione u dystrybutora SATA ...

PrzecieÂż to Ty ten pistolet zaÂłatwiÂłes, sprzedaÂłeÂś, poÂśredniczyÂłes dla @ÂŁysego.
To kupiÂłes go na aukcji internetowej????? Mowa o 4000 1.3 rp digital.
Teraz od tamtego czasu co Andrzejowi nie przypasiÂł jest u mnie.

Krzysiu, Krzysiu :> .... Ja w caÂłym swoim dotychczasowym Âżyciu sprzedaÂłem dwa pistolety SATA 4000 z wÂłasnej firmy. Oba pochodziÂły z zestawĂłw prezentacyjnych i oba to wersja HART & SOUL. :tak: Ja nie jestem dystrybutorem SATA ani sprzedawcÂą wyposaÂżenia lakierni. :tak:

@ÂŁysy73 dostaÂł swĂłj pistolet od dystrybutora DuPonta, a nie bezpoÂśrednio od autoryzowanego dystrybutora SATA. Akurat tak siĂŞ skÂłada, Âże doskonale znam ÂźrĂłdÂło pochodzenia tego konkretnego pistoletu bo to byÂł jeden z pierwszych dziesiĂŞciu jakie trafiÂły do Polski po premierze na targach we Frankfurcie. Dodam tylko ... czytaj wyÂżej ^^ ... Jak siĂŞ cwaniakuje i targuje cenĂŞ do granic opÂłacalnoÂści sprzedaÂży ... to ma siĂŞ teÂż "doskonaÂłe" efekty w przypadku zgÂłoszenia gwarancyjnego. ^^

PodsumujĂŞ i powtĂłrzĂŞ ... nie miaÂłem nic wspĂłlnego z tÂą transakcjÂą ... po za informacjÂą o jej przebiegu od ÂźrĂłdÂła do koĂącowego nabywcy.

Lackdoctor napisał/a:
Powiedz ¿e gwarancja traci wa¿noœÌ jak odkupi³em od kogoœ?

Chcesz oficjalne stanowisko na publiczne forum ? ... OczywiÂście Âże gwarancja trwa nadal choĂŚby przedmiot objĂŞty gwarancjÂą dziesiĂŞĂŚ razy zmieniÂł nabywcĂŞ.

teraz prawda nieoficjalnie i do tego na PW :

WeŸ siê Krzysiu zastanów ;) Jaka gwarancja ??? W roszczeniach gwarancyjnych s¹ dwie strony NABYWCA i SPRZEDAWCA. Jak zmienia siê nabywca to i miejsce sk³adania roszczeù siê zmienia z firmy Sprzedawcy na oficjalnego przedstawiciela gwaranta, lub samego gwaranta .... Po ludzku pisz¹c ... Spie przy³ ci siê kupiony u dystrybutora pistolet sk³adasz u nie go reklamacjê i on decyduje jak to naprawiÌ. Jak zap³aci³eœ za "szacunek" dostaniesz naprawê gratis ( gwarancja ) i zastêpczy pistolet na czas naprawy. Jak nie zap³aci³eœ doœÌ za szacunek ... tylko troszkê ¿eby ciê nie olewaÌ od razu ... dystrybutor przyjmie sprzêt do naprawy na 14 dni i zapyta gwaranta kto za to zap³aci ? .... jak cwaniak z Ciebie, ale masz kwit zwany gwarancj¹ jednak kupi³eœ sprzêt od pana Henia w miêsnym bo by³a okazja ... to opisz swój problem producentowi - gwarantowi lub jego oficjalnemu przedstawicielowi ale nie truj du py sprzedawcom :tak:

Jak widzisz gwarancja obowiÂązuje z drugiej rĂŞki ... a czy jÂą wyegzekwujesz ... wÂątpiĂŞ ^^

Lackdoctor napisał/a:
Serwisant uj¹³ mnie tym ¿e bêdzie mi zadziory szlifowa³ pilnikiem, bo to na pewno moja wina.

... a czego siĂŞ spodziewaÂłeÂś ? Otwartej krytyki producenta, statystyki wad i napraw wykonywanych przy modelu 4000 , decyzji przez telefon Âże to zaÂłatwiÂą bezpÂłatnie w ramach gwarancji bo to znany i powszechny problem, a SATA 4000 to syf ?

SATA 4000 to doskonaÂły bezawaryjny pistolet lakierniczy, znacznie lepszy od poprzedniego modelu SATA 3000. ByÂły wady w pierwszych egzemplarzach, ale zostaÂły usuniĂŞte. DziÂś ten sprzĂŞt nie ma Âżadnych wad i usterek. Przechodzi zÂłoÂżony system kontroli jakoÂści a kliencie nie zgÂłaszajÂą Âżadnych powaÂżnych wad czy usterek. Panie Krzysztofie M. jest Pan pierwszÂą osobÂą ktĂłra zgÂłasza takÂą wadĂŞ jako wadĂŞ fabrycznÂą. Owszem to siĂŞ czĂŞsto zdarza ale dlatego Âże ktoÂś nieumiejĂŞtnie skÂład pistolet lub Âźle go myje, albo uÂżywa bardzo agresywnych ÂśrodkĂłw do mycia.

PodsumowujÂąc 100 zÂł + czĂŞÂści zamienne i przesyÂłka :cool: ... albo spadaj na bambus razem z tym kwitem gwarancyjnym ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-27, 11:15   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
PodsumowujÂąc 100 zÂł + czĂŞÂści zamienne i przesyÂłka

Do wymiany zestawu naprawczego nie jest potrzebny mi serwis :nie:

Szkoda Âże takie podejÂście ma firma do problemu.

[ Dodano: 2012-09-27, 11:16 ]
PROJEKTER napisał/a:
ByÂły wady w pierwszych egzemplarzach, ale zostaÂły usuniĂŞte.

I o tym wÂłasnie przekonaÂł sie Homer. :rotfl:

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-27, 11:35   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Szkoda Âże takie podejÂście ma firma do problemu.

TeÂż nad tym ubolewam ale to niestety nowy standard w obsÂłudze klientĂłw prezentowany przez kaÂżdego znanego producenta. Kilka lat temu byÂło podobnie tylko w tych kontaktach z klientem byÂło teÂż trochĂŞ wiĂŞcej udawania i kurtuazji ... dziÂś jest wprost "kawa na ÂławĂŞ" i otwarcie jak jest a nie jak byĂŚ powinno . W kryzysie wielu producentĂłw chamieje ... albo jak kto woli nie ukrywa juÂż Âże cel jest tylko jeden ... zarabiaĂŚ, a klient .... Klient po zapÂłaceniu za towar dalej juÂż tylko przeszkadza ^^ .

Zobacz co siĂŞ dzieje w Chinach ;) za chwilĂŞ duÂże koncerny z USA i Japonii zacznÂą rozwaÂżaĂŚ przeniesienie produkcji do Indii albo nawet do Afryki. ChiĂączycy podniosÂą ceny na swoje towary i nagle siĂŞ okaÂże, Âże za takie pieniÂądze to juÂż buble, a nie sprzĂŞt czy towar. MoÂże wtedy wraz z wyÂższymi cenami sprzedaÂży renomowanych produktĂłw wrĂłci szacunek dla klientĂłw. Gdy siĂŞ nie zarabia na kliencie to gna siĂŞ do przodu do nastĂŞpnego chĂŞtnego i nie dba o to co z tyÂłu za sobÂą. Gdy siĂŞ zarabia to wtedy chĂŞtnie siĂŞ do takiego klienta wraca.

Stara i oczywista prawda ... ale te tanie towary i coraz ni¿sza jakoœÌ spowodowa³y ¿e ka¿dy oferent ubra³ siê w skorupê i odpêdza od siebie problemy gdy te siê pojawi¹. Wiêcej energii idzie w wyganianie klientów i odmawianie przyjêcia zg³oszeù reklamacyjnych ni¿ by kosztowa³y same naprawy. ¯enada ... ale co zrobiÌ ? Œwiat siê zmienia nieustanie. S³owo honoru w biznesie czy renoma producenta s¹ ju¿ dziœ niewiele warte.

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-27, 15:46   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
SÂłowo honoru w biznesie czy renoma producenta sÂą juÂż dziÂś niewiele warte.

Pisze Kolega stanowczo za d³ugie te wyjaœnienia jak by by³ winny :D a to jedno zdanie wyjaœnia ca³¹ sytuacjê .Wpuœcili kilka tyœ. bubli i teraz jeszcze siê na tym dorobi¹ :spoko: .Bez wzglêdu czy ktoœ pistolet kupi³ taniej czy za max. cenê to i tak nie zmienia to faktu ¿e to SATA . Koszt gratisowej naprawy to dla nich 20 no mo¿e 25Euro ale na przysz³oœÌ to zaprocentujê . Zmontowany 30s filmik na Youtube jak wygl¹da g³owica i rêka w trakcie nak³adania bazy tym bublem zrobi wiêcej z³ego :devil: ni¿ akcja serwisowa .

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-27, 19:09   
0
UP DOWN

Homer S. napisał/a:
Koszt gratisowej naprawy to dla nich 20 no mo¿e 25Euro ale na przysz³oœÌ to zaprocentujê .

Chyba nie ³apiesz sedna problemu ;) .... dla nich .... to znaczy dla kogo ? ... bo producent nie widzi tu ¿adnego problemu. Dystrybutor te¿ nie. Trzeba siê nauczyÌ dokrêcaÌ nakrêtkê g³owicy, a jak nie ... to p³aciÌ za naprawê. :tak: Po za tym nie wiesz przez ile trzeba pomno¿yÌ takie sprawy warte 25 Euro ... przez raz czy przez tysi¹c razy ? ... i niby dlaczego dystrybutor ma przyj¹Ì tak¹ reklamacjê ? Dlatego ¿e w tanio kupionym pistolecie od poœrednika coœ tam klient sobie popsu³ ?

Im szybciej zÂłapiesz, Âże to nie kraina ElfĂłw tym skuteczniej usuniesz sobie problem.

Mnie ... to Âże serwis dystrybutora nie chce przyjmowaĂŚ do naprawy gwarancyjnej pistoletĂłw kupionych w jakimÂś nieznanym miejscu w ogĂłle nie dziwi. Za duÂżo w was idealizmu ... Zareklamujcie IWATA kupionÂą w USA w serwisie NTS / APP. Zobaczymy jak sprawnie zabiorÂą siĂŞ za rozpatrzenie reklamacji ^^ .

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-27, 19:17   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Trzeba siĂŞ nauczyĂŚ dokrĂŞcaĂŚ nakrĂŞtkĂŞ gÂłowicy,

To sie zaczyna robiĂŚ ÂżaÂłosne.

JeÂśli takie jest stanowisko saty.

Rozumiem Robercie Âże nie jest to Twoje stanowisko. ;)

936
Wysłany: 2012-09-27, 19:25   
0
UP DOWN

Panowie nie dziadujcie !!!
PoniewaÂż oÂśmieszacie siĂŞ coraz bardziej.
SprzĂŞt wam nie dziaÂła poprawnie a klienci czytajÂą :D
Pozdrawiam

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-27, 19:28   
0
UP DOWN

Jak producent nie widzi Âżadnego problemu to kto robi ten problem :?: Na podstawie kartonu (a mam taki ) i nr na korpusie i innych elementach moÂżna okreÂśliĂŚ czy pistolet pochodzi z wadliwej serii. I nic tu faktu nie zmienia Âże kupiÂłem go jako uÂżywany lub na Alledrogo czy na straganie jet to oryginaÂł i koniec. Jak fabrycznie przeoczyli i wypuÂścili bubla to co teraz go nie znamy :roll: .

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-27, 19:28   
0
UP DOWN

Nie mam bladego pojĂŞcia co na to SATA.

Natomiast doskonale wiem co siĂŞ dzieje w kilku fabrykach renomowanych dostawcĂłw wyposaÂżenia lakierni. Wszyscy majÂą juÂż dosyĂŚ tej taniej sprzedaÂży internetowej. Ja na szczĂŞÂście nie handlujĂŞ sprzĂŞtem, ale pierwszy raz widzĂŞ Âżeby w sprawie polityki sprzedaÂży ... firmy konkurujÂące ze sobÂą miaÂły podobne stanowiska.

Z problemem uszczelki musicie sobie radziĂŚ sami. Z doÂświadczenia jednak Krzysiu powiem ci Âże nigdy nie sÂłyszaÂłem Âżeby jakiÂś klient powiedziaÂł .... tak to Ja popsuÂłem bo nie mam pojĂŞcia jak siĂŞ myje i konserwuje pistolet.... jednak 90 % problemĂłw dotyczÂących markowych pistoletĂłw lakierniczych zgÂłaszanych do serwisĂłw powstaje z winy uÂżytkownika :tak:

[ Dodano: 2012-09-27, 19:38 ]
Homer S. napisał/a:
Jak producent nie widzi Âżadnego problemu to kto robi ten problem :?: Na podstawie kartonu (a mam taki ) i nr na korpusie i innych elementach moÂżna okreÂśliĂŚ czy pistolet pochodzi z wadliwej serii. I nic tu faktu nie zmienia Âże kupiÂłem go jako uÂżywany lub na Alledrogo czy na straganie jet to oryginaÂł i koniec. Jak fabrycznie przeoczyli i wypuÂścili bubla to co teraz go nie znamy :roll: .

Jednak nie Âłapiesz ^^ MyÂślisz Âże jak napiszesz post na forum to SATA bĂŞdzie przeraÂżona ? @Homer S. Nic siĂŞ nie zmieni. DopĂłki bĂŞdziesz kupowaÂł narzĂŞdzia, a nie szacunek konkretnego dostawcy dotÂąd serwis takiego dostawcy bĂŞdzie ciĂŞ olewaÂł ... Nic ci nie pomoÂże pudeÂłko, certyfikat warunki gwarancji i rejestracja na stronie. Serwis zawsze znajdzie sposĂłb na to Âżeby ciĂŞ olaĂŚ. ... i co dalej ;) ... co teraz zrobisz ? ^^ Cwaniactwo w zakupach jak widzisz ma krĂłtkie nogi ... ^^ ZaoszczĂŞdziÂłeÂś 25 % ceny teraz to oddasz w pÂłatnych naprawach wad fabrycznych jak to nazywasz .... tego bubla ... ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-27, 19:47   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Z doÂświadczenia jednak Krzysiu powiem ci Âże nigdy nie sÂłyszaÂłem Âżeby jakiÂś klient powiedziaÂł .... tak to Ja popsuÂłem bo nie mam pojĂŞcia jak siĂŞ myje i konserwuje pistolet....

Uff.
Ja wszystko rozumiem, ale jeÂśli ktoÂś robi debila z uÂżytkownika wmawiajÂąc mu Âże nie potrafi przykrĂŞciĂŚ nakrĂŞtki - w tym wypadku to rozpylacz nakrĂŞcany na korpus.... to juÂż nie mam pytaĂą.

W sumie wychodzi na to Âże Âśmiejemy siĂŞ z sico a tysiÂące bubli rozeszÂły siĂŞ po swiecie i nikt nie sapnie bo wstyd przyznac ... moja sata to bubel.
Co by koledzy na to powiedzieli, hehe.

Cieszy mnie Âże bubel to nie moja pojedyĂącza sata, lecz jedna z wielu,, bardzo wielu tysiecy bubli.
Jak za PRL.

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-27, 19:52   
0
UP DOWN

Ja wszystko rozumiem ale czy wszyscy ? .Czyli te sprzedawane taniej o 25% to odrzuty i buble ^^ powinny mieĂŚ wybite na korpusie Âże nie podlegajÂą gwarancji .

936
Wysłany: 2012-09-27, 19:57   
0
UP DOWN

Ja zakupiÂłem sprĂŞty u dystrybutora SATA osobiÂście.
Bardzo mili ludzie.
Nie mam takich problemĂłw.
Przy kolejnych zakupach u dystrybutora otrzymuje zniÂżki wiĂŞc zakupy na aukcjach sÂą dla mnie nie opÂłacalne i ryzykowne.
Nie stac mnie na tanie rzeczy.

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-27, 20:08   
0
UP DOWN

936 napisał/a:
Bardzo mili ludzie.
Przy kolejnych zakupach u dystrybutora otrzymuje zniÂżki wiĂŞc zakupy na aukcjach sÂą dla mnie nie opÂłacalne i ryzykowne.

Nie ma to Âżadnego znaczenia w tej sytuacji .

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-27, 20:40   
0
UP DOWN

936 napisał/a:
Bardzo mili ludzie.

TeÂż bym byÂł dla Ciebie miÂły.

Ja kupiÂłem od kolegi z forum, bo mu nie pasowaÂł i mi odsprzedaÂł.
Czy dlatego juÂż jestem poza gwarancjÂą?

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-27, 21:44   
0
UP DOWN

Homer S. napisał/a:
936 napisał/a:
Bardzo mili ludzie.

Nie ma to Âżadnego znaczenia w tej sytuacji .

Absolutnie tkwisz w Nibylandii :tak: ... To wÂłaÂśnie ma podstawowe znaczenie. Kogo znasz osobiÂście z fabryki SATA ? ... do kogo zgÂłosisz teraz swĂłj problem z ich wyrobem ? Do logo ?

To moÂżna rozwiÂązaĂŚ tylko na dwa sposoby.

1. WysyÂłasz do serwisu pistolet dostajesz naprawiony z FV za koszt czĂŞÂści przesyÂłki i robocizny.

2. ZaÂłatwiasz to u znajomego dystrybutora w ramach gwarancji (gratis ) i na czas naprawy dostaniesz pistolet zastĂŞpczy ... o ile nie bĂŞdzie tak Âże osobiÂści przyjedzie do Ciebie serwisant naprawi to na miejscu i jeszcze przywiezie ci jakiÂś upominek.

Widzisz tu gdzieÂś rolĂŞ i zadanie dla producenta tego sprzĂŞtu ?
Jak teraz myÂślisz ... ktĂłra opcja ciĂŞ spotka ? ;)

[ Dodano: 2012-09-27, 21:47 ]
Lackdoctor napisał/a:
936 napisał/a:
Bardzo mili ludzie.

TeÂż bym byÂł dla Ciebie miÂły.

Ja kupiÂłem od kolegi z forum, bo mu nie pasowaÂł i mi odsprzedaÂł.
Czy dlatego juÂż jestem poza gwarancjÂą?

Ale¿ Krzysiu masz dwa lata gwarancji na sprzêt ^^ ... tylko ¿e Ty nie umiesz przykrêcaÌ nakrêtki a to nie podlega gwarancji ... bo gdybyœ kupi³ u dystrybutora to on by ci to wymieni³ gratis i pokaza³ jak masz przykrêcaÌ ¿ebyœ ju¿ wiêcej nie psu³ ^^ ^^ ^^ ... a teraz to mo¿e kolega z Forum ci pomo¿e bo w koùcu wzi¹³ za ten pistolet kasê. :tak:

gugun 
Wysłany: 2012-09-28, 10:14   
0
UP DOWN

PROJEKTER, ty to zawsze znajdziesz odpowiedz na kazde pytanie ^^ jak mozna nie potrafic nakretki przykrecic? :rotfl: przeciez ten pistolet nie jest plastikowy,ma krutkie gwinty i nie ma chyba mozliwosci czegos cenzura i zeby cokolwiek dmuchalo o ile wszystko jest czyste...sata 4k ma to do siebie ze jest strasznie czula na jakiekolwiek zanieczyszczenia, wiem bo sam walczylem ze strumieniem jak w sico bo jakis paproszek wpadl w dziurke od rozpylacza. poki co dziala bezawaryjnie i troche juz namalowala...

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-28, 10:32   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Ale¿ Krzysiu masz dwa lata gwarancji na sprzêt ... tylko ¿e Ty nie umiesz przykrêcaÌ nakrêtki a to nie podlega gwarancji ... bo gdybyœ kupi³ u dystrybutora to on by ci to wymieni³ gratis i pokaza³ jak masz przykrêcaÌ ¿ebyœ ju¿ wiêcej nie psu³ ... a teraz to mo¿e kolega z Forum ci pomo¿e bo w koùcu wzi¹³ za ten pistolet kasê.

Ale Ty pier*olisz czasem.
Sam dobrze wiesz Âże to poprostu tysiÂące bubli i takÂą gadka tego nie zaczarujesz.
WeÂź mnie nie przekonuj do jakiÂś dziwnych Twoich wydumek, bo szkoda czasu na cenzuraÂły.

Jest z tym uszczelniaczem problem i jeÂśli takie jest podejÂście Twoje i saty to po prostu ÂŻENADA.

Szkoda 2000 zÂł za bubel pÂłaciĂŚ, ale jaki mamy wybĂłr.
Innego pistoletu bym na dzis nie chciaÂł, ale szkoda Âże sata wyÂłoÂżyÂła sie na takiej bÂłachostce.

Mam sporo tasmy izolacyjnej i to tyle z mojej strony.
Abonamentu za u¿ywanie pistoletu nie bedê p³aci³ - jeden uszczelniacz 30 z³ a jego wytrzyma³oœÌ bez smarowania towotem :rotfl: :rotfl: :rotfl: to jedno odkrêcenie po malowaniu.

CoÂś wiĂŞcej?

Trzeci rok sata 3000 i zero usterek, 100 bf rp tak jak i hvlp teÂż sÂą idealne.
Nowinka 4000 puszcza powietrze gorzej od sico???
CoÂś tu nie halo. :help: :help: :help: :help:

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-28, 14:01   
0
UP DOWN

Krzysiu ... ale Ja to mam g³êboko w odbycie :D ... No pomyœl co mnie obchodzi twoje zdanie na temat SATA 4000 ? :/ ... albo to czy to bubel czy ekstra sprzêt ? :/ Co Ja jestem generalne przedstawicielstwo SATA na Polskê ? ^^

ByÂło ... jest ... i jeszcze dÂługo tak zostanie SATA ..............................IWATA, DeVilbiss. Moim zdaniem to najlepsze na Âświecie pistolety do refinishu. Taka jest moja opinia i na razie nic siĂŞ nie staÂło i nie pojawiÂło takiego Âżebym zmieniÂł zdanie. :cool:

... a to czy upychasz do gÂłowicy swojej SATA pakuÂły .... to raczej nie jest mĂłj problem.

Sprawy gwarancji wyjaÂśniÂłem ci dobitnie ÂżebyÂś nie ÂżyÂł dalej w krainie ElfĂłw. Czy SATA czy FESTOO czy TRISK lub IRT czy Schneider, czy IWATA czy DE VILBISS .... czy RUPES zawsze bĂŞdziesz miaÂł ten sam problem z naprawÂą na gwarancji jak bĂŞdziesz robiÂł zakupy po za oficjalnÂą sieciÂą dystrybucyjnÂą :tak: . TÂą informacjĂŞ raczej sobie zapamiĂŞtaj i przyjmij jako dobrÂą radĂŞ ... i to bez wzglĂŞdu co tam sobie myÂślisz o gwarancji, renomie i przepisach prawa :tak:

A to o "Âżenadzie" wyÂślij do Korwesthaim :spoko:

[ Dodano: 2012-09-28, 14:08 ]
gugun napisał/a:
PROJEKTER, ty to zawsze znajdziesz odpowiedz na kazde pytanie ^^ jak mozna nie potrafic nakretki przykrecic? :rotfl: przeciez ten pistolet nie jest plastikowy,ma krutkie gwinty i nie ma chyba mozliwosci czegos cenzura i zeby cokolwiek dmuchalo o ile wszystko jest czyste...

... ale JA nie muszĂŞ szukaĂŚ odpowiedzi na pytania w sprawie SATA ... Tu kaÂżdy powĂłd bĂŞdzie dobry Âżeby klient spadaÂł na bambus i zapÂłaciÂł za naprawĂŞ. Sednem problemu nie jest sam problem z uszczelkÂą tylko to Âże Âżaden z dystrybutorĂłw jak jest przy zdrowych zmysÂłach nie przyjmie do naprawy gwarancyjnej pistoletu ktĂłrego sam nie sprzedaÂł. Dostaniesz odpowiedz Âże to nie jest podlega naprawie gwarancyjnej bo to uszkodzenie mechaniczne i spadĂłwa.

Ty siĂŞ nie zastanawiaj na d sprawiedliwoÂściÂą dziejowÂą tylko pomyÂśl logicznie ... kto za to zapÂłaci ? .... bo SATA na pewno nie ^^ ... i to wie kaÂżdy dystrybutor.

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-28, 16:05   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
No pomyÂśl co mnie obchodzi twoje zdanie na temat SATA 4000 ?

Piszesz Ty pisze i ja.
KaÂżdy ma swoje zdanie i tyle.
PROJEKTER napisał/a:
ale Ja to mam g³êboko w odbycie

Hehe. WolĂŞ sobie tego nie wyobraziĂŚ. ;P

Najbardziej mi sie podoba kiedy drobna nieszczeloœÌ w np. sico wzbudza Twój zachwyt i jest z czego polewac, to tych kilka tysiêcy bubli z saty... to nic, normalka, standard.

Nie zgadzam sie z tym co poni¿ej zacytujê, ale m¹droœÌ ludowa z mieszalni mówi tak.

Po ch.j mi sata za 2000 zÂł.
cenzura siĂŞ i co, setki zÂłotych w niÂą wsadzisz a to juÂż bĂŞdzie mocno uzywany pistolet.
Widzisz, tu na pó³ce jest speed za 100 z³.
Zobacz, w cenie saty masz 20 pistoletĂłw i jak sie cenzura jeden to znĂłw masz nĂłwkĂŞ.. hehe.

Dobre, co nie?

PS.
Bynajmniej nie namĂłwiÂł mnie na 20 nowych speedĂłw.... :sciana:

936
Wysłany: 2012-09-28, 19:02   
0
UP DOWN

PrĂłbuje to zrozumiec i wnioskuje przekÂładajÂąc to na prosty jĂŞzyk...

CzÂłowiek, ktĂłry kupiÂł przykÂładowo nowego VW pojedzie do Ciebie bo Ty naprawiasz VW i mu naprawisz bo on kupiÂł nowy samochĂłd!
I mu powinneÂś naprawic bo mu siĂŞ zepsuÂł.

A kto zapÂłaci za tÂą naprawe ? bo on to nie bo kupiÂł nowy !
Bez obrazy ale to tak komicznie wyglÂąda :)
Pozdrawiam

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-28, 19:12   
0
UP DOWN

936 napisał/a:
CzÂłowiek, ktĂłry kupiÂł przykÂładowo nowego VW

SprzedaÂł go Tobie.

Czy vw straciÂł gwarancjĂŞ?
OlaÂł to.
Masz tego vw ktĂłrego odkupiÂłeÂś od kolegi.
Jest wtopa i akcja wymiany ... guzika od schowka ;) bo to potencjalne niebezpieczeĂąstwo wypadku.

Czyli gwarancja i akcja serwisowa obejmuje tylko pierwszego wÂłasciciela?
Kupujacego w salonie?

Mam fakture zakupu, mam fakture odsprzedaÂży.
Nie obejmuje mnie gwarancja?

ÂŚwietne rozumowanie kolego 936,

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-28, 19:58   
0
UP DOWN

Co do akcji naprawczych np. Renault Polska odmawia³a wgrania nowego softu do komputera silnika ,,bo pojazd pochodzi z exportu,, i jest starszy ni¿ 10 lat (akcja tyczy³a siê tych do 10 lat) nie ma pe³nej ksi¹¿ki serwisowej itd .Ten sam samochód na Polskich tablicach jedzie do pierwszego z brzegu serwisu Renault w Niemczech a tam proszê usi¹œÌ, kawa, ciasteczka ,,my siê wszystkim zajmiemy,, po vin-ie mo¿na ustaliÌ czy jest z serii zakwalifikowanej ,,do usuniêcia usterki,, .Usterkê usuniêto gratis z ,,polecamy siê na przysz³oœÌ,, :spoko: I co da siê :!:
AÂż szkoda waliĂŚ po klawiaturze i udowadniaĂŚ coÂś co jest oczywiste jest wada fabryczna i jej producent jest jednostkowy numer co jeszcze potrzeba zaÂświadczenie o niekaralnoÂści :D
Zaraz siĂŞ odezwie Kol.Projekter i bĂŞdzie udowadniaÂł Âże
-biaÂłe jest czarne i odwrotnie
-odwrĂłci kota ogonem (gÂłowÂą do siebie) :D
-na koniec puœci mg³ê w postaci wyk³adu na A4 gdzie po piêciu linijkach tekstu tak zacieniujê sprawê ¿e nikt nie bêdzie mia³ si³y doczytaÌ do koùca .

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-09-28, 20:05   

Homer S. napisał/a:
Zaraz siĂŞ odezwie Kol.Projekter i bĂŞdzie udowadniaÂł Âże
-biaÂłe jest czarne i odwrotnie
-odwrĂłci kota ogonem (gÂłowÂą do siebie) :D
-na koniec puœci mg³ê w postaci wyk³adu na A4 gdzie po piêciu linijkach tekstu tak zacieniujê sprawê ¿e nikt nie bêdzie mia³ si³y doczytaÌ do koùca .

Zajebisty tekst :spoko:

marer 
Wysłany: 2012-09-28, 20:48   
0
UP DOWN

Panowie moÂże teraz ja :)
2 tygodnie temu mia³em taki przypadek ze zjara³ mi siê laptop a dok³adnie procesor grafiki nVidia na p³ycie g³ównej.
Laptopa kupiÂł mi kolega w stanach 23 maja 2008 roku, miaÂłem 3 lata gwarancji ale tylko na tamten kraj bo nie chciaÂłem dopÂłacaĂŚ dodatkowej kasy.
Gwarancja siĂŞ skoĂączyÂła 16 miesiĂŞcy temu ale zadzwoniÂłem do Della i powiedziaÂłem Âże wyczytaÂłem w necie na stronach amerykaĂąskich iÂż naprawiajÂą to gratis .
Serwisant powiedziaÂł Âże on musi porozmawiaĂŚ z kierownikiem za godzinĂŞ skontaktowaÂł siĂŞ ze mnÂą i powiedziaÂł Âże jutro bedzie kurier po laptopa.
Wymienili mi p³ytê g³ówn¹ na nowa za free 16 miesiêcy po gwarancji i w zadoœÌ uczynienie dali rok gwarancji :)
Nie patrzyli ze laptop kupiony w stanach i gwarancja tylko na tamten kraj.
Dodam jeszcze Âże laptop byÂł kupiony na kumpla a ja podawaÂłem do serwisu swoje dane i nic ich to nie obchodziÂło .
Wydaje mi siĂŞ Âże kaÂżda konkretna firma tak powinna robiĂŚ a nie szukaĂŚ byle pretekstu aby tylko nie uznaĂŚ gwarancji .

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-09-28, 20:57   

PROJEKTER napisał/a:
ale to niestety nowy standard w obsÂłudze klientĂłw prezentowany przez kaÂżdego znanego producenta

PROJEKTER napisał/a:
ÂŻenada ... ale co zrobiĂŚ ? ÂŚwiat siĂŞ zmienia nieustanie. SÂłowo honoru w biznesie czy renoma producenta sÂą juÂż dziÂś niewiele warte.

Hmm , czyÂżby znane i cenione okazaÂły siĂŞ beeeeee ... Ja tu wyczuwam schizofreniĂŞ ... bez urazy oczywiÂście ;)

gugun 
Wysłany: 2012-09-28, 21:14   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL, uwazaj bo jak mi sie sacina zyebie to wiesz ... :D przypomne hehe;) nie spinajcie sie chlopaki jak agrafki taka moja rada,moze ktos zadz, i zapyta saty jak to jest,tymbardziej ze wiadomo teraz o co kaman

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-09-28, 21:42   

gugun napisał/a:
POLYKAR.PL, uwazaj bo jak mi sie sacina zyebie to wiesz ... :D

jak Ci sie z...epsuje to Cie do projektora odeÂślĂŞ i zjebke dostaniesz jak Ci powyÂżej ^^

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-29, 12:45   
0
UP DOWN

Co wy tu wypisujecie za pier doÂły o Renault VW czy Audi, albo o tym co wam siĂŞ wydaje ^^ . Siedzicie na tyÂłkach z roszczeniowÂą postawÂą ale obaj kolesie cwaniaczki jak przyszÂło kupiĂŚ pistolet to stanĂŞli na rzĂŞsach Âżeby sobie utrudniĂŚ w przyszÂłoÂści Âżycie.

ByÂł taki czas kiedy guzik wiedzieliÂście o pistoletach. DziĂŞki staraniom garstki osĂłb ... moÂże z czterech, teraz lakierujecie firmowym sprzĂŞtem. Lakierujecie i lakierujecie a jak siĂŞ w nim zje bie gumowa uszczelka to nagle okazuje siĂŞ Âże sprzĂŞt juÂż jest ch...ja wart i trzeba sobie kupiĂŚ inny - taĂąszy. A to tylko sprzĂŞt. KaÂżdy siĂŞ zuÂżywa.

No ale w takim przypadku zamiast biadoliĂŚ wystawcie te SATA 4000 na allegro i kupta se po SICO ^^ ... i juÂż ... problem rozwiÂązany. :spoko:

To nie JA dzwoniÂłem z problem do serwisu tylko kolega Lackdoktor i to jego spuÂścili do kibla. Ja zdzwoniĂŞ do jednego z trzech w Polsce i piĂŞcioletniÂą SATA naprawiĂŞ na gwarancji. Kapujesz Krzysiu ? .... to siĂŞ nazywa szacunek dla klienta ... a TY kim jesteÂś ? Klientem tych firm, czy tylko uÂżytkownikiem sprzĂŞtu jaki oni teÂż oferujÂą ?

Piszesz te jĂŞki razem z @Homer kreujÂąc tu wizjĂŞ jak to powinno byĂŚ. Zgoda. Ja teÂż uwaÂżam Âże tak to powinno byĂŚ. I co z tego ? Za kaÂżdÂą firmÂą stoi jej wÂłaÂściciel. WykÂłada kasĂŞ za naprawĂŞ, a potem dostaje albo nie dostaje jej od producenta bo najpierw musi uruchomiĂŚ odpowiedniÂą procedurĂŞ. To Âże nie chcecie tego zrozumieĂŚ albo nie ogarniacie tego problemu nie wiele zmienia ... a dokÂładnie nic to nie zmienia. Kupcie sobie inne pistolety ... najlepiej teÂż na jakieÂś aukcji albo w miĂŞsnym ^^ ^^ ^^ sami siĂŞ przekonacie jak dziaÂłajÂą te inne firmy ... pewnie jak DELL w przytoczonym wyÂżej przykÂładzie. :spoko:

I taka uwaga ... na jak¹ cho lerê wy siê ze mn¹ spieracie ? Fakty poda³ Lackdoktor ... zg³osi³ siê do serwisu , ten go ola³ i zaproponowa³ naprawê odp³atnie. Wy siê drapiecie po g³ówkach i demonstrujecie spo³eczne oburzenie, nawet coœ tam wypisujecie o zasadach gwarancyjnych, a serwis i tak swoje stanowisko jasno przedstawi³.

Mo¿e zamiast zaklinaÌ rzeczywistoœÌ czas koledzy cwaniaki wyci¹gn¹Ì jakiœ normalny wniosek z tej sytuacji unikaj¹c problemów w przysz³oœci ? Mo¿e zamiast tupaÌ nogami w norach czas siê zacz¹Ì zachowywaÌ jak doros³y i œwiadomy szef firmy ?

Szacunek dostawcy towaru sprzĂŞtu czy nawet usÂługi ma swojÂą cenĂŞ. JesteÂś cwany i pÂłacisz tylko za towar ... to jak siĂŞ pojawiÂą problemy ... pisz sobie posty na forum, albo listy do producenta. MoÂże coÂś zaÂłatwisz jak @marer z komputerem ... a moÂże guzik wskĂłrasz. ;) MÂądrzy wÂłaÂściciel lakierni juÂż dawno wiedzÂą o tym Âże pÂłacisz wiĂŞcej masz prawo oczekiwaĂŚ niemoÂżliwego np. Gwarancyjnej naprawy 5 letniej SATA.

Oczywi¶cie mo¿ecie to szybko zrozumieæ albo dalej ¿yæ w dziecinnym ¶wicie pisaæ posty/ cenzura³y o tym jak powinien wygl±daæ ¶wiat idealny gdzie ka¿dy ma honor, a jego s³owo jest cenniejsze od z³ota. PRZYPOMINAM ... DZWONIÊ DO JEDNEGO Z TRZECH SERWISÓW SATA W POLSCE I MAM KA¯D¡ NAPRAWÊ GRATIS ( na gwarancji "srañcy", czy na koszt w³a¶ciciela ... wisi mi to zupe³nie. Po prostu za ni± nie p³acê ) ... W zamian jestem wierny przez lata w³asnym partnerom handlowym.

To jest podstawa waszego problemu. Zapytaj Lackdoktor kolegĂŞ @Jacklacka albo @baqo, albo @Teem czy oni maja jakieÂś problemy z naprawami swoich pistoletĂłw ? ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-29, 13:05   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Zapytaj Lackdoktor kolegĂŞ @Jacklacka albo @baqo, albo @Teem czy oni maja jakieÂś problemy z naprawami swoich pistoletĂłw ?

Nie mam problemu z naprawÂą, bo mnie na uszczelkĂŞ staĂŚ.
Nawet gdybym oddaÂł pistolet do serwisu i zapÂłaciÂł 100 zÂł za jej wymianĂŞ, to teÂż by mnie to nie zrujnowaÂło.

Ale wymiana tej uszczelki NIE ROZWIÂĄZUJE PROBLEMU :help:

To jest BUBEL PRODUKCYJNY.
Teraz pytanie czy:
- korpus jest za gruby w tym miejscu gdzie uszczelka siĂŞ nasuwa ????? (potencjalnie wymiana korpusu aby defekt zlikwidowaĂŚ :tak: )
- nieprecyzyjnie wykonany gwint w dyszy rozpylacza - nie blokuje tego uszczelniacza i wciska go pod naciêcia gwintu które go mia¿d¿¹ i przecinaj¹ (wymiana zestawu dysza, iglica, rozpylacz)

Gdzie byÂła sÂławetna Helga?????????? Na urlopie???
Gdzie ta doskona³a jakoœÌ ?? Precyzja ??

Rozumiem wady powstaÂłe w wyniku zuzycia, zÂłej eksploatacji, nieumienia.

Ale taka wtopa na kilka tysiecy szt?

DwĂłch sie odezwaÂło i trzeba ...
Homer S. napisał/a:
na koniec puœci mg³ê w postaci wyk³adu na A4 gdzie po piêciu linijkach tekstu tak zacieniujê sprawê ¿e nikt nie bêdzie mia³ si³y doczytaÌ do koùca .

Faktycznie siwy dym :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PB250024.JPG
Plik ściągnięto 300 raz(y) 1.56 MB

PB250025.JPG
Plik ściągnięto 250 raz(y) 1.51 MB

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-29, 14:17   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
PROJEKTER napisał/a:
ÂŻenada ... ale co zrobiĂŚ ? ÂŚwiat siĂŞ zmienia nieustanie. SÂłowo honoru w biznesie czy renoma producenta sÂą juÂż dziÂś niewiele warte.

Hmm , czyÂżby znane i cenione okazaÂły siĂŞ beeeeee ... Ja tu wyczuwam schizofreniĂŞ ... bez urazy oczywiÂście ;)

KaÂżdy czyta ten sam tekst - rozumie go inaczej ;) . Znane i cenione jest OK, ale dla swoich klientĂłw. Powoli zmieniajÂą siĂŞ zasady Âświadczenia usÂług gwarancyjnych przechodzÂąc z modelu w ktĂłrym przedstawiciel handlowy miaÂł jednoczeÂśnie autoryzacjĂŞ naprawczÂą ( np. ASO ) d wa inne modele.

1. SieĂŚ handlowa ma jeden, lub kilka centralnych serwisĂłw producenta ( markety handlowe, sieci telefonii kom. ) Tu rozliczenie finansowe nastĂŞpuje miĂŞdzy serwisem, a producentem.

2. Przedstawiciel handlowy ma w³asny serwis i sam decyduje jak i czy naprawiaÌ uszkodzenie. Czasami ma czasami nie ma umowy na naprawy z producentem ... a jak wykonuje naprawy gwarancyjne w oferowanym przez siebie sprzêcie to robi to w ramach uzyskanej mar¿y handlowej. W przypadku powtarzaj¹cych siê wad producent daje zapas czêœci zamiennych zgodnie z iloœci¹ sprzedanego przed przedstawiciela sprzêtu ale sama us³uga jest na koszt przedstawiciela. W takich przypadkach producent og³asza poufnie akcjê serwisow¹. Poufnie Panowie bo to co wy nazywacie jawn¹ akcj¹ serwisow¹ gdzieœ zaczyna siê od roszczenia gwarancyjnego. ( ró¿nie rozpatrywanego niestety przez lokalnego przedstawiciela ) potem dopiero stwierdza siê wadê podzespo³u. Jak zagra¿a to ¿yciu lub zdrowiu u¿ytkownika, albo spowodowaÌ mo¿e niewspó³mierne szkody ... to wtedy, to co poufne robi siê niestety dla producenta ju¿ oficjaln¹ akcj¹ usuwana usterki.

... i gdyby kolega @Homer znaÂł choĂŚ ciut ciut zasady obowiÂązujÂące w sieciach ASO to nie zadawaÂł by dziecinnych pytaĂą tylko doskonale rozumiaÂł dlaczego tak jest :

Homer S. napisał/a:
... Ten sam samochód na Polskich tablicach jedzie do pierwszego z brzegu serwisu Renault w Niemczech, a tam proszê usi¹œÌ, kawa, ciasteczka ,,my siê wszystkim zajmiemy,, po vin-ie mo¿na ustaliÌ czy jest z serii zakwalifikowanej ,,do usuniêcia usterki,, .Usterkê usuniêto gratis z ,,polecamy siê na przysz³oœÌ,, :spoko: I co da siê :!:

¿ebyœ nie b³¹dzi³ wiêcej w przysz³oœci to przyjmij do wiadomoœci kolego @Homer, ¿e dwie osobne firmy ca³kowicie odrêbne organizacyjnie i logistycznie ... dwie odrêbne polityki sprzeda¿y i serwisu i traktowania klientów ... jedna to RENAULT POLSKA Sp. z o.o. 02-674, Warszawa.Marynarska 13 .... i Renault Deutschland GmbH. inni prezesi, inni dystrykt strefy, inne procedury gwarancyjne, inne stawki za naprawy gwarancyjne, inne podejœcie do klientów. Dla idealisty œwietny przyk³ad jak firma powinna traktowaÌ swoich klientów ... dla kogoœ twardo st¹paj¹cego po ziemi ... polskiej ziemi Przyk³ad pokazuj¹cy ¿e nie masz kolego @homer pojêcia o gwarancji i rêkojmi i ¿yjesz w Nibylandii.

Tup nogami i stawiaj ¿¹dania ... z pewnoœci¹ uszczelka siê uszczelni ^^

Homer S. 
Wysłany: 2012-09-29, 14:55   
0
UP DOWN

Szkoda pisaĂŚ jak kiedyÂś DiabeÂł :devil: mnie zapyta jakiego poleciÂł bym mu adwokata to bez mrugniĂŞcia okiem podam PROJEKTER tylko on :tak: .
Szacunek u dystrybutora = kup sprzĂŞt na 20tyÂś. bĂŞdzie szacunek .

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-29, 14:56   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
DwĂłch sie odezwaÂło i trzeba ...
Homer S. napisał/a:
na koniec puœci mg³ê w postaci wyk³adu na A4 gdzie po piêciu linijkach tekstu tak zacieniujê sprawê ¿e nikt nie bêdzie mia³ si³y doczytaÌ do koùca .

Faktycznie siwy dym :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Widzisz Krzysiu ... problem w tym ¿e klienci SATA nie maja problemów z jak¹œ tam uszczelk¹ ;) ... a nawet gdy mieli to ... pstryk ... i nie ma problemu. Problem to ma dwóch cwanych tropicieli okazji internetowych. ^^

Ja do tej pory siedzia³em cichutko w sprawach miejsc zakupu sprzêtu. Wydawa³o mi siê wa¿niejsze wyprostowaÌ te wasze durne podejœcia ¿e SICO = SATA tylko jest taùsze wiêc po co przep³acaÌ. :x: O tym ¿e to przepaœÌ technologiczna nie trzeba nikomu pisaÌ, je¿eli choÌ raz polakierowa³ coœ markowym sprzêtem ( nie koniecznie SATA ). Czas p³ynie i wiele spraw ubocznych daje siê na spokojnie wbiÌ do waszych g³ów. Wreszcie docieramy do poziomu "cwaniakowania". To ju¿ nie jest gównojadztwo jak przy Sico NIE, NIE ... wielki "szacun" panowie, za wasze decyzje techniczne w sprawie pistoletów. Wybraliœcie w³aœciwy kierunek ... tylko drogi siê wam popie rzy³y ^^ .

W sumie to zdarza³o siê ¿e sam was zachêca³em to taùszych zakupów, ale tylko dlatego, ¿e czasami wchodzê w wasz¹ sytuacjê i dajê siê zepchn¹Ì z mega profesjonalnego postêpowania na drogê "cwaniakowania". Mia³em jednak nadziejê, ¿e zdajecie sobie w pe³ni sprawê z konsekwencji taniego kupowania sprzêtu, albo nawet u¿ywanego. To nie jest tak ¿e p³aci siê po³owê, a ma dok³adnie to samo co ci co zap³acili 100 % oferty. W tym przypadku dotyczy to serwisu , ale to nie wszystkie ró¿nice.

MoÂżecie piszczeĂŚ i siĂŞ skarÂżyĂŚ publicznie na SATA. Minie kilka tygodni ten sam problem pojawi siĂŞ z innymi urzÂądzeniami ^^ . Nigdy dotÂąd nie byÂło okazji porozmawiaĂŚ z wami o wyÂższym poziomie biznesu. Teraz teÂż jednÂą nogÂą tkwicie dalej w norze i jednosobowej dziaÂłalnoÂści gospodarczej a drugÂą wkÂładacie w Âświat gdzie wszytko jest takie jak powinno Gdzie przedstawiciel producenta darzy was szacunkiem. :nie: Technologicznie i technicznie udaÂło siĂŞ zmieniĂŚ w was bardzo duÂżo .... mentalnie niestety nie.

Dziwna sprawa z tÂą uszczelkÂą , tak powaÂżna Âże SATA powinna zakoĂączyĂŚ produkcje modelu 4000 .... a jednak na kilka tysiĂŞcy sprzedanych egzemplarzy zgÂłasza siĂŞ trzech zranionych uÂżytkownikĂłw. ^^ MoÂże jednak nie potraficie uÂżytkowaĂŚ takiego sprzĂŞtu ^^

Nie wylewajcie swoich Âżali na mnie, bo JA jestem projektantem :D Nie handluje sprzĂŞtem i nie jestem przedstawicielem SATA w Polsce ... nawet nie uÂżywam na co dzieĂą tych pistoletĂłw. Absolutnie mi dynda opinia o nich. pozytywna nie zwiĂŞksza ÂśrodkĂłw na moim koncie tak jak i negatywna ich nie zimniejsza. ByÂłe widziaÂłem ... wiem czym jest SATA od wielu wielu lat. SzanujĂŞ ich, doceniam na tle konkurentĂłw i mam wiele dowodĂłw na to ktĂłra producent pistoletĂłw w refinishu jest nr. JEDEN. To ze komuÂś w jakieÂś norze wyÂładowaÂła siĂŞ bateryjka w digital, urwaÂło pokrĂŞtÂło, albo spie przyÂła uszczelkĂŞ w nakrĂŞtce raczej nie wpÂłynie na mojÂą ocenĂŞ SATA ... ba nawet nie wpÂłynie na mojÂą ocenĂŞ serwisĂłw SATA w Polsce. ;)

Mnie jedynie dziwi to ... co wam siê uroi³o w g³owach ^^ ... W temat wci¹gn¹³ mnie z nicku, imienia i pierwszej litery nazwiska kolego @Lakcdoktor. :D Wisi mi jednak to co s¹dzicie o SATA 4000. To na dziœ nadal najlepszy produkowany pistolet na œwiecie do refinishu ... nawet jak ktoœ uwa¿a inaczej .... to jeden z trzech najlepszych :spoko: Wymieùcie sobie dzieci uszczelkê i cieszcie siê z zalet tego doskona³ego urz¹dzenia :spoko:

[ Dodano: 2012-09-29, 15:13 ]
Homer S. napisał/a:
Szkoda pisaĂŚ jak kiedyÂś DiabeÂł :devil: mnie zapyta jakiego poleciÂł bym mu adwokata to bez mrugniĂŞcia okiem podam PROJEKTER tylko on :tak: .
Szacunek u dystrybutora = kup sprzĂŞt na 20tyÂś. bĂŞdzie szacunek .

To ju¿ kolego zale¿y ... bo jak kupisz sobie za 20 tyœ u dystrybutora kabinê lakiernicz¹ to przy naprawach gwarancyjnych oleje ciê tak samo jak teraz sprzedawcy SATA w Polsce. Kupisz za 150 tyœ to usterkê usunie ci w niedzielê docieraj¹c do Ciebie w kilka godzin. Jak kupisz za 80 tyœ to standardowe warunki gwarancji ... nikt ciê nie oleje ale te¿ nie bêdzie stawa³ na bacznoœÌ jak zadzwonisz :tak:

SATA 4000 kosztuje 448 EUR ( 563 EUR Digital ). U znanego dystrybutora maj¹cego w³asny serwis pewnie bez problemow wytargowa³byœ z 10 % rabatu telefonicznie i mo¿e z 15 max 20 w osobistej rozmowie. ( spytaj @gugun za ile kupi³ swoj¹ od .... ) kurs EUR 3.20 PLN. 1146 z³ + 23 % vat. ( co do vat to niech ka¿dy sobie sam negocjuje. ) Odlicz kolego @Homer od ceny dystrybucyjnej z rabatem koszt zakupu swojej SATA na allegro i zastanów siê chwilê, czy ró¿nica jaka siê pojawi warta by³a tego czasu który poœwiêci³eœ na pisanie postów i tego wkur...nia siê na doskona³y jednak sprzêt. Pamiêtaj tak¿e ¿e to nie musi byÌ wcale jego jedyna, czy ostania awaria.

Jak pomyœlisz i zrozumiesz ... to mo¿e kiedyœ zmienisz swoje nastawienie do wielu aspektów biznesu i przestaniesz mieÌ problemy .... u dostawców wyposa¿enia materia³ów, ubezpieczycieli, a nawet w urzêdach przy kontroli warsztatu. Jak nie z³apiesz o co w tym chodzi to ka¿d¹ sprawê bêdziesz za³atwia³ w ten sposób jak teraz tupi¹c nogami i pisz¹c o œwicie idealnym ... có¿ ... i tak sam za wszytko w efekcie zap³acisz :tak: .

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-29, 15:26   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
a jednak na kilka tysiĂŞcy sprzedanych egzemplarzy zgÂłasza siĂŞ trzech zranionych uÂżytkownikĂłw.

ZnĂłw czary mary i statystyka w tle marketingowca.
Dobrze Âże policzyÂłeÂś jeszcze tego kogoÂś z tamtego forum.

A moÂże na 10 sat z forum ,, trzy sÂą wadliwe ?
Tak wiĂŞc co trzecia sata potencjalnie jest skopana.

Niestety jakoœÌ poprzednich modeli i dopracowanie osiagnie dopiero na miesi¹c przed debiutem saty 5000 i zakoùczeniem produkcji modelu.
Sata 3000 ktĂłrÂą posiadam wolna jest od wad wieku dzieciecego.
Mojej 4000 zÂąbki wypadajÂą,,, ciekawe jak wejdzie w okres dojÂżewania. :shock:

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-29, 15:51   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
PROJEKTER napisał/a:
Zapytaj Lackdoktor kolegĂŞ @Jacklacka albo @baqo, albo @Teem czy oni maja jakieÂś problemy z naprawami swoich pistoletĂłw ?

Nie mam problemu z naprawÂą, bo mnie na uszczelkĂŞ staĂŚ.
Nawet gdybym oddaÂł pistolet do serwisu i zapÂłaciÂł 100 zÂł za jej wymianĂŞ, to teÂż by mnie to nie zrujnowaÂło.

Nie to miaÂłem na myÂśli :x: .... raczej to Âże juÂż widzĂŞ reakcjĂŞ wspomnianych kolegĂłw w sytuacji gdy ich dostawca pistoletĂłw spuÂściÂł by ich do kibla z problemem uszczelki :tak: Jeden telefon ... opis problemu i zaÂłatwione .... priorytetem. To samo dotyczy sprzĂŞtu z kaÂżdej renomowanej ASO nawet jak dostawcÂą jest koncern lakierniczy :tak:

Jak widzisz Krzysiu jesteÂś na marginesie mniejszoÂści uÂżytkownikĂłw tego pistoletu ... a najfajniejsze jest to, Âże sam siĂŞ tam ulokowaÂłeÂś. :fiu:

LuÂźny przykÂład ÂżebyÂś zrozumiaÂł :

Bardzo znana i ogromna firma budowlana ( mĂłj obecny partner ) zleciÂła wykonanie fundamentĂłw z betonu. ( podwykonawca) Operator betoniarki nie maiÂł dojÂścia z powodu wielkich rowĂłw pod kanalizacjĂŞ ulicy i pojechaÂł z tyÂłu budowlane obiektu. RurĂŞ z pompy betonu przeÂłoÂżono przez dach prywatnego budynku. Pech .... wziĂŞÂła i pĂŞkÂła. Kilkaset kilogramĂłw betonu towarowego C25/ 30 ze zbrojeniem rozsianym wylaÂło siĂŞ na dach, tarasy balkon meble, okna i ogrĂłd. Straty wycenione na prawie 80 000 zÂł ... i to tylko dlatego, Âże do bÂłyskawicznej akcji usuwania skutkĂłw, skierowano ok. 40 pracownikĂłw z budowy.

Teraz wyobra¼ sobie ¿e do wykonania tej roboty kierujemy firmê która mia³a najlepsz± ofertê na aukcji internatowej. Pomy¶lisz ... CO TO MA WSPÓLNEGO Z SATA ... z uszczelk± i z gwarancj± ? Wspólny ³±cznik to ... sposób my¶lenia o biznesie. :tak:

Do wykonania fundamentów wziêto podwykonawcê który zaoferowa³ doœÌ wysok¹ cenê ... ale to fundamenty, a nie okno które mo¿na wymieniÌ, Ktoœ pos³u¿y³ siê biznesowym sposobem myœlenia. Kierownik budowy spodziewa³ siê jakiœ k³opotów ... mo¿e nie takich ... ale "jakiœ". Przep³aci³ i wybra³ tak¹ firmê, a nie inn¹. Cenê i tak wliczy³ w wartoœÌ budowy. Móg³ byÌ cwany i zarobiÌ kilkadziesi¹t tysiêcy z³oty wiêcej ;P ... jednak nie jest ani gównozjadem, ani cwaniakiem. Ca³a ta sprawa sp³ynê³a po nim jak woda po kaczce. Wykonawca robót fundamentowych mia³ polisê OC na szkody wyrz¹dzone osob¹ trzecim .... na 500 000 PLN ... a generalny wykonawca na 120 mln PLN !!!

WÂłaÂściciel budynku uspokoiÂł siĂŞ zanim jeszcze dotarÂł z pracy na miejsce. W dwa tygodnie usuniĂŞto wszystkie Âślady problemu. Nowe poszycie dachu, wszystkie okna od strony ogrodu, choĂŚ uszkodzone byÂły tylko trzy z oÂśmiu, nowe kafle, nowa kostka malowanie domu i zwrot gotĂłwki za ratanowe meble. :tak:

Teraz wyobraÂź sobie, Âże do wykonania tej roboty kierujemy firmĂŞ, ktĂłra miaÂła najlepszÂą ofertĂŞ na aukcji internatowej. :x:

Róbcie sobie jak tam chcecie w tych swoich lakierniach. Czasami jednak przyda³aby siê wam prosta lekcja etyki biznesu i wszystkiego co siê wi¹¿e z tym pojêciem. Niestety ale KA¯DY KLIENT JEST DLA NAS WA¯NY lub KA¯DEGO TRAKTUJEMY INDYWIDUALNIE to pier do³y z telewizyjnych reklam banków ... W ¿yciu jest tak jak opisa³ @Lakcdoktor , relacjonuj¹c reakcje serwisu na zg³oszenie ... niby wady fabrycznej "bubla" ^^ .

TrochĂŞ ÂświadomoÂści Panowie i ... nie ma takich problemĂłw.

[ Dodano: 2012-09-29, 16:10 ]
Lackdoctor napisał/a:
A moÂże na 10 sat z forum ,, trzy sÂą wadliwe ?
Tak wiĂŞc co trzecia sata potencjalnie jest skopana.

Krzysiu ... Ja jestem na forum i mam dwie SATA 4000, Jacklack ma trzy, gugun jednÂą @baqo jednÂą, ... dwie z poprzedniego zestawu sprzedaÂłem Usherom z forum i Ty masz jednÂą i kolega Homer ma jednÂą. W tym maciupcim gronie 11 pistoletĂłw ( bo chyba nie powiesz, Âże to caÂła braĂŚ z obu portali ^^ ) ... tylko TY i Homer macie jakieÂś problemy. A teraz weÂź pod uwagĂŞ, Âże w jednej ASO sÂą cztery do oÂśmiu takich pistoletĂłw ( SATA 4000 ) :shock:

Nie powoÂłuj siĂŞ na statystykĂŞ bo nawet gdyby na tym forum i tamtym wszyscy jak jeden podnieÂśli taki problem to byÂłaby to kropeleczka w oceanie sprzedaÂży tego modelu. :D

Problemem w tym temacie nie jest uszczelka pod nakrêtk¹ tylko to ¿e zap³aci³eœ za pistolet tak du¿o kasy ¿e nie mieœci ci siê w g³owie to ¿e co jakiœ czas trzeba w nim wymieniÌ uszczelkê, albo obchodziÌ siê z nim jak wiêkszoœÌ pozosta³ych u¿ytkowników którzy jednak tego problemu nie maj¹ ;)

Zobacz @Lackdoktor ... przywoÂłujesz tak gdzieÂś w swoich postach SICO. ale tak realnie ilu uÂżytkownikĂłw FORUM ma taki pistolet i jest z niego zadowolona ? Ja myÂślĂŞ Âże ok 40 % nabywcĂłw. Jednak 60 % nabywcĂłw potwierdza Âże to fajans, Âże to siĂŞ nie nadaje do lakierowania samochodĂłw ... ale 40 % twierdzi co innego i ma SICO juÂż dwa trzy lata i Âżadnej awarii ... Dlaczego ? Ja myÂślĂŞ Âże jedni te wady widzÂą, a inni nie, Âże jedni bardzo uwaÂżajÂą uÂżytkujÂąc ten sprzĂŞt inni maja to gdzieÂś bo kosztowaÂł 100 zÂł, jedni zakÂładajÂą Âże ma prawo siĂŞ psuĂŚ i go ÂłatajÂą jak potrafiÂą .... inni od razu stwierdzajÂą, Âże za duÂżo tych wad i zmieniajÂą go na lepszy.

W tym przypadku SATA 4000 jedni wymieniajÂą uszczelkĂŞ gdy majÂą z niÂą problem na gwarancji gratis lub kupujÂą na wÂłasny koszt i uwaÂżajÂą co robiÂą nastĂŞpnym razem .... inni czujÂą siĂŞ skrzywdzeni i oszukani ... tupiÂą nogÂą, maja rozszerzeniowÂą postawĂŞ i leje Âżale wykorzystujÂąc do tego forum. ;)

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-09-29, 16:10   

PROJEKTER napisał/a:
kurs EUR 3.20 PLN. 1146 zÂł + 23 % vat.

Ja przepraszam kolego , ale kurs EUR jest zdecydowanie mniej korzystny od podanego przez Ciebie kursu USD ;)
No chyba , Âże jakieÂś dojÂścia masz do waluty to w tych pieniÂądzach jestem bardzo zainteresowany nabyciem wiĂŞkszej iloÂści EUR :-)

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-29, 16:22   
0
UP DOWN

To tylko przykÂład do mechanizmu obliczenia ( za pĂłl roku bez znaczenia ^^ ) ... nawet nie sprawdzaÂłem tego kuru .... moÂże byĂŚ 4,20 albo 5,20. Cena pistoletu w EUR jest z aktualnego cennika SATA na rok 2012

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-09-29, 16:27   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
lub kupujÂą na wÂłasny koszt i uwaÂżajÂą co robiÂą nastĂŞpnym razem ....

ChĂŞtnie bym po raz enty wymieniÂł tÂą uszczelkĂŞ, ale pewnikiem jest Âże nie naumiem siĂŞ jej prawidÂłowo nakrĂŞcaĂŚ ^^ ^^ ^^

Wiem Âże Âżartem przeplatasz te wywody, dlatego w ogĂłle odpisujĂŞ.
W przypadku tego pistoletu nie istnieje takie co¶ jak PEWNO¦Æ ¿e po nastepnej wymianie uszczelki problem ustanie.

Lepiej juÂż poczekaĂŚ do tego czasu aÂż sie zuÂżyje dysza, iglica, lub trafiĂŞ mÂłotkiem w rozpylacz.

Nowy zestaw zapewne zaÂłatwi problem... chyba Âże korpus jest ponadwymiarowy. :fiu:
Bo ten uszczelniacz ma problem z zsuniĂŞciem sie dobrowolnym z tej czĂŞÂści korpusu na ktĂłrej siedzi uszczelniajÂąc to miejsce.

Ale nie martw sie, nie zbankrutuje na wymianach uszczelniaczy.
Olej z bierdonki ma homologacjê saty na aplikacje ma³ym palcem lewej rêki na czêœÌ korpusu odpowiedzialn¹ za wystapienie tej wady.

To tyle,,, taÂśmĂŞ teÂż mam gdy juz wykupie caÂły olej z biedronek. :spoko:

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-09-29, 16:43   

PROJEKTER napisał/a:
To tylko przykÂład do mechanizmu obliczenia ( za pĂłl roku bez znaczenia ^^ ) ... nawet nie sprawdzaÂłem tego kuru .... moÂże byĂŚ 4,20 albo 5,20. Cena pistoletu w EUR jest z aktualnego cennika SATA na rok 2012

JeÂśli tak to w porzÂądku . Ale dla lepszego zobrazowania wartoÂści urzÂądzenia napiszĂŞ tylko , Âże koszt jego nabycia jest uzaleÂżniony od kursu waluty na dzieĂą zakupu ( tak mi siĂŞ przynajmniej wydaje ) . Czyli jeÂśli ktoÂś nabywaÂł pistolet w miesiÂącach wiosenno-letnich spotkaÂł siĂŞ z kursem 4,20 - 4,30 / EUR . Czyli daje to 448 x 4,25 ( Âśrednio ) = 1904 zÂł netto + VAT .

PROJEKTER napisał/a:
co do vat to niech kaÂżdy sobie sam negocjuje

No tutaj mam w¹tpliwoœci . Kupuj¹c w dystrybucji zawsze kupimy w cenie brutto , nie ma mo¿liwoœci ominiêcia podatku . Zreszt¹ osoba fizyczna nawet maj¹ca dzia³alnoœÌ gospodarcz¹ kupuj¹c u importera ( oficjalnego dystrybutora ) nie uzyska tak dobrej ceny , jak w lokalnym sklepie . Pod warunkiem oczywiœcie , ¿e lokalny sklep wspó³pracuje z importerem d³ugo i treœciwie , otrzymuj¹c w nagrodê stosowne rabaty i upusty :tak:

Pozdrawiam i przepraszam , Âże nie na temat usterkowoÂści pistoletĂłw SATA a bardziej finansowo-ekonomicznie :spoko:

PROJEKTER
Wysłany: 2012-09-29, 17:02   
0
UP DOWN

Tak powa¿nie ... to czemu nie zapyta³eœ o to w serwisie jednym, albo drugim - jak¹ maja pewnoœÌ ¿e taki problem siê ponownie nie pojawi gdy oni wezm¹ pistolet do odp³atnej naprawy ... i druga sprawa .... Jakoœ nigdy tego nie sprawdza³em bo nie przysz³o mi to do g³owy ... ale czy przypadkiem dysze materia³owe modeli 3000 i 4000 nie s¹ zamienne. Nie chodzi mi tu oto czy tak mo¿na, bo na pewno nie mo¿na ;) ... Chodzi tylko o œrednicê i skok gwintu, oraz jego g³êbokoœÌ. Skoro w 3000 ten problem ponoÌ nie wystêpuje ?

Ja od roku nie mam kontaktu z nikim odpowiedzialnym z SATA. Nie prowadzê te¿ ¿adnych prezentacji i szkoleù. Do koùca 2012 roku mam kontrakt i fajne stanowisko pracy. Kontakty i zasady wspó³pracy z zarz¹dem siê dotar³y i jest OK ... No ale do pokazów i szkoleù w kombinezonie to Ja raczej prêdko nie wrócê ;) Nie mam wiêc ¿adnej praktycznej mo¿liwoœci sprawdzenia o co tu chodzi. Mo¿e to problem pocz¹tku lub koùca gwintu na korpusie ... mo¿e jest jakaœ mikro ró¿nica miêdzy gwintem w RP i HVLP ... mo¿e to dotyczy tylko jednego wymiaru dyszy ... mo¿e wp³yw ma to z jak¹ si³¹ dokrêcasz, albo w czym myjesz pistolet, czy sk³adasz mokry czy osuszony po umyciu ... Nie wiem :nie: . Gdybym mia³ dojœcie do wiêkszej iloœci egzemplarzy i jakiœ informacji z serwisu ( tak od serca ) to bym siê dowiedzia³.

Na razie jedno odpowiedzialnie mogĂŞ ci napisaĂŚ ... To nie jest jakiÂś powszechny problem na tyle powaÂżny Âżeby SATA jako fabryka siĂŞ tym musiaÂła zajmowaĂŚ. Na forum jeden opisany przypadek jakiejÂś wady to juÂż dla wielu z was stan faktyczny, dla producenta to moÂże byĂŚ co najwyÂżej jakiÂś mankament zwiÂązany z nieprawidÂłowÂą obsÂługÂą. Wada fabryczna, czy konstrukcyjna nie moÂże raz wystĂŞpowaĂŚ, a raz nie. Jak jest to bĂŞdzie juÂż powtarzalna. Jak siĂŞ gdzieÂś pojawia, a gdzie indziej nie i co waÂżne nie ma zasady ... to Âżaden producent nie bĂŞdzie panicznie reagowaÂł. Co najwyÂżej zacznie siĂŞ sprawie przyglÂądaĂŚ.

Nie zajmuje stanowiska w imieniu SATA bo go nie znam. Jednak mam wielu klientĂłw ktĂłrzy kupili SATA 4000 po prezentacji z moim udziaÂłem, lub po moje sugestii i nikt jak na razie nie wspomniaÂł nawet o takim problemie. Kilku forumowych uÂżytkownikĂłw SATA 4000 nieÂźle je katuje i teÂż Âżaden siĂŞ nie poskarÂżyÂł Âże to jakaÂś wada, czy nagminny problem. ;)

Pamiêtajcie, ¿e w technologii materia³owej jest wiele takich przypadków w których zbieg kilku warunków powodowaÌ mo¿e ¿e dany materia³ staje siê wadliwy, a producent tego nie przewidzia³. Nie ma on sygna³ów o problemie z kilkuset lakierni tylko jakieœ pojedyncze niezbyt precyzyjnie udokumentowane przypadki. Im gorszy warsztat tym jest mniej wiarygodny. :tak: .

Chcecie to piszcie do SATA , albo lejcie ¿ale przez internet. Oby siê jednak nie okaza³o ¿e we wszystkich takich przypadkach wina jest po stronie u¿ytkownika ... tak wiem wiem ... Wy akurat jesteœcie genialni ^^ . Zawsze klient jest nie winny ... i doœÌ arogancji ¿eby wytykaÌ producentowi, ¿e to wy³¹cznie jego wina.

Tylko dlaczego te uszczelki nie lecÂą w piz du w kaÂżdej SATA 4000 skoro to bubel fabryczny ... w kaÂżdym egzemplarzu i modelu ? Ciekawe NIE ? ;)

[ Dodano: 2012-09-29, 17:15 ]
PROJEKTER napisał/a:

POLYKAR.PL napisał/a:
JeÂśli tak to w porzÂądku . Ale dla lepszego zobrazowania wartoÂści urzÂądzenia napiszĂŞ tylko , Âże koszt jego nabycia jest uzaleÂżniony od kursu waluty na dzieĂą zakupu ( tak mi siĂŞ przynajmniej wydaje ) . Czyli jeÂśli ktoÂś nabywaÂł pistolet w miesiÂącach wiosenno-letnich spotkaÂł siĂŞ z kursem 4,20 - 4,30 / EUR . Czyli daje to 448 x 4,25 ( Âśrednio ) = 1904 zÂł netto + VAT .

Dok³adnie TAK. Niektóre sklepy maja pewien zapas gdy prowadz¹ sprzeda¿ ci¹g³¹. Dlatego ceny s¹ u nich sta³e przez np pól roku a nawet rok ja nie ma jakiœ "kryzysów walutowych". Niestety ci co handluj¹ hurtem handluj¹ zawsze w EURO.

PROJEKTER napisał/a:
co do vat to niech kaÂżdy sobie sam negocjuje

POLYKAR.PL napisał/a:
No tutaj mam w¹tpliwoœci . Kupuj¹c w dystrybucji zawsze kupimy w cenie brutto , nie ma mo¿liwoœci ominiêcia podatku . Zreszt¹ osoba fizyczna nawet maj¹ca dzia³alnoœÌ gospodarcz¹ kupuj¹c u importera ( oficjalnego dystrybutora ) nie uzyska tak dobrej ceny , jak w lokalnym sklepie . Pod warunkiem oczywiœcie , ¿e lokalny sklep wspó³pracuje z importerem d³ugo i treœciwie , otrzymuj¹c w nagrodê stosowne rabaty i upusty :tak:

W indywidualnych jednostkowych przypadkach VAT to jak zawsze sprawa kupuj¹cy sprzedaj¹cy. Nie chcê dr¹¿yÌ tego tematu publicznie bo ka¿dy wie jak jest. Gdy us³ugi id¹ bez faktur to ten vat po stronie kosztów te¿ nie jest do niczego potrzebny. Problem ma sprzedaj¹cy bo poza kwestiami podatkowymi wszytko musi siê jeszcze op³acaÌ.

gugun 
Wysłany: 2012-09-29, 17:17   
0
UP DOWN

a u mnie ta uszczelka wyglada troche inaczej jak u krzycha, z tego co sie dzisiaj przyglada³em gwint na rozpylaczu jest dosc ostry na samym koncu "przy samej uszczelce" wiec moze uszczelka podchodzi pod ten ostry gwint ktory ja najnormalniej w swiecie rozscina... u mnie akurat jest to malo realne bo uszczelka jest ladnie spasowana i siedzi w rowku mimo ze jest "luzacka" i trzeba byc magikiem zeby ja przyci¹Ì. nie wiem jak to wygl¹da w 1.3 rp. no a druga sprawa, co zauwa¿ylem juz w modelu 3k ze nie jest zbytnio odporny na niterko. wiec moze jak myjesz zostawiasz mokra uszczelke,czy tez moczysz sate w nitro po kazdym uzyciuto i ci sie z czasem rozci¹gnie czy tez zmniejszy obwod i wcisnie sie przypadkiem na gwint ktory ja przetnie albo poprostu sie rozszczelni polaczenie ;) zmiencie nitro hehe to ze ma ladny zapach nic nie znaczy ;P

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-09-29, 18:03   

PROJEKTER napisał/a:
Gdy usÂługi idÂą bez faktur to ten vat po stronie kosztĂłw teÂż nie jest do niczego potrzebny.

Tak jest mo¿liwe w przypadku us³ug . W handlu rzecz wygl¹da inaczej . No chyba , ¿e handlowcy nie³adnie zaczn¹ wystawiaÌ dziwne kwity lub deklarowaÌ eksport . Ale to temat raczej na forum PG lub podobnych wydzia³ów w odpowiednich s³u¿bach ;)

gugun 
Wysłany: 2012-09-29, 18:16   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
spytaj @gugun za ile kupiÂł swojÂą od
nie pamietam ale przy kursie jakim byl wyszlo jakies ok. 1,7k bez prowizji i to na raty bez wplaty 0% bez zbednych formalnosci,wszystko przez kom zalatwiane.... ^^ sie ma kumpli :D :D :D :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu