Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
drevan
Wys³any: 2010-05-05, 14:20   dysza WSB w pistolecie SATA 3000
0
UP DOWN

Mam mo¿liwo¶æ kupiæ w przystêpnej cenie pistolet SATA 3000 HVLP Digital w³a¶nie z dysz± WSB - z tego co wiem jest to dysza przeznaczona do nanoszenia lakierów wodnych, jako ¿e nie jestem lakiernikiem lecz amatorem i t co robiê, robiê z regu³y dla siebie mam pytanie - jak siê to ma do lakiernictwa samochodowego innymi rodzajami lakierów?

kamilbusko
Wys³any: 2010-05-05, 14:52   
0
UP DOWN

ja lakieruje takim samym zwyk³a bazê i klar i jest ok. za ile j± kupujesz je¶li to nie tajemnica

drevan
Wys³any: 2010-05-05, 16:36   
0
UP DOWN

mogê mieæ u¿ywkê za 750 z³ lecz i tak trochê siê waham - dok³adnie rok temu kupi³em nowego AZ3 HTE 2 i nie narzekam wiêc bijê siê z my¶lami czy jest sens pakowaæ pieni±dze w kolejnego guna :x:

PROJEKTER
Wys³any: 2010-05-05, 18:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
WSB nie jest do baz wodnych tylko to dysza ... WSB ... zalecana przez niektórych producentów lakierów do konkretnych produktów.

Tu mo¿e przyda siê taka informacja. SATA produkuj±c pistolet dedykowany do lakiernictwa samochodowego oddaje go do testów technikom wszystkich renomowanych firm oferuj±cych lakiery do systemu refinsh. Technicy testuj± te pistolety z ró¿nymi g³owicami i okre¶laj± z jak± g³owic± ka¿dy z nich osi±ga ( zdaniem tych techników ) najlepsze rezultaty np. powtarzalno¶ci koloru. Dawniej okre¶lali te¿ ci¶nienie i odleg³o¶æ aplikacji - tak jest w starych instrukcjach technologicznych. Teraz ci¶nienie i odleg³o¶æ jest sta³a wiec sprawdzaj± przede wszystkim dostêpne g³owice.

To s± informacje subiektywne i stronnicze ale powa¿nie traktowane przez SATA ... bo skoro technicy STANDOXA wydaj± opiniê, ¿e najlepsza dla pistoletu SATA 3000 HVLP jest g³owica 1,3 WSB dla ich lakierów ... to klient w warsztacie stosuj±cy technologiê STANDOXA dostaje tak± w³a¶nie g³owice do .... bazy. W przypadku klaru to ju¿ bez znaczenia.

ale np taki SIKKENS dla materia³u dosyæ gêstego konwencjonalnego autobase zaleca³ g³owicê 1,4 ... a ju¿ dla autobase plus ... trochê rzadszego g³owicê 1,3

.... i TU pojawia siê pytanie ..... JAK TO SPRAWDZIÆ ? ....

NAJLEPIEJ TU : http://www.sata.com/index...et3000bhvlp&L=6

na stronie wybieramy - LAKIERNIK SAMOCHODOWY - potem PISTOLET np 3000 HVLP ... potem karty z danymi lakierów .... i na dole wybieramy NAPRAWY SAMOCHODÓW ( Kfz - Reparatur ) ... wyskocz± ikonki producentów lakierów .... KLIKAMY i tam .... ju¿ wszystko jest, czyli jaki materia³ nanosiæ jak± g³owica przy jakim ci¶nieniu wej¶ciowym , czyli na manometrze pod pistoletem lub w korpusie wersji digital. TO TYLE.

P.S ... to wszystko jest absolutnie bez znaczenia przy tanich pistoletach lakierniczych ... w tych modelach producenci koncentruj± siê na tym ¿eby lakier by³ rozpylany z przodu g³owicy ... i nie przecieka³ zbiorniczek, oraz uszczelki tego za co siê go trzyma ^^ ... reszta jest ju¿ za bardzo dla nich skomplikowana. ^^

baqo 
Wys³any: 2010-05-05, 19:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
drevan napisa³/a:
SATA 3000 HVLP Digital w³a¶nie z dysz± WSB
to nic innego jak ¶rednica dyszy 1,25 . 1,2 za ma³a ,1,3 za du¿a to zrobili 1,25 . jak dla mnie idealna do bazy DuPont CROMAX

marer 
Wys³any: 2012-10-01, 18:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
Witam
Wiecie mo¿e Panowie czym siê ró¿ni dysza z saty 3000 hvlp 1,25 WSB a dysza saty 4000 hvlp 1,2 W ?
Bardzo proszê o wyja¶nienie poniewa¿ chcê kupiæ jaki¶ pistolet do bazy i mam dylemat.

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-10-01, 22:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Cytat:
chcê kupiæ jaki¶ pistolet do bazy i mam dylemat.

Je¶li tylko kolego chcesz kupiæ "jaki¶ pistolet" ;) to kup sobie Srico albo Air Gunsa AZ3 :D
A tak na powa¿nie to zadzwoñ kolego do serwisu Sata :tak: i tam dostaniesz rzeczow± i konkretn± odpowiedz :tak:

marer 
Wys³any: 2012-10-02, 05:40   
0
UP DOWN

Robertlodz09,
Nie chcê Srico Air Gunse AZ3 ju¿ mam , chcê dobry pistolet abym siê nie musia³ denerwowaæ.

gugun 
Wys³any: 2012-10-02, 13:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
jak chcesz idealny pistolet do bazy to 4k z dysza wsb polecam
marer napisa³/a:
1,2 W ?
WSB ;)

marer 
Wys³any: 2012-10-02, 14:38   
0
UP DOWN

gugun,
Tak te¿ w³a¶nie my¶lê ¿e to bêdzie idealny.
A masz mo¿e porównanie 4K hvlp z dysz± wsb a 4k rp z dysz± 1,2W ?
Kto¶ mo¿e ten drugi próbowa³ do bazy ?

gugun 
Wys³any: 2012-10-02, 15:49   
0
UP DOWN

ja mam 4k wsb bier ¶mia³o i sie nie zastanawiaj bo to pistolet idealny

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-02, 18:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
marer napisa³/a:
Kto¶ mo¿e ten drugi próbowa³ do bazy ?

Diablo kupi³ dysze 1.2W... wiêc pytaj jego jak zrobi testy.

gugun 
Wys³any: 2012-10-02, 18:21   
0
UP DOWN

napewno hvlp wsb nada sie lepiej jak rp 1,2w jesli chodzi o BAZE tylko i wy³acznie

diablo74 
Wys³any: 2012-10-02, 23:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
zestaw 1.2w jeszcze do mnie nie dotar³ z niemiec trochê to trwa niestety nie bêdê mia³ odniesienia do saty hvlp wsb bo takiej nie mam pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: