Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Goran
|
Wys³any: 2012-10-01, 22:24 Czy to siê op³aca?
|
0
|
|
|
|
Witam, w mojej Vectrze posypa³ siê trochê zderzak. Jedyne wyj¶cie to kupiæ nowy, lub je¼dziæ z tunningowanym. Na allegro ciê¿ko znale¼æ zderzak w kolorze..st±d te¿ moje pytanie, czy pomalowanie zderzaka fabrycznie nowego (podróba z alle... pasuj±ca:- ) który jest "przygotowany pod malowanie" to du¿o zachodu? Czy jest przy tym du¿o roboty? I jak cenowo to wygl±da(chodzi mi o cenê materia³u). Z góry dziêkujê za odpowied¼. |
|
|
|
|
Chali68
|
Wys³any: 2012-10-01, 22:36
|
0
|
|
|
|
To niestety trudno oceniæ! Moim zdaniem to lepiej oddaæ to lakiernikowi i po problemie. Pozdr. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-10-01, 22:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Goran napisa³/a: | podróba z alle... |
Jak to taka ...podróba to ...maluj ten zderzak .... sprayem
Goran napisa³/a: | Na allegro ciê¿ko znale¼æ zderzak w kolorze. |
Kto szuka ten ...znajdzie Potrzeba tylko czasami wiêcej czasu aby znale¿æ
Chali68 napisa³/a: | Moim zdaniem to lepiej oddaæ to lakiernikowi i po problemie. |
Tutaj mój przedmówca udzieli³ ci wyczerpuj±cej odpowiedzi |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-02, 23:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
Goran, Je¿eli poczytasz forum, to ³atwo i bez problemowo ³adnie polakierujesz ten zderzak. Ja w³a¶nie ze wzglêdu na lakierowanie zderzaków zainteresowa³em siê lakiernictwem. Jednak zakup sprzêtu jak i materia³ów jest znaczny. Przez co nie op³aca siê kupowaæ tego wszystkiego, gdy chce siê polakierowaæ tylko jeden element. Je¿eli masz do polakierowania kilka elementów, to samodzielne polakierowanie jest jak najbardziej op³acalne. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-10-02, 23:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
kosztorys:
byle jaki pistolet zdolny do malowania jak mój pierwszy -100 z³
podk³ad, papiery scierne, baza, bezbarwny, szpachla, itp.- ok 200 z³, jak nie ponad 200
praca w³ozona-jakie¶ minimum 2 dni, maximum 3-4 dni
Efekt:
zadowalajacy lub jak co¶ niewyjdzie niezadowalaj±cy.
lakiernik za 300 pomaluje, jak co¶ zepsuje to bêdzie MUSIA£ poprawiæ w kosztach , je¶li nie robi³e¶ tego nigdy i nie masz zamiaru malowaæ czego¶ po tym zderzaku to taniej bedzie oddaæ zderzak do lakiernika
czyli to co kolega wyzej napisa³ pozdrawiam. |
|
|
|