Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
damian28884
|
Wys³any: 2012-09-30, 13:05 Lakierowanie Volkswagen T2
|
0
|
|
|
|
Witam, mam do pomalowania ca³ego volkswagena t2 i nie wiem ile pójdzie na niego lakieru. Lakierowany bêdzie ca³y wraz z wnêkami i drzwiami od spodu. Pomalowany ma byæ na bialy akryl (odnowa starego lakieru). Przypuszczam ¿e trzeba bêdzie kupiæ jakie¶ 5 litrów w proporcji 2:1 oraz lakier bezbarwny. Proszê o pomoc. |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-09-30, 15:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
damian28884 napisa³/a: | Pomalowany ma byæ na bialy akryl | damian28884 napisa³/a: | oraz lakier bezbarwny | Pl±czesz siê w zeznaniach,albo rybki,albo akwarium. |
|
|
|
 |
damian28884
|
Wys³any: 2012-09-30, 22:39
|
0
|
|
|
|
Chcê siê dowiedzieæ ile lakieru na ca³ego Volkswagena T2 |
|
|
|
 |
piwo76
|
Wys³any: 2012-09-30, 23:18
|
0
|
|
|

Pomóg³: 1 raz Posty: 176
|
5 litrów akrylu to spokojnie starczy to bêdzie jakie¶ 7.5 z utwardzaczem plus 10 % rozpuszczalnika , i jak akryl to ju¿ bez bezbarwnego, lub bia³a baza i pó¿niej lakier bezbarwny tylko zale¿y jak rozrabiany 2:1 czy 3:1 do tego jakie¶ 20% rozpuszczalnika |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-01, 08:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
piwo76 napisa³/a: | 5 litrów akrylu to spokojnie starczy |
Z zewn±trz i pod³oga plus felce przednich drzwi posz³o 4 litry akrylu. |
|
|
|
 |
Nyguss
|
Wys³any: 2012-10-02, 09:00
|
0
|
|
|

Pomóg³: 1 raz Posty: 80
|
Nie obra¼ siê, ale po tym co piszesz nie powiniene¶ siê braæ za malowanie takiego auta. Jest ich coraz mniej, dla mnie osobi¶cie maj± ogromn± warto¶æ sentymentaln± i je¶li kto¶ chce k³a¶æ akryl i bezbarwny to nie ma pojêcia o malowaniu. Jak napisa³ kolega wcze¶niej, albo rybki albo akwarium. Poczytaj, poucz siê na jaki¶ golf III, czy autach które bêd± musia³y JAKO¦ wygl±daæ i dopiero. I jak ju¿ odrestaurowuje siê taki wóz, to lepiej chyba baza i bezbarwny. Akrylem siê ³atwo maluje, na pocz±tku jest ³adny, ale p³owieje szybko. Lackdoctor, Fajny kolorek |
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-02, 10:10
|
0
|
|
|
|
Nyguss,
No to ch³opie siê znasz, bardzo
W czym jest problem z akrylowym pokrytym bezbarwnym?
Kiedy nie zawsze we wszystkich systemach dany stary kolor nie wystêpuje w bazie |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Nyguss
|
Wys³any: 2012-10-02, 12:01
|
0
|
|
|

Pomóg³: 1 raz Posty: 80
|
Problemu mo¿e i nie ma, ale jaki sens? Niektóre musz± byæ akrylem, wiem, napisa³em, ¿e nie lubie i nie polecam akrylów osobi¶cie, nic nikomu nie zarzucam, ka¿dy robi co chce, ale chyba po to jest forum, ¿eby wyra¿aæ opinie i do¶wiadczenia tak? Nie polecam takich rzeczy, nie, ¿e ZABRANIAM, bo chyba siê nie zrozumiêli¶my. Czêsto te¿ maluje akrylem, zw³aszcza busy i auta dostawcze, bo wychodzi po prostu tanio. Bia³y i na niego bezbrawny? Masa energii psu w du... Ale to tylko moje zdanie prawda? |
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-02, 12:07
|
0
|
|
|
|
Nyguss,
Spoko.
Nie zrozumielismy siê.
Ja maluj±c akrylem ¿adko pokrywam bezbarwnym.
To s± szczególne przypadki kiedy w starych kolorach baza nie wystepuje w recepturze.
Czyli stare auta.
Bo szkoda aby po czasie straci³o po³ysk a dzieki bezbarwnemu nawet pewne z³udzenie g³êbi siê robi.
Na bia³ym T2... baza i klar dla d³ugotrwa³ego efektu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
chudson
|
Wys³any: 2012-10-02, 14:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 213
|
Ja tam w niektórych przypadkach wole mieæ auto samym akrylem pomalowane i ¿eby po³ysk nie by³ idealny. Np nie wyobra¿am sobie poloneza borewicza b³yszcz±cego siê jak psu jajca Akryl mi bardziej do niego pasuje. Poza tym prawdziwy maniak orginalno¶ci równie¿ by sie przyczepi³ do bazy + klaru |
|
|
|