Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
andrzej244
Wys³any: 2012-09-28, 13:10   Mini test air gunsa iwata az3 hte2
0
UP DOWN

Ci¶nienie przy pistolecie 2 bary, Ilo¶æ powietrza w pistolecie na max, miot³a na max.
Psykanie nitrem.
http://youtu.be/LkGYBhjVzd4

P9284777.resized.JPG
Plik ¶ci±gniêto 223 raz(y) 75.46 KB

andrzej244
Wys³any: 2012-09-28, 14:07   
0
UP DOWN

Malowane z odleg³o¶ci 15 i 20cm. Ilo¶æ materia³u na max.

P9284784.resized.JPG
Plik ¶ci±gniêto 180 raz(y) 51.95 KB

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-30, 13:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Trzeba by³o kó³eczko mocniej zapsikac :D

Zadowolony z pisstoletu :) ??

Homer S. 
Wys³any: 2012-09-30, 13:53   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Przecie¿ widaæ ¿e to tragedia :/

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-30, 14:23   
0
UP DOWN

No ja niestety nie znam sie jakos dobrze na pistoletach :) ale z tego co przeczyta³em z forum to duzo osob chwali³o ten pistolecik :)

a Ty Hommer sacior± malujesz :D ??

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-09-30, 14:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
YAMAHER napisa³/a:
duzo osob chwali³o ten pistolecik

A co mieli zrobiæ jak wydali prawie 500 z³ na pistolet który nie powala na kolana?

PROJEKTER
Wys³any: 2012-09-30, 14:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Lackdoctor napisa³/a:
YAMAHER napisa³/a:
duzo osob chwali³o ten pistolecik

A co mieli zrobiæ jak wydali prawie 500 z³ na pistolet który nie powala na kolana?

No i dopytam o autorytet tych "du¿o osób" .... np. KTO ?

Homer S. 
Wys³any: 2012-09-30, 14:48   
0
UP DOWN

Wygl±d szeroko¶æ i wysoko¶æ próbki ¶wiadcz± o tym pistolecie .Wyra¼nie wali do³em szerzej a to mo¿e spokojnie skutkowaæ pasami na srebrnym metaliku .
Mam dwie Saty 3000RP 1,3 (lakier) i 4000RP 1.2(baza) jako¶æ nanoszonej pow³oki jej wygl±d nawet nie da siê porównaæ .Jutro lub we wtorek bêdê co¶ tam pryskaæ czarna baz± to podrzucê fotki .

Dumel19
Wys³any: 2012-09-30, 14:53   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
mi tam moja nie ma takiej miote³ki... u mnie bardziej jajowata jest, i srebrny to ciê¿ko idzie ale powoli jad±c gunem to daje rade ;) sata to to nie jest ale na moje malowanie to w zupe³no¶ci wystarcza:)

YAMAHER
Wys³any: 2012-09-30, 16:25   
0
UP DOWN

PROJEKTER ---> w tematach o pistoletach co chwile sie pojawia³a nazwa tego pistoletu :)

Nie musisz sie tak napinac. Napisa³em ze nie znam sie na pistoletach wiec wystarczy³o napisac ze jest to syf ze to to to ma z³e i tyle.

wiec na lajcie :D RELAX :D

PROJEKTER
Wys³any: 2012-09-30, 18:31   
0
UP DOWN

.... a tam .... testujta ch³opaki ... testuja :spoko:

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-09-30, 18:36   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Co najwy¿ej AIR GUNSA AZ3 HTE. ... ale nie Mini,

Robert Ty co¶ bierzesz dzi¶?
To jest MINI TEST a nie test mini gunsy.. .hehe.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-09-30, 19:10   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
PROJEKTER napisa³/a:
Co najwy¿ej AIR GUNSA AZ3 HTE. ... ale nie Mini,

To jest MINI TEST a nie test mini gunsy.. .hehe.

Tak sobie pomy¶la³em ... rano ... Nie do¶æ ¿e Airgunsa Iwata ... :shock: co ju¿ jest tworem hybrydowym rzadko spotykanym w realu to jeszcze wersja "mini" co jak ka¿dy normalny lakiernik wie jest gniotem jak ka¿dy chinol za 100 z³ :x: ... Ale w temacie jest opinia @Yameher "¿e to czêsto oceniany pistolet" tzn. .... ten Mini Airgunsa i my¶lê co tu jest ku...a grane ? :shock: ... kto¶ zwariowa³ czy Ja co¶ przegapi³em ? :shock:

... ale czytam i czytam ten tytu³ tematu w nag³ówku ... i WYCHODZI na to ¿e to jednak malutki ... mini test Air gunsa AZ3 HTE :tak: .... no to my¶lê ... a tam wpi zdu z tym ... albo kolega @andrzej244 sam nie wie co w zasadzie testuje ( Airgunsa, Mini Auirgusa, Iwata, Mini Iwata ) ... albo po raz miliardowy kto¶ siê wzi±³ za AZ3 ... wiêc zmieni³em post w takim burdelu .... i napisa³em co napisa³em powy¿ej. ^^

Lackdoctor napisa³/a:

NIE "dzi¶" .... Tylko do kolacji ... Czerwone wytrawne Fuzion - Shiraz. ;) ... a teraz przerzucê siê na na co¶ s³odkiego ... mo¿e wi¶niówka z sokiem bananowym .... tak¿e za jak± godzinê dawajta "na tapetê" ten test Airgunsa to siê po chichramy ^^

Chali68
Wys³any: 2012-09-30, 20:17   
0
UP DOWN

Robert niê wi¶niówka tylko 4x50 z meduz±! Aha!

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2012-09-30, 20:28   

Chali68 napisa³/a:
Robert niê wi¶niówka tylko 4x50 z meduz±!

Sie koneser trunków znalaz³ ^^
Chali68 - tylko ruda na myszach !!!

A meduza to tylko z lornet± ^^

PROJEKTER napisa³/a:
Czerwone wytrawne Fuzion - Shiraz

Jak to mi³o siê w ... tfu ! ... kulturalnym towarzystwie znale¼æ , winka po dwie dychy , hmmm ... ale od ¶wiêta ( niedzieli ) kto bogatemu zabroni ;) , no nie ? :spoko:
Zreszt± moja opinia nie jest miarodajna , ja tam wina nie uwa¿am ... :D

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-01, 07:39   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisa³/a:
PROJEKTER napisa³/a:
Czerwone wytrawne Fuzion - Shiraz

Jak to mi³o siê w ... tfu ! ... kulturalnym towarzystwie znale¼æ , winka po dwie dychy , hmmm ... ale od ¶wiêta ( niedzieli ) kto bogatemu zabroni ;) , no nie ? :spoko:

.... o przepraszam 26,90 ... mam paragon :spoko: .... a po za tym uratowa³em dwie zb³±kane duszyczki ( Homer i Lackdoktor ) przed b³êdem wystawienia na allegro rzekomych bubli SATA 4000 ... wiêc oni teraz od poniedzia³ku dalej ciesz± siê posiadaniem markowego pistoletu, a nie SICO jak planowali, a JA w niedziele do kolacji chla³em wino ze szczepu Shiraz .... na ich koszt :tak: ... bo chyba Panowie nie my¶leli, ¿e ta lekcja "¿ycia" to by³a za free. Homer to chyba bêdzie mi jeszcze winien komplet kieliszków ... bo nadal siê czuje nie u-sata-fakcjonowany ^^

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-10-01, 08:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Homer S. napisa³/a:
Przecie¿ widaæ ¿e to tragedia

Dla "amatora" ;) to jak znalaz³ :D zawsze "lepiej" ni¿ to pokazane wcze¶niejsze Srico za 90z³ ^^

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-10-01, 08:39   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
sata to to nie jest ale na moje malowanie to w zupe³no¶ci wystarcza:)

A to opinia zadowolonego posiadacza tego pistoletu :tak: I tak trzymaj kolego Dumel19 :spoko:

Homer S. 
Wys³any: 2012-10-01, 14:15   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Homer to chyba bêdzie mi jeszcze winien komplet kieliszków ... bo nadal siê czuje nie u-sata-fakcjonowany

Jeszcze nie wiem za co :blee: czy mam i¶æ sprawdziæ skrzynkê pocztow± :?:

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-01, 14:21   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Homer to chyba bêdzie mi jeszcze winien komplet kieliszków ... bo nadal siê czuje nie u-sata-fakcjonowany

Chyba jednak jego przypadek jest inny.
Wszystko ok a dmucha,, hehe.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-01, 17:10   
0
UP DOWN

Homer S. napisa³/a:
PROJEKTER napisa³/a:

Jeszcze nie wiem za co :blee: czy mam i¶æ sprawdziæ skrzynkê pocztow± :?:

Jak zamawia³e¶ na allegro pilnik ... to chyba powiniene¶ sprawdziæ :D :D :D

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-10-01, 18:15   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
andrzej244 jakim materia³em zrobi³e¶ te zdjêcia testowe :?: W pierwszym po¶cie wspomnia³e¶ co¶ o nitro :?:

jacenty 741
Wys³any: 2012-10-01, 18:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Sw.Piotrek napisa³/a:
jakim materia³em zrobi³e¶ te zdjêcia testowe
Aparatem...Raczej...Bo natrysk,to mo¿e i nitro.

Dumel19
Wys³any: 2012-10-01, 18:56   
0
UP DOWN

Panowie co Wy palicie??? :D ja te¿ chce :spoko: przecie¿ to wiadomo ze pistolet kosztuj±cy 1/4 kosztów saty zawsze bêdzie "gównem" dla tego kto ma zaszczyt bawiæ sie sat± czy supernov± albo devilem... tu test wykaza³ ¿e leje do³em, moja ³adnie pyli i powolutko dajê rade srebro bez chmurek zrobiæ, jak ja sie tym "gównem " nauczê malowaæ to jak na stare lata wemze do r±k sate to na ¶lepo bede móg³ malowaæ :D PROJEKTER, jak zwykle wszystko dyskryminuje bo jest tak jakby lakiernikiem z papierami czy cos, Lackdoctor, jak zwykle doradzi, po¿artuje i napisze jak jest w realu, bo nauczy³ sie sam malowæ a nie ¿e kurza melodia pisze w ksia¿ce ze sata jest the best to wszystko inne gówno wcielone...

jakby nie by³o tych pistoletów za 100 z³ to ludzie przychodzili by do lakierników ¿eby 60letni ci±gnik pomalowaæ na rdze i b³oto najlepiej za free bo to tylko ci±gnik i nie trzeba sie do tego przy³o¿yæ...
a puszki od sprayów to nied³ugo jak niebedzie taka puszka mia³a wyt³ocznia SATA na denku to kazdy powie ze to shit bo przecie¿ to jest spray nie sata :D :rotfl:

na koniec powiem ze chcia³bym mieæ satê, ale na moje zapotrzebowanie i umiejêtno¶ci to nic lepszego oprócz gunsy mi nie trzeba ;) Pozdrawiam.

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-10-01, 19:45   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
ale na moje zapotrzebowanie i umiejêtno¶ci to nic lepszego oprócz gunsy mi nie trzeba ;) Pozdrawiam.

Dok³adnie. Dla tego Air Gunsa do ¶wietny pistolet dla np. zarobkuj±cych amatorów. Pozwala zaoszczêdziæ na materia³ach, i nie potrzeba do tego pistoletu wydajnego kompresora. Ja mam maleñstwo 24 litry, a po mimo tego starcza mi powietrza na polakierowanie elementu.
Te¿ dziwi mnie wygl±d miot³y na zdjêciach z pocz±tku tematu. U mnie tak¿e miot³a jest równiuteñka. I to nawet przy podk³adzie.

bielek 
Wys³any: 2012-10-01, 20:11   
0
UP DOWN

Sk±d: pomorskie
Test moim zdaniem nie jest obiektywny albo ja trafi³em na lepszy egzemplarz. Obstawiam ¿e pistolet z testu ju¿ swoje przeszed³ i dlatego jest taki efekt. Moja gunsa nawet w trakcie ustawiania natrysku daje o wiele lepsze rezultaty ni¿ ta z testów a niby to samo. Mo¿e dlatego ¿e ka¿dy inaczej "szanuje" sprzêt

andrzej244
Wys³any: 2012-10-01, 20:33   
0
UP DOWN

Pistolet dopiero co kupilem na elakiery i polakierowalem nim tylko jeden element. Do testu uzylem bazy ktora mi zostala.
Pistolet nie moze miec innej miotly bo jest nowy. dodam, ze sprezarke mam dwutlokowa 50l, waz gruby, pod pistoletem reduktor i odwadniacz.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-01, 21:17   
0
UP DOWN

andrzej244 napisa³/a:
odwadniacz.

Wywal odwadniacz.
Naprawdê.

W jakiej kolejno¶ci masz je pod pistoletem?
Poka¿ foto jak to masz po³±czone pod pistoletem.

Wtedy co¶ dopowiem.

andrzej244
Wys³any: 2012-10-01, 21:26   
0
UP DOWN

Prawidlowo, reduktor jest przy pistolecie pod nim odwadniacz. Cisnienia mi nie brakuje. Jeszcz wywale odwadniacz i reduktor i zobacze, moze wcisneli mi jakis pistolet uszkodzony...

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-10-01, 22:00   
0
UP DOWN

andrzej244 napisa³/a:
moze wcisneli mi jakis pistolet uszkodzony...

Eeeeeee ,kolego .....
Z pewno¶ci± masz jakie¶ "chiñskie cacuszko" czyli reduktor i odwadniacz ;) Czyli wielkie Ggggów....noooooo ^^ a nie .....reduktor :tak:
Zrób tak jak napisa³ Ci Docktor :tak:

andrzej244
Wys³any: 2012-10-01, 22:13   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
andrzej244 napisa³/a:
moze wcisneli mi jakis pistolet uszkodzony...

Eeeeeee ,kolego .....
Z pewno¶ci± masz jakie¶ "chiñskie cacuszko" czyli reduktor i odwadniacz ;) Czyli wielkie Ggggów....noooooo ^^ a nie .....reduktor :tak:
Zrób tak jak napia³ Ci Docktor :tak:

Jutro zobaczymy, mozliwe, ze reduktor i odwadniacz mam ciulowy -kupione w mieszalni lakierow.
Czy tak ma byc?
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=2262

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-10-01, 22:18   
0
UP DOWN

andrzej244 napisa³/a:
kupione w mieszalni lakierow

napisz tylko ile kosztowa³y a ja ju¿ bêdê wiedzia³ .... co to jest "warte" ;) :tak:

andrzej244
Wys³any: 2012-10-01, 22:24   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
andrzej244 napisa³/a:
kupione w mieszalni lakierow

napisz tylko ile kosztowa³y a ja ju¿ bêdê wiedzia³ .... co to jest "warte" ;) :tak:

razem ok 60 zeta , jutro sie wyjasni czy to wina reduktora i odwadniacza.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-01, 23:49   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisa³/a:
Dumel19 napisa³/a:
ale na moje zapotrzebowanie i umiejêtno¶ci to nic lepszego oprócz gunsy mi nie trzeba ;) Pozdrawiam.

Dok³adnie. Dla tego Air Gunsa do ¶wietny pistolet dla np. zarobkuj±cych amatorów. .

Dla KOGO ? :x: Co to kur...a za nowy twór :shock: ZAROBKUJ¡CY AMATOR ? to jaka¶ bardziej posrana wersja gównozjada ? We¼ta siê trochê ogarnijta, bo za chwilê siê oka¿e ¿e s± specjalne pistolety dla tych co maluj± raz, inne dla tych co maluj± dwa razy i inne dla tych co za malowanie elementu bior± 100 z³ i inne dla tych co za malowanie elementu bior± 300 z³. Por±ba³o was ju¿ zupe³nie. To jedna i ta sama pow³oka lakiernicza i okre¶lonych wymaganiach jako¶ciowych ...

Co wam siê w tych ³bach roi :sciana: .

Kolego :/ lakiernictwo samochodowe to okre¶lona technologia materia³owa, i okre¶lona jako¶æ realizacji pow³oki dekoracyjnej, a podni± pow³oki ochronnej. Jak masz gówniane narzêdzia i materia³y w tym pistolet to za ka¿dym razem produkujesz gówniany efekt koñcowy. Zastanów siê chwilê dlaczego ci co siêgaj± po markowe pistolety piej± z zachwytu ? ... bo nagle odkrywaj± ¿e to samo zadanie mo¿na zrobiæ szybciej, sprawniej lepiej i uzyskaæ zadowalaj±cy efekt bez ¿adnych sztuczek i nadmiernego wysi³ku. Wprowadzanie do operacji wykonanie pow³oki polerowania mory robionej przez gówniany sprzêt to nic innego jak niszczenie tej pow³oki ... nieodwracalne jej niszczenia. "Prawie dobrze" to nie jest to samo co "dobrze".

W bran¿y szeroko rozumianego lakiernictwa jest taka ga³±¼ która nazywa siê lakiernictwem pojazdowy ... tzn. lakiernictwem zwi±zanym z naprawami pow³oki lakierniczych w pojazdach uszkodzonych w kolizji. Tu kolego nie ma miejsca na popisy jako¶ciowe bo poziom jako¶ci wyznacza nieuszkodzona czê¶æ samochodu. To mo¿e byæ np trójpow³okowa per³a zmiennooptyczna, albo kolor oparty o okre¶lone t³o czy równo u³o¿one ziarno.

Do realizacji tak trudnych zadañ producenci pistoletów wspiêli siê na wy¿yny techniczne i wyprodukowali jeden model w swej ofercie skierowany do refiniszu. SATA ma 4000 ... IWATA WS400 , DV GTI PRO LITE i oczywi¶cie ich wcze¶niejsze starsze wersje.

Obok tego dedykowanego tej bran¿y sprzêtu s± jeszcze ró¿ne rozpylacze farb i lakierów.

Nie pisz Sw.Piotrek razem z kolesiem Dumelelm19 g³upot o tym, ¿e to tylko jaka¶ ró¿nica w cenie. To przepa¶æ ch³opie. To tak jakby¶ wbija³ gwo¼dzie w ¶cianê obcasem buta, a nie m³otkiem, abo wkrêca³ wkrêtu no¿em sto³owym .... a potem wysnu³ teoriê, ¿e po co przep³acaæ za m³otek i ¶rubokrêt skoro siê da. :x:

Sk±d Wy wytrzepujecie te teorie o tym ¿e dobry fachwiec da sobie radê nawet pistoletem za 20 z³ ? ... Gów no da sobie radê. Bêdzie rze¼bi³ i kombinowa³ ¿eby jako¶ to wysz³o ¿eby siê jako tako rozla³o i nie by³o zacieków i bêdzie rzuca³ Kur..mi ¿e nie ma swojej SATA, IWATA czy innego którym na co dzieñ robi to perfekt i bez ¿adnego wysi³ku. Fachowo¶æ to tak¿e narzêdzia, a w tej bran¿y te¿ warunki.

Takie pier do³y o tanim i doskona³ym, wypisywaæ mog± tylko jakie¶ gównozjady. Pacnijcie siê w ³eb Pajace, a¿ siê wam gwiazdy poka¿±. Pistolet to podstawowe i najwa¿niejsze narzêdzie lakiernika samochodowego. N A J W A ¯ N I E J S Z E . Jak siê za to bierzesz cz³owieku i chcesz zarabiaæ kasê ... nawet nie próbuj zaczynaæ, trenowaæ czy i¶æ na skróty. Wykombinuj, albo kup sobie pistolet, a nie gó wno warty rozpylacz. Jak Ciê nie staæ, to zrób sobie kurs piekarza.

Ciekawe jak d³ugo jeszcze bêdziecie siê tak klepaæ wzajemnie po pleckach i wmawiaæ sobie te durne frazesy ¿e tanim gow nem te¿ siê da lakierowaæ ?

Zawsze po czasie ... fina³ jest taki sam. Ka¿dy kupuje markowy pistolet i dziwi siê dlaczego siê tak stawia³ i by³ takim imbecylem ¿eby od razu nie siêgn±æ po normalne narzêdzie do tego celu. Ka¿dy kto broni tandetnego pistoletu nie do¶æ ¿e siê o¶miesza to jeszcze bêdzie siê musia³ zmierzyæ z t± zawziêto¶ci± sam na sam ... jak ju¿ kupi normalny sprzêt do refinichu ;) ... wiêc przed kim robicie z siebie durniów ? ... wygl±da na to ¿e przed samymi sobie.

Co innego amatorzy. Ci niech maluj± co chc± i jak chc±. Ta grupa mnie nie interesuje ... oni i tak wiêkszo¶æ tego co zrobi± to spie perz± choæ rodzina i znajomi piej± z zachwytu.

I ¿eby nie by³o ¿e nie na temat .... AZ3 to w³a¶nie takie gó wno ... na pewno nie do refinishu. :tak:

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-02, 00:11   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
.... PROJEKTER, jak zwykle wszystko dyskryminuje bo jest tak jakby lakiernikiem z papierami czy cos, Lackdoctor, jak zwykle doradzi, po¿artuje i napisze jak jest w realu, bo nauczy³ sie sam malowæ a nie ¿e kurza melodia pisze w ksia¿ce ze sata jest the best to wszystko inne gówno wcielone...

Widzisz kole¶ ... guzik wiesz, a siê ciskasz na jakie¶ podsumowania i wiejskie m±dro¶ci.

Lackdoktor ma alergie na AirGunsa AZ3 od wielu lat ... to Ja broni³em tego syfa i poleca³em jako alternatywê dla chiñskie dziadostwa ... ale czas kole¿ko p³ynie. Wielcy tego ¶wiata staja siê mniejsi, a mniejsi rosn± w si³ê .... Dzi¶ moja obiektywna opinia o produktach Air Gunsa jest tak ¿e to syf równy tym chiñskim, a cenionym przez niektórych ... np Star Evo ... Nie ma ró¿nicy. Kiedy¶ W³osi siê przyk³adali do tego co robili dzi¶ ilo¶æ wad tego sprzêtu jest taka jak by³a, a awaryjno¶æ ... ogromna. Dzi¶ AirGunsa to ogon ... AZ3 to model bazuj±cy na rozwi±zaniach IWATA z pocz±tku wieku.

Lackdoktor zawsze to pisa³ ... a sam malowa³ SICO. Broni³ go twierdzi³, ¿e to ¶wietny sprzêt, wreszcie da³ siê namówiæ na SATA ... choæ tak jak Ty wcze¶niej napsu³ innym krwi i pisa³ durne wywody .... ON o zaletach SICO. Wreszcie pomalowa³ co¶ SATA ... raz, drugi, pi±ty ... i dorós³. Zobaczy³ na w³asne oczy to o czym dot±d czyta³ tylko na forum. Dzi¶ nale¿y do tych ¶wiadomych lakierników. Do tych widz±cych ró¿nice. Ty pod±¿asz jeszcze ciemn± dolin± .

Zobacz jaka ¶mieszna sprawa ... Ja broni³em AirGunsa ... Dzi¶ twierdze z przekonaniem ¿e to syf ... Lackdoktor broni³ SICO dzi¶ wie, ¿e to syf. My¶lisz ¿e nas por±ba³o i zmieniamy zdanie jak chor±giewka ? .... a mo¿e jest tak ¿e czas p³ynie i jedni robi± pistolety coraz lepiej, a inni zaczynaj± je pie przyæ, albo stoj± one technologicznie w miejscy i konkurencja wyprzeda je o lata ¶wietlne ?

Znacznie m±drzej jest kupiæ LARE EVO. Od AZ3 odchodz± ju¿ nawet stolarze widz±æ jego ograniczenia i wady ... a wyciek lakieru z pod uszczelki spustu to ju¿ legendarna wada tego z³omu.

Widzisz @Dumel19 .... ¯eby co¶ wiedzieæ o pistoletach to trzeba mieæ mo¿liwo¶æ przetestowania osobi¶cie w krótkim czasie wielu rozwi±zañ, modeli i egzemplarzy. Nawet jak by¶ mia³ tak± szanse to 80 % ich zalet ,lub unikalnych rozwi±zañ konstrukcyjnych umknê³o by ci bezpowrotnie ... nigdy by¶ nie zauwa¿y³ ... gdyby kto¶ m±dry nie pokaza³ ci ich paluchem i nie wyja¶ni³ dlaczego s± unikalne wyj±tkowe i skuteczne. Potem jeszcze musia³by¶ sam sprawdziæ czy s± skuteczne.

Do tego wszystkiego musia³by¶ jeszcze sprawnie poruszaæ siê miêdzy konkuruj±cymi ze sob± firmami i mieæ ich zaufanie na tyle du¿e ¿eby chcieli ci co¶ o tym czy tamtym pistolecie powiedzieæ ... szczególnie o jego wadach.

Ilu lakierników zawodowych maluj±cych na co dzieñ w norach, czy nawet w ASO ma tak± szansê ? ....

Opinia ... zawsze jest subiektywna. Jednemu podoba siê to, a drugiemu co innego. Z moj± opini± mo¿esz dyskutowaæ mo¿e ci siê nie podobaæ mo¿esz mieæ w³asne zdanie ... tylko @Dumel19 do wyra¿ania w³asnej .... to potrzeba jeszcze trochê wiedzy w danym temacie ... choæ ciut ciut ;) ... bo problem polega na tym ¿e ci co t± wiedzê maj± ... mog± nieopacznie przeczytaæ twój post, a w nim te niezbyt m±dre i trafne wywody.

Forum internetowe ma tak± formu³ê ¿e mo¿esz siê spokojnie zastanowiæ nad odpowiedzi± czy tre¶ci± swojego postu. Mo¿esz nawet wróciæ do tematu po latach. Fajna sprawa. Lepiej z tego korzystaæ .... zamiast w po¶piechu i bezmy¶lnie wypisywaæ jakie¶ g³upie podsumowania. :tak:

gugun 
Wys³any: 2012-10-02, 13:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
Sw.Piotrek napisa³/a:
Dla tego Air Gunsa do ¶wietny pistolet dla np. zarobkuj±cych amatorów
czyli musze zamienic sacinki na gunse :D
Sw.Piotrek napisa³/a:
Pozwala zaoszczêdziæ na materia³ach
w porownaniu do...???
bo mi sie wydaje ze mam o wiele wydajniejszy pistolet niz ty :x:
Sw.Piotrek napisa³/a:
nie potrzeba do tego pistoletu wydajnego kompresora.

jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;)
Sw.Piotrek napisa³/a:
Ja mam maleñstwo 24 litry, a po mimo tego starcza mi powietrza na polakierowanie elementu.
no to juz szaleñstwo normalnie :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Sw.Piotrek napisa³/a:
U mnie tak¿e miot³a jest równiuteñka. I to nawet przy podk³adzie.
pobi³e¶ sam siebie, napisz jeszcze jakiego koloru podkladu uzywasz bo wiesz to tez ma wielkie znaczenie ^^ ^^ ^^
podsumowuj±c : masz kompresor 24l zastapi³e¶ sico guns± i podniecasz sie jak ma³e dziecko nie wiedz±c nic oprocz tego co gdzies wyczytales na temat sprzetu czy tez lakiernictwa.
PROJEKTER napisa³/a:
AZ3 to w³a¶nie takie gó wno ... na pewno nie do refinishu.
i pod tym sie podpisuje.

ps. masz tu kolege kilka postow wyzej tez z ³odzi, umow sie z nim na piwo w wolnej chwili i niech ci pokaze jak powinien lakierowac pistolet, to sam bedziesz mial ze siebie ubaw jak mogles pisac o lakiernictwie z gunsa i 24l baniaczkiem w roli glównej...

andrzej244
Wys³any: 2012-10-02, 16:24   
0
UP DOWN

Miot³a bez reduktora i odwadniacza z 15 i 20cm, ci¶nienie ok. 2.5 bara, w pistolecie ustawi³em: farba max, miot³a max, powietrze na max. Mo¿e z bid± jest te 24cm...
http://youtu.be/wOQkuRK3X6Y

PA024909.resized.JPG
Plik ¶ci±gniêto 259 raz(y) 83.07 KB

PA024907.resized.JPG
Plik ¶ci±gniêto 213 raz(y) 125.77 KB

Dumel19
Wys³any: 2012-10-02, 20:38   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
[AZ3 to model bazuj±cy na rozwi±zaniach IWATA z pocz±tku wieku.

Lackdoktor Dzi¶ nale¿y do tych ¶wiadomych lakierników. Do tych widz±cych ró¿nice. Ty pod±¿asz jeszcze ciemn± dolin± .
dok³adnie zgadzam siê i z³a siê nie ulêknê ;)

Cytat:
Znacznie m±drzej jest kupiæ LARE EVO. Od AZ3 odchodz± ju¿ nawet stolarze widz±æ jego ograniczenia i wady ... a wyciek lakieru z pod uszczelki spustu to ju¿ legendarna wada tego z³omu.
mi tam z niczego nie cieknie.

Cytat:
Widzisz @Dumel19 .... ¯eby co¶ wiedzieæ o pistoletach to trzeba mieæ mo¿liwo¶æ przetestowania osobi¶cie w krótkim czasie wielu rozwi±zañ, modeli i egzemplarzy. Nawet jak by¶ mia³ tak± szanse to 80 % ich zalet ,lub unikalnych rozwi±zañ konstrukcyjnych umknê³o by ci bezpowrotnie ... nigdy by¶ nie zauwa¿y³ ... gdyby kto¶ m±dry nie pokaza³ ci ich paluchem i nie wyja¶ni³ dlaczego s± unikalne wyj±tkowe i skuteczne. Potem jeszcze musia³by¶ sam sprawdziæ czy s± skuteczne.
nie jestem lakiernikiem i sie za niego nie uwa¿am bo pomalowa³em jak do t±d ok. 100 aut, w domu i w pracy. Sata(malowa³em z 10 razy)=¶wietny sprzêt, lakier atomizuje w u³amkach sekund, dlaczego?? bo ¶wietnie jest rozpylany, Airgunsa= gówno, dlaczego, bo ma ma³± miot³ê, "cieknie spod uszczelki", i niczym siê nie ró¿ni od chiñskich gówienek, malowa³em ni± z 80 razy, i czasami mnie denerwowa³a przez s³ab± atomizacjê, srebro te¿ trzeba dok³adnie cieniowaæ, ale to nie powód by równaæ ten pistolet ze z³omem. Gunsa to taki dro¿szy chiñczyk, zgadzam sie z tym, ale nie jest mi lepszy potrzebny do moich zapotrzebowañ CZAISZ TO PROJEKTER CZY MAM PRZELITEROWAÆ, sico te¿ malowa³em i pare razy da sie nim co¶ umalowaæ (BEZ PATRZENIA NA WARSTWE I RÓWNOMIERNIE ROZPYLONE ZIARNO).

Cytat:
Opinia ... zawsze jest subiektywna. Jednemu podoba siê to, a drugiemu co innego. Z moj± opini± mo¿esz dyskutowaæ mo¿e ci siê nie podobaæ mo¿esz mieæ w³asne zdanie ... tylko @Dumel19 do wyra¿ania w³asnej .... to potrzeba jeszcze trochê wiedzy w danym temacie ... choæ ciut ciut ;) ... bo problem polega na tym ¿e ci co t± wiedzê maj± ... mog± nieopacznie przeczytaæ twój post, a w nim te niezbyt m±dre i trafne wywody.
WIEM ZE NIC NIE WIEM ALE SAM NAPISA£E¦ "Z moj± opini± mo¿esz dyskutowaæ mo¿e ci siê nie podobaæ mo¿esz mieæ w³asne zdanie"

Cytat:
Forum internetowe ma tak± formu³ê ¿e mo¿esz siê spokojnie zastanowiæ nad odpowiedzi± czy tre¶ci± swojego postu. Mo¿esz nawet wróciæ do tematu po latach. Fajna sprawa. Lepiej z tego korzystaæ .... zamiast w po¶piechu i bezmy¶lnie wypisywaæ jakie¶ g³upie podsumowania.
wiem rozumiem, wiem ze malujê gów nianym chiñskim z³omem, wiem ze masz ogromn± wiedzê i w du¿ym stopniu z niej korzystam, czasami jednak nie umiesz zrozumieæ o co komu chodzi w temacie, podkre¶lam ¿e nie napisa³em ze gunsa to szczyt nowej ery pistoletów, tylko ze co¶ tam sie da tym umalowaæ, sat± malowa³em i jest super ale mnie na ni± nie staæ i dlatego mam gunse, chociaz uwa¿am ¿e supernova te¿ nie odbiega od saty 3000 rp. ale koniec bo i ja zaczynam odbiegaæ od tematu.

Pozdrower. :spoko:

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-10-02, 21:15   
0
UP DOWN

andrzej244, Definitywnie co¶ jest nie tak z twoim pistoletem. Mo¿e trafi³a siê tobie jedna z tych podróbek Air Gunsa, które to psuj± opiniê o tym pistolecie. Miot³a mojej Air Gunsa wygl±da zupe³nie inaczej.

gugun, Nigdy nie mia³em sico.
Wydajno¶æ transferu jest lepsza. Jak by tego by³o ma³o jest potwierdzona przez niezale¿ny instytut.

Niemniej zgadzam siê z przedmówcami. Macie racjê. Cel doskona³o¶æ :tak:

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-02, 21:20   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisa³/a:
Miot³a mojej Air Gunsa wygl±da zupe³nie inaczej.

Mam ma³± pro¶bê.
Czy mo¿esz pokazaæ co¶ swojego?
Miot³ê Twojej gunsy, jakis test, moze jak±¶ Twoja malaturê?

andrzej244
Wys³any: 2012-10-02, 21:37   
0
UP DOWN

Kupowa³em na elakiery, czy¿by sprzedali mi podróbê?
Z drugiej strony nie wygl±da jak podróba.
Nic nie jest zatkane czy uszkodzone... Na jakiej podstawie mogê go ewentualnie reklamowaæ?
Sw.Piotrek a mo¿e ty masz inny pistolet?

PA024900.resized.JPG
Plik ¶ci±gniêto 245 raz(y) 153.87 KB

PA024899.resized.JPG
Plik ¶ci±gniêto 375 raz(y) 182.66 KB

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-10-02, 21:45   
0
UP DOWN

Czy dobrze widzê. Masz t³oczone napisy :?: Kiedy (jak dawno) kupi³e¶ ten pistolet :?: Lakierujesz z sitkiem w kubku czy bez niego :?: To sitko potrafi siê przytkaæ jak siê trochê zabrudzi... tak¿e w ogóle go nie u¿ywam. Ja mam model AZ3 HTE.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-02, 21:47   
0
UP DOWN

Dumel19 napisa³/a:
dok³adnie zgadzam siê ... ;)

No w³a¶nie ... u³omno¶æ forum i s³owa pisanego. Ju¿ my¶la³em @Dumel19 ¿e Ty jako¶ wpad³e¶ w zachwyt Airgunsa i siê lekko poirytowa³em, a tu proszê ... wszystko jest OK i raczej wszytko doskonale rozumiesz ;)

@Sw.Piotrek jeszcze próbuje broniæ tego sprzêtu ... No zobaczymy co z tej obrony wyjdzie ^^ Faktem jest jednak ¿e sam s³ysza³em zachwyty kilku stolarzy gdy wywalili jakie¶ tam pistolety po 50 - 100 z³ ( nawet nie SICO ) i piali z zachwytu po pierwszych malowaniach ... ale SATA 1000 RP sprowadza³a ka¿dego z Nibylandii na ziemiê. :D

andrzej244
Wys³any: 2012-10-02, 21:48   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisa³/a:
Czy dobrze widzê. Masz t³oczone napisy :?: Kiedy (jak dawno) kupi³e¶ ten pistolet :?: Lakierujesz z sitkiem w kubku czy bez niego :?: To sitko potrafi siê przytkaæ jak siê trochê zabrudzi... tak¿e w ogóle go nie u¿ywam. Ja mam model AZ3 HTE.

No to masz inny pistolet, a swojego kupi³em kilka dni temu

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2012-10-02, 21:49   
0
UP DOWN

PROJEKTER, Zgadzam siê w 100% tym ¿e dro¿sze pistolety s± lepsze. Wiem ¿e masz du¿± wiedzê popart± do¶wiadczeniem, a co za tym idzie wiesz co mówisz. Nie powielasz opinii i teorii kieruj±c siê tylko faktami.
andrzej244 Gdzie¶ na forum, tym lub innym, by³o podane ¿e wersja z "t³oczonymi" napisami nie jest od jakiego¶ czasu produkowana. Od d³u¿szego czasu... inna sprawa ¿e inni u¿ytkownicy tego pistoletu tak¿e "maj± inn± miot³ê".

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-02, 21:57   
0
UP DOWN

andrzej244 napisa³/a:
Na jakiej podstawie mogê go ewentualnie reklamowaæ?

Ale dlaczego chcesz go reklamowaæ ? ... on dzia³a poprawnie jak AirGunsa AZ3 HTE.

Oj ch³opaki, ch³opaki .... Ca³a strona postów ze zdziwieniem na temat tego czyja Gunsa ma szersz± miot³ê ... ale Ja chyba przegapi³em gdzie¶ t± poufn± informacje ... jak± dysze materia³ow± ma ¦wPiotrek w swojej, a w jak± wyposa¿ona jest ta @andrzej 244

andrzej244
Wys³any: 2012-10-02, 21:58   
0
UP DOWN

Wszystkie teraz produkowane maj± t³oczone napisy tylko z jednej strony.
Mój pistolet nie wygl±da jak podruba, jest starannie i precyzyjnie wykonany.
Polakierowa³em nim jeden element w samochodzie + drzwi od gara¿u itd. i jest trochê lepszy od sico, chocia¿ sza³u nie ma.
U mnie jest dysza 1,3

PA024898.resized.JPG
Plik ¶ci±gniêto 281 raz(y) 168.32 KB

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-02, 22:10   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisa³/a:
PROJEKTER, Zgadzam siê w 100% tym ¿e dro¿sze pistolety s± lepsze.

Ale tu nie chodzi o cenê. Po prostu s± pistolety lakiernicze i ... pistolety lakiernicze dla lakierników samochodowych. Do refinishu. Je¿eli jaki¶ tani chiñski sprzêt zostanie przystosowany do pracy z takimi lakierami jakich u¿ywa ta bran¿a ... to mo¿e konkurowaæ z SATA czy IWATA czy DV ocenimy to sami ... konkurowaæ ... ale nie z wszystkimi pistoletami tych marek tylko konkretnie z modelem Jet 4000, WS400 czy GTI Pro lite.

Jak wiesz Ja zawsze wy¿ywa³em siê mentalnie na marce DeVilbiss. To by³o proste ³atwe i przyjemne jak pod t± marka do refinishu sprzedawane by³y takie modele jak GT, FLG i SLG i GTI ... teraz DeVilbiss poszed³ po rozum do g³owy i wydzieli³ te marki. Obecnie te same pistoletu do Refinishu to ju¿ oferta innego brendu by DeVilbiss. Sam DeVilbiss to GTI PRO LITE.

AirGinsa nie ma pistoletu dla Ciebie ... dla lakiernika samochodowego. Z tego powodu próbuje zaadoptowaæ do tego celu AZ3. Kto siê nabra³ ma ogólny rozpylacz lakierniczy i szuka w nim zalet przy malowaniu elementów od samochodów. Pó³¶rodek.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-02, 22:15   
0
UP DOWN

andrzej244 napisa³/a:
i jest trochê lepszy od sico, chocia¿ sza³u nie ma.

W³a¶nie, w³a¶nie, w³a¶nie.
Tylko o to mi chodzi.
Moja miark± mierz±c jako¶æ, mo¿liwo¶ci, cena ..... powinien byæ ..... odczuwalnie wiele lepszy.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-02, 22:20   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Pó³¶rodek.

Czyli swoisty hamulec.
Bo wydaj±c 500 z³ ciê¿ko jest wydaæ dodatkowe 1500 na normalny pistolet.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: