Autor |
Wiadomo¶æ |
|
andrzej244
|
Wys³any: 2012-09-20, 14:29 Test pistoletu sico tools 1,4 HP
|
0
|
|
|
|
Test pistoletu sico 1,4 HP za oko³o 90z³.
Ci¶nienie 2,5 bar, Ilo¶æ powietrza na pistolet na max, miot³a na max.
P9204754.resized.JPG
|
|
Plik ¶ci±gniêto 808 raz(y) 139.16 KB |
P9204750.resized.JPG
|
|
Plik ¶ci±gniêto 619 raz(y) 177.53 KB |
|
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-09-20, 14:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
Pistolet HP wymaga wiêkszego ci¶nienia - 3.5 bara. Sprawd¼ jak± bêdzie mia³ miot³ê przy prawid³owym ci¶nieniu. W miarê mo¿liwo¶ci mo¿esz pokazaæ el. polakierowane tym pistoletem. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-20, 14:55
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
andrzej244 napisa³/a: | Ci¶nienie 2,5 bar, |
Ok, dobra miot³a a cisnienie w tym momencie prawid³owe.
Sw.Piotrek napisa³/a: | Pistolet HP wymaga wiêkszego ci¶nienia - 3.5 bara. Sprawd¼ jak± bêdê mia³ miot³ê przy prawid³owym ci¶nieniu. |
Ty siê Piotrze czasem sam siebie nie rozumiesz.
Atomizacja jest zale¿na od lepko¶ci a w tym momencie widaæ ¿e to nitro a lepko¶æ jego zerowa.
Czyli aby uzyskaæ prawid³owy wygl±d miot³y trzeba obni¿yæ ci¶nienie.
W innym przypadku miot³a by by³a pusta w ¶rodku a to nie by³o zamiarem autora testów.
Nie mów ¿e nie wiedzia³e¶?
Zapomnia³e¶?
Czy .....
I patrz±c na t± miot³ê ... gunsa air totalna pora¿ka przep³acona piêciokrotnie z miot³± o po³owê mniejsz±.
|
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-09-20, 16:03
|
0
|
|
|
|
Nitro na pierwszym obrazku
Air Gunsa ma wiêksz± miot³ê Do tego znacznie ³adniejsz± i równiejsz±
Jak by tego by³o ma³o, taki test zupe³nie niczego nie ukazuje. Sk±d to wiem? Bo miot³a w moim chiñskim HP w zale¿no¶ci od ci¶nienia jest ZUPE£NIE INNA.
Tego zapewne nie wiedzia³e¶. Jeszcze duuu¿o nie wiesz. Ale wszystko przed tob±... |
|
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2012-09-20, 16:12
|
0
|
|
|
|
Na pierwszym zdjêciu to baza z nitrem, na drugim i filmiku woda. Pobór powietrza ok. 270l/min.
Filmik:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Ostatnio malowa³em podobnym tylko hvlp z którego to zacze³o uciekaæ powietrze dlatego twierdzê, ¿e s± to pistolety nie trwa³e i jest z nich du¿y odkurz.
Da siê nimi w miarê ³adnie wylaæ klar. |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-20, 16:19
|
0
|
|
|
|
andrzej244 napisa³/a: | twierdzê, ¿e s± to pistolety nie trwa³e |
Oczywista oczywisto¶æ.
andrzej244 napisa³/a: | i jest z nich du¿y odkurz. |
Mo¿na go zmniejszyæ obni¿aj±c ci¶nienie, ale atomizacja siê pogorszy. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-20, 23:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Panowie kazdy powinien zrobic na forum taki test Kilka fotek opisów itd i kazdy by wiedzia³ co i jak w pistoletach który sie op³aca który nie
Podac cene rodzaj model fotki |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-21, 07:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
andrzej244 napisa³/a: | jest z nich du¿y odkurz. |
Dziêki temu malujesz tak¿e wszystko dooko³a co znajduje siê w pomieszczeniu w którym "zastosowa³e¶" do na³o¿enia lakieru ten "super pistolecik"
andrzej244 napisa³/a: | Da siê nimi w miarê ³adnie wylaæ klar. |
Tylko to ,ale na bardzo du¿ych powierzchniach to "odpadnie Ci rêka" od machania tym
chiñskim gów..em
Ale generalnie to jest Super Sprzêt dla .... ¶lepego i oczywi¶cie
...... bardzo "oszczêdnego" To tylko ... 90z³ a ile .... rado¶ci
Moja prababka ju¿ "¶w. pamiêci" zawsze mówi³a ¿e : -"Biedni ludzie powinni kupowaæ drogie rzeczy poniewa¿ one starczaj± na bardzo d³ugo"
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2012-09-25, 20:08
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | Moja prababka ju¿ "¶w. pamiêci" zawsze mówi³a ¿e : -"Biedni ludzie powinni kupowaæ drogie rzeczy poniewa¿ one starczaj± na bardzo d³ugo" |
Dlatego kupi³em dzi¶ air gunse Air Gunsa AZ3 HTE2 i przetestowa³em go na kawa³ku reperaturki.
Widzê. ¿e ³atwo i szybko k³adzie siê nim bazê i "wylewa" klar.
Miot³a szeroka, mniejszy odkurz... chiñczykiem lakieruje siê trudno tym wydaje mi siê, ¿e ³atwo. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-09-25, 22:12
|
0
|
|
|
|
andrzej244, To jak przesiadka z malucha na now± Toyotê Zrobisz "test" pistoletu Air Gunsa |
|
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2012-09-26, 18:34
|
0
|
|
|
|
Polakierowa³em dzi¶ jeden element, bazê k³adzie siê szybko i ³adnie(chiñczykiem trzeba by³o ostro¿nie bo cuda wychodzi³y) , miot³a mog³a by byæ wiêksza. Klar rozlewa siê dobrze-wiêcej materia³u wiêksza miot³a. Ma³y odkurz.
Kompresor 50L dwut³okowy obs³u¿y air gunse, ci¶nienia nie braknie. Miêdzy innymi kupi³em ten pistolet bo ma ma³e zapotrzebowanie na powietrze.
W porównaniu do sico za 90z³. jest du¿a ró¿nica na plus.
Lakierowa³em spectralem, tym rozlewanym na setki w mieszalniach.
Wcze¶niej lakierowa³em redcarem czy nowakrylem na 1,5 warstwy i wychodzi³o znacznie ³adniej, pozdrawiam.
P9264769.resized.JPG
|
|
Plik ¶ci±gniêto 937 raz(y) 143.09 KB |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-26, 18:43
|
0
|
|
|
|
andrzej244 napisa³/a: | Miot³a szeroka, |
andrzej244 napisa³/a: | miot³a mog³a by byæ wiêksza. |
Hehe.
Ciesz sie guns±, ale nie bierz do reki saty,iwaty czy dv.
Bo jak sie wrócisz do gunsy z któregos z tamtej trójki, to gunsa oka¿e siê zwyk³ym ale drogim pistolecikiem który sza³u nie robi. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
memol
|
Wys³any: 2012-09-26, 20:40
|
0
|
|
|
|
koledzy ja lakieruje SICO 1.3 HVLP ju¿ d³ugi czas i jestem z niego bardzo zadowolony i my¶lê ¿e mnie zawiedzie, baze i klar k³adzie idealnie, tym pistoletem robie 1.5 lub 2 warstwy bazy i klaru, ja polecam ten pistolet bo jestem z niego zadowolony i nie du¿o kosztuje przymierzam siê do kupna nastêpnego do klara |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-26, 22:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
memol napisa³/a: | ja lakieruje SICO 1.3 HVLP ju¿ d³ugi czas i jestem z niego bardzo zadowolony i my¶lê ¿e mnie zawiedzie, baze i klar k³adzie idealnie |
No i proszê ..... mamy tak¿e zadowolonych u¿ytkowników tych pistolecików
memol ,i tak trzymaj
Zgodzisz siê ze mn± ¿e pistolety Sata s± (i powinny byæ) tylko dla profesjonalistów którzy zawodowo lakieruj± natomiast dla reszty ,do malowania niech bêd± "super taywañsko-chiñskie pistolety" ala-Sicos ,itp. cudeñka A dla tych co "chc± czego¶ wiêcej ni¿ Sicos" to .... Air Gunsy AZ3
Najwa¿niejsze ¿e jeste¶ zadowolony z posiadanych "narzêdzi" oraz efektów swojej pracy jakie uzyskujesz przy "ich pomocy"
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
scarab
|
Wys³any: 2012-09-27, 20:43
|
0
|
|
|
|
Pod³±czê siê do tematu bo bez sensu zak³adaæ nowy, a mam jedno pytanie odno¶nie Sico. Kupi³em w firmie tradetec Sico Bronze 1.4 RP, którego mam zamiar u¿ywaæ do podk³adu oraz odwadniacz Sico ¿eby mieæ co¶ "na sztukê". Wszystko super - sprzêt dosta³em nastêpnego dnia po zamówieniu, oczywi¶cie nie zd±¿y³em jeszcze przetestowaæ, ale zastanawia mnie jedna rzecz - otó¿ na jednym i drugim pude³ku Sico widaæ wyciête prostok±tne fragmenty, na których co¶ musia³o byæ przez producenta napisane. Zastanawia mnie co to mog³o byæ i z jakiego powodu zosta³o przez kogo¶ (sklep?) usuniête. Mo¿liwe np. ¿e sprzêt nie przeszed³ jakich¶ testów jako¶ci? Spotka³ siê kto¶ z Was kiedy¶ z czym¶ takim? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-27, 20:45
|
0
|
|
|
|
scarab napisa³/a: | otó¿ na jednym i drugim pude³ku Sico widaæ wyciête prostok±tne fragmenty, |
Zrób fotki i poka¿ co to niby wyciêli. |
|
|
|
|
scarab
|
Wys³any: 2012-09-27, 20:54
|
0
|
|
|
|
Tak to wygl±da:
S± po dwa takie wyciêcia - na dwóch bokach pude³ek, na krawêdziach widaæ fragmenty turkusowego t³a w przypadku odwadniacza i jasnoniebieskiego w przypadku pistoletu. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-27, 22:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
wpisz w google nazwe swojego pistoeltu i moze bedzie podana strona i bedzie widoczne pudelko
ALe ³adnie zaje*** nozykiem do tapet hahah |
|
|
|
|
scarab
|
Wys³any: 2012-09-27, 22:22
|
0
|
|
|
|
Szuka³em ale nie uda³o mi siê nic znale¼æ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-28, 07:22
|
0
|
|
|
|
Pewnie adres dystrybutora. |
|
|
|
|
scarab
|
Wys³any: 2012-09-28, 07:23
|
0
|
|