Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Joker
Wysłany: 2012-10-02, 17:29   Ile rozcienczalnika do tej farby? LINK
0
UP DOWN

Siema , jestem nowy tu na forum wiec nawet nie wiem czy zalozylem temat w dobrym dziale , prosze o wyrozumialosc ;P

A wiec tak , kupilem farbe Fluorescencyjna PS37 PINK KOLOR MIX akryl 1K dokladnie to co w linku ponizej:
http://sklep.optionall.pl...r-mix-akryl-1k/ (opakowanie 250ml)

i kompletnie nie wiem ile trzeba dodac do tego rozcienczalnika i czy musze dodawac do niej utwardzacz. prosil bym o pomoc kogos doswiadczonego nie chce czegos zepsuc ;P

Fraba ma byc kladziona na na skutetr jesli to ma jakies znaczenie.

Z gory dzieki! :spoko:

gugun 
Wysłany: 2012-10-02, 17:43   
0
UP DOWN

100% lakieru / 60%-80% rozpuszczalnika
RozcieĂączalnik Kolor Mix K15
itp... wszystko masz napisane w karcie technicznej
wiec malujesz biala baza i na to ten lakier albo bialym akrylem,matujesz i dopiero ten lakier
i na to chyba bezbarwny dajesz na 99%
no i 2- skuter bedzie w dzien bialy najprawdopodobniej,dopiero w nocy bedzie swiecil.. kur... wez lepiej podpytaj sprzedawce bo ja nie wiem co to wg. jest, ale na moje skuter bedzie bialy w dzien to raz a 2 pokrywasz to bezbarwnym,3 reszte masz info na poczatku postu

Joker
Wysłany: 2012-10-02, 17:52   
0
UP DOWN

Jesli chodzi o podklad to juz mam. a czy ten rozcienczalnik to musi byc akurat ten? bo nie oplaca mi sie go specjalnie zamawiac , stanie sie cos jesli uzyje innego? jesli nie to doradz mi jakis.

aaaa , i z tym rozcienczalnikiem to mam rozumiec ze do 200ml farby dodaje okolo 160-180ml rozcienczalnika czyli 60-80% tak jak napisales?

gugun 
Wysłany: 2012-10-02, 17:59   
0
UP DOWN

mnie o to nie pytaj tylko sprzedawce,karta tech. zaleca tak a nie inny a czy mozna inny...pewnie tak,ale ja za to nie recze... a proporcje ok zrozumiales

Joker
Wysłany: 2012-10-02, 18:12   
0
UP DOWN

a jak z utwardzaczem?

gugun 
Wysłany: 2012-10-02, 18:18   
0
UP DOWN

na 99,9 nie dodajesz,ale reki nie dam sobie uciÂąc bo ja jak wynalazkami maluje to tylko z house of kolor.mieszasz poprostu i dajesz tyle warst ile trzeba w odstepie ok 15min i lakierujesz lak. bezbarwnym,chyba...skontaktuj sie jutro ze sprzedawca i sie upewnij

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu