Autor |
Wiadomo¶æ |
|
pax1990
|
Wys³any: 2012-10-07, 17:39 Opinie STAR S-106C HP niebieski 1,4
|
0
|
|
|
|
Witam, zakupi³em dzi¶ taki pistolecik STAR S-106C HP niebieski 1,4 i szukam opinia o nim czy siê do czego¶ nadaje na pocz±tek?? Ogólnie s³ysza³em ¿e pistolety STARA s± ok |
|
|
|
|
Chali68
|
Wys³any: 2012-10-07, 17:58
|
0
|
|
|
|
Do podk³adów,poliuretanów,akryli i bezbarwnych O! Pozdr. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-07, 19:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
pax1990, Wersja HP z niebiesk± nakrêtk± zosta³a przewidziana do "zastosowañ malarskich". Cokolwiek by to nie znaczy³o.
W ka¿dym razie jest ona duu¿o trwalsza od tanich chiñczyków. Przez co w praktyce tañsza - starcza na d³u¿ej. Tyle ¿e by³o kupiæ wersjê Evo-T V3. Zaprojektowan± do "samochodówki". Wad± tego pistoletu jest niska wydajno¶æ transferu ok 35%. W/g producenta powinien on pracowaæ na ci¶nieniu 3,4 bar.
Pochwal siê zdjêciem natrysku tego pistoletu, oraz jakim¶ pomalowanym (nim) przez ciebie elementem. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
tomek70
|
Wys³any: 2012-10-08, 06:40 Re: Opinie STAR S-106C HP niebieski 1,4
|
0
|
|
|
|
pax1990 napisa³/a: | Witam, zakupi³em dzi¶ taki pistolecik STAR S-106C HP niebieski 1,4 i szukam opinia o nim czy siê do czego¶ nadaje na pocz±tek?? Ogólnie s³ysza³em ¿e pistolety STARA s± ok | Skoro zakupi³e¶ , to Ty zaopiniuj , czy siê nadaje. Mo¿e jakie¶ zdjêcia podczas prób? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-10-08, 07:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
pax1990 napisa³/a: | szukam opinia o nim czy siê do czego¶ nadaje na pocz±tek? |
Do malowania ,to jak najbardziej
pax1990 napisa³/a: | Ogólnie s³ysza³em ¿e pistolety STARA s± ok |
Wszystkie "pistoleciki taywañsko-chiñskie" s± bardzo dobre tak przynajmniej twierdz± ich importerzy i sprzedawcy Ale spokojnie kolego z tym pistoletem "³apiesz siê" do grona "Zaawansowanych Amatorów"
Chali68 napisa³/a: | Do podk³adów,poliuretanów,akryli i bezbarwnych |
A tutaj ju¿ masz pe³n± odpowiedz do czego mo¿esz to "cacko" zastosowaæ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-08, 08:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
???????????????????????????? Sw.Piotrek napisa³/a: | Wad± tego pistoletu jest niska wydajno¶æ transferu ok 35%. |
Wypowiedzi z czarnej dupy robi± wra¿enie.
No to nowe dane.
Sata 3000 ma lepszy transfer bo a¿ 37%
a 4000 27% i lepiej ju¿ Piotrka nie s³uchac, (no i tym przyk³adzie mnie ) bo to nie sprawdzone z dupy wytrzepane informacje. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-10-08, 08:30
|
0
|
|
|
|
Tutaj pozwolê sobie zacytowaæ naszego "Forumowego Znawcê tematu" (ka¿dego tematu) kolegê ¦w.Piotru¶ cyt:
No to co¶ o mnie.
Dla zabawy siedzê wieczorkiem przed moim komputerem. Trochê poczytam, trochê siê po¶mieje, trochê ponabijam siê z doros³ych ch³opców... (tak to o was).
A teraz podam dane z prospektu Sata jet 90
transfer efektywny tego pistoletu (dane z 1998r) to ponad 65% To dane podane przez producenta |
|
|
|
|
pax1990
|
Wys³any: 2012-10-08, 08:46
|
0
|
|
|
|
Zastanawia³em siê wa¶nie nad tym Starem i Sico ale czytaj±c opinie o Star s4000 evo-t uzna³em ¿e jednak ten s-106c HP bêdzie lepszy, zdjêciem natrysku pochwale siê jak dotrze do mnie |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-08, 10:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
Robertlodz09, Lackdoctor, Robicie z siebie idiotów. Dane o wydajno¶ci transferu pistoletu Star HP mam z prospektu tej marki. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-10-08, 11:57
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisa³/a: | Robertlodz09, Lackdoctor, Robicie z siebie idiotów. |
Ale przyznasz ¿e znacznie "mniejszych" ni¿ Ty ......
Sw.Piotrek napisa³/a: | wydajno¶ci transferu pistoletu Star HP mam z prospektu tej marki. |
Powa¿nie masz co¶ takiego..... Ja dane Sata jet 90 te¿ poda³em z instrukcji obs³ugi
(któr± to posiadam) |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:02
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisa³/a: | Dane o wydajno¶ci transferu pistoletu Star HP mam z prospektu tej marki. |
Ju¿ siê nie umawiajmy o cenzura³y.
35% to nie powód do chwalenia sie takim ¶wietnym wynikiem.
Przecie¿ chyba Piotrek nie wierzysz w to sam????
Mam nadzieje ¿e nie, bo stracê ca³± nadziejê na to ¿e bêd± z Ciebie jeszcze ludzie
Ale nic, spoko.
Zobaczcie jak to wyglada u stolarzy.
Pe³na profeska.
http://www.e-manta.eu/for...a7daed4cb5abf4d |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:06
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | Ja dane Sata |
A ja wytrzepa³em moje dane z ... dupy, aby nie by³o przykro starowi Piotrka z jego 35% wyczarowanymi z jakiej¶ makulatury.
Piotrek, naprawdê mozna normalnie, mozna po ch³opsku, mozna sie myliæ, mozna pomyliæ.
Ale we¼ nie b±d¼ kosmit± z reklamy Mbanku...
Naprawdê, nie szukam tu ¿adnych prywatnych zatargów, ale by mi³o by³o móc NORMALNIE porozmawiaæ. |
|
|
|
|
grzechoo2008
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 377 Sk±d: kuj-pom
|
Krzychu, dowarto¶ciowa³em siê czytaj±c t± stronê z wklejonego przez ciebie linku
Widzê, ¿e naprawdê mo¿na tkwiæ w "czarnej dupie niewiedzy" |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Cytat: |
Robertlodz09, Lackdoctor, Robicie z siebie idiotów | To nie oni,to Matka Natura... .A tak powa¿nie,to mienisz siê Piotrze inteligentnym cz³owiekiem,i co, nie zastanowi³a Ciê ta powalaj±ca wydajno¶æ?Tak bezkrytycznie j± powielasz?Taki transfer to ja zapewniê nabieraj±c farby w usta i dmuchaj±c na element. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:37
|
0
|
|
|
|
grzechoo2008 napisa³/a: | Krzychu, dowarto¶ciowa³em siê czytaj±c t± stronê z wklejonego przez ciebie linku |
A mi siê w oczy rzuci³o to...
widyliusz - 2012-07-26, 14:32
Ja polecam wszystkim SICO TOOLS BRONZE HP - HVLP - do lakierów akrylowych np.
Bardzo dobry pistolet, sypie a¿ mi³o, a w sklepie stacjonarnym kosztuje ponad 300z³
Kupi³em ponad 1,5 roku temu jako zapasowy do cenzura³ek, ba³em siê ¿e jaki¶ straszny chinol podrobiony, a okaza³ siê lepszy ni¿ dro¿szy pistolet w pracowni. Op³aca siê go kupiæ tak o, jako¶æ I klasa PolecamSICO TOOLS BRONZE HP - HVLP 100z³ z przesy³k±
dany - 2012-07-26, 17:24
te¿ go mam , tylko ja zap³aci³em 160 z³ ale spoko jest jak na taki tani sprzêt
LukaszEm - 2012-07-26, 22:49
Kilka dni temu kupilem ten sam pistolet tylko ze u Ciebie w miescie dany juz jest cena 115
Czasem oceniamy pistolety patrz±c poprzez pryzmat ceny.
To co na allegro kosztuje 70 z³, to w sklepie potrafi kosztowac krotno¶æ tej ceny.
Wtedy kupuj±cy jest dowarto¶ciowany maj±c tak drogi pistolet.
Mo¿e to ¶miesznie zabrzmi, ale moje najszczê¶liwsze chwile lakiernictwa to w³a¶nie dawne czasy gdy cz³owiek nie zdawa³ sobie sprawy z ogromu ca³o¶ci technologii i zadowala³a go piekna pow³oka po polerce wylana sico, fobo czy marketówa z bricomarche.
|Dzi¶ to ju¿ nie zabawa a organizacja miejsca pracy to ju¿ powa¿na inwestycja.
I ta ¶wiadomo¶æ wymogów formalnych i niebezpieczeñstwa na jakie sie nara¿amy olewaj±c te wymogi.
To ju¿ real a nie wirtualna polska. |
|
|
|